Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - Foz do IguaçuAmazoneParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariMaranhão - BarreirinhasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Ilha do MelPará - AltamiraPousada Bejupira - AlagoasAmazone - afstandenRio de Janeiro - CopacabanaStrand Ilha do MelPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaStrandwandeling in PernambucoMorro de São PauloPará - Canal do JariAmazoneParaná - ParanaguaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarMaranhão - Chapada das MesasPará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - Santa TeresaPontal de Boqueirão - PernambucoWachten op de veerboot in PernambucoPará - Ilha do MosqueiroTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguPará - Rio XinguBraziliaanse vrouwen in BahiaCentrumPará - Canal do JariBahia - ItacimirimZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - MorretesBraziliaanse meisjes met brilParanagua baai in ParanáPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazonePará - Rio XinguMaranhão - Lençóis MaranhensesVissen op zee in SergipePará - Ilha do AmorSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaRio de Janeiro - restaurantBahiaAmazonas - Rio TapajósAmazone - floraVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBraziliaans meisjePará - Kayapó indianenSanta CatarinaMaranhãoBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Alter do ChãoParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloPorto de Galinhas - Pousada TabajubaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMorro de São PauloBúzios - Pousada ByblosAmazone - reuzenotterVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBahia - LençóisParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesSanta CatarinaRegenbui Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaPará - BelémItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesCentrum Lençóis - BahiaVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse jongen in BahiaBaai van BúziosPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldTafelbergen Chapada Diamantina


São Paulo

statistische gegevens
Gebied: 248.808,8 km2
Aantal steden: 645
Populatie staat: 35.816.740
Populatie hoofdstad: 9.968.485
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 20 graden Celsius

hoofdstad (São Paulo)
São Paulo werd in 1554 door de Jezuiten gesticht en bleef tot midden 19e eeuw een klein en rustig plaatsje, waarna het onstuimig begon te groeien door het succes van de koffie plantages. Immigranten van over de hele wereld kwamen om het tekort aan arbeiders aan te vullen en vandaag de dag is het de derde grote Italiaanse stad buiten Italië, de grootste Japanse stad buiten Japan, de derde grote Libanese stad buiten Libanon, de grootste Portugese stad buiten Portugal en de grootste Spaanse stad buiten Spanje.

In de staat São Paulo en de zuidelijke staten Santa
Catarina, Rio Grande do Sul en Paraná bevinden zich Nederlandse, Duitse, Zwitserse en Franse kolonies.
De stad São Paulo is de motor van de Braziliaanse economie en gonst van de vele mensen, talrijke restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden.

De mengeling van rassen en etnische groepen heeft door de jaren heen een grote invloed uitgeoefend op het culturele en economische leven in de stad.

São Paulo is druk en kolossaal. De bouw van wegen, viaducten en tunnels gaat gestadig door. Een goed beginpunt voor een stadswandeling is de indrukwekkende Catedral Metropolitana of het Praça da Sé, het drukste plein van São Paulo.
Vandaag de dag is São Paulo een stad waar van veel cultuur in de vorm van musea, voorstellingen, muziekuitvoeringen e.d. valt te genieten, naast de vele markten waar de bezoeker op een gastronomisch feest onthaald wordt: Mediterraan, west en oost Europees, Aziatisch, Scandinavisch, Japans, en vooral veel pizzeria's waar Italianen en Amerikaanse Italianen uit Chicago als volleerde jongleurs met de pizza bodems een prachtige show geven.

culinair
gastronomie is een hoogtepunt van São Paulo. Er zijn ongeveer 12.500 restaurants te vinden, verspreid over vele buurtjes met ieder zijn eigen specialiteit.
In Bixiga, wat tot de Italiaanse gemeenschap behoort, vind je huisjes waar de beste Italiaanse pasta’s uit eigen keuken aangeboden worden.
In de buurt Liberdade kan je het beste van de Europeesche keukens vinden.

cultuur
São Paulo is het culturele centrum van Latijns Amerika. Er zijn talrijke musea, bijvoorbeeld Masp, met werken van artiesten, zoals Rafael, Goya en Picasso.
Ëen van de meest interessante is het Museu Paulista (of Ipiranga), waar schilderijen en sculpturen te bezichtigen zijn die eveneens in de tuin van Versailles te zien zijn. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het schilderijenmuseum van de staat, de moderne musea van archeologie en de Braziliaanse kunst, het heilige kunstmuseum en het gedenkteken van Ipiranga.

Ook theaters en concertgebouwen en niet te vergeten: meer dan 25.000 bars, restaurants, nachtclubs, cabarets en grillrooms.

Alle grote multinationals beschikken over kantoren in het zakencentrum en de beurs van São Paulo is de belangrijkste van heel Zuid-Amerika.
Een bezoek aan deze immens grote stad is dan ook beslist de moeite waard en wie de stad wil ontvluchten, vindt er langs de kust prachtige stranden.

wanneer te gaan
São Paulo heeft een milder klimaat met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius. De seizoenen in Brazilië zijn het tegenovergestelde van die van Europa en Amerika. De lente is van 22 september t/m 21 december, de zomer van 22 december t/m 21 maart, herfst van 22 maart t/m 21 juni en de winter van 22 juni t/m 21 september.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
de regio van Vale do Paraiba heeft een nationaal park, Itatiaia genaamd. Dit is het eerste nationale park van Brazilië, dat 64 jaar geleden geopend is. Het biedt ecologische uitstapjes naar de Pico das Agulhas Negras en een complete toeristische infrastructuur met hotels.

In de regio Vale do Paraiba vind je nóg een ecologisch paradijs, Visconde de Mauá genaamd. Hier vind je watervallen, naast de infrastructuur met restaurants en hotels, op 2 uur afstand van São Paulo.

De kust van de staat São Paulo, ook wel de groene kust genaamd, bestaat uit mooie stranden en veel beschermd natuurgebied.
Santos, dat 70 kilometer van de hoofdstad ligt is de grootste stad van de kust.

Wat je beslist aan je programma van je reis naar São Paulo toe moet voegen, is een bezoekje aan de antieke jaarmarkten in Masp, op de zondagen.

Vanuit São Paulo kan je de bus nemen naar de nabijgelegen havenplaats Santos met een interessant, klein orchideeën- en dierenpark.
Ook kan je vanuit São Paulo een bus nemen richting Holambra. Dit is een klein Nederlands dorp van bloementelers waar de "Hollandse" bloemenveiling volop in bedrijf is.

Verder is Campos do Jordão ook zeer de moeite waard.

São PauloSão PauloSão PauloSão Paulo