Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - MorretesMaranhãoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaVissen op zee in SergipeUitzicht Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuStrand Ilha do MelPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloMorro de São PauloGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMorro de São PauloParanagua baai in ParanáItacimirim - Pousada Praia das OndasVeerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuBahiaWachten op de veerboot in PernambucoAmazonePará - BelémBraziliaans meisjePernambuco - Fernando de NoronhaPará - Alter do ChãoPousada Bejupira - AlagoasDevil's Throat Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - ChristusbeeldFoz do Iguaçu - Parque das AvesSanta CatarinaBraziliaanse vrouwen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariParaná - Ilha do MelBahia - ItacimirimBaai van BúziosPará - Rio XinguBúzios - Pousada ByblosVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - ParanaguaSanta CatarinaPará - Canal do JariStrandwandeling in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaTafelbergen Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaVerkeersbord in PernambucoTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Ilha do AmorPará - BelémPousada do Alto - AlagoasAmazone - floraMorro de São PauloPará - AltamiraZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - restaurantBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariOndergelopen woud in de AmazoneCentrumPará - Kayapó indianenBraziliaanse jongen in BahiaAmazone - afstandenPará - Canal do JariPará - Rio XinguMaranhão - Chapada das MesasPará - Rio XinguBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - Foz do IguaçuBahia - LençóisAmazonas - Rio TapajósMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazoneChapada Diamantina - BahiaCentrum Lençóis - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Green LakePará - Ilha do Mosqueiro


Ouro Preto

Ouro Preto betekent "zwart goud" en dat is niet vreemd, het bevindt zich in the staat Minas Gerais, dat "overvloedige mijnen" betekent. Tot het einde van de 19de eeuw was dit stadje een centrum van cultuur en goudwinning. Tijdens een bezoek aan Ouro Preto waan je je in een meesterstuk van koloniale architectuur. Er zijn meer dan 20 kerken in barokstijl, waaronder de Igreja Nossa Senhora do Pilar, die het op één na rijkste interieur van alle kerken in Brazilië heeft, de Igreja Nossa Senhora do Carmo en de Capela de São Francisco de Assis. Een grotere tegenstelling met Belo Horizonte is nauwelijks denkbaar. Ouro Preto is een prachtige historische stad met een sterke Portugese inslag.

Tegenwoordig is het een populaire historische stad met iets meer dan 65.000 inwoners.

Het is op een afstand van 99 kilometer gelegen van de hoofdstad Belo Horizonte en is de bakermat van de Movimento da Inconfidência (een beweging tegen de Portugese overheersing in Brazilië), wat heeft gestreden voor de Braziliaanse onafhankelijkheid.

Ouro Preto is de grootste van de serie historische steden die worden beschermd vanwege hun barokke architectuur. In dit milieu werd de kunst van de beeldhouwers en architecten, ook wel bekend als Aleijadinho, geboren. Aleijadinho’s Prophets and Steps zijn in de stad Congonhas te vinden. Lopend op de met kinderhoofdjes bestrate straten krijg je een prima idee van de rijkdom van het verleden, speciaal de kerken.

In de musea is meer te leren over de geschiedenis van Brazilië. De ligging van de stad, tegen een achtergrond van groene bergen is beslist uniek te noemen: panorama's van barokke gebouwen tegen een bergachtige achtergrond leveren, met name in de ochtendschemering, de mooiste foto's op.

Érg leuk om te doen is een wandeling maken langs de kleine winkeltjes met handarbeid, welke leuke en mooie artikelen verkopen van zilver en kostbare edelstenen.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Festival de Inverno
- Semana Santa
- Carnaval

Historische gebouwen:
- Casa dos Contos
- Teatro Municipal
- Chafariz dos Contos

Musea:
- do Oratório
- da Inconfidência
- Arte Sacra
- de Ciência Técnica
- Aleijadinho
- Casa Guignard
- Matriz de Nossa Senhora do Pilar
- São Francisco de Assis

Restaurant tips
Gevariëerd:
- le Coq d'Or, Rua Getúlio Vargas 270
- Deguste, Rua Cel. Alves 15

Regionaal:
- Casa do Ouvidor, Rua Cde. de Bobadela 42
- Casa dos Contos, Rua Camilo de Brito 21
- Chafariz, Rua s. José 167