Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Baai van BúziosMaranhão - BarreirinhasSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalParaná - Foz do IguaçuWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - restaurantPará - Rio XinguPará - Rio XinguStrandwandeling in PernambucoBahia - LençóisBraziliaanse jongen in BahiaParaná - ParanaguaSanta CatarinaAmazoneWassen in de lokale rivier in BahiaCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémFoz do Iguaçu - Parque das AvesPernambuco - Fernando de NoronhaVerkeersbord in PernambucoAmazone - reuzenotterChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse meisjes met brilPousada Bejupira - AlagoasParaná - ParanaguaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVeerboot in PernambucoAmazone - floraStrand Ilha do MelAmazonas - Rio TapajósFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloBraziliaanse familie in de auto in BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaans meisjePará - Ilha do AmorBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Canal do JariParaná - MorretesPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPontal de Boqueirão - PernambucoItacimirim - Pousada Praia das OndasBahia - ItacimirimParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariPará - BelémVissen op zee in SergipeAmazone - afstandenCentrum Lençóis - BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasPará - Ilha do MosqueiroOndergelopen woud in de AmazoneBahiaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Alter do ChãoParaná - Ilha do MelMorro de São PauloPará - Canal do JariSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuPará - AltamiraRio de Janeiro - ChristusbeeldRio de Janeiro - Pão de AçucarVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazonePousada do Alto - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaPará - Rio XinguCentrumRio de Janeiro - Santa TeresaParanagua baai in ParanáVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Green LakeMorro de São Paulo


Pantanal (zuid)

Nationaal Park Pantanal in de staten Mato Grosso do Sul en Mato Grosso is een ongerept natuurgebied voor de ware natuurliefhebber. De veelzijdigheid van de kleurrijke flora en fauna is zó overweldigend dat iedere bezoeker er van onder de indruk raakt.
In de bomen langs de rivieren zijn ibissen, reigers, ooievaars, ijsvogels en apen te zien, en op de oevers liggen kaaimannen in de hitte van de zon te rusten.

Zoog- en knaagdieren treft men ook aan, waaronder de capibara, het grootste knaagdier ter wereld die er uitziet als een uit zijn krachten gegroeide cavia. In de maanden december t/m april overstroomt het gebied waardoor het mogelijk is per boot in kleine kreken te komen. In deze periode is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden met een hoge luchtvochtigheid en regenbuien.

Er dient in deze periode van tevoren worden overnacht in de steden Campo Grande of Cuiabá. In de overige maanden ligt de temperatuur tussen 25-30 graden en is toegang over de weg makkelijker.

De Pantanal, ook wel eens 'terra de ninguem' (niemandsland) genoemd is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (december tot eind april) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol.
270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz, in waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en pirañas, (ooit al eens gevist op pirañas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!)
Verder treffen we er anacondas, iguana’s, miereneters, capibara en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen!
De Pantanal, ook zeer rijk aan gras of graasgronden, heeft samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.