Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Baai van BúziosParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguSanta CatarinaBúzios - Pousada ByblosAmazonas - Rio TapajósPousada do Alto - AlagoasPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilPousada Bejupira - AlagoasMaranhãoMorro de São PauloBahia - ItacimirimChapada Diamantina - BahiaPará - BelémPontal de Boqueirão - PernambucoZwemmende kinderen in de AmazoneMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - Pão de AçucarVissen op zee in SergipeBahia - LençóisItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Canal do JariBraziliaans meisjeAmazoneSanta CatarinaTafelbergen Chapada DiamantinaOndergelopen woud in de AmazonePará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaPousada do Alto - AlagoasParaná - MorretesVerkeersbord in PernambucoVeerboot in PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaPernambuco - Fernando de NoronhaWachten op de veerboot in PernambucoPará - Alter do ChãoFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáPará - AltamiraZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasTuiuiu in de PantanalPará - Ilha do AmorParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenParaná - ParanaguaPará - Canal do JariPará - Rio XinguStrand Ilha do MelMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaCentrum Lençóis - BahiaParaná - Ilha do MelSanta CatarinaCentrumPará - BelémParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloBraziliaanse vrouwen in BahiaParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaStrandwandeling in PernambucoPará - Ilha do MosqueiroBahiaRegenbui Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazone - afstandenAmazoneRio de Janeiro - restaurantPará - Canal do JariPará - Green LakeParaná - ParanaguaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáDevil's Throat Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariAmazone - reuzenotterAmazone - floraPará - Rio XinguMorro de São PauloBraziliaanse jongen in Bahia


Rio Branco

De hoofdstad van de provincie Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.

Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek, de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader. Het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

Bezienswaardigheden
- Lago do Amapá
- Horto Florestal
- Parque Zoobotânico
- Mercado do Bosque
- Parque Ambiental Chico Mendes
- Parque Urbano Capitão Ciríaco
- Museu da Borracha
- Sociedade Recreativa Tentamen
- Teatro Plácido de Castro
- Palácio Rio Branco
- Santo Daime
- Casa do Seringueiro
- Gameleira
- Parque da Maternidade

Bars:
- Mamão Café
- 14 Bis
- Casa Noturna Saudosa Maloca
- Pagode Lua Azul
- X43 e Hangar 57
- Summer
- Grog´s

Restaurant tips
 Ponint do Pato (regional), Pça José Bisteni (Jd Tropical III)
- Restaurante Tempero Suave
- Anexo´s Restaurante
- Pizzaria Água na Boca
- Restaurante Esquina Verde, Rua Piauí 126
- Restaurante Dona Bella
- Restaurante do Aeroporto, BR-364 p/Sena Madureira km 18
- Sorveteria e Pizzaria Tutti-frutti
- Bar e Restaurante Flutuante
- Pizzaria Maria Farinha
- O Paço (Canal da Maternidade)
- Anexo, Rua Franco Ribeiro 109
- Elcio, Av. Ceará 2395