Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoBúzios - Pousada ByblosMaranhão - Chapada das MesasParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Rio XinguBraziliaanse meisjes met brilFoz do Iguaçu - Parque das AvesParanagua baai in ParanáParaná - MorretesStrand Ilha do MelAmazonas - Rio TapajósFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Ilha do AmorAmazoneBraziliaanse familie in de auto in BahiaMorro de São PauloPará - Green LakeTafelbergen Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoVissen op zee in SergipeMaranhãoMorro de São PauloParaná - ParanaguaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaCentrumSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaAmazoneZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaans meisjeTuiuiu in de PantanalVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBaai van BúziosParaná - Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneRio de Janeiro - Santa TeresaRegenbui Chapada DiamantinaPará - BelémCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroMorro de São PauloStrandwandeling in PernambucoMaranhão - BarreirinhasPará - AltamiraVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldBraziliaanse vrouwen in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasPousada do Alto - AlagoasUitzicht Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - CopacabanaVeerboot in PernambucoChapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariAmazone - floraRio de Janeiro - Pão de AçucarSanta CatarinaParaná - Ilha do MelPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVerkeersbord in PernambucoBraziliaanse jongen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - BelémParaná - ParanaguaPará - Rio XinguMorro de São PauloAmazone - afstandenPará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasPará - Kayapó indianenBahia - Lençóis


Natal

Natal (city of the Sun) is de charmante hoofdstad van de staat Rio Grande do Norte. Het wordt ook wel de stad van de zon genoemd. De stad en staat hebben de grootste hoeveelheid zonne-uren (meer dan 3000 per jaar) van heel Brazilië.

Ook heeft onderzoek uitgewezen dat deze streek de schoonste lucht ter wereld heeft! En van die zon en schone lucht genieten de ruim 700.000 inwoners (1 miljoen met omliggende gemeentes) dagelijks met volle teugen. Iedereen leeft buiten en zorgt daarmee voor die hartverwarmende Braziliaanse sfeer die iedereen moet aanspreken.

Natal heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Nederlandse en Portugese overheersing. Uit die tijd resteren nog het imposante fort Reis Magos, mooie historische kerken en een groot aantal koloniale panden, al dan niet gerenoveerd.

Ook bijzonder interessant is de oude gevangenis die tegenwoordig dienst doet als toeristisch centrum en ambachtsmarkt en die op donderdagavond het toneel is van een dampende dansavond met live Forro, de samba-variant van Natal.

Vanuit de stad Natal begint de ca. 5 kilometer lange kuststrook genaamd de Praia do Costeira. Deze hele kust heeft een schitterend breed en ongerept zandstrand. Het is dan ook duidelijk waarom de meeste hotels direct aan deze schitterende kust zijn gelegen.

Praia do Costeira eindigt in het prachtige badplaatsje Ponta Negra, waar het strand zich nog eens enkele kilometers uitstrekt.

De locale bevolking in Natal is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Muziek en gezelligheid speelt een belangrijke rol in het leven van de bevolking. De mensen behandelen elkaar met respect, waardoor het niet vaak voorkomt dat u hier lastig gevallen wordt. Het is zonder twijfel de vrolijke en gastvrije aard van de bevolking dat deze prachtige bestemming tot een ideaal vakantieoord maakt.

Natal heeft eigenlijk alles wat van een Braziliaanse stad te verwachten is: uitgaansgelegenheden, hypermoderne winkelcentra en een authentiek, oud centrum waar de lokale bevolking inkopen doet en waar het echte Brazilie nog te zien is.

Natal is een van de weinige plekken in Brazilië waar goede snorkel- en duikmogelijkheden zijn. Een waar snorkelparadijs is bij het plaatsje Maracajau, waar de vissen letterlijk uit uw hand eten.
Voor de duikers is het eiland Fernando do Noronha ( op 40 minuten vliegen van Natal ) een absolute must.

Bezienswaardigheden
Evenementen:
- Carnatal

Historische gebouwen:
- Teatro Alberto Maranhão

Musea:
- Câmara Cascudo
- Forte dos Reis Magos
- Santo Antônio (do Galo)

Restaurant tips
Regionaal:
- Mangai, Av. Amintas Barros 3300
- Paçoca de Pilão, Av. dep. Márcio Marinho 5708
- Farofa d'Água, Av. Eng. Roberto Freire 8353
- Tábua de Carne, Av. Eng. Roberto Freire 3241
- Bar do Bidoca, Rua S. José 1197

Gevariëerd:
- Raro Sabor, Rua Seridó 722
- La Cachette, Av. Eng. Roberto Freire 3218
- Beleza, Av. Dep. Márcio Marinho 170
- Funchal, Av. Eng. Roberto Freire 3110

Verder zijn er naast de hierboven genoemde restaurants ook Italiaanse, Japanse, Spaanse en Portugese in Natal te vinden.