Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Itacimirim - Pousada Praia das OndasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloWassen in de lokale rivier in BahiaAmazone - afstandenBraziliaanse meisjes met brilVissen op zee in SergipeParanagua baai in ParanáWachten op de veerboot in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariAmazoneRio de Janeiro - Santa TeresaVeerboot in PernambucoAmazoneBahiaPará - Canal do JariMorro de São PauloTafelbergen Chapada DiamantinaZwemmende kinderen in de AmazonePousada Bejupira - AlagoasBaai van BúziosPernambuco - Fernando de NoronhaAmazone - floraBahia - ItacimirimCentrumRio de Janeiro - CopacabanaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBraziliaans meisjePará - Canal do JariMaranhão - BarreirinhasPontal de Boqueirão - PernambucoRio de Janeiro - restaurantPará - Green LakeMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaParaná - MorretesBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Ilha do AmorCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - ParanaguaAmazone - reuzenotterParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão - Chapada das MesasSanta CatarinaRio de Janeiro - Pão de AçucarBahia - LençóisCentrum Lençóis - BahiaTuiuiu in de PantanalPousada do Alto - AlagoasBúzios - Pousada ByblosVerkeersbord in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMaranhãoPousada do Alto - AlagoasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Kayapó indianenAmazonas - Rio TapajósMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - BelémFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaMorro de São PauloZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaPará - AltamiraSanta CatarinaPará - Alter do ChãoParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelPará - BelémStrand Ilha do MelPará - Rio XinguPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariParaná - Paranagua


Fernando de Noronha

een ruige, steile rotskust en stralendwitte stranden zonder mensen omzomen het enige bewoonde eiland. Een fantastisch gezicht!
"In dit unieke stukje Brazilië mag je blij zijn als je wordt toegelaten en verder mag je weinig tot niets"

Fernando de Noronha ligt zo'n 360 kilometer voor de Braziliaanse kust in de Atlantische oceaan. De 21 eilanden en eilandjes liggen verspreid over een gebied ter grootte van 26 vierkante kilometer. Een gestadige oostelijke respectievelijk zuidelijke wind zorgt voor een gelijkblijvende temperatuur van gemiddeld 27 graden. Tijdens de regentijd van februari tot juli is het water rustiger, maar het zicht is dan slechter. De beste zichtomstandigheden onder water zijn tussen december en medio maart.

Doordat de eilanden geheel zijn omsloten door de Atlantische Oceaan is het een bestemming met een zeer indrukwekkende natuur. In 1989 werd het uitgeroepen tot Nationaal Marine Park. Een subtropische vegetatie, afgezonderde stranden en een zeer gevarieerde flora en fauna verwelkomen en omarmen de reiziger die de moeite neemt naar deze bijzondere plek te reizen.

Vanaf de top van de ‘Morro de Pico’ heb je een schitterend uitzicht over de 21 eilanden. Natuur en milieu hebben een hoge prioriteit en als gevolg hiervan treft men geen hoge gebouwen aan en is het leven op de eilanden primitief. Bezoekers worden dan ook verplicht een milieubeschermings belasting te betalen. Het levensonderhoud op de eilanden is niet voordelig omdat alle producten voornamelijk per vliegtuig moeten worden aangevoerd.

Bezienswaardigheden
Scuba duiken en snorkelen zijn hier uitstekend en ongeëvenaard.

Duizenden zeeschildpadden leven hier en hoewel het tegenwoordig verboden is om met dolfijnen te zwemmen, (op de eilanden is de enige dolfijnenschool in de Atlantische Oceaan) kunnen ze bewonderd worden vanaf de prachtige stranden ‘Praia da Quixaba’, ‘Praia do Leao’, ‘Praia do Bode’ of Praia do Atalaia’. Ja, je kunt er de klok bijna op gelijk zetten! De beste periode voor het ontmoeten van dolfijnen is van augustus tot februari. Van januari tot juni komen de zeeschildpadden naar de stranden van Fernando de Noronha om hun eieren in het zand te begraven.

Restaurant tips
- Trattoria da Morena, Rua Nice Cardeiro 2600 (Floresta Nova)
- Ecologiku's, Estrada do Sueste (Sueste)
- Nascimento, Rua Ma. Costa 115
- Tartarugao, Al. do Boldró 238
- Restaurante do Zé Maria, R. Nice Cordeiro 1 (Floresta Negra)