Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Morro de São PauloPará - Ilha do AmorParaná - ParanaguaStrand Ilha do MelChapada Diamantina - BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesRegenbui Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaPará - Kayapó indianenSanta CatarinaAmazone - afstandenWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósPará - BelémOndergelopen woud in de AmazoneStrandwandeling in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - AltamiraBahia - ItacimirimBúzios - Pousada ByblosAmazoneBraziliaanse jongen in BahiaPará - Canal do JariPará - Canal do JariParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaAmazone - floraMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - CopacabanaTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaMorro de São PauloSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPousada Bejupira - AlagoasBraziliaanse meisjes met brilPontal de Boqueirão - PernambucoMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaans meisjePará - Green LakeVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesZwemmende kinderen in de AmazonePará - Canal do JariRio de Janeiro - Santa TeresaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - Pão de AçucarVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhãoBahiaMorro de São PauloWachten op de veerboot in PernambucoPará - Alter do ChãoPará - Rio XinguUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipeTuiuiu in de PantanalPará - Canal do JariBaai van BúziosMaranhão - BarreirinhasPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloParaná - Ilha do MelPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáPará - BelémBraziliaanse vrouwen in BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuAmazoneAmazone - reuzenotterParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldVeerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBahia - LençóisPousada do Alto - AlagoasCentrum


Mexiana

het eiland Mexiana in de staat Pará wordt omsloten door de Atlantische Oceaan in het oosten en noorden, en de Amazonerivier in het zuiden en westen. Het eiland ligt in de delta van de Amazonerivier, welke hier een breedte bereikt van ongeveer 36 kilometer. De invloeden van de natuur zijn op dit schitterende eiland goed merkbaar: van eind januari tot half juli is het regenseizoen, en is het uitstekend geschikt voor ecologische tours en sportvissen, evenals van half juli tot half december, het zomerseizoen. Vanaf eind september is het droge seizoen, en zijn er ook avontuurlijke excursies te maken.
Vanaf half december tot en met eind januari valt er zóveel regen, dat het enige hotel dat het eiland rijk is, het Marajo Park Resort, gesloten is.
Mexiana heeft 25 kilometer aan Amazone stranden, waar je je waarlijk als Robinson Crusoë voelt: géén toeristen, maagdelijk wit strand zover je kunt kijken, het beginnend tropisch oerwoud aan de zoom van het strand, en een op de oceaan lijkende Amazonerivier.
Op het eiland aan één van de stranden woont Pai Ignácio al 26 jaar zónder elektriciteit en stromend water, maar wél met inmiddels 6 vrouwen, 28 kinderen en ontelbare kleinkinderen in goede harmonie, levend van de opbrengst van zee, rivier en het land. Tijdens één van de excursies die je met het hotel gaat ondernemen zal je hem en zijn uitgebreide familie zeker ontmoeten.
Over ongeveer het midden van Mexiana eiland loopt de evenaar, waarvan gezegd wordt dat het water aan de ene kant linksom draait, en tien centimeter verder aan de andere kant rechtsom.
Door de ongerepte natuur zijn op het eiland veel diersoorten te vinden zoals de tapir, capibara, otter, anaconda slangen, alligators, verschillende soorten apen, en veel vogelsoorten als de ibis, American woodstork, Jabirus, Ara's, toekan en nog ongeveer 350 soorten.
Tijdens het visseizoen (eind januari t/m april) zijn met name de pirarucu (van 6 tot wel 200 kilo!) te vangen, de tambaqui, aruana, cahorra, pirarara en natuurlijk de piranha, welke allemaal zoetwatervissen zijn. De vangst wordt op een klein percentage na weer terug in het water gezet om de visstand en de ecologie op peil te houden.

Vanaf het vasteland (Belém) worden een aantal meerdaagse excursies met privé vliegtuig aangeboden, waarbij je landt op de strip bij het Marajó Park Resort en zittend op een waterbuffel naar het hotel wordt vervoerd. Alleen al deze ervaring is uniek, en dan heb je nog geen enkele andere excursie gemaakt! Bij het vertrek vanaf het eiland gaat alle personeel mee naar de strip om je uit te zwaaien: een afscheid en een eiland om nooit te vergeten!