Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - ParanaguaPará - Ilha do AmorWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariMaranhão - Chapada das MesasSanta CatarinaPará - AltamiraZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão - Lençóis MaranhensesRegenbui Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneAmazoneAmazonas - Rio TapajósWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do MosqueiroPará - Rio XinguPará - Canal do JariSanta CatarinaVeerboot in PernambucoBraziliaans meisjeRio de Janeiro - restaurantBraziliaanse vrouwen in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloBúzios - Pousada ByblosSanta CatarinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse jongen in BahiaBahia - LençóisPará - Canal do JariMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesBaai van BúziosParaná - Ilha do MelPará - Alter do ChãoBahia - ItacimirimZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPousada Bejupira - AlagoasCentrumParanagua baai in ParanáPará - Green LakeAmazonePontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - floraVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterMorro de São PauloMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - CopacabanaParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaRio de Janeiro - Pão de AçucarTuiuiu in de PantanalStrand Ilha do MelPará - BelémMaranhãoUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguPará - BelémVissen op zee in SergipeParaná - MorretesBahiaVerkeersbord in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilAmazone - afstanden


Pantanal (zuid)

Nationaal Park Pantanal in de staten Mato Grosso do Sul en Mato Grosso is een ongerept natuurgebied voor de ware natuurliefhebber. De veelzijdigheid van de kleurrijke flora en fauna is zó overweldigend dat iedere bezoeker er van onder de indruk raakt.
In de bomen langs de rivieren zijn ibissen, reigers, ooievaars, ijsvogels en apen te zien, en op de oevers liggen kaaimannen in de hitte van de zon te rusten.

Zoog- en knaagdieren treft men ook aan, waaronder de capibara, het grootste knaagdier ter wereld die er uitziet als een uit zijn krachten gegroeide cavia. In de maanden december t/m april overstroomt het gebied waardoor het mogelijk is per boot in kleine kreken te komen. In deze periode is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden met een hoge luchtvochtigheid en regenbuien.

Er dient in deze periode van tevoren worden overnacht in de steden Campo Grande of Cuiabá. In de overige maanden ligt de temperatuur tussen 25-30 graden en is toegang over de weg makkelijker.

De Pantanal, ook wel eens 'terra de ninguem' (niemandsland) genoemd is een half open tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (december tot eind april) grote delen van de Pantanal onder water zet. Water en zon, een droomcombinatie dus voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol.
270 verschillende vogelsoorten waaronder de papegaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri, jabiru-ooievaar enz, in waterpoelen en rivieren leven ontzettend veel kaaimannen, reuze rivierotters en pirañas, (ooit al eens gevist op pirañas? Wel, dat zal je op deze reis dan zeker doen!)
Verder treffen we er anacondas, iguana’s, miereneters, capibara en apen aan. En last but not least, de Pantanal biedt ons de beste kans ter wereld om er de jaguar tegen het lijf te lopen!
De Pantanal, ook zeer rijk aan gras of graasgronden, heeft samen met Argentinië de grootste veestapel van het continent.