Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - MorretesMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaPousada Bejupira - AlagoasZwemmende kinderen in de AmazoneTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Rio XinguBahia - LençóisWachten op de veerboot in PernambucoPará - Kayapó indianenVeerboot in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazone - floraPará - BelémPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldRio de Janeiro - restaurantParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - Rio XinguParaná - ParanaguaPernambuco - Fernando de NoronhaAmazone - afstandenZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Ilha do AmorPará - Canal do JariMorro de São PauloAmazoneBaai van BúziosAmazone - reuzenotterVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaAmazonas - Rio TapajósMaranhãoMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilPará - Alter do ChãoWassen in de lokale rivier in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaRio de Janeiro - CopacabanaBahia - ItacimirimPará - Rio XinguBahiaStrand Ilha do MelPará - AltamiraPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariMorro de São PauloPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMaranhão - BarreirinhasBúzios - Pousada ByblosMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasPará - BelémOndergelopen woud in de AmazonePontal de Boqueirão - PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Green LakeBraziliaanse jongen in BahiaRegenbui Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalCentrum Lençóis - BahiaStrandwandeling in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarCentrumGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasAmazoneParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVissen op zee in SergipeParaná - Ilha do MelBraziliaans meisjeSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do Iguaçu


Recife

Recife is de multiculturele hoofdstad van de staat Pernambuco met veel Nederlandse invloeden en meer dan drie miljoen inwoners, waarvan nog velen met een Nederlands klinkende naam.

Johan Maurits van Nassau bouwde hier de eerste brug van Zuid Amerika en liet zijn stedenbouwkundigen een goed gestructueerd stadsplan uitvoeren, waarmee de basis werd gelegd voor het huidige Recife. Dankzij een grondige renovatie zijn de bouwwerken (ook die van de Portugezen) weer in volle glorie te bewonderen in het oude Recife. In de avonduren worden hier een groot aantal straten voor alle verkeer afgesloten en worden er terrassen geplaatst en kan je genieten van de overheerlijke vis- en vleesmaaltijden waar de regio om bekend staat. Daarna wordt er naar hartelust gedronken en gedanst op de Frevo, de Pernambucaanse variant van de samba.

Naast een historische stad met een prachtig lang zandstrand, is Recife het grootste regionale centrum van economie, kunst en cultuur, onderwijs, sport en toerisme van de staat Pernambuco.

Op de Praça de Republica staan statige overheidsgebouwen met daartussen het theater Santa Isabel, een mooi neoklassiek gebouw uit 1850 dat dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur te bezichtigen is. Op ditzelfde plein staat ook het gerechtsgebouw met daar tegenover het Palácio das Princeses, het paleis van de ‘governador’ van Pernambuco.

Aan de Rua do Imperador 206 staat de Capela Dourada uit 1697. Deze ‘gouden’ kapel, een prachtig voorbeeld van Braziliaanse religieuze architectuur, wedijvert met de São Francisco in Salvador. Er hoort een museum bij met kerkelijke kunst.

Het Casa da Cultura is oorspronkelijk een gevangenis uit de 19e eeuw, maar het interieur is geheel verbouwd en er heerst nu een gezellige sfeer. De cellen op de drie verdiepingen doen nu dienst als winkeltjes waarin een grote keuze is aan producten gemaakt van zilver, leer en klei. Men kan er ook likeuren in cadeauverpakking kopen, schilderijen, tekeningen en houtsnijwerk. Al met al wordt hier een goed beeld van de lokale cultuur gepresenteerd.

Bezienswaardigheden
- Santa Isabel theatre
- Palácio das Princesas
- Capela Dourada
- Convento do Carmo ( kerk )
- Casa da Cultura
- Officina Cerâmica Francisco Brennand

Musea:
- do Homem do Nordeste
- do Estado de Pernambuco

Restaurant tips
Regionaal:
- Parraxaxá, Av. 17 de Agosto 807 (Casa Forte) R. Baltazar Pereira 32 (Boa Viagem)
- da Mira, Av. Dr. Eurico Chaves 916 (Casa Amarela)
- Tio Pepe, Rua Alm. Tamandaré 170
- Entre Amigos O Bode, R. Mq.de Valença 50 (Boa Viagem)

Gevariëerd:
- Wiella Bistrô, Av. Domingos Ferreira 1274 ljs 14,15 e 16 (Boa Viagem)
- Leite, Pça Joaquim Nabuco 147 (Sto. Antonio)
- Mingus, Av. Bernardo Vieira de Melo 1204
- Portoferreiro, Av. Rui Barbosa 458
- Bargaço (Baiana), Av. Boa Viagem 670
- Casa dos Frios (bolo de rolo)
- Graças e Boa Viagem
- As Galerias (maltado)
- Recife Antigo

Naast de hierboven genoemde restaurants kunt u er ook nog Italiaanse, Japanse, Indonesische en Spaanse restaurants vinden.