Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio de Janeiro - Santa TeresaCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse jongen in BahiaPará - Canal do JariMorro de São PauloPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse familie in de auto in BahiaBraziliaans meisjeZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - ParanaguaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Ilha do AmorTafelbergen Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariMorro de São PauloPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaTuiuiu in de PantanalItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldWachten op de veerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - BelémParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuAmazone - floraUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - afstandenVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada Bejupira - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesUitzicht Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazoneSanta CatarinaParanagua baai in ParanáGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhãoVissen op zee in SergipeBahia - ItacimirimSanta CatarinaMorro de São PauloRegenbui Chapada DiamantinaZwemmende kinderen in de AmazonePará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaPará - BelémBraziliaanse meisjes met brilRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - restaurantChapada Diamantina - BahiaBahia - LençóisStrand Ilha do MelPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - ParanaguaAmazonas - Rio TapajósParaná - Ilha do MelParaná - MorretesBaai van BúziosStrandwandeling in PernambucoAmazone - reuzenotterCentrumFoz do Iguaçu - Parque das AvesOndergelopen woud in de AmazonePará - Rio XinguBúzios - Pousada ByblosBahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuPará - AltamiraPará - Green LakePernambuco - Fernando de NoronhaVeerboot in PernambucoMorro de São PauloPontal de Boqueirão - PernambucoMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - CopacabanaAmazonePará - Rio Xingu


Belém

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en ‘stadse’ mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven.

Vóór de kust liggen vijfenvijftig kleine eilandjes, de meeste onbevolkt, maar sommigen met een klein aantal inwoners, zoals Mosqueiro, omgeven door 14 strandjes, en Caratateua, waar in de zomer veel bezoekers komen.

Daarnaast staat op het eiland Tatuoca het enige geodesic station in Zuid Amerika, waarvan er slechts zeven over de gehele wereld bestaan.

De stad begon in 1616 als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Tocantins en Pará toen de Fransen waren verdreven uit São Luis, de hoofdstad van Maranhão. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen vanwege de grote aantallen van deze bomen die in de stad groeien. Van de vele historische gebouwen zijn o.a. de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) erg bekend, naast de Ver-o-Peso markt gevestigd op de kades van de rivier, waar vissersbootjes en kano's dagelijks hun producten zoals keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de Amazone komen lossen.

De koloniale architectuur is in veel opzichten een kopie van de 17e eeuwse Portugese architectuur en veel 19e en vroeg 20e eeuwse gebouwen zijn geïnspireerd op de Franse architectuur. Daarnaast staat Belém bekend als een stad van festivals zoals Cirio de Nazaré in oktober.

Bezienswaardigheden
Historische gebouwen:
- Theatro da Paz
- Cidade Velha
- Casa das 11 Janelas
- Forte do Castelo
- Bascílica de Nazaré
- Catedral da Sé

Musea:
- de Arte Sacra
- Emílio Goeldi
- de Arte de Belém
- do Círio