Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaanse familie in de auto in BahiaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - MorretesBraziliaanse meisjes met brilItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Kayapó indianenWachten op de veerboot in PernambucoPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosParaná - Ilha do MelBraziliaans meisjePará - BelémFoz do Iguaçu - Parque das AvesVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldChapada Diamantina - BahiaStrand Ilha do MelPará - Green LakeBraziliaanse vrouwen in BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaAmazone - floraMorro de São PauloPará - Canal do JariPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Alter do ChãoMaranhãoPará - Ilha do MosqueiroAmazonePousada do Alto - AlagoasPará - BelémPará - Canal do JariParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - afstandenMaranhão - Chapada das MesasStrandwandeling in PernambucoBahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBahia - LençóisRio de Janeiro - restaurantPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - CopacabanaCentrumRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão - BarreirinhasVissen op zee in SergipePará - AltamiraGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVerkeersbord in PernambucoMaranhão - Lençóis MaranhensesRegenbui Chapada DiamantinaPará - Rio XinguZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Rio XinguVeerboot in PernambucoSanta CatarinaPousada do Alto - AlagoasBaai van BúziosBahia - ItacimirimAmazone - reuzenotterSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Ilha do AmorUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse jongen in BahiaAmazoneZwemmende kinderen in de AmazonePorto de Galinhas - Pousada TabajubaMaranhão - Lençóis MaranhensesCentrum Lençóis - BahiaAmazonas - Rio TapajósTafelbergen Chapada DiamantinaMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - Pará


Parintins

Parintins werd ontdekt in 1793, de stad telt meer dan 100.000 inwoners in een gebied van 7.069 km2 en is gelegen aan de rechter oever van de Amazone rivier op het Tupinambarana eiland.

Het reliëf van het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug is de grens tussen de staten Amazonas en Pará.

Parintins ligt op 420 km van Manaus. De manier van vervoer, meestal gebruikt door de lokale inwoners, is de regionale boot op de rivier. De boot beschikt over accommodaties als hangmatten, cabines en suites. De reis over de Amazone rivier vanaf Manaus naar Parintins duurt 15 uur en dit is wanneer je stroomafwaarts gaat. Wanneer je stroomopwaarts gaat duurt de reis 27 uur. Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1 uur over.

De Parintins berg Rudge is 152 meter hoog, is omgeven door luxueuze plantengroei en is rijk aan fauna en flora. Het prachtige Valéria Lake ligt naast de berg en wordt beschouwd als een poort naar het ecologische toerisme van de Amazone.

Parintins is voornamelijk bekend door het jaarlijks in juli gehouden Carnaval waar letterlijk duizenden mensen van de hele Amazone naartoe komen om te feesten.

Bezienswaardigheden
- Folkloristisch Festival ( 28 t/m 30 juni )

Het Folklore Festival wordt beschouwt als de grootste culturele manifestatie in Brazilië. Vanaf 12 juni wordt het begin gevierd door aanwezig te zijn in de schooltuinen, de Cultural en Sports Arena. De Bumbódromo is gebouwd in de vorm van een stierenkop en geeft plaats aan 35.000 toeschouwers.

Er zijn typische dansen zoals bijvoorbeeld:
"Quadrilhas, "Cordões de Pássaros", "Xaxados" en een stijlvolle "Bois-Bumbás" gebracht door de migranten die van Noordoost Brazilië kwamen. De wedstrijd van deze viering gaat door tot 25 juni en er wordt daarna plaatsgemaakt voor het dispuut tussen "Bois-Bumbás en "Caprichoso en Garantido".

Restaurant tips
- da Gabi (regionaal), R.Padre Jorge Frezini 926 (Senador José Esteves)