Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


AmazonePará - Kayapó indianenParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaTuiuiu in de PantanalMaranhão - Lençóis MaranhensesOndergelopen woud in de AmazonePará - Alter do ChãoRio de Janeiro - ChristusbeeldPontal de Boqueirão - PernambucoStrandwandeling in PernambucoAmazonas - Rio TapajósGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuBahiaCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaWachten op de veerboot in PernambucoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilVissen op zee in SergipeWassen in de lokale rivier in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesTafelbergen Chapada DiamantinaAmazoneSanta CatarinaPará - Rio XinguDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaBaai van BúziosMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Ilha do AmorMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaAmazone - floraMorro de São PauloMorro de São PauloPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaBahia - ItacimirimBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - BelémAmazone - reuzenotterPará - AltamiraParaná - ParanaguaRio de Janeiro - restaurantPousada Bejupira - AlagoasPará - BelémAmazone - afstandenPará - Canal do JariBraziliaans meisjePará - Green LakePará - Canal do JariPará - Ilha do MosqueiroZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - Pão de AçucarPousada do Alto - AlagoasStrand Ilha do MelParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguVeerboot in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasBúzios - Pousada ByblosRio de Janeiro - CopacabanaPousada do Alto - AlagoasItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáParaná - Ilha do MelMaranhão - Chapada das MesasBraziliaanse jongen in BahiaCentrumBahia - LençóisCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Canal do JariPará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVerkeersbord in PernambucoMaranhão


Ouro Preto

Ouro Preto betekent "zwart goud" en dat is niet vreemd, het bevindt zich in the staat Minas Gerais, dat "overvloedige mijnen" betekent. Tot het einde van de 19de eeuw was dit stadje een centrum van cultuur en goudwinning. Tijdens een bezoek aan Ouro Preto waan je je in een meesterstuk van koloniale architectuur. Er zijn meer dan 20 kerken in barokstijl, waaronder de Igreja Nossa Senhora do Pilar, die het op één na rijkste interieur van alle kerken in Brazilië heeft, de Igreja Nossa Senhora do Carmo en de Capela de São Francisco de Assis. Een grotere tegenstelling met Belo Horizonte is nauwelijks denkbaar. Ouro Preto is een prachtige historische stad met een sterke Portugese inslag.

Tegenwoordig is het een populaire historische stad met iets meer dan 65.000 inwoners.

Het is op een afstand van 99 kilometer gelegen van de hoofdstad Belo Horizonte en is de bakermat van de Movimento da Inconfidência (een beweging tegen de Portugese overheersing in Brazilië), wat heeft gestreden voor de Braziliaanse onafhankelijkheid.

Ouro Preto is de grootste van de serie historische steden die worden beschermd vanwege hun barokke architectuur. In dit milieu werd de kunst van de beeldhouwers en architecten, ook wel bekend als Aleijadinho, geboren. Aleijadinho’s Prophets and Steps zijn in de stad Congonhas te vinden. Lopend op de met kinderhoofdjes bestrate straten krijg je een prima idee van de rijkdom van het verleden, speciaal de kerken.

In de musea is meer te leren over de geschiedenis van Brazilië. De ligging van de stad, tegen een achtergrond van groene bergen is beslist uniek te noemen: panorama's van barokke gebouwen tegen een bergachtige achtergrond leveren, met name in de ochtendschemering, de mooiste foto's op.

Érg leuk om te doen is een wandeling maken langs de kleine winkeltjes met handarbeid, welke leuke en mooie artikelen verkopen van zilver en kostbare edelstenen.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Festival de Inverno
- Semana Santa
- Carnaval

Historische gebouwen:
- Casa dos Contos
- Teatro Municipal
- Chafariz dos Contos

Musea:
- do Oratório
- da Inconfidência
- Arte Sacra
- de Ciência Técnica
- Aleijadinho
- Casa Guignard
- Matriz de Nossa Senhora do Pilar
- São Francisco de Assis

Restaurant tips
Gevariëerd:
- le Coq d'Or, Rua Getúlio Vargas 270
- Deguste, Rua Cel. Alves 15

Regionaal:
- Casa do Ouvidor, Rua Cde. de Bobadela 42
- Casa dos Contos, Rua Camilo de Brito 21
- Chafariz, Rua s. José 167