Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipePousada do Alto - AlagoasBraziliaans meisjeDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Green LakeParanagua baai in ParanáGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMorro de São PauloRio de Janeiro - ChristusbeeldVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Pão de AçucarStrandwandeling in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrumVerkeersbord in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoPousada Bejupira - AlagoasMaranhão - Chapada das MesasPará - BelémWachten op de veerboot in PernambucoAmazonePará - Canal do JariParaná - Ilha do MelPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBúzios - Pousada ByblosMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaPará - Rio XinguTafelbergen Chapada DiamantinaPará - BelémBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguPará - Canal do JariPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhãoPará - AltamiraMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - restaurantBahia - LençóisChapada Diamantina - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesParaná - Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroZwemmende kinderen in de AmazoneMorro de São PauloAmazone - afstandenStrand Ilha do MelBahiaBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariAmazone - floraTuiuiu in de PantanalBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloWassen in de lokale rivier in BahiaAmazone - reuzenotterMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilPernambuco - Fernando de NoronhaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariPará - Alter do ChãoBaai van BúziosRio de Janeiro - CopacabanaSanta CatarinaPará - Ilha do AmorAmazoneAmazonas - Rio TapajósParaná - Paranagua


Santa Catarina

statistische gegevens
Gebied: 95.442,9 km2
Aantal steden: 293
Populatie staat: 5.098.448
Populatie hoofdstad: 244.739
Klimaat: Subtropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot maart
Gemiddelde temperatuur: 20 graden Celsius

hoofdstad (Florianópolis)
Floripa zoals de stad door de Brazilianen liefkozend wordt genoemd werd gebouwd op het eiland Santa Catarina en is genoemd naar Floriano Peixoto, de tweede president van de republiek Brazilië.
Met 42 stranden is de stad uniek te noemen. Eén van de bekendste stranden is Joaquina waar jaarlijks wereldkampioenschappen surfen worden gehouden omdat hier altijd grote golven zijn. Canasvieiras en Jereré zijn de stranden met de meeste hotels en restaurants en Campeche, Ponta das Naufragados en Solidão de charmantste.
Oorspronkelijk gekolonialiseerd door Portugezen van de Azoren is nog veel hiervan te zien in het oude stadsdeel Ribeirão da Ilha waar de inwoners nog steeds met een accent uit de Azoren praten, en in Lagoa de Conceição maken vrouwen nog steeds kantwerk van de Azoren.
Het centrum heeft veel smalle straatjes en steegjes waaraan typische huisjes staan, en veel koloniale architectuur.

cultuur
de mensen van Santa Catarina zijn etnisch, cultureel en bezitten een gezamenlijke karakteristiek: genegenheid en zin in feesten, waarvan het grootste het Oktoberfest is, ieder jaar in Blumenau gevierd.

Veel oorspronkelijke bewoners van Florianópolis zijn afkomstig van de Azoren, en hebben nog steeds hun eigen tradities. Tijdens het feest van Divine Holy Spirit worden de straten overspoeld met bloemen en wordt er een groot traditioneel en folklorisch feest van gemaakt.

wanneer te gaan
een tropisch en vochtig klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius in de maanden oktober t/m maart-april. In de wintermaanden (onze zomer) daalt de temperatuur tot zo'n 12-15 graden.

De meeste gastronomische festiviteiten vinden plaats in oktober, waar veel traditionele gerechten aangeboden worden, zoals eend met rode kool.

Ieder jaar, tussen juli en oktober kan je aan de kust van Santa Catarina walvissen zien die Antarctica achter zich laten om warmere wateren op te zoeken zodat ze hun jongen beter kunnen voeden. Deze 'rightwhales' of 'France whales' komen tot wel 50 meter onder de kust waardoor ze vanaf het strand goed te zien zijn.

In september viert Santa Catarina de nationale walvisweek in Imbituba dat zo'n 70 kilometer naar het zuiden vanaf Florianópolis ligt.

In november wordt het Festa das Flores gehouden in Joinville.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding voor overdag en een sweater of vest voor in de avond. Brazilië is een land van minder formaliteiten dan wij gewend zijn, dus volstaat makkelijke kleding. Bij eventueel zakendoen wordt het wel op prijs gesteld wanneer je in formele kleding verschijnt.

Uitgaan is voor Brazilianen een feest en men kleedt zich er dan ook naar; zelfs naar een eenvoudig feest zoals een verjaardag kleedt men zich als naar een gala, hou hier dus rekening mee wanneer je uitgaat.

Als je besluit om verder naar het zuiden in Zuid Amerika te gaan is het aan te raden om wat warmere kleding in te pakken, vooral tijdens de wintermaanden (juli en augustus).

zien en doen
de Alto Vale do Itajaí is ontworpen voor observatie van flora en fauna. De plaats is ideaal voor radicale (trekking, hiking, parapente, rafting)sporten.

Wat je niet mag missen op uw trip in Santa Catarina: het amusementspark Beto Carrero World, het Braziliaanse Disney gelegen in Penha, naast het vliegveld van Navegantes.

De prachtige stad Joinville.

De schoonheid van de bergen van Santa Catarina op een trip over de grote weg naar Rio do Rastro die naar Lajes en São Joaquim leidt, waar plattelandstoerisme een attractie is.

Geniet van de vele restaurantjes en barretjes in en om de Lagoa da Conceição en geniet van een “sequence”, een portie verse garnalen.

Ook Balneário Camboriú, Blumenau, Governador Celso Ramos, Laguna en Praia do Rosa zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Santa CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta Catarina