Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


AmazoneParaná - Foz do IguaçuItacimirim - Pousada Praia das OndasZwemmende kinderen in de AmazonePará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahia - ItacimirimBaai van BúziosPará - AltamiraParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterAmazone - afstandenPará - Rio XinguPará - Green LakeCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémVeerboot in PernambucoMaranhão - BarreirinhasGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilPará - BelémSanta CatarinaPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPorto de Galinhas - Pousada TabajubaDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - ChristusbeeldUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - Chapada das MesasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáWachten op de veerboot in PernambucoBraziliaanse jongen in BahiaParaná - Ilha do MelTuiuiu in de PantanalPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhãoParaná - ParanaguaBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguBahiaRio de Janeiro - CopacabanaCentrum Lençóis - BahiaChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguSanta CatarinaMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - restaurantMorro de São PauloRegenbui Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarCentrumSanta CatarinaAmazoneMorro de São PauloPousada Bejupira - AlagoasAmazone - floraZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaRio de Janeiro - Santa TeresaStrandwandeling in PernambucoParaná - ParanaguaOndergelopen woud in de AmazonePará - Kayapó indianenParaná - MorretesVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuTafelbergen Chapada DiamantinaStrand Ilha do MelFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloParaná - ParanaguaBahia - LençóisPará - Ilha do AmorAmazonas - Rio TapajósPará - Alter do ChãoUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaans meisjePará - Ilha do MosqueiroVissen op zee in Sergipe


Parintins

Parintins werd ontdekt in 1793, de stad telt meer dan 100.000 inwoners in een gebied van 7.069 km2 en is gelegen aan de rechter oever van de Amazone rivier op het Tupinambarana eiland.

Het reliëf van het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug is de grens tussen de staten Amazonas en Pará.

Parintins ligt op 420 km van Manaus. De manier van vervoer, meestal gebruikt door de lokale inwoners, is de regionale boot op de rivier. De boot beschikt over accommodaties als hangmatten, cabines en suites. De reis over de Amazone rivier vanaf Manaus naar Parintins duurt 15 uur en dit is wanneer je stroomafwaarts gaat. Wanneer je stroomopwaarts gaat duurt de reis 27 uur. Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1 uur over.

De Parintins berg Rudge is 152 meter hoog, is omgeven door luxueuze plantengroei en is rijk aan fauna en flora. Het prachtige Valéria Lake ligt naast de berg en wordt beschouwd als een poort naar het ecologische toerisme van de Amazone.

Parintins is voornamelijk bekend door het jaarlijks in juli gehouden Carnaval waar letterlijk duizenden mensen van de hele Amazone naartoe komen om te feesten.

Bezienswaardigheden
- Folkloristisch Festival ( 28 t/m 30 juni )

Het Folklore Festival wordt beschouwt als de grootste culturele manifestatie in Brazilië. Vanaf 12 juni wordt het begin gevierd door aanwezig te zijn in de schooltuinen, de Cultural en Sports Arena. De Bumbódromo is gebouwd in de vorm van een stierenkop en geeft plaats aan 35.000 toeschouwers.

Er zijn typische dansen zoals bijvoorbeeld:
"Quadrilhas, "Cordões de Pássaros", "Xaxados" en een stijlvolle "Bois-Bumbás" gebracht door de migranten die van Noordoost Brazilië kwamen. De wedstrijd van deze viering gaat door tot 25 juni en er wordt daarna plaatsgemaakt voor het dispuut tussen "Bois-Bumbás en "Caprichoso en Garantido".

Restaurant tips
- da Gabi (regionaal), R.Padre Jorge Frezini 926 (Senador José Esteves)