Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CentrumRio de Janeiro - Santa TeresaMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - ChristusbeeldUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - CopacabanaMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasTuiuiu in de PantanalAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelParanagua baai in ParanáSanta CatarinaParaná - MorretesPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaBaai van BúziosRio de Janeiro - restaurantParaná - Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasAmazoneParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaPará - Kayapó indianenVissen op zee in SergipeSanta CatarinaPará - AltamiraPontal de Boqueirão - PernambucoVerkeersbord in PernambucoMorro de São PauloPará - BelémBahia - ItacimirimBraziliaanse meisjes met brilPará - Canal do JariPará - Green LakeStrand Ilha do MelMorro de São PauloPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáAmazone - floraParaná - Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloPousada Bejupira - AlagoasPará - Alter do ChãoItacimirim - Pousada Praia das OndasBahiaVeerboot in PernambucoPousada do Alto - AlagoasAmazonas - Rio TapajósPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhãoStrandwandeling in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariPará - Rio XinguBraziliaanse familie in de auto in BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaAmazone - afstandenWachten op de veerboot in PernambucoBahia - LençóisChapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse jongen in BahiaPará - BelémBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaBraziliaans meisjeDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Ilha do AmorAmazoneZwemmende kinderen in de AmazoneCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaSanta CatarinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - Pão de Açucar


Barreirinhas

"Lençóis Maranhenses" is één van de meest mooiste gebieden van Brazilië. Het staat bekend om de kilometers lange duinen, welke lijken op een grote woestijn van wit zand met duizenden meren en lagunes gevormd door regenval. Van bovenaf bekeken lijkt het net of er enorme grote witte lakens hangen te drogen.

De duinen tot wel 70 meter hoog zijn gevormd door de constant waaiende wind, een adenbenemend spektakel wat nog niet zo lang geleden door Europese reizigers werd ontdekt.
De meren en lagunes zijn gevormd door grondwater en regenval. Ook al is het een woestijngebied, het regent er vanaf januari tot juli. Gedurende de regenperiode, wat overeenkomt met de winter in dit gebied, zijn er duizenden meren en lagunes. De wind veranderd het gezicht van Lençóis Maranhenses, ze zijn nooit hetzelfde en kunnen zelfs per dag van aanzicht verschillen.

Naast de duinen en de kronkelende meren heeft het gebied ook een oase, waarvan het groen een speciale kleuring geeft aan het omliggende duinengebied.

Het is niet moeilijk om waar te nemen dat Lençóis Maranhenses een plaats is met een unieke schoonheid, en er is geen andere plaats ter wereld zoals deze.

Om het hart van dit ware stuk paradijs te bezoeken, is een goede plaats om te starten Barreirinhas. Deze plaats ligt op 270 km ten zuiden van de hoofdstad São Luís. De stad ligt niet in het nationaal park maar biedt u de beste infrastruktuur van de regio. Het ligt aan de rand van een prachtige kronkelende rivier genaamd Preguiças, welke de Lençóis Maranhenses begrensd.

Bij de toeristische infrastruktuur horen pousada's, bars en diverse goede restaurants. Vanaf Barreirinhas zijn er twee wegen om naar het National Park te komen. Meestal willen de toeristen liever een jeep huren. Jeeps zijn over het algemeen ook de beste vervoersmiddelen in dit gebied, omdat er geen verharde wegen door de duinen bestaan.
De jeeps nemen u mee naar de lagunes van Esperança, Bonita en Azul, deze tour duurt ongeveer de hele dag. Bij de tour is ook een rit over de duinen inbegrepen en langs de vele meren gevormd door de regen, waarbij er voldoende gelegenheid is om te zwemmen. Het is eigenlijk gewoon te mooi!!!!

Bezienswaardigheden
Souveniers:
- kunst

Excursies:
- Met jeep naar Lagoa Bonita, Lagoa Azul en Santo Amaro do Maranhão
- Farol Preguiças
- Met boot naar Caburé
- Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Strand:
- dos Lençóis

Restaurant tips
- Porto Preguiças (gevariëerd), Carnaubal Velho 2km de terra
- Terraço do Preguiças (vis), Av. Beira-Rio
- Bombordo (vis), Av.Joaquim Diniz