Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Maranhão - BarreirinhasPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaanse vrouwen in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaPousada Bejupira - AlagoasVeerboot in PernambucoParaná - MorretesPará - Rio XinguSanta CatarinaCentrumTafelbergen Chapada DiamantinaAmazoneZwemmende kinderen in de AmazonePará - Rio XinguMaranhãoParanagua baai in ParanáPará - BelémCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - Ilha do MosqueiroPará - Ilha do AmorMaranhão - Chapada das MesasBahiaParaná - ParanaguaRio de Janeiro - restaurantBaai van BúziosStrandwandeling in PernambucoVerkeersbord in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazoneVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariMorro de São PauloWachten op de veerboot in PernambucoPará - BelémMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesTuiuiu in de PantanalParaná - ParanaguaPará - Rio XinguAmazone - afstandenBahia - LençóisUitzicht Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldWassen in de lokale rivier in BahiaPará - AltamiraPará - Green LakePorto de Galinhas - Pousada TabajubaBahia - ItacimirimPousada do Alto - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaParaná - ParanaguaPará - Alter do ChãoMorro de São PauloPontal de Boqueirão - PernambucoPousada do Alto - AlagoasAmazone - floraBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarRio de Janeiro - ChristusbeeldBraziliaanse meisjes met brilStrand Ilha do MelRio de Janeiro - Santa TeresaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazonas - Rio TapajósUitzicht Chapada DiamantinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariOndergelopen woud in de AmazoneChapada Diamantina - BahiaCentrum Lençóis - BahiaParaná - Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaVissen op zee in SergipeBraziliaans meisjeParaná - Foz do Iguaçu


Rio Branco

De hoofdstad van de provincie Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.

Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek, de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader. Het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

Bezienswaardigheden
- Lago do Amapá
- Horto Florestal
- Parque Zoobotânico
- Mercado do Bosque
- Parque Ambiental Chico Mendes
- Parque Urbano Capitão Ciríaco
- Museu da Borracha
- Sociedade Recreativa Tentamen
- Teatro Plácido de Castro
- Palácio Rio Branco
- Santo Daime
- Casa do Seringueiro
- Gameleira
- Parque da Maternidade

Bars:
- Mamão Café
- 14 Bis
- Casa Noturna Saudosa Maloca
- Pagode Lua Azul
- X43 e Hangar 57
- Summer
- Grog´s

Restaurant tips
 Ponint do Pato (regional), Pça José Bisteni (Jd Tropical III)
- Restaurante Tempero Suave
- Anexo´s Restaurante
- Pizzaria Água na Boca
- Restaurante Esquina Verde, Rua Piauí 126
- Restaurante Dona Bella
- Restaurante do Aeroporto, BR-364 p/Sena Madureira km 18
- Sorveteria e Pizzaria Tutti-frutti
- Bar e Restaurante Flutuante
- Pizzaria Maria Farinha
- O Paço (Canal da Maternidade)
- Anexo, Rua Franco Ribeiro 109
- Elcio, Av. Ceará 2395