Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariPará - Canal do JariParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuTuiuiu in de PantanalBraziliaanse meisjes met brilFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - BarreirinhasPará - Alter do ChãoPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuParanagua baai in ParanáMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Rio XinguOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaPará - AltamiraChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaRio de Janeiro - Santa TeresaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaans meisjePará - Ilha do MosqueiroParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoAmazone - reuzenotterAmazone - floraBahiaZwemmende kinderen in de AmazoneVeerboot in PernambucoMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaWachten op de veerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - Chapada das MesasBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - restaurantPará - BelémPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - CopacabanaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - Foz do IguaçuAmazoneMorro de São PauloPará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaCentrum Lençóis - BahiaPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasParaná - Ilha do MelBahia - ItacimirimRio de Janeiro - ChristusbeeldAmazonas - Rio TapajósPará - Rio XinguAmazone - afstandenVissen op zee in SergipeBraziliaanse jongen in BahiaParaná - ParanaguaCentrumMaranhãoStrand Ilha do MelItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Green LakeVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáUitzicht Chapada DiamantinaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - BelémVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - MorretesAmazoneCentrum Lençóis - BahiaBaai van BúziosMorro de São PauloBúzios - Pousada ByblosVerkeersbord in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariBahia - LençóisSanta CatarinaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - Pão de Açucar


Diamantina

Diamantina is een klein stadje in Minas Gerais, en van groot belang in de dagen van het vooruitzicht van kostbare edelstenen. De historie, cultuur en de artistieke overvloed van Diamantina zijn vandaag de dag te herkennen bij het kleine " Cultural Heritage Site of Humanity".

De stad leeft en ademt muziek, en heeft een groot aantal goede muziekgroepen. Zaterdagavond leeft het op bij de serenades, een muzieksoort wat een echt handelsmerk is geworden in Diamantina. Met betrekking tot de bewoners en bezoekers geeft dit een romantische en nostalgische sfeer.

Diamantina staat ook bekend om haar prachtige natuur. Verscholen in de schilderachtige vallei van Jequitinhonha, is het zo rijk aan flora en fauna dat het dient als een natuurlijk laboratorium voor plantkundigen.

Elke avond om 18.00 uur luidt een bel 6 maal in de kathedraal Metropolitana in Diamantina. Vervolgens klinkt het Ave Maria uit de luidsprekers. Om deze tijd verlaten mensen hun werk, en gaan naar huis, en nadenkend over eten en wat te doen in de avond lopen de mensen over straat.

In de straten van Diamantina kan je het schuiven horen van de sandalen van de wandelenden mensen. Het is zo stil, zo mooi, zo rustig..
In Diamantina leurt niemand met t-shirts. Er zijn ook geen rekken met kaarten langs de weg te vinden en ook advertenties zijn van de straat gehouden.

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- Keramiek
- Edelsteen en kristallen
- Tapijten
- Poppen en strooien bloemen

Evenementen:
- Goede Week (April)
- Middagvoorstellingen (tussen Maart en Oktober)
- Rosário Feest (Oktober)
- Divino Feest (Mei/Juni)

Historische gebouwen:
- Mercado Municipal
- Prefeitura
- Casarão do Fórum
- Casa da Glória
- Casa do Contrato

Grot:
- do Salitre

Kenmerken:
- N.S. do Carmo
- N.S. do Rosário dos Pretos
- S. Francisco de Assis
- Sr. do Bonfim dos Militares

Musea:
- do Diamante
- Casa de Juscelino Kubitschek
- Casa de Chica da Silva

Bezienswaardigheden:
- Caminho dos Escravos
- Alto do Cruzeiro Luminoso

Restaurant tips
- Trattoria La Dolce Vita (Italiaans),R. da Caridade 147
- Grupiara (regionaal), R. Campos Carvalho 12
- O Garimpeiro (regionaal), Av. da Saudade 265 (Pousada do Garimpo)
- Raimundo Sem Braço (regionaal), BR 367 naar Belo Horizonte