Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Amazone - afstandenBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuTafelbergen Chapada DiamantinaAmazoneUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazone - floraRio de Janeiro - Santa TeresaBahia - ItacimirimVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazonePará - AltamiraBraziliaanse jongen in BahiaVissen op zee in SergipeOndergelopen woud in de AmazonePará - Canal do JariBaai van BúziosParaná - Ilha do MelGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Alter do ChãoPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhãoAmazone - reuzenotterBahiaMaranhão - BarreirinhasParaná - Foz do IguaçuParaná - MorretesUitzicht Chapada DiamantinaPará - Green LakeCentrum Lençóis - BahiaPousada Bejupira - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasMaranhão - Chapada das MesasParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloWassen in de lokale rivier in BahiaSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalPará - Ilha do MosqueiroRio de Janeiro - CopacabanaMaranhão - Lençóis MaranhensesPontal de Boqueirão - PernambucoPará - BelémBraziliaanse meisjes met brilStrandwandeling in PernambucoParanagua baai in ParanáFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariMorro de São PauloPará - Canal do JariPará - Kayapó indianenStrand Ilha do MelZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBúzios - Pousada ByblosVeerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaBraziliaans meisjePará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguBahia - LençóisPousada do Alto - AlagoasAmazonas - Rio TapajósPará - Canal do JariItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Ilha do AmorPará - BelémBraziliaanse vrouwen in BahiaSanta CatarinaCentrumZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - restaurantMorro de São PauloMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldPernambuco - Fernando de NoronhaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaDevil's Throat Foz do IguaçuSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesWachten op de veerboot in PernambucoCentrum Lençóis - Bahia


Fernando de Noronha

een ruige, steile rotskust en stralendwitte stranden zonder mensen omzomen het enige bewoonde eiland. Een fantastisch gezicht!
"In dit unieke stukje Brazilië mag je blij zijn als je wordt toegelaten en verder mag je weinig tot niets"

Fernando de Noronha ligt zo'n 360 kilometer voor de Braziliaanse kust in de Atlantische oceaan. De 21 eilanden en eilandjes liggen verspreid over een gebied ter grootte van 26 vierkante kilometer. Een gestadige oostelijke respectievelijk zuidelijke wind zorgt voor een gelijkblijvende temperatuur van gemiddeld 27 graden. Tijdens de regentijd van februari tot juli is het water rustiger, maar het zicht is dan slechter. De beste zichtomstandigheden onder water zijn tussen december en medio maart.

Doordat de eilanden geheel zijn omsloten door de Atlantische Oceaan is het een bestemming met een zeer indrukwekkende natuur. In 1989 werd het uitgeroepen tot Nationaal Marine Park. Een subtropische vegetatie, afgezonderde stranden en een zeer gevarieerde flora en fauna verwelkomen en omarmen de reiziger die de moeite neemt naar deze bijzondere plek te reizen.

Vanaf de top van de ‘Morro de Pico’ heb je een schitterend uitzicht over de 21 eilanden. Natuur en milieu hebben een hoge prioriteit en als gevolg hiervan treft men geen hoge gebouwen aan en is het leven op de eilanden primitief. Bezoekers worden dan ook verplicht een milieubeschermings belasting te betalen. Het levensonderhoud op de eilanden is niet voordelig omdat alle producten voornamelijk per vliegtuig moeten worden aangevoerd.

Bezienswaardigheden
Scuba duiken en snorkelen zijn hier uitstekend en ongeëvenaard.

Duizenden zeeschildpadden leven hier en hoewel het tegenwoordig verboden is om met dolfijnen te zwemmen, (op de eilanden is de enige dolfijnenschool in de Atlantische Oceaan) kunnen ze bewonderd worden vanaf de prachtige stranden ‘Praia da Quixaba’, ‘Praia do Leao’, ‘Praia do Bode’ of Praia do Atalaia’. Ja, je kunt er de klok bijna op gelijk zetten! De beste periode voor het ontmoeten van dolfijnen is van augustus tot februari. Van januari tot juni komen de zeeschildpadden naar de stranden van Fernando de Noronha om hun eieren in het zand te begraven.

Restaurant tips
- Trattoria da Morena, Rua Nice Cardeiro 2600 (Floresta Nova)
- Ecologiku's, Estrada do Sueste (Sueste)
- Nascimento, Rua Ma. Costa 115
- Tartarugao, Al. do Boldró 238
- Restaurante do Zé Maria, R. Nice Cordeiro 1 (Floresta Negra)