Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio de Janeiro - CopacabanaMaranhão - Chapada das MesasPará - Rio XinguParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaSanta CatarinaMorro de São PauloStrand Ilha do MelPará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPousada Bejupira - AlagoasPará - AltamiraPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBahia - LençóisPará - Rio XinguSanta CatarinaBraziliaanse vrouwen in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenCentrum Lençóis - BahiaPará - Alter do ChãoPará - BelémAmazonePará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse jongen in BahiaPará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazone - floraPará - Canal do JariBaai van BúziosMaranhão - Lençóis MaranhensesBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Rio XinguRio de Janeiro - ChristusbeeldBahiaParaná - Foz do IguaçuParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - restaurantBahia - ItacimirimFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaWachten op de veerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesDevil's Throat Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloBraziliaans meisjeMaranhãoWassen in de lokale rivier in BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuTafelbergen Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalPará - BelémStrandwandeling in PernambucoPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazoneVissen op zee in SergipeCentrumGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaParaná - Ilha do MelMorro de São PauloMorro de São PauloParaná - MorretesItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazoneVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaZwemmende kinderen in de AmazonePará - Ilha do AmorPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaAmazone - afstandenBraziliaanse meisjes met bril


Ouro Preto

Ouro Preto betekent "zwart goud" en dat is niet vreemd, het bevindt zich in the staat Minas Gerais, dat "overvloedige mijnen" betekent. Tot het einde van de 19de eeuw was dit stadje een centrum van cultuur en goudwinning. Tijdens een bezoek aan Ouro Preto waan je je in een meesterstuk van koloniale architectuur. Er zijn meer dan 20 kerken in barokstijl, waaronder de Igreja Nossa Senhora do Pilar, die het op één na rijkste interieur van alle kerken in Brazilië heeft, de Igreja Nossa Senhora do Carmo en de Capela de São Francisco de Assis. Een grotere tegenstelling met Belo Horizonte is nauwelijks denkbaar. Ouro Preto is een prachtige historische stad met een sterke Portugese inslag.

Tegenwoordig is het een populaire historische stad met iets meer dan 65.000 inwoners.

Het is op een afstand van 99 kilometer gelegen van de hoofdstad Belo Horizonte en is de bakermat van de Movimento da Inconfidência (een beweging tegen de Portugese overheersing in Brazilië), wat heeft gestreden voor de Braziliaanse onafhankelijkheid.

Ouro Preto is de grootste van de serie historische steden die worden beschermd vanwege hun barokke architectuur. In dit milieu werd de kunst van de beeldhouwers en architecten, ook wel bekend als Aleijadinho, geboren. Aleijadinho’s Prophets and Steps zijn in de stad Congonhas te vinden. Lopend op de met kinderhoofdjes bestrate straten krijg je een prima idee van de rijkdom van het verleden, speciaal de kerken.

In de musea is meer te leren over de geschiedenis van Brazilië. De ligging van de stad, tegen een achtergrond van groene bergen is beslist uniek te noemen: panorama's van barokke gebouwen tegen een bergachtige achtergrond leveren, met name in de ochtendschemering, de mooiste foto's op.

Érg leuk om te doen is een wandeling maken langs de kleine winkeltjes met handarbeid, welke leuke en mooie artikelen verkopen van zilver en kostbare edelstenen.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Festival de Inverno
- Semana Santa
- Carnaval

Historische gebouwen:
- Casa dos Contos
- Teatro Municipal
- Chafariz dos Contos

Musea:
- do Oratório
- da Inconfidência
- Arte Sacra
- de Ciência Técnica
- Aleijadinho
- Casa Guignard
- Matriz de Nossa Senhora do Pilar
- São Francisco de Assis

Restaurant tips
Gevariëerd:
- le Coq d'Or, Rua Getúlio Vargas 270
- Deguste, Rua Cel. Alves 15

Regionaal:
- Casa do Ouvidor, Rua Cde. de Bobadela 42
- Casa dos Contos, Rua Camilo de Brito 21
- Chafariz, Rua s. José 167