Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Chapada Diamantina - BahiaBahiaAmazone - reuzenotterRegenbui Chapada DiamantinaMaranhãoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloSanta CatarinaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Canal do JariCentrumUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Rio XinguVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuStrand Ilha do MelMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesStrandwandeling in PernambucoZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse vrouwen in BahiaBahia - ItacimirimSanta CatarinaPará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósSanta CatarinaWachten op de veerboot in PernambucoPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazone - floraAmazonePará - Ilha do AmorPernambuco - Fernando de NoronhaPará - BelémBraziliaanse jongen in BahiaAmazone - afstandenBúzios - Pousada ByblosBraziliaanse familie in de auto in BahiaMorro de São PauloParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaMaranhão - BarreirinhasPará - Kayapó indianenPousada Bejupira - AlagoasVissen op zee in SergipeMorro de São PauloBahia - LençóisParaná - MorretesPará - Rio XinguPará - AltamiraBaai van BúziosTuiuiu in de PantanalPará - BelémCentrum Lençóis - BahiaPará - Ilha do MosqueiroTafelbergen Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse meisjes met brilRio de Janeiro - Santa TeresaParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Chapada das MesasOndergelopen woud in de AmazoneRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazoneRio de Janeiro - restaurantUitzicht Chapada DiamantinaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Alter do ChãoParaná - ParanaguaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - Ilha do MelPorto de Galinhas - Pousada TabajubaDevil's Throat Foz do IguaçuMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBraziliaans meisjePará - Green LakePará - Rio XinguRio de Janeiro - Christusbeeld


Mexiana

het eiland Mexiana in de staat Pará wordt omsloten door de Atlantische Oceaan in het oosten en noorden, en de Amazonerivier in het zuiden en westen. Het eiland ligt in de delta van de Amazonerivier, welke hier een breedte bereikt van ongeveer 36 kilometer. De invloeden van de natuur zijn op dit schitterende eiland goed merkbaar: van eind januari tot half juli is het regenseizoen, en is het uitstekend geschikt voor ecologische tours en sportvissen, evenals van half juli tot half december, het zomerseizoen. Vanaf eind september is het droge seizoen, en zijn er ook avontuurlijke excursies te maken.
Vanaf half december tot en met eind januari valt er zóveel regen, dat het enige hotel dat het eiland rijk is, het Marajo Park Resort, gesloten is.
Mexiana heeft 25 kilometer aan Amazone stranden, waar je je waarlijk als Robinson Crusoë voelt: géén toeristen, maagdelijk wit strand zover je kunt kijken, het beginnend tropisch oerwoud aan de zoom van het strand, en een op de oceaan lijkende Amazonerivier.
Op het eiland aan één van de stranden woont Pai Ignácio al 26 jaar zónder elektriciteit en stromend water, maar wél met inmiddels 6 vrouwen, 28 kinderen en ontelbare kleinkinderen in goede harmonie, levend van de opbrengst van zee, rivier en het land. Tijdens één van de excursies die je met het hotel gaat ondernemen zal je hem en zijn uitgebreide familie zeker ontmoeten.
Over ongeveer het midden van Mexiana eiland loopt de evenaar, waarvan gezegd wordt dat het water aan de ene kant linksom draait, en tien centimeter verder aan de andere kant rechtsom.
Door de ongerepte natuur zijn op het eiland veel diersoorten te vinden zoals de tapir, capibara, otter, anaconda slangen, alligators, verschillende soorten apen, en veel vogelsoorten als de ibis, American woodstork, Jabirus, Ara's, toekan en nog ongeveer 350 soorten.
Tijdens het visseizoen (eind januari t/m april) zijn met name de pirarucu (van 6 tot wel 200 kilo!) te vangen, de tambaqui, aruana, cahorra, pirarara en natuurlijk de piranha, welke allemaal zoetwatervissen zijn. De vangst wordt op een klein percentage na weer terug in het water gezet om de visstand en de ecologie op peil te houden.

Vanaf het vasteland (Belém) worden een aantal meerdaagse excursies met privé vliegtuig aangeboden, waarbij je landt op de strip bij het Marajó Park Resort en zittend op een waterbuffel naar het hotel wordt vervoerd. Alleen al deze ervaring is uniek, en dan heb je nog geen enkele andere excursie gemaakt! Bij het vertrek vanaf het eiland gaat alle personeel mee naar de strip om je uit te zwaaien: een afscheid en een eiland om nooit te vergeten!