Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - BelémPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - Pão de AçucarRegenbui Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMorro de São PauloPará - Canal do JariAmazoneParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do AmorZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPousada Bejupira - AlagoasPará - Rio XinguBahia - ItacimirimWassen in de lokale rivier in BahiaCentrum Lençóis - BahiaPará - Green LakeGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaRio de Janeiro - ChristusbeeldPernambuco - Fernando de NoronhaParaná - ParanaguaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldTuiuiu in de PantanalBúzios - Pousada ByblosVeerboot in PernambucoWachten op de veerboot in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - Santa TeresaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaBraziliaans meisjeMaranhão - Chapada das MesasParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguMaranhão - BarreirinhasPará - Canal do JariBraziliaanse jongen in BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaAmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - CopacabanaPará - Kayapó indianenPará - AltamiraBaai van BúziosItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáCentrumCentrum Lençóis - BahiaAmazonas - Rio TapajósRio de Janeiro - restaurantUitzicht Chapada DiamantinaOndergelopen woud in de AmazoneMorro de São PauloMaranhãoMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - LençóisUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - afstandenPará - BelémPará - Canal do JariBahiaParaná - MorretesParaná - Foz do IguaçuParanagua baai in ParanáMorro de São PauloPontal de Boqueirão - PernambucoVissen op zee in SergipeBraziliaanse familie in de auto in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JariStrand Ilha do MelMorro de São PauloChapada Diamantina - BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneStrandwandeling in PernambucoParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaVerkeersbord in PernambucoAmazone - flora


Rio Branco

De hoofdstad van de provincie Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.

Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek, de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader. Het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

Bezienswaardigheden
- Lago do Amapá
- Horto Florestal
- Parque Zoobotânico
- Mercado do Bosque
- Parque Ambiental Chico Mendes
- Parque Urbano Capitão Ciríaco
- Museu da Borracha
- Sociedade Recreativa Tentamen
- Teatro Plácido de Castro
- Palácio Rio Branco
- Santo Daime
- Casa do Seringueiro
- Gameleira
- Parque da Maternidade

Bars:
- Mamão Café
- 14 Bis
- Casa Noturna Saudosa Maloca
- Pagode Lua Azul
- X43 e Hangar 57
- Summer
- Grog´s

Restaurant tips
 Ponint do Pato (regional), Pça José Bisteni (Jd Tropical III)
- Restaurante Tempero Suave
- Anexo´s Restaurante
- Pizzaria Água na Boca
- Restaurante Esquina Verde, Rua Piauí 126
- Restaurante Dona Bella
- Restaurante do Aeroporto, BR-364 p/Sena Madureira km 18
- Sorveteria e Pizzaria Tutti-frutti
- Bar e Restaurante Flutuante
- Pizzaria Maria Farinha
- O Paço (Canal da Maternidade)
- Anexo, Rua Franco Ribeiro 109
- Elcio, Av. Ceará 2395