Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Ilha do MosqueiroPará - Alter do ChãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasAmazone - floraBraziliaanse jongen in BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaSanta CatarinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPousada do Alto - AlagoasPará - Kayapó indianenBahia - LençóisMorro de São PauloParanagua baai in ParanáItacimirim - Pousada Praia das OndasZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantSanta CatarinaWachten op de veerboot in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - CopacabanaTuiuiu in de PantanalMaranhãoPará - AltamiraPará - Rio XinguChapada Diamantina - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaAmazonePará - Ilha do AmorMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Ilha do MelVissen op zee in SergipeStrand Ilha do MelRio de Janeiro - ChristusbeeldBahia - ItacimirimPará - Canal do JariParaná - ParanaguaPará - Rio XinguPará - BelémParaná - Foz do IguaçuVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldStrandwandeling in PernambucoPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - Pão de AçucarZwemmende kinderen in de AmazoneMorro de São PauloOndergelopen woud in de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaBaai van BúziosBahiaCentrumBraziliaanse meisjes met brilAmazone - reuzenotterAmazonePará - Canal do JariPará - Rio XinguBraziliaans meisjeMorro de São PauloParaná - MorretesPará - Canal do JariVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - ParanaguaAmazone - afstandenPará - BelémMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaPará - Green LakeMaranhão - Chapada das MesasVeerboot in PernambucoBraziliaanse vrouwen in BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse familie in de auto in BahiaCentrum Lençóis - BahiaCentrum Lençóis - BahiaSanta Catarina


Manaus

Manaus is de hoofdstad van en de poort naar de Amazone, heeft ongeveer 1 miljoen inwoners en is van een bijna trieste schoonheid. In de 19e eeuw was Manaus nog maar een kleine stad aan de oever van de Rio Negro en kende een gouden tijd door de florerende rubberhandel. Het was in die tijd het mondiale rubbercentrum, waar nog veel koloniale gebouwen zoals het Teatro Amazonas aan herinneren. Helaas zijn de architectonische hoogstandjes tegenwoordig veelal in vervallen staat, omdat het geld om te restaureren ontbreekt.

De enorme rijkdom was te danken aan het feit dat rubberbomen alleen in dit deel van de wereld voorkwamen en dus had Brazilië een monopolie wat ze graag wilde behouden. Maar zoals vaak waren er kapers op de kust: de zaden werden gestolen en naar Engeland gesmokkeld waar ze tot wasdom werden gebracht. Vervolgens exporteerde Engeland de stekken naar de eigen overzeese koloniën waar enorme en zeer efficiënte plantages ontstonden die kwalitatief beter rubber produceerden dan Brazilië. Dit betekende het einde van de monopoliepositie van Brazilië en het begin van het einde van de welvaart van Manaus.

Pas veel later kreeg de stad er een economische troef voor terug: toerisme in het grootste en mooiste tropisch regenwoud ter wereld. Vandaag de dag is Manaus een economische vrijhandelszone, ca. 1000 kilometer landinwaarts, temidden van de grootste jungle ter wereld.

De stad is de toegang tot de ‘groene long’, waar de grote rivieren Rio Negro en Rio Solimões ca. 15 kilometer stroomafwaarts samenkomen en het begin van de Amazone rivier vormen. De jungle vormt een uitgestrekt gebied waar veel zoogdieren, reptielen en insecten en een nog onbekend aantal plantensoorten voorkomen.

Je kunt in de Amazone in lodges verblijven waarvan veel alleen per boot bereikbaar zijn en welke veel activiteiten voor haar gasten organiseren.

Bezienswaardigheden
- Mercado Municipal
- Palácio de Justica
- Igreja Sao Sebastiáo ( 1888 )
- Museu do Indio
- Museu de Ciéncias Naturais da Amazonia
- Parque Bosque da Ciéncia

Restaurant tips
- Coqueiro Verde, Rua Ramos Ferreira 1920
- Canto da Peizada, Rua Emilio Moreira 1677
- La Barca, Rua Recife 684
- Paramazon, Rua Sta. Isabel 1176
- Água na Boca, Rua Pará 415