Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - BelémCentrum Lençóis - BahiaBaai van BúziosUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloAmazonas - Rio TapajósFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Pão de AçucarSanta CatarinaAmazone - afstandenParanagua baai in ParanáMorro de São PauloPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesWassen in de lokale rivier in BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneBahiaRio de Janeiro - restaurantZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaAmazone - floraPará - Canal do JariPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaCentrumPernambuco - Fernando de NoronhaStrandwandeling in PernambucoVerkeersbord in PernambucoParaná - MorretesStrand Ilha do MelAmazoneTafelbergen Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáRio de Janeiro - CopacabanaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguAmazone - reuzenotterPará - Alter do ChãoMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhãoUitzicht Chapada DiamantinaAmazonePará - Rio XinguBraziliaans meisjeParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaBahia - LençóisPontal de Boqueirão - PernambucoPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasBraziliaanse meisjes met brilCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Ilha do MelDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Ilha do MosqueiroVissen op zee in SergipeBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaMorro de São PauloPará - BelémParaná - ParanaguaPará - Ilha do AmorPará - Green LakeMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariChapada Diamantina - BahiaWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - AltamiraGruta Lapa Doce bij de Chapada Diamantina


Pantanal (zuid)

Nationaal Park Pantanal in de staten Mato Grosso do Sul en Mato Grosso is een ongerept natuurgebied voor de ware natuurliefhebber. De veelzijdigheid van de kleurrijke flora en fauna is zó overweldigend dat iedere bezoeker er van onder de indruk raakt.
In de bomen langs de rivieren zijn ibissen, reigers, ooievaars, ijsvogels en apen te zien, en op de oevers liggen kaaimannen in de hitte van de zon te rusten.

Zoog- en knaagdieren treft men ook aan, waaronder de capibara, het grootste knaagdier ter wereld die er uitziet als een uit zijn krachten gegroeide cavia. In de maanden december t/m april overstroomt het gebied waardoor het mogelijk is per boot in kleine kreken te komen. In deze periode is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden met een hoge luchtvochtigheid en regenbuien.

Er dient in deze periode van tevoren worden overnacht in de steden Campo Grande of Cuiabá. In de overige maanden ligt de temperatuur tussen 25-30 graden en is toegang over de weg makkelijker.

De Pantanal, ook wel eens 'terra de ninguem' (niemandsland) genoemd is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (december tot eind april) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol.
270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz, in waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en pirañas, (ooit al eens gevist op pirañas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!)
Verder treffen we er anacondas, iguana’s, miereneters, capibara en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen!
De Pantanal, ook zeer rijk aan gras of graasgronden, heeft samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.