Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio de Janeiro - CopacabanaParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoVissen op zee in SergipePará - Rio XinguPará - Alter do ChãoZwemmende kinderen in de AmazonePará - AltamiraStrand Ilha do MelWachten op de veerboot in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaVerkeersbord in PernambucoPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuCentrumPontal de Boqueirão - PernambucoMaranhão - Chapada das MesasAmazoneOndergelopen woud in de AmazonePará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaAmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáAmazone - floraRio de Janeiro - Santa TeresaFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - MorretesMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantBahiaRegenbui Chapada DiamantinaBahia - LençóisPará - Ilha do MosqueiroMaranhão - BarreirinhasBahia - ItacimirimPousada Bejupira - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariSanta CatarinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de auto in BahiaChapada Diamantina - BahiaMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilMorro de São PauloItacimirim - Pousada Praia das OndasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Ilha do AmorParaná - ParanaguaPará - Green LakeParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasBraziliaans meisjeBraziliaanse jongen in BahiaPará - Kayapó indianenAmazonas - Rio TapajósAmazone - reuzenotterRio de Janeiro - Pão de AçucarMaranhãoParaná - Ilha do MelSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesBaai van BúziosDevil's Throat Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaSanta CatarinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Rio XinguVeerboot in PernambucoTuiuiu in de PantanalZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - BelémVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáTafelbergen Chapada DiamantinaAmazone - afstandenPará - Rio Xingu


Salvador

Salvador is met ca. 2,5 miljoen inwoners de hoofdstad van de staat Bahia en volgens vele Brazilianen de allermooiste stad van het land. Als u een wandeling door de wijk Pelourinho maakt, zult u zelf zien waarom. Kerken, musea, koloniale huizen uit de 17e en 18e eeuw. En alles in een andere kleur, van hemelsblauw tot felgeel en alles wat er tussenin ligt.
Al snel na de ontdekking van de Amerika's werd Salvador in 1549 door Amerigo Vespucci gesticht aan een mooie baai. Vanwege de strategische ligging ontwikkelde de stad zich in snel tempo tot de belangrijkste stad van de regio en was tot 1763 de hoofdstad van Brazilië. Salvador ligt in de staat Bahia, de meest oorspronkelijke staat van Brazilië. De Baianos zoals de inwoners worden genoemd zijn donker, en de Afrikaanse invloeden zijn hier nog het meest merkbaar. Deze komt met name tot uitdrukking in de Capoeiradans (een schijngevecht welke werd ontwikkeld door de slaven omdat het door hun eigenaren werd verboden echt te vechten) en de sfeer tijdens Carnaval. De stad met 2,5 miljoen inwoners is exotisch, kleurrijk, mysterieus en heeft zeer veel kerken, allemaal anders van kleur en van vele gezichten. De Sao Francisco kerk is de bekendste, alsmede de kerk van Nosso Senhor de Bom Fim, waar vele Brazilianen een schietgebedje deden om het nationale voetbalteam de wereldcup te laten winnen. De leukste avond is de dinsdag, wanneer de bateria's (drumbands) op straat in Pelourinho in het openbaar oefenen voor carnaval. De bekendste drumband is Olodum, waar deze vorm van muziek ook naar vernoemd is. In de beneden- en de bovenstad is volop koloniale architectuur, waarvan de wijk Pelourinho de bekendste is. Dit stadsdeel werd de laatste jaren met behulp van UNESCO gerenoveerd en is één van de belangrijkste attracties van de stad.
In de gerenoveerde, oude stad slaat het hart van de Afro-Braziliaanse cultuur, aangezien 65% van de bevolking zwart is. Iedere avond klinken hier de samba- en reggaeritmes vanuit de vele cafeetjes en bars.
De stad en omgeving hebben maar liefst 50 km. strand, de leuke strandbars, de kleurrijke ligstoelen en parasols en de beachvolleybalvelden geven het geheel een gezellige en aangename sfeer.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Carnaval
- Solar de Unhão
- Bale Folclórico da Bahia

Historische gebouwen:
- Pelourinho
- Solar de Unhão
- Palácio Rio Branco
- Antiga Faculdade de Medicina

Forten:
- de Santo Antônio da Barra
- Museu Náutico da Bahia
- de Monte Serrat
- de São Diogo

Musea:
- Carlos Costa Pinto
- de Arte Sacra
- Abelardo Rodriques
- Geológico do Estado
- Tempostal
- da Cidade

Parken:
- Metropolitano do Abaeté
- Metropolitano de Pituaçu
- Zoobotânico

Stranden:
- Itapoã
- Piatã
- Stella Maris
- Flamengo
- da Baía de Todos os Santos
- da Orla

Markt:
- São Joaquim, in Água de Meninos - Cidade Baixa

Restaurant tips
Gevariëerd:
- Trapiche Adelaide, Av. Contorno (Bahia Design Centre)
- Galpão, Av. do Contorno 660
- Maria Mato Mouro, Rua Inácio Accioly 8
- Villa Gourmet, Av. Oceânica 3864
- Vina del Mar, Av. Contorno 1010
- Casa do Comércio, Av. Tancredo Neves 1109
- Bata Boca, Al. Antunes 56
- Salvador Dali, Rua Borges dos Reis 158
- Matusalém, Rua das Laranjeiras 28
- Alto de Ondina, Alto de Ondina (Jd. Zoológica)
- Extudo, Rua Lídio de Mesquita 4

Regionaal:
- Paraiso Tropical, Rua Edgar Loureiro 98 B
- Agdá, Rua Orlando Moscoso 1
- De Comer, Rua Boa Vista 49
- Senac, Lg. do Pelourinho 13/19

Verder zijn er naast de hierboven genoemde restaurants ook nog vele Italiaanse, Spaanse, Brasiliaanse, Japanse en Franse restaurants te vinden.

*Solar Santo Antonio, centrum, voor een typische ontbijt

Bar:
- Porto Moreira, centrum