Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Green LakePousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBaai van BúziosPará - Rio XinguRio de Janeiro - CopacabanaAmazonas - Rio TapajósVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBahia - LençóisSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaPousada Bejupira - AlagoasPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoAmazoneItacimirim - Pousada Praia das OndasDevil's Throat Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrumCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesPernambuco - Fernando de NoronhaChapada Diamantina - BahiaPousada do Alto - AlagoasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáSanta CatarinaPará - BelémPontal de Boqueirão - PernambucoWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Rio XinguStrand Ilha do MelMorro de São PauloAmazone - afstandenMaranhãoBraziliaanse jongen in BahiaBraziliaans meisjeBúzios - Pousada ByblosPará - AltamiraPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuZwemmende kinderen in de AmazoneVissen op zee in SergipeAmazoneMorro de São PauloMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaParanagua baai in ParanáParaná - ParanaguaRegenbui Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesVeerboot in PernambucoStrandwandeling in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Ilha do MelMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Rio XinguAmazone - floraPará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoBahiaPará - Kayapó indianenParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimTuiuiu in de PantanalAmazone - reuzenotterPará - Ilha do MosqueiroPará - Ilha do AmorMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse meisjes met brilPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - restaurantSanta Catarina


Ouro Preto

Ouro Preto betekent "zwart goud" en dat is niet vreemd, het bevindt zich in the staat Minas Gerais, dat "overvloedige mijnen" betekent. Tot het einde van de 19de eeuw was dit stadje een centrum van cultuur en goudwinning. Tijdens een bezoek aan Ouro Preto waan je je in een meesterstuk van koloniale architectuur. Er zijn meer dan 20 kerken in barokstijl, waaronder de Igreja Nossa Senhora do Pilar, die het op één na rijkste interieur van alle kerken in Brazilië heeft, de Igreja Nossa Senhora do Carmo en de Capela de São Francisco de Assis. Een grotere tegenstelling met Belo Horizonte is nauwelijks denkbaar. Ouro Preto is een prachtige historische stad met een sterke Portugese inslag.

Tegenwoordig is het een populaire historische stad met iets meer dan 65.000 inwoners.

Het is op een afstand van 99 kilometer gelegen van de hoofdstad Belo Horizonte en is de bakermat van de Movimento da Inconfidência (een beweging tegen de Portugese overheersing in Brazilië), wat heeft gestreden voor de Braziliaanse onafhankelijkheid.

Ouro Preto is de grootste van de serie historische steden die worden beschermd vanwege hun barokke architectuur. In dit milieu werd de kunst van de beeldhouwers en architecten, ook wel bekend als Aleijadinho, geboren. Aleijadinho’s Prophets and Steps zijn in de stad Congonhas te vinden. Lopend op de met kinderhoofdjes bestrate straten krijg je een prima idee van de rijkdom van het verleden, speciaal de kerken.

In de musea is meer te leren over de geschiedenis van Brazilië. De ligging van de stad, tegen een achtergrond van groene bergen is beslist uniek te noemen: panorama's van barokke gebouwen tegen een bergachtige achtergrond leveren, met name in de ochtendschemering, de mooiste foto's op.

Érg leuk om te doen is een wandeling maken langs de kleine winkeltjes met handarbeid, welke leuke en mooie artikelen verkopen van zilver en kostbare edelstenen.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Festival de Inverno
- Semana Santa
- Carnaval

Historische gebouwen:
- Casa dos Contos
- Teatro Municipal
- Chafariz dos Contos

Musea:
- do Oratório
- da Inconfidência
- Arte Sacra
- de Ciência Técnica
- Aleijadinho
- Casa Guignard
- Matriz de Nossa Senhora do Pilar
- São Francisco de Assis

Restaurant tips
Gevariëerd:
- le Coq d'Or, Rua Getúlio Vargas 270
- Deguste, Rua Cel. Alves 15

Regionaal:
- Casa do Ouvidor, Rua Cde. de Bobadela 42
- Casa dos Contos, Rua Camilo de Brito 21
- Chafariz, Rua s. José 167