Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Wachten op de veerboot in PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaSanta CatarinaItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - CopacabanaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPousada do Alto - AlagoasVissen op zee in SergipeRio de Janeiro - Santa TeresaSanta CatarinaPará - Canal do JariAmazone - reuzenotterOndergelopen woud in de AmazonePará - Rio XinguMaranhãoStrandwandeling in PernambucoPousada do Alto - AlagoasParaná - Ilha do MelBahia - ItacimirimParaná - MorretesBahia - LençóisPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Chapada das MesasParaná - Foz do IguaçuVerkeersbord in PernambucoPará - BelémStrand Ilha do MelMorro de São PauloParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Ilha do AmorUitzicht Chapada DiamantinaBaai van BúziosAmazone - floraCentrumTafelbergen Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaPará - BelémPará - AltamiraRio de Janeiro - restaurantAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilAmazone - afstandenCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariChapada Diamantina - BahiaBraziliaans meisjeVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenPará - Green LakeTuiuiu in de PantanalGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Rio XinguPontal de Boqueirão - PernambucoParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuDevil's Throat Foz do IguaçuMorro de São PauloBraziliaanse familie in de auto in BahiaPousada Bejupira - AlagoasWassen in de lokale rivier in BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarBahiaSanta CatarinaZwemmende kinderen in de AmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Rio XinguAmazoneCentrum Lençóis - BahiaAmazoneMorro de São PauloMorro de São PauloPará - Ilha do MosqueiroZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Alter do ChãoBúzios - Pousada ByblosBraziliaanse jongen in BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariMaranhão - Barreirinhas


Diamantina

Diamantina is een klein stadje in Minas Gerais, en van groot belang in de dagen van het vooruitzicht van kostbare edelstenen. De historie, cultuur en de artistieke overvloed van Diamantina zijn vandaag de dag te herkennen bij het kleine " Cultural Heritage Site of Humanity".

De stad leeft en ademt muziek, en heeft een groot aantal goede muziekgroepen. Zaterdagavond leeft het op bij de serenades, een muzieksoort wat een echt handelsmerk is geworden in Diamantina. Met betrekking tot de bewoners en bezoekers geeft dit een romantische en nostalgische sfeer.

Diamantina staat ook bekend om haar prachtige natuur. Verscholen in de schilderachtige vallei van Jequitinhonha, is het zo rijk aan flora en fauna dat het dient als een natuurlijk laboratorium voor plantkundigen.

Elke avond om 18.00 uur luidt een bel 6 maal in de kathedraal Metropolitana in Diamantina. Vervolgens klinkt het Ave Maria uit de luidsprekers. Om deze tijd verlaten mensen hun werk, en gaan naar huis, en nadenkend over eten en wat te doen in de avond lopen de mensen over straat.

In de straten van Diamantina kan je het schuiven horen van de sandalen van de wandelenden mensen. Het is zo stil, zo mooi, zo rustig..
In Diamantina leurt niemand met t-shirts. Er zijn ook geen rekken met kaarten langs de weg te vinden en ook advertenties zijn van de straat gehouden.

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- Keramiek
- Edelsteen en kristallen
- Tapijten
- Poppen en strooien bloemen

Evenementen:
- Goede Week (April)
- Middagvoorstellingen (tussen Maart en Oktober)
- Rosário Feest (Oktober)
- Divino Feest (Mei/Juni)

Historische gebouwen:
- Mercado Municipal
- Prefeitura
- Casarão do Fórum
- Casa da Glória
- Casa do Contrato

Grot:
- do Salitre

Kenmerken:
- N.S. do Carmo
- N.S. do Rosário dos Pretos
- S. Francisco de Assis
- Sr. do Bonfim dos Militares

Musea:
- do Diamante
- Casa de Juscelino Kubitschek
- Casa de Chica da Silva

Bezienswaardigheden:
- Caminho dos Escravos
- Alto do Cruzeiro Luminoso

Restaurant tips
- Trattoria La Dolce Vita (Italiaans),R. da Caridade 147
- Grupiara (regionaal), R. Campos Carvalho 12
- O Garimpeiro (regionaal), Av. da Saudade 265 (Pousada do Garimpo)
- Raimundo Sem Braço (regionaal), BR 367 naar Belo Horizonte