Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Santa CatarinaSanta CatarinaBraziliaans meisjeBahiaMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaPousada do Alto - AlagoasPará - AltamiraBúzios - Pousada ByblosItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - MorretesMorro de São PauloRio de Janeiro - CopacabanaBaai van BúziosAmazone - floraAmazoneMaranhão - Chapada das MesasParanagua baai in ParanáPousada Bejupira - AlagoasParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneVissen op zee in SergipePará - Ilha do MosqueiroPousada do Alto - AlagoasVeerboot in PernambucoBraziliaanse jongen in BahiaSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantPará - BelémTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuCentrumPará - Kayapó indianenZwemmende kinderen in de AmazoneWassen in de lokale rivier in BahiaBahia - LençóisCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósPará - Rio XinguPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilPará - Alter do ChãoChapada Diamantina - BahiaCentrum Lençóis - BahiaStrand Ilha do MelRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoAmazone - reuzenotterMaranhãoBahia - ItacimirimPará - Green LakeGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Ilha do AmorPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVerkeersbord in PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaAmazoneAmazone - afstandenVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - BelémMorro de São PauloTuiuiu in de Pantanal


Mexiana

het eiland Mexiana in de staat Pará wordt omsloten door de Atlantische Oceaan in het oosten en noorden, en de Amazonerivier in het zuiden en westen. Het eiland ligt in de delta van de Amazonerivier, welke hier een breedte bereikt van ongeveer 36 kilometer. De invloeden van de natuur zijn op dit schitterende eiland goed merkbaar: van eind januari tot half juli is het regenseizoen, en is het uitstekend geschikt voor ecologische tours en sportvissen, evenals van half juli tot half december, het zomerseizoen. Vanaf eind september is het droge seizoen, en zijn er ook avontuurlijke excursies te maken.
Vanaf half december tot en met eind januari valt er zóveel regen, dat het enige hotel dat het eiland rijk is, het Marajo Park Resort, gesloten is.
Mexiana heeft 25 kilometer aan Amazone stranden, waar je je waarlijk als Robinson Crusoë voelt: géén toeristen, maagdelijk wit strand zover je kunt kijken, het beginnend tropisch oerwoud aan de zoom van het strand, en een op de oceaan lijkende Amazonerivier.
Op het eiland aan één van de stranden woont Pai Ignácio al 26 jaar zónder elektriciteit en stromend water, maar wél met inmiddels 6 vrouwen, 28 kinderen en ontelbare kleinkinderen in goede harmonie, levend van de opbrengst van zee, rivier en het land. Tijdens één van de excursies die je met het hotel gaat ondernemen zal je hem en zijn uitgebreide familie zeker ontmoeten.
Over ongeveer het midden van Mexiana eiland loopt de evenaar, waarvan gezegd wordt dat het water aan de ene kant linksom draait, en tien centimeter verder aan de andere kant rechtsom.
Door de ongerepte natuur zijn op het eiland veel diersoorten te vinden zoals de tapir, capibara, otter, anaconda slangen, alligators, verschillende soorten apen, en veel vogelsoorten als de ibis, American woodstork, Jabirus, Ara's, toekan en nog ongeveer 350 soorten.
Tijdens het visseizoen (eind januari t/m april) zijn met name de pirarucu (van 6 tot wel 200 kilo!) te vangen, de tambaqui, aruana, cahorra, pirarara en natuurlijk de piranha, welke allemaal zoetwatervissen zijn. De vangst wordt op een klein percentage na weer terug in het water gezet om de visstand en de ecologie op peil te houden.

Vanaf het vasteland (Belém) worden een aantal meerdaagse excursies met privé vliegtuig aangeboden, waarbij je landt op de strip bij het Marajó Park Resort en zittend op een waterbuffel naar het hotel wordt vervoerd. Alleen al deze ervaring is uniek, en dan heb je nog geen enkele andere excursie gemaakt! Bij het vertrek vanaf het eiland gaat alle personeel mee naar de strip om je uit te zwaaien: een afscheid en een eiland om nooit te vergeten!