Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


AmazoneMaranhão - Lençóis MaranhensesVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazone - floraBraziliaanse familie in de auto in BahiaStrand Ilha do MelPará - BelémChapada Diamantina - BahiaAmazonas - Rio TapajósVissen op zee in SergipeBahiaMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaPousada Bejupira - AlagoasMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - CopacabanaBraziliaanse jongen in BahiaTuiuiu in de PantanalPontal de Boqueirão - PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - restaurantPará - Canal do JariParaná - Ilha do MelAmazone - reuzenotterBraziliaans meisjeMaranhão - BarreirinhasOndergelopen woud in de AmazoneBaai van BúziosAmazone - afstandenFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahia - LençóisPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaMaranhãoBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarPousada do Alto - AlagoasTafelbergen Chapada DiamantinaZwemmende kinderen in de AmazoneItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuAmazoneMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Rio XinguParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaBraziliaanse meisjes met brilPará - AltamiraPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaPará - Ilha do AmorVeerboot in PernambucoPará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariPará - Green LakeMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuBahia - ItacimirimMaranhão - Chapada das MesasWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Rio XinguMorro de São PauloPará - Canal do JariGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaCentrumVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldFoz do Iguaçu - Parque das AvesWachten op de veerboot in PernambucoPará - Kayapó indianenSanta CatarinaParaná - ParanaguaSanta CatarinaStrandwandeling in PernambucoParaná - Paranagua


Parintins

Parintins werd ontdekt in 1793, de stad telt meer dan 100.000 inwoners in een gebied van 7.069 km2 en is gelegen aan de rechter oever van de Amazone rivier op het Tupinambarana eiland.

Het reliëf van het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug is de grens tussen de staten Amazonas en Pará.

Parintins ligt op 420 km van Manaus. De manier van vervoer, meestal gebruikt door de lokale inwoners, is de regionale boot op de rivier. De boot beschikt over accommodaties als hangmatten, cabines en suites. De reis over de Amazone rivier vanaf Manaus naar Parintins duurt 15 uur en dit is wanneer je stroomafwaarts gaat. Wanneer je stroomopwaarts gaat duurt de reis 27 uur. Met het vliegtuig doe je er ongeveer 1 uur over.

De Parintins berg Rudge is 152 meter hoog, is omgeven door luxueuze plantengroei en is rijk aan fauna en flora. Het prachtige Valéria Lake ligt naast de berg en wordt beschouwd als een poort naar het ecologische toerisme van de Amazone.

Parintins is voornamelijk bekend door het jaarlijks in juli gehouden Carnaval waar letterlijk duizenden mensen van de hele Amazone naartoe komen om te feesten.

Bezienswaardigheden
- Folkloristisch Festival ( 28 t/m 30 juni )

Het Folklore Festival wordt beschouwt als de grootste culturele manifestatie in Brazilië. Vanaf 12 juni wordt het begin gevierd door aanwezig te zijn in de schooltuinen, de Cultural en Sports Arena. De Bumbódromo is gebouwd in de vorm van een stierenkop en geeft plaats aan 35.000 toeschouwers.

Er zijn typische dansen zoals bijvoorbeeld:
"Quadrilhas, "Cordões de Pássaros", "Xaxados" en een stijlvolle "Bois-Bumbás" gebracht door de migranten die van Noordoost Brazilië kwamen. De wedstrijd van deze viering gaat door tot 25 juni en er wordt daarna plaatsgemaakt voor het dispuut tussen "Bois-Bumbás en "Caprichoso en Garantido".

Restaurant tips
- da Gabi (regionaal), R.Padre Jorge Frezini 926 (Senador José Esteves)