Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Baai van BúziosBraziliaanse vrouwen in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterSanta CatarinaAmazone - afstandenPorto de Galinhas - Pousada TabajubaTafelbergen Chapada DiamantinaPernambuco - Fernando de NoronhaRio de Janeiro - restaurantAmazoneWachten op de veerboot in PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaCentrumCentrum Lençóis - BahiaBraziliaans meisjeMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Canal do JariPará - Canal do JariRio de Janeiro - Pão de AçucarStrand Ilha do MelZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Canal do JariPará - Rio XinguChapada Diamantina - BahiaVissen op zee in SergipeMorro de São PauloBahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Green LakeMaranhãoStrandwandeling in PernambucoBúzios - Pousada ByblosRio de Janeiro - Santa TeresaPará - AltamiraBahia - ItacimirimBahia - LençóisSanta CatarinaPará - Ilha do AmorVeerboot in PernambucoBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - Ilha do MelBraziliaanse jongen in BahiaAmazone - floraParanagua baai in ParanáVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPousada Bejupira - AlagoasParaná - MorretesBraziliaanse meisjes met brilParaná - ParanaguaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguMorro de São PauloSanta CatarinaParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaOndergelopen woud in de AmazonePousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósPará - BelémPousada do Alto - AlagoasZwemmende kinderen in de AmazoneMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Rio XinguParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Alter do ChãoVerkeersbord in PernambucoPará - BelémParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaPará - Ilha do MosqueiroTuiuiu in de Pantanal


Barreirinhas

"Lençóis Maranhenses" is één van de meest mooiste gebieden van Brazilië. Het staat bekend om de kilometers lange duinen, welke lijken op een grote woestijn van wit zand met duizenden meren en lagunes gevormd door regenval. Van bovenaf bekeken lijkt het net of er enorme grote witte lakens hangen te drogen.

De duinen tot wel 70 meter hoog zijn gevormd door de constant waaiende wind, een adenbenemend spektakel wat nog niet zo lang geleden door Europese reizigers werd ontdekt.
De meren en lagunes zijn gevormd door grondwater en regenval. Ook al is het een woestijngebied, het regent er vanaf januari tot juli. Gedurende de regenperiode, wat overeenkomt met de winter in dit gebied, zijn er duizenden meren en lagunes. De wind veranderd het gezicht van Lençóis Maranhenses, ze zijn nooit hetzelfde en kunnen zelfs per dag van aanzicht verschillen.

Naast de duinen en de kronkelende meren heeft het gebied ook een oase, waarvan het groen een speciale kleuring geeft aan het omliggende duinengebied.

Het is niet moeilijk om waar te nemen dat Lençóis Maranhenses een plaats is met een unieke schoonheid, en er is geen andere plaats ter wereld zoals deze.

Om het hart van dit ware stuk paradijs te bezoeken, is een goede plaats om te starten Barreirinhas. Deze plaats ligt op 270 km ten zuiden van de hoofdstad São Luís. De stad ligt niet in het nationaal park maar biedt u de beste infrastruktuur van de regio. Het ligt aan de rand van een prachtige kronkelende rivier genaamd Preguiças, welke de Lençóis Maranhenses begrensd.

Bij de toeristische infrastruktuur horen pousada's, bars en diverse goede restaurants. Vanaf Barreirinhas zijn er twee wegen om naar het National Park te komen. Meestal willen de toeristen liever een jeep huren. Jeeps zijn over het algemeen ook de beste vervoersmiddelen in dit gebied, omdat er geen verharde wegen door de duinen bestaan.
De jeeps nemen u mee naar de lagunes van Esperança, Bonita en Azul, deze tour duurt ongeveer de hele dag. Bij de tour is ook een rit over de duinen inbegrepen en langs de vele meren gevormd door de regen, waarbij er voldoende gelegenheid is om te zwemmen. Het is eigenlijk gewoon te mooi!!!!

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- kunst

Excursies:
- Met jeep naar Lagoa Bonita, Lagoa Azul en Santo Amaro do Maranhão
- Farol Preguiças
- Met boot naar Caburé
- Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Strand:
- dos Lençóis

Restaurant tips
- Porto Preguiças (gevariëerd), Carnaubal Velho 2km de terra
- Terraço do Preguiças (vis), Av. Beira-Rio
- Bombordo (vis), Av.Joaquim Diniz