Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Foz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazoneZwemmende kinderen in de AmazoneBahia - ItacimirimAmazone - afstandenPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Kayapó indianenParaná - MorretesBraziliaanse jongen in BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaOndergelopen woud in de AmazoneRegenbui Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - ChristusbeeldTafelbergen Chapada DiamantinaBraziliaans meisjePará - BelémMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesBaai van BúziosMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaSanta CatarinaAmazonas - Rio TapajósMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazone - reuzenotterPernambuco - Fernando de NoronhaVeerboot in PernambucoVissen op zee in SergipeVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazoneParaná - ParanaguaMaranhão - BarreirinhasBahia - LençóisPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse familie in de auto in BahiaParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosBraziliaanse meisjes met brilPousada do Alto - AlagoasAmazone - floraPará - AltamiraPará - Alter do ChãoMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - restaurantStrandwandeling in PernambucoParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - BelémBahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaVerkeersbord in PernambucoParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - CopacabanaParaná - Foz do IguaçuCentrumWachten op de veerboot in PernambucoPará - Rio XinguSanta CatarinaPará - Ilha do AmorCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariTuiuiu in de PantanalMorro de São PauloParaná - ParanaguaPará - Rio XinguPontal de Boqueirão - PernambucoWassen in de lokale rivier in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaMaranhãoChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - Green LakeStrand Ilha do MelVervoersmiddel op Ilha Mexiana - Pará


Rio Grande do Norte

statistische gegevens
Gebied: 53.306,1 km2
Aantal steden: 166
Populatie staat: 2.654.501
Populatie hoofdstad: 688.955
Klimaat: Tropisch en gedeeltelijk droog
Regenperiode (kans op regen): April tot juli
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Natal)
Natal, hoofdstad van Rio Grande do Norte en geografisch gezien de stad die het dichtst bij Europa ligt. Naar Braziliaanse begrippen is het een middelgrote stad met zo'n 760.000 inwoners en doet door de open bouw en opzet een beetje Europees aan.

Het is de stad met het grootste aantal zonne-uren per jaar (ca. 3000) en heeft hierdoor dan ook de naam 'stad van de zon' aangemeten gekregen. De naam van de stad (kerstmis in het Portugees) verwijst naar de dag dat de Portugezen de Fransen uit de regio joegen.

Overblijfselen uit de koloniale tijd zijn o.a. het Forte dos Reis Magos en verschillende barokke panden en oude kerken in de fraaie binnenstad.

Natal bestaat eigenlijk uit zeven verschillende stadjes die in de loop der tijd aan elkaar zijn gebouwd, maar allemaal min of meer hun eigen identiteit hebben behouden. De bekendste wijk is Ponta Negra, een gezellig dorpje aan een prachtige baai met een hoge duin, de Morro de Careca die zich letterlijk in zee lijkt te storten.

Doordat Natal uit verschillende wijken bestaat heeft het ook een aantal stranden zoals Praia do Meio, Praia do Pinto en Praia Mãe Luiza, allemaal met hun eigen bruisende uitgaans- en nachtleven.

De brandende zon gaat onder, de temperatuur wordt draaglijk en meteen wordt het druk op de boulevard van Ponta Negra. Er zijn mensen die gewoon een beetje flaneren, maar de meeste Brazilianen dóen wat. Skaten, joggen, powerwalken, schijngevechten... Je kunt er gemasseerd worden en er is een openlucht sportschool waar druk gebruik van wordt gemaakt. Mannen en jongens voetballen op het naastgelegen strand. Je schaamt je bijna als je op je terras lui achter de "caipirinha" zit.

Ponta Negra is het uitgaansgebied van Natal, met bijna één gestrekte kilometer aan barretjes en restaurants.
Natal, dat in de zeventiende eeuw nog een tijde Nieuw Amsterdam heeft gegeten, is verfrissend a-toeristisch. Niks gezellige terrasjes in het centrum.

De belangrijkste attractie van Natal is het strand. Ten noorden en zuiden van de stad zijn prachtige stranden te vinden om van die zon te genieten. En Brazilianen bedoelen dan niet: liggen in de zon. Brazilianen zitten, aan een tafeltje, onder een parasol of een afdak, en dan maar praten, praten, praten. Vervolgens wat eten of drinken en dan nog meer praten. Ze houden nu een maal van "kleppen".

culinair
het noordoosten in Brazilië is rijk aan folklore.
Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft.

De meeste traditionele gerechten zijn o.a.:
door de zon gedroogd vlees met groene bonen;
paçoca, een speciaal gerecht met meel bereid;
macaxeira (manioc), rijst, farofa d’agua, bruine manioc bloem;
manteiga de garrafa.

Er zijn genoeg opties voor een restaurant aan het Ponte Negra strand in Natal. Natal is een waar paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. De hele wereldkeuken is hier vertegenwoordigd, al voeren Braziliaanse vlees- en visgerechten de boventoon.

cultuur
de lokale bevolking in Rio Grande do Norte is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Muziek en gezelligheid speelt een belangrijke rol in het leven van de bevolking en men behandeld elkaar met respect. Wellicht dat het hierdoor komt dat niemand je lastig zal vallen. Het is zonder twijfel de vrolijke en gastvrije aard van de bevolking dat deze prachtige bestemming tot een ideaal vakantieoord maakt.

wanneer te gaan
het klimaat is tropisch, dus erg heet. De gemiddelde temperatuur is tussen 27 en 32 graden Celsius.

Er is niet zoiets als het beste seizoen om Rio Grande do Norte te bezoeken, omdat het het gehele jaar door zomertijd is. 365 dagen per jaar schijnt de zon.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
het was een cashewboom die ervoor zorgde dat de staat in het Guiness Book of Records terecht kwam. De 92 jaar oude boom die in Pirangi do Norte staat, 24 kilometer van Natal, is ’s werelds grootste cashewboom met een omtrek van 500 meter. Dit neemt een gebied van 7.300 vierkante meter in beslag en er passen wel 70 gewone cashewbomen in.

Als je vanuit Natal naar het zuiden gaat, kom je het één na het andere strand tegen zoals Pipa, Tibau do Sul en Pirangi. Ten noorden van Natal vind je Genipabu met gigantisch hoge duinen. Bij om de rotsen van Barra de Tabatinga heb je grote kans dat je vanaf de obeservatiepost dolfijnen kunt zien, en ook op het strand van Pipa/Tibau do Sul kunnen dolfijnen worden gespot.

In de natuurlijke zwembaden van Pirangi do Norte kan je met een boottocht mee om de rode koraalriffen te bekijken, en in Genipabu kan je op een speciale slee van de hoge duinen afglijden of een rit op een dromedaris maken.

Rio Grande do NorteRio Grande do NorteRio Grande do NorteRio Grande do NorteRio Grande do NorteRio Grande do Norte