Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Regenbui Chapada DiamantinaAmazoneMorro de São PauloRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáWachten op de veerboot in PernambucoBaai van BúziosPará - Ilha do AmorPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - ParanaguaOndergelopen woud in de AmazoneCentrumPará - Kayapó indianenAmazone - floraVissen op zee in SergipeMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse jongen in BahiaSanta CatarinaPará - Canal do JariMaranhão - Chapada das MesasGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Canal do JariBahia - LençóisVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMaranhãoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - BelémPousada do Alto - AlagoasUitzicht Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPontal de Boqueirão - PernambucoPará - BelémBahia - ItacimirimPará - Ilha do MosqueiroSanta CatarinaMorro de São PauloRio de Janeiro - CopacabanaStrand Ilha do MelDevil's Throat Foz do IguaçuVeerboot in PernambucoRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - MorretesBahiaRio de Janeiro - Santa TeresaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - AltamiraPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Ilha do MelBúzios - Pousada ByblosParaná - Foz do IguaçuVerkeersbord in PernambucoWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaans meisjeParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilPará - Rio XinguBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazone - reuzenotterAmazone - afstandenPará - Rio XinguAmazoneTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguParaná - ParanaguaPará - Alter do ChãoPará - Canal do JariPará - Green LakeUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariZwemmende kinderen in de AmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesTafelbergen Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaAmazonas - Rio TapajósSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesPousada Bejupira - AlagoasMaranhão - Barreirinhas


Parintins

Parintins werd ontdekt in 1793, de stad telt meer dan 100.000 inwoners in een gebied van 7.069 km2 en is gelegen aan de rechter oever van de Amazone rivier op het Tupinambarana eiland.

Het reliëf van het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug is de grens tussen de staten Amazonas en Pará.

Parintins ligt op 420 km van Manaus. De manier van vervoer, meestal gebruikt door de lokale inwoners, is de regionale boot op de rivier. De boot beschikt over accommodaties als hangmatten, cabines en suites. De reis over de Amazone rivier vanaf Manaus naar Parintins duurt 15 uur en dit is wanneer je stroomafwaarts gaat. Wanneer je stroomopwaarts gaat duurt de reis 27 uur. Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1 uur over.

De Parintins berg Rudge is 152 meter hoog, is omgeven door luxueuze plantengroei en is rijk aan fauna en flora. Het prachtige Valéria Lake ligt naast de berg en wordt beschouwd als een poort naar het ecologische toerisme van de Amazone.

Parintins is voornamelijk bekend door het jaarlijks in juli gehouden Carnaval waar letterlijk duizenden mensen van de hele Amazone naartoe komen om te feesten.

Bezienswaardigheden
- Folkloristisch Festival ( 28 t/m 30 juni )

Het Folklore Festival wordt beschouwt als de grootste culturele manifestatie in Brazilië. Vanaf 12 juni wordt het begin gevierd door aanwezig te zijn in de schooltuinen, de Cultural en Sports Arena. De Bumbódromo is gebouwd in de vorm van een stierenkop en geeft plaats aan 35.000 toeschouwers.

Er zijn typische dansen zoals bijvoorbeeld:
"Quadrilhas, "Cordões de Pássaros", "Xaxados" en een stijlvolle "Bois-Bumbás" gebracht door de migranten die van Noordoost Brazilië kwamen. De wedstrijd van deze viering gaat door tot 25 juni en er wordt daarna plaatsgemaakt voor het dispuut tussen "Bois-Bumbás en "Caprichoso en Garantido".

Restaurant tips
- da Gabi (regionaal), R.Padre Jorge Frezini 926 (Senador José Esteves)