Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaanse jongen in BahiaVissen op zee in SergipeUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPará - BelémMaranhãoOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasBraziliaans meisjeParaná - Ilha do MelRegenbui Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaPará - AltamiraPará - BelémSanta CatarinaAmazone - afstandenAmazone - floraPará - Alter do ChãoVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaMorro de São PauloSanta CatarinaPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - restaurantSanta CatarinaAmazone - reuzenotterRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariPontal de Boqueirão - PernambucoBaai van BúziosCentrumPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaRio de Janeiro - CopacabanaBúzios - Pousada ByblosParanagua baai in ParanáAmazoneMorro de São PauloMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguWachten op de veerboot in PernambucoChapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariBahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáAmazonas - Rio TapajósStrand Ilha do MelBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenParaná - ParanaguaTuiuiu in de PantanalMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazonePará - Rio XinguVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaZwemmende kinderen in de AmazoneMorro de São PauloPará - Ilha do MosqueiroFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse meisjes met brilCentrum Lençóis - BahiaPará - Green LakeParaná - MorretesPousada do Alto - AlagoasParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaBahia - LençóisDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoPousada Bejupira - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaMaranhão - Chapada das MesasItacimirim - Pousada Praia das OndasBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarParaná - Foz do Iguaçu


Rio Branco

De hoofdstad van de provincie Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.

Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek, de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader. Het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

Bezienswaardigheden
- Lago do Amapá
- Horto Florestal
- Parque Zoobotânico
- Mercado do Bosque
- Parque Ambiental Chico Mendes
- Parque Urbano Capitão Ciríaco
- Museu da Borracha
- Sociedade Recreativa Tentamen
- Teatro Plácido de Castro
- Palácio Rio Branco
- Santo Daime
- Casa do Seringueiro
- Gameleira
- Parque da Maternidade

Bars:
- Mamão Café
- 14 Bis
- Casa Noturna Saudosa Maloca
- Pagode Lua Azul
- X43 e Hangar 57
- Summer
- Grog´s

Restaurant tips
 Ponint do Pato (regional), Pça José Bisteni (Jd Tropical III)
- Restaurante Tempero Suave
- Anexo´s Restaurante
- Pizzaria Água na Boca
- Restaurante Esquina Verde, Rua Piauí 126
- Restaurante Dona Bella
- Restaurante do Aeroporto, BR-364 p/Sena Madureira km 18
- Sorveteria e Pizzaria Tutti-frutti
- Bar e Restaurante Flutuante
- Pizzaria Maria Farinha
- O Paço (Canal da Maternidade)
- Anexo, Rua Franco Ribeiro 109
- Elcio, Av. Ceará 2395