Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada do Alto - AlagoasMaranhãoPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Green LakeVerkeersbord in PernambucoStrandwandeling in PernambucoStrand Ilha do MelParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - Pão de AçucarMorro de São PauloParaná - ParanaguaMorro de São PauloAmazone - floraBaai van BúziosOndergelopen woud in de AmazoneAmazoneParaná - Foz do IguaçuBúzios - Pousada ByblosItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazonas - Rio TapajósAmazone - afstandenPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasParanagua baai in ParanáBahia - LençóisPará - Alter do ChãoMaranhão - BarreirinhasUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilPará - Ilha do MosqueiroParaná - Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - CopacabanaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldDevil's Throat Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaTuiuiu in de PantanalPará - BelémGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - AltamiraCentrumBraziliaanse jongen in BahiaVissen op zee in SergipeSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaans meisjeVeerboot in PernambucoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - ParanaguaBahia - ItacimirimPará - Ilha do AmorMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguWachten op de veerboot in PernambucoBahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantAmazoneMaranhão - Lençóis MaranhensesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Rio XinguBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazone - reuzenotterWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Rio XinguSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Canal do JariPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - Santa Teresa


Belém

Belém, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied, heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum. Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio. Belém breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en ‘stadse’ mensen in een stad van 1,5 miljoen inwoners in harmonie samen leven.

Vóór de kust liggen vijfenvijftig kleine eilandjes, de meeste onbevolkt, maar sommigen met een klein aantal inwoners, zoals Mosqueiro, omgeven door 14 strandjes, en Caratateua, waar in de zomer veel bezoekers komen.

Daarnaast staat op het eiland Tatuoca het enige geodesic station in Zuid Amerika, waarvan er slechts zeven over de gehele wereld bestaan.

De stad begon in 1616 als rivierhaven in de baai Guajará aan de zeearmen van de rivieren Tocantins en Pará toen de Fransen waren verdreven uit São Luis, de hoofdstad van Maranhão. Belém staat bekend als de stad van de mangobomen vanwege de grote aantallen van deze bomen die in de stad groeien. Van de vele historische gebouwen zijn o.a. de stadsmarkt (vlees) en de ijzeren markt (vis) erg bekend, naast de Ver-o-Peso markt gevestigd op de kades van de rivier, waar vissersbootjes en kano's dagelijks hun producten zoals keramiek, kruiden en aromatische wortels uit de Amazone komen lossen.

De koloniale architectuur is in veel opzichten een kopie van de 17e eeuwse Portugese architectuur en veel 19e en vroeg 20e eeuwse gebouwen zijn geïnspireerd op de Franse architectuur. Daarnaast staat Belém bekend als een stad van festivals zoals Cirio de Nazaré in oktober.

Bezienswaardigheden
Historische gebouwen:
- Theatro da Paz
- Cidade Velha
- Casa das 11 Janelas
- Forte do Castelo
- Bascílica de Nazaré
- Catedral da Sé

Musea:
- de Arte Sacra
- Emílio Goeldi
- de Arte de Belém
- do Círio