Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloOndergelopen woud in de AmazoneDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada do Alto - AlagoasBúzios - Pousada ByblosPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - restaurantPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariBraziliaans meisjePará - BelémBahia - ItacimirimWachten op de veerboot in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazoneParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáWassen in de lokale rivier in BahiaAmazone - reuzenotterTuiuiu in de PantanalMorro de São PauloZwemmende kinderen in de AmazoneAmazone - afstandenParaná - Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão - BarreirinhasMorro de São PauloBraziliaanse jongen in BahiaSanta CatarinaRio de Janeiro - Santa TeresaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Canal do JariItacimirim - Pousada Praia das OndasMaranhãoCentrumStrand Ilha do MelPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Green LakeMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - Pão de AçucarBaai van BúziosSanta CatarinaSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazonas - Rio TapajósPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Rio XinguParaná - MorretesVeerboot in PernambucoBahia - LençóisPará - Rio XinguRegenbui Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaUitzicht Chapada DiamantinaParanagua baai in ParanáStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariMorro de São PauloVissen op zee in SergipeBraziliaanse meisjes met brilPará - AltamiraParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasAmazone - floraPará - Ilha do MosqueiroUitzicht Chapada DiamantinaTafelbergen Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariPará - Canal do JariVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoPará - BelémBahiaParaná - ParanaguaChapada Diamantina - BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Alter do ChãoAmazone


Fernando de Noronha

een ruige, steile rotskust en stralendwitte stranden zonder mensen omzomen het enige bewoonde eiland. Een fantastisch gezicht!
"In dit unieke stukje Brazilië mag je blij zijn als je wordt toegelaten en verder mag je weinig tot niets"

Fernando de Noronha ligt zo'n 360 kilometer voor de Braziliaanse kust in de Atlantische oceaan. De 21 eilanden en eilandjes liggen verspreid over een gebied ter grootte van 26 vierkante kilometer. Een gestadige oostelijke respectievelijk zuidelijke wind zorgt voor een gelijkblijvende temperatuur van gemiddeld 27 graden. Tijdens de regentijd van februari tot juli is het water rustiger, maar het zicht is dan slechter. De beste zichtomstandigheden onder water zijn tussen december en medio maart.

Doordat de eilanden geheel zijn omsloten door de Atlantische Oceaan is het een bestemming met een zeer indrukwekkende natuur. In 1989 werd het uitgeroepen tot Nationaal Marine Park. Een subtropische vegetatie, afgezonderde stranden en een zeer gevarieerde flora en fauna verwelkomen en omarmen de reiziger die de moeite neemt naar deze bijzondere plek te reizen.

Vanaf de top van de ‘Morro de Pico’ heb je een schitterend uitzicht over de 21 eilanden. Natuur en milieu hebben een hoge prioriteit en als gevolg hiervan treft men geen hoge gebouwen aan en is het leven op de eilanden primitief. Bezoekers worden dan ook verplicht een milieubeschermings belasting te betalen. Het levensonderhoud op de eilanden is niet voordelig omdat alle producten voornamelijk per vliegtuig moeten worden aangevoerd.

Bezienswaardigheden
Scuba duiken en snorkelen zijn hier uitstekend en ongeëvenaard.

Duizenden zeeschildpadden leven hier en hoewel het tegenwoordig verboden is om met dolfijnen te zwemmen, (op de eilanden is de enige dolfijnenschool in de Atlantische Oceaan) kunnen ze bewonderd worden vanaf de prachtige stranden ‘Praia da Quixaba’, ‘Praia do Leao’, ‘Praia do Bode’ of Praia do Atalaia’. Ja, je kunt er de klok bijna op gelijk zetten! De beste periode voor het ontmoeten van dolfijnen is van augustus tot februari. Van januari tot juni komen de zeeschildpadden naar de stranden van Fernando de Noronha om hun eieren in het zand te begraven.

Restaurant tips
- Trattoria da Morena, Rua Nice Cardeiro 2600 (Floresta Nova)
- Ecologiku's, Estrada do Sueste (Sueste)
- Nascimento, Rua Ma. Costa 115
- Tartarugao, Al. do Boldró 238
- Restaurante do Zé Maria, R. Nice Cordeiro 1 (Floresta Negra)