Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Verkeersbord in PernambucoPará - Kayapó indianenBahia - LençóisVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Canal do JariPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloZwemmende kinderen in de AmazoneAmazoneBraziliaanse familie in de auto in BahiaVeerboot in PernambucoMaranhãoPará - BelémParaná - ParanaguaPará - Ilha do MosqueiroCentrumBahia - ItacimirimCentrum Lençóis - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariMorro de São PauloParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaParaná - MorretesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPousada do Alto - AlagoasMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse jongen in BahiaBúzios - Pousada ByblosMorro de São PauloPousada Bejupira - AlagoasStrand Ilha do MelSanta CatarinaPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - Pão de AçucarDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Rio XinguRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse vrouwen in BahiaBraziliaans meisjeParanagua baai in ParanáAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaOndergelopen woud in de AmazoneCentrum Lençóis - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariChapada Diamantina - BahiaParaná - Ilha do MelGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaAmazoneAmazone - floraVissen op zee in SergipeBraziliaanse meisjes met brilRio de Janeiro - restaurantParaná - Foz do IguaçuBaai van BúziosSanta CatarinaSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesTuiuiu in de PantanalVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazone - afstandenWassen in de lokale rivier in BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Rio XinguMorro de São PauloPará - AltamiraRio de Janeiro - CopacabanaPará - BelémPará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Green LakeAmazone - reuzenotterZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaWachten op de veerboot in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - ChristusbeeldBahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Ilha do AmorPará - Canal do JariPernambuco - Fernando de Noronha


Itapirica

Itaparica is gelegen in het grootste en het mooiste deel van de Braziliaanse kust, Bahia de Todos os Santos, in de staat Bahia. Itaparica heeft mooie stranden en een rijke vegetatie. Ook beschikt de plaats over mooie kerken, vestingen en prachtige koloniale gebouwen en hoofdkwartieren uit de tijd dat Brazilië nog een Portugese kolonie was. Itaparica had in het verleden de grootste militaire haven van het zuidelijk halfrond.

Het totale gemeentelijke district heeft straten vol met bomen en de pleinen bloemrijk gemaakt met caramanchão. Itaparica heeft historische monumenten en een eigenaardige architectuur, een mix van oude stijlen uit verschillende tijden met moderne architectuur, dat vele huizen omvat.
Gedurende de laatste Nederlandse invasie hadden de indringers een fort gemaakt voor het strand, vandaag de dag is hier een brug. Op dezelfde plek, alleen jaren later, heeft São Lorenço vestingen gebouwd. De vestingen zijn in stand gehouden en dienen als symbool voor de moed van de mensen die gevochten hebben gedurende de onafhankelijkheid van Bahia.

Itaparica ligt ongeveer 50 minuten van Salvador. U kunt met een snelle catamaran of per normale veerboot die de São Joaquim's Terminal en Bom Despacho met elkaar verbinden. Met allebei de boten duurt de tocht zo'n 45 minuten.

Op het eiland, zoals de bewoners van Salvador het noemen, is een grote variatie aan uitstekende stranden, hotels en restaurants. Er is zelfs een internationaal resort.

Itaparica is bekend om haar water dat medicinale werkingen heeft. Volgens analyses van laboratoria is het water te vergelijken met het water van de Evian in Frankrijk. De bron van de waterspuwer werd gebouwd in 1842 en in 1937, officieel was het gemaakt als Hydromineral Point.

Bezienswaardigheden
In het historisch centrum, gerenoveerd in 1981, staat de kerk van Santíssimo Sacramento en een klein arena theater. Aan de kant staat het imposante gebouw van de luitenant João das Botas, oude schuilplaatsen, het Handmade Center. Deze biedt de handarbeid gemaakt van kinkhoorntjes schelpen van het eiland.

7 januari, de onafhankelijkheid van Itaparica, wordt gevierd met militairen parades, school parades en culturele parades. De "washes", dit zijn populaire en religeuze feesten, komen over het gehele eiland voor. Met een beroemdheid voor de "wash of Beco" dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van januari, is dit gekaraktiseerd als voorgaand van het carnaval van Bahia en de opening van de zomer. Er komen hier dan meer dan 20.000 mensen bijeen.

Restaurant tips
- Philippe (gevariëerd) - Pça S. Bento, 13 km
- Manga Rosa (gevariëerd) - Pousada Arco-íris, Est. da Gamboa, 102 (Mar Grande)
- Portal das Águas (beira-mar) - Av. 25 de Outubro (gevariëerd)