Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - Foz do IguaçuPará - Ilha do AmorPará - Ilha do MosqueiroAmazonas - Rio TapajósPará - Kayapó indianenAmazoneVerkeersbord in PernambucoParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaPousada do Alto - AlagoasPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaanse familie in de auto in BahiaBúzios - Pousada ByblosPará - BelémSanta CatarinaPará - AltamiraParaná - ParanaguaWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaanse meisjes met brilAmazone - afstandenBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldItacimirim - Pousada Praia das OndasPousada Bejupira - AlagoasPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazoneSanta CatarinaMorro de São PauloPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - CopacabanaParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguBahiaCentrumGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldCentrum Lençóis - BahiaPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazoneMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloVissen op zee in SergipeParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaBaai van BúziosAmazone - floraPará - BelémParanagua baai in ParanáUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaans meisjeMaranhãoBahia - LençóisStrand Ilha do MelVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - Pão de AçucarFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Alter do ChãoWachten op de veerboot in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterBahia - ItacimirimRio de Janeiro - Santa TeresaFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguMorro de São PauloVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariStrandwandeling in PernambucoParaná - Ilha do MelSanta CatarinaMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasDevil's Throat Foz do Iguaçu


Diamantina

Diamantina is een klein stadje in Minas Gerais, en van groot belang in de dagen van het vooruitzicht van kostbare edelstenen. De historie, cultuur en de artistieke overvloed van Diamantina zijn vandaag de dag te herkennen bij het kleine " Cultural Heritage Site of Humanity".

De stad leeft en ademt muziek, en heeft een groot aantal goede muziekgroepen. Zaterdagavond leeft het op bij de serenades, een muzieksoort wat een echt handelsmerk is geworden in Diamantina. Met betrekking tot de bewoners en bezoekers geeft dit een romantische en nostalgische sfeer.

Diamantina staat ook bekend om haar prachtige natuur. Verscholen in de schilderachtige vallei van Jequitinhonha, is het zo rijk aan flora en fauna dat het dient als een natuurlijk laboratorium voor plantkundigen.

Elke avond om 18.00 uur luidt een bel 6 maal in de kathedraal Metropolitana in Diamantina. Vervolgens klinkt het Ave Maria uit de luidsprekers. Om deze tijd verlaten mensen hun werk, en gaan naar huis, en nadenkend over eten en wat te doen in de avond lopen de mensen over straat.

In de straten van Diamantina kan je het schuiven horen van de sandalen van de wandelenden mensen. Het is zo stil, zo mooi, zo rustig..
In Diamantina leurt niemand met t-shirts. Er zijn ook geen rekken met kaarten langs de weg te vinden en ook advertenties zijn van de straat gehouden.

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- Keramiek
- Edelsteen en kristallen
- Tapijten
- Poppen en strooien bloemen

Evenementen:
- Goede Week (April)
- Middagvoorstellingen (tussen Maart en Oktober)
- Rosário Feest (Oktober)
- Divino Feest (Mei/Juni)

Historische gebouwen:
- Mercado Municipal
- Prefeitura
- Casarão do Fórum
- Casa da Glória
- Casa do Contrato

Grot:
- do Salitre

Kenmerken:
- N.S. do Carmo
- N.S. do Rosário dos Pretos
- S. Francisco de Assis
- Sr. do Bonfim dos Militares

Musea:
- do Diamante
- Casa de Juscelino Kubitschek
- Casa de Chica da Silva

Bezienswaardigheden:
- Caminho dos Escravos
- Alto do Cruzeiro Luminoso

Restaurant tips
- Trattoria La Dolce Vita (Italiaans),R. da Caridade 147
- Grupiara (regionaal), R. Campos Carvalho 12
- O Garimpeiro (regionaal), Av. da Saudade 265 (Pousada do Garimpo)
- Raimundo Sem Braço (regionaal), BR 367 naar Belo Horizonte