Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Uitzicht Chapada DiamantinaParaná - MorretesBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaPará - Canal do JariPará - AltamiraParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaPará - Canal do JariAmazone - floraItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Canal do JariPará - Rio XinguPará - Rio XinguPará - BelémParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaMaranhão - Chapada das MesasAmazoneRegenbui Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Green LakePará - Ilha do AmorUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - BelémBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaTafelbergen Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaBahia - ItacimirimBaai van BúziosBraziliaans meisjeWachten op de veerboot in PernambucoAmazonePará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazone - afstandenCentrum Lençóis - BahiaCentrum Lençóis - BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse meisjes met brilParaná - Foz do IguaçuVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Ilha do MosqueiroPará - Alter do ChãoAmazonas - Rio TapajósMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - LençóisParanagua baai in ParanáFoz do Iguaçu - Parque das AvesVissen op zee in SergipePará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhãoRio de Janeiro - Pão de AçucarGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPernambuco - Fernando de NoronhaParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguBahiaSanta CatarinaParaná - ParanaguaMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaVerkeersbord in PernambucoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáTuiuiu in de PantanalVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaMaranhão - BarreirinhasDevil's Throat Foz do IguaçuMorro de São PauloPontal de Boqueirão - PernambucoCentrumAmazone - reuzenotterBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - restaurantPousada do Alto - AlagoasPousada Bejupira - AlagoasOndergelopen woud in de AmazoneMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesStrandwandeling in PernambucoVeerboot in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaStrand Ilha do MelMorro de São Paulo


Itapirica

Itaparica is gelegen in het grootste en het mooiste deel van de Braziliaanse kust, Bahia de Todos os Santos, in de staat Bahia. Itaparica heeft mooie stranden en een rijke vegetatie. Ook beschikt de plaats over mooie kerken, vestingen en prachtige koloniale gebouwen en hoofdkwartieren uit de tijd dat Brazilië nog een Portugese kolonie was. Itaparica had in het verleden de grootste militaire haven van het zuidelijk halfrond.

Het totale gemeentelijke district heeft straten vol met bomen en de pleinen bloemrijk gemaakt met caramanchão. Itaparica heeft historische monumenten en een eigenaardige architectuur, een mix van oude stijlen uit verschillende tijden met moderne architectuur, dat vele huizen omvat.
Gedurende de laatste Nederlandse invasie hadden de indringers een fort gemaakt voor het strand, vandaag de dag is hier een brug. Op dezelfde plek, alleen jaren later, heeft São Lorenço vestingen gebouwd. De vestingen zijn in stand gehouden en dienen als symbool voor de moed van de mensen die gevochten hebben gedurende de onafhankelijkheid van Bahia.

Itaparica ligt ongeveer 50 minuten van Salvador. U kunt met een snelle catamaran of per normale veerboot die de São Joaquim's Terminal en Bom Despacho met elkaar verbinden. Met allebei de boten duurt de tocht zo'n 45 minuten.

Op het eiland, zoals de bewoners van Salvador het noemen, is een grote variatie aan uitstekende stranden, hotels en restaurants. Er is zelfs een internationaal resort.

Itaparica is bekend om haar water dat medicinale werkingen heeft. Volgens analyses van laboratoria is het water te vergelijken met het water van de Evian in Frankrijk. De bron van de waterspuwer werd gebouwd in 1842 en in 1937, officieel was het gemaakt als Hydromineral Point.

Bezienswaardigheden
In het historisch centrum, gerenoveerd in 1981, staat de kerk van Santíssimo Sacramento en een klein arena theater. Aan de kant staat het imposante gebouw van de luitenant João das Botas, oude schuilplaatsen, het Handmade Center. Deze biedt de handarbeid gemaakt van kinkhoorntjes schelpen van het eiland.

7 januari, de onafhankelijkheid van Itaparica, wordt gevierd met militairen parades, school parades en culturele parades. De "washes", dit zijn populaire en religeuze feesten, komen over het gehele eiland voor. Met een beroemdheid voor de "wash of Beco" dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van januari, is dit gekaraktiseerd als voorgaand van het carnaval van Bahia en de opening van de zomer. Er komen hier dan meer dan 20.000 mensen bijeen.

Restaurant tips
- Philippe (gevariëerd) - Pça S. Bento, 13 km
- Manga Rosa (gevariëerd) - Pousada Arco-íris, Est. da Gamboa, 102 (Mar Grande)
- Portal das Águas (beira-mar) - Av. 25 de Outubro (gevariëerd)