Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht Chapada DiamantinaMaranhãoPará - Kayapó indianenParaná - Foz do IguaçuTuiuiu in de PantanalPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - ParanaguaPará - Canal do JariRio de Janeiro - Pão de AçucarMorro de São PauloPará - Canal do JariPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaPará - Green LakeBahia - LençóisPará - Ilha do AmorPará - AltamiraBúzios - Pousada ByblosPará - Alter do ChãoMorro de São PauloAmazone - afstandenPousada Bejupira - AlagoasAmazoneStrand Ilha do MelMorro de São PauloAmazone - floraChapada Diamantina - BahiaPará - BelémRio de Janeiro - restaurantItacimirim - Pousada Praia das OndasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - Rio XinguPará - BelémRio de Janeiro - CopacabanaParanagua baai in ParanáSanta CatarinaParaná - ParanaguaVeerboot in PernambucoParaná - MorretesBraziliaanse meisjes met brilPará - Rio XinguBraziliaans meisjeWachten op de veerboot in PernambucoPará - Rio XinguCentrumPará - Canal do JariAmazoneSanta CatarinaBaai van BúziosZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldCentrum Lençóis - BahiaVerkeersbord in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaBahia - ItacimirimRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Ilha do MelDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesBahiaAmazonas - Rio TapajósUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipePará - Ilha do MosqueiroMaranhão - BarreirinhasWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloOndergelopen woud in de Amazone


Itapirica

Itaparica is gelegen in het grootste en het mooiste deel van de Braziliaanse kust, Bahia de Todos os Santos, in de staat Bahia. Itaparica heeft mooie stranden en een rijke vegetatie. Ook beschikt de plaats over mooie kerken, vestingen en prachtige koloniale gebouwen en hoofdkwartieren uit de tijd dat Brazilië nog een Portugese kolonie was. Itaparica had in het verleden de grootste militaire haven van het zuidelijk halfrond.

Het totale gemeentelijke district heeft straten vol met bomen en de pleinen bloemrijk gemaakt met caramanchão. Itaparica heeft historische monumenten en een eigenaardige architectuur, een mix van oude stijlen uit verschillende tijden met moderne architectuur, dat vele huizen omvat.
Gedurende de laatste Nederlandse invasie hadden de indringers een fort gemaakt voor het strand, vandaag de dag is hier een brug. Op dezelfde plek, alleen jaren later, heeft São Lorenço vestingen gebouwd. De vestingen zijn in stand gehouden en dienen als symbool voor de moed van de mensen die gevochten hebben gedurende de onafhankelijkheid van Bahia.

Itaparica ligt ongeveer 50 minuten van Salvador. U kunt met een snelle catamaran of per normale veerboot die de São Joaquim's Terminal en Bom Despacho met elkaar verbinden. Met allebei de boten duurt de tocht zo'n 45 minuten.

Op het eiland, zoals de bewoners van Salvador het noemen, is een grote variatie aan uitstekende stranden, hotels en restaurants. Er is zelfs een internationaal resort.

Itaparica is bekend om haar water dat medicinale werkingen heeft. Volgens analyses van laboratoria is het water te vergelijken met het water van de Evian in Frankrijk. De bron van de waterspuwer werd gebouwd in 1842 en in 1937, officieel was het gemaakt als Hydromineral Point.

Bezienswaardigheden
In het historisch centrum, gerenoveerd in 1981, staat de kerk van Santíssimo Sacramento en een klein arena theater. Aan de kant staat het imposante gebouw van de luitenant João das Botas, oude schuilplaatsen, het Handmade Center. Deze biedt de handarbeid gemaakt van kinkhoorntjes schelpen van het eiland.

7 januari, de onafhankelijkheid van Itaparica, wordt gevierd met militairen parades, school parades en culturele parades. De "washes", dit zijn populaire en religeuze feesten, komen over het gehele eiland voor. Met een beroemdheid voor de "wash of Beco" dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van januari, is dit gekaraktiseerd als voorgaand van het carnaval van Bahia en de opening van de zomer. Er komen hier dan meer dan 20.000 mensen bijeen.

Restaurant tips
- Philippe (gevariëerd) - Pça S. Bento, 13 km
- Manga Rosa (gevariëerd) - Pousada Arco-íris, Est. da Gamboa, 102 (Mar Grande)
- Portal das Águas (beira-mar) - Av. 25 de Outubro (gevariëerd)