Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Tuiuiu in de PantanalPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariPará - BelémPontal de Boqueirão - PernambucoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - BelémRegenbui Chapada DiamantinaAmazoneParaná - Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoWachten op de veerboot in PernambucoBahia - ItacimirimPará - AltamiraCentrum Lençóis - BahiaPará - Ilha do AmorMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - restaurantAmazone - reuzenotterWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Ilha do MosqueiroParaná - Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do IguaçuSanta CatarinaPará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariRio de Janeiro - Santa TeresaSanta CatarinaMorro de São PauloMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - MorretesItacimirim - Pousada Praia das OndasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Rio XinguMaranhão - Chapada das MesasUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse vrouwen in BahiaPousada do Alto - AlagoasParanagua baai in ParanáBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariAmazone - floraCentrumPará - Canal do JariRio de Janeiro - CopacabanaRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Green LakeStrand Ilha do MelBaai van BúziosGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Alter do ChãoFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazonePará - Rio XinguPousada Bejupira - AlagoasVeerboot in PernambucoBraziliaans meisjeVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazoneParaná - Ilha do MelChapada Diamantina - BahiaBahia - LençóisBraziliaanse meisjes met brilUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaVissen op zee in SergipePará - Canal do JariZwemmende kinderen in de AmazonePará - Kayapó indianenParaná - ParanaguaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloAmazone - afstandenAmazonas - Rio TapajósMaranhãoBahiaMaranhão - BarreirinhasTafelbergen Chapada DiamantinaVerkeersbord in Pernambuco


Belém

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en ‘stadse’ mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven.

Vóór de kust liggen vijfenvijftig kleine eilandjes, de meeste onbevolkt, maar sommigen met een klein aantal inwoners, zoals Mosqueiro, omgeven door 14 strandjes, en Caratateua, waar in de zomer veel bezoekers komen.

Daarnaast staat op het eiland Tatuoca het enige geodesic station in Zuid Amerika, waarvan er slechts zeven over de gehele wereld bestaan.

De stad begon in 1616 als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Tocantins en Pará toen de Fransen waren verdreven uit São Luis, de hoofdstad van Maranhão. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen vanwege de grote aantallen van deze bomen die in de stad groeien. Van de vele historische gebouwen zijn o.a. de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) erg bekend, naast de Ver-o-Peso markt gevestigd op de kades van de rivier, waar vissersbootjes en kano's dagelijks hun producten zoals keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de Amazone komen lossen.

De koloniale architectuur is in veel opzichten een kopie van de 17e eeuwse Portugese architectuur en veel 19e en vroeg 20e eeuwse gebouwen zijn geïnspireerd op de Franse architectuur. Daarnaast staat Belém bekend als een stad van festivals zoals Cirio de Nazaré in oktober.

Bezienswaardigheden
Historische gebouwen:
- Theatro da Paz
- Cidade Velha
- Casa das 11 Janelas
- Forte do Castelo
- Bascílica de Nazaré
- Catedral da Sé

Musea:
- de Arte Sacra
- Emílio Goeldi
- de Arte de Belém
- do Círio