Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Verkeersbord in PernambucoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Alter do ChãoStrand Ilha do MelMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaBraziliaans meisjeWassen in de lokale rivier in BahiaMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldSanta CatarinaParaná - Ilha do MelBahiaAmazone - floraPará - Rio XinguParanagua baai in ParanáFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - AltamiraPará - BelémSanta CatarinaParaná - MorretesVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldTuiuiu in de PantanalCentrumVeerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguPousada Bejupira - AlagoasItacimirim - Pousada Praia das OndasRegenbui Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantAmazonePorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazone - afstandenPará - Green LakeVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipeBúzios - Pousada ByblosPousada do Alto - AlagoasZwemmende kinderen in de AmazoneMaranhãoPará - BelémParaná - Foz do IguaçuStrandwandeling in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasBahia - ItacimirimBahia - LençóisPará - Kayapó indianenPará - Ilha do AmorPará - Ilha do MosqueiroCentrum Lençóis - BahiaCentrum Lençóis - BahiaAmazonas - Rio TapajósRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaPará - Canal do JariChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Rio XinguOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuBaai van BúziosPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaMorro de São PauloParaná - ParanaguaTafelbergen Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoAmazone - reuzenotterMorro de São PauloMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse jongen in BahiaAmazoneZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Canal do Jari


Manaus

Manaus is de hoofdstad van en de poort naar de Amazone, heeft ongeveer 1 miljoen inwoners en is van een bijna trieste schoonheid. In de 19e eeuw was Manaus nog maar een kleine stad aan de oever van de Rio Negro en kende een gouden tijd door de florerende rubberhandel. Het was in die tijd het mondiale rubbercentrum, waar nog veel koloniale gebouwen zoals het Teatro Amazonas aan herinneren. Helaas zijn de architectonische hoogstandjes tegenwoordig veelal in vervallen staat, omdat het geld om te restaureren ontbreekt.

De enorme rijkdom was te danken aan het feit dat rubberbomen alleen in dit deel van de wereld voorkwamen en dus had Brazilië een monopolie wat ze graag wilde behouden. Maar zoals vaak waren er kapers op de kust: de zaden werden gestolen en naar Engeland gesmokkeld waar ze tot wasdom werden gebracht. Vervolgens exporteerde Engeland de stekken naar de eigen overzeese koloniën waar enorme en zeer efficiënte plantages ontstonden die kwalitatief beter rubber produceerden dan Brazilië. Dit betekende het einde van de monopoliepositie van Brazilië en het begin van het einde van de welvaart van Manaus.

Pas veel later kreeg de stad er een economische troef voor terug: toerisme in het grootste en mooiste tropisch regenwoud ter wereld. Vandaag de dag is Manaus een economische vrijhandelszone, ca. 1000 kilometer landinwaarts, temidden van de grootste jungle ter wereld.

De stad is de toegang tot de ‘groene long’, waar de grote rivieren Rio Negro en Rio Solimões ca. 15 kilometer stroomafwaarts samenkomen en het begin van de Amazone rivier vormen. De jungle vormt een uitgestrekt gebied waar veel zoogdieren, reptielen en insecten en een nog onbekend aantal plantensoorten voorkomen.

Je kunt in de Amazone in lodges verblijven waarvan veel alleen per boot bereikbaar zijn en welke veel activiteiten voor haar gasten organiseren.

Bezienswaardigheden
- Mercado Municipal
- Palácio de Justica
- Igreja Sao Sebastiáo ( 1888 )
- Museu do Indio
- Museu de Ciéncias Naturais da Amazonia
- Parque Bosque da Ciéncia

Restaurant tips
- Coqueiro Verde, Rua Ramos Ferreira 1920
- Canto da Peizada, Rua Emilio Moreira 1677
- La Barca, Rua Recife 684
- Paramazon, Rua Sta. Isabel 1176
- Água na Boca, Rua Pará 415