Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Rio XinguBraziliaans meisjePará - BelémPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaBaai van BúziosMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahia - LençóisRio de Janeiro - ChristusbeeldVeerboot in PernambucoVissen op zee in SergipeRio de Janeiro - Santa TeresaDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuZwemmende kinderen in de AmazonePará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósMaranhão - BarreirinhasBúzios - Pousada ByblosUitzicht Chapada DiamantinaTafelbergen Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloBraziliaanse vrouwen in BahiaAmazone - floraPará - Canal do JariPará - AltamiraVerkeersbord in PernambucoAmazone - afstandenCentrum Lençóis - BahiaPará - Kayapó indianenAmazone - reuzenotterCentrumMorro de São PauloPará - Rio XinguPorto de Galinhas - Pousada TabajubaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelPousada Bejupira - AlagoasParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldWassen in de lokale rivier in BahiaStrand Ilha do MelUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarPernambuco - Fernando de NoronhaParanagua baai in ParanáPará - Rio XinguMaranhão - Chapada das MesasBahiaPará - Canal do JariAmazoneVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Alter do ChãoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - BelémAmazoneParaná - ParanaguaParaná - MorretesRio de Janeiro - CopacabanaChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaPará - Ilha do AmorFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse jongen in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilBahia - ItacimirimPará - Ilha do MosqueiroSanta CatarinaPará - Green LakeSanta CatarinaRegenbui Chapada DiamantinaMaranhãoTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - restaurantPousada do Alto - Alagoas


Belém

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en ‘stadse’ mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven.

Vóór de kust liggen vijfenvijftig kleine eilandjes, de meeste onbevolkt, maar sommigen met een klein aantal inwoners, zoals Mosqueiro, omgeven door 14 strandjes, en Caratateua, waar in de zomer veel bezoekers komen.

Daarnaast staat op het eiland Tatuoca het enige geodesic station in Zuid Amerika, waarvan er slechts zeven over de gehele wereld bestaan.

De stad begon in 1616 als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Tocantins en Pará toen de Fransen waren verdreven uit São Luis, de hoofdstad van Maranhão. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen vanwege de grote aantallen van deze bomen die in de stad groeien. Van de vele historische gebouwen zijn o.a. de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) erg bekend, naast de Ver-o-Peso markt gevestigd op de kades van de rivier, waar vissersbootjes en kano's dagelijks hun producten zoals keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de Amazone komen lossen.

De koloniale architectuur is in veel opzichten een kopie van de 17e eeuwse Portugese architectuur en veel 19e en vroeg 20e eeuwse gebouwen zijn geïnspireerd op de Franse architectuur. Daarnaast staat Belém bekend als een stad van festivals zoals Cirio de Nazaré in oktober.

Bezienswaardigheden
Historische gebouwen:
- Theatro da Paz
- Cidade Velha
- Casa das 11 Janelas
- Forte do Castelo
- Bascílica de Nazaré
- Catedral da Sé

Musea:
- de Arte Sacra
- Emílio Goeldi
- de Arte de Belém
- do Círio