Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Braziliaanse vrouwen in BahiaPará - Kayapó indianenPará - AltamiraParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipePará - Ilha do MosqueiroRio de Janeiro - ChristusbeeldPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse meisjes met brilPousada Bejupira - AlagoasPará - Rio XinguSanta CatarinaPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - restaurantParanagua baai in ParanáBahia - LençóisBúzios - Pousada ByblosMorro de São PauloAmazone - reuzenotterWassen in de lokale rivier in BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazone - floraPará - Ilha do AmorBahiaMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse jongen in BahiaVerkeersbord in PernambucoTuiuiu in de PantanalPará - BelémParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloParaná - ParanaguaPará - Rio XinguRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Canal do JariPará - Rio XinguVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPontal de Boqueirão - PernambucoSanta CatarinaPará - Alter do ChãoBaai van BúziosStrand Ilha do MelAmazoneOndergelopen woud in de AmazoneMaranhão - Chapada das MesasCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaWachten op de veerboot in PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaMaranhãoParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - CopacabanaFoz do Iguaçu - Parque das AvesZwemmende kinderen in de AmazoneAmazoneRegenbui Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse familie in de auto in BahiaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarItacimirim - Pousada Praia das OndasMaranhão - BarreirinhasUitzicht Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimAmazone - afstandenParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuCentrumZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Canal do JariSanta CatarinaBraziliaans meisjePousada do Alto - AlagoasVeerboot in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémPará - Green LakeParaná - ParanaguaMorro de São Paulo


Barreirinhas

"Lençóis Maranhenses" is één van de meest mooiste gebieden van Brazilië. Het staat bekend om de kilometers lange duinen, welke lijken op een grote woestijn van wit zand met duizenden meren en lagunes gevormd door regenval. Van bovenaf bekeken lijkt het net of er enorme grote witte lakens hangen te drogen.

De duinen tot wel 70 meter hoog zijn gevormd door de constant waaiende wind, een adenbenemend spektakel wat nog niet zo lang geleden door Europese reizigers werd ontdekt.
De meren en lagunes zijn gevormd door grondwater en regenval. Ook al is het een woestijngebied, het regent er vanaf januari tot juli. Gedurende de regenperiode, wat overeenkomt met de winter in dit gebied, zijn er duizenden meren en lagunes. De wind veranderd het gezicht van Lençóis Maranhenses, ze zijn nooit hetzelfde en kunnen zelfs per dag van aanzicht verschillen.

Naast de duinen en de kronkelende meren heeft het gebied ook een oase, waarvan het groen een speciale kleuring geeft aan het omliggende duinengebied.

Het is niet moeilijk om waar te nemen dat Lençóis Maranhenses een plaats is met een unieke schoonheid, en er is geen andere plaats ter wereld zoals deze.

Om het hart van dit ware stuk paradijs te bezoeken, is een goede plaats om te starten Barreirinhas. Deze plaats ligt op 270 km ten zuiden van de hoofdstad São Luís. De stad ligt niet in het nationaal park maar biedt u de beste infrastruktuur van de regio. Het ligt aan de rand van een prachtige kronkelende rivier genaamd Preguiças, welke de Lençóis Maranhenses begrensd.

Bij de toeristische infrastruktuur horen pousada's, bars en diverse goede restaurants. Vanaf Barreirinhas zijn er twee wegen om naar het National Park te komen. Meestal willen de toeristen liever een jeep huren. Jeeps zijn over het algemeen ook de beste vervoersmiddelen in dit gebied, omdat er geen verharde wegen door de duinen bestaan.
De jeeps nemen u mee naar de lagunes van Esperança, Bonita en Azul, deze tour duurt ongeveer de hele dag. Bij de tour is ook een rit over de duinen inbegrepen en langs de vele meren gevormd door de regen, waarbij er voldoende gelegenheid is om te zwemmen. Het is eigenlijk gewoon te mooi!!!!

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- kunst

Excursies:
- Met jeep naar Lagoa Bonita, Lagoa Azul en Santo Amaro do Maranhão
- Farol Preguiças
- Met boot naar Caburé
- Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Strand:
- dos Lençóis

Restaurant tips
- Porto Preguiças (gevariëerd), Carnaubal Velho 2km de terra
- Terraço do Preguiças (vis), Av. Beira-Rio
- Bombordo (vis), Av.Joaquim Diniz