Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Baai van BúziosOndergelopen woud in de AmazoneAmazone - reuzenotterDevil's Throat Foz do IguaçuStrand Ilha do MelMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaanse meisjes met brilWachten op de veerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuParaná - MorretesParaná - ParanaguaPousada Bejupira - AlagoasMaranhãoPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloBahiaPará - BelémMaranhão - Chapada das MesasBúzios - Pousada ByblosPará - Alter do ChãoPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - Ilha do MelBraziliaanse vrouwen in BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Rio XinguBraziliaans meisjePorto de Galinhas - Pousada TabajubaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMorro de São PauloAmazonePará - Rio XinguMaranhão - Lençóis MaranhensesCentrum Lençóis - BahiaVissen op zee in SergipeVeerboot in PernambucoTuiuiu in de PantanalTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Ilha do MosqueiroParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoStrandwandeling in PernambucoParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguPará - Kayapó indianenMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Santa TeresaCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariPará - Green LakePousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáAmazonas - Rio TapajósBahia - ItacimirimRio de Janeiro - ChristusbeeldFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazone - afstandenMaranhão - BarreirinhasUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaParanagua baai in ParanáPontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - floraCentrumPernambuco - Fernando de NoronhaBahia - LençóisRegenbui Chapada DiamantinaMorro de São PauloSanta CatarinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaParaná - ParanaguaAmazonePará - AltamiraPará - BelémPará - Canal do JariPará - Ilha do Amor


Rio de Janeiro

statistische gegevens
Gebied: 43.909,7 km2
Aantal steden: 91
Populatie staat: 13.807.358
Populatie hoofdstad: 5.559.953
Klimaat: Tropisch
Regenperiode ( kans op regen ): December tot april
Gemiddelde temperatuur: 24 graden Celsius

hoofdstad (Rio de Janeiro)
Rio de Janeiro, de naam alleen al doet ieders fantasie op hol slaan. Het is de stad van strand, samba, carnaval en voetbal en misschien wel de mooist gelegen metropool ter wereld.

Stranden zo ver het oog reikt, de stad geheel omarmd door tropisch regenwoud met bergen en baaien bezaaid met eilanden. De beroemde suikerbrood-berg (Pão de Açucar)voor de kust en Christus die vanaf de Corcovado toekijkt en ziet dat het goed is.

Rio is thuis voor toch ook een beetje Nederlandse voetballers als Ronaldo en Romário die spelen of speelden in het grootste voetbalstadion ter wereld: het fameuze Maracanã van Rio.
Kortom, Rio is magisch en vibrerend, 24 uur per dag. Als de zon schijnt - en wanneer doet hij dat niet - dan bruisen de beroemde en veelbezongen stranden van Ipanema en natuurlijk Copacabana van de activiteiten. Met overal mooie mensen die voetvolleyen, zonnebaden of surfen op het altijd te horen ritme van de samba die zich tegen het einde van de middag verplaatsen naar de boulevards waar het grote flaneren en flirten een aanvang neemt.

Als dan de avond valt puilen de restaurants uit en eet Rio het beste wat de zee en het land te bieden heeft. En daarna gaat niemand naar huis. Er moet gedanst en gelachen worden, want anders hebben de Cariocas, zoals de inwoners van Rio genoemd worden geen leven. Het lijkt wel alsof niemand hier ooit slaapt en waarom zouden ze ook: ze wonen immers in de enige stad ter wereld die echt nooit slaapt : Rio de Janeiro.
De stad wordt omgeven door tropisch begroeide bergen, de grote baai waar vele schepen liggen en witte stranden. Het geeft de stad een sprookjesachtige sfeer, maar de realiteit is wel eens anders. Het is een wereldstad die dag en nacht leeft met vele moderne maar ook arme wijken (favela's).

wanneer te gaan
Rio de Janeiro is een tropische stad met van december t/m maart temperaturen tussen 25 en 38 graden, en in de winter een gemiddelde temperatuur van 22 graden.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
in Rio de Janeiro zelf zijn buiten de bekende toeristen-attracties enkele minder bekende plaatsen te noemen waar je weinig buitenlandse toeristen tegenkomt, maar die zeker een bezoek waard zijn.

Zo is er het mooie eiland Ilha de Paquetá waar paardenkoetsen het voornaamste middel van transport vormen.

Het Floresta da Tijuca, een stuk authentiek tropisch regenwoud in de heuvels midden in Rio is goed per lokale bus te bereiken. Te voet kan je er verder wandelen.

Als een kroonjuweel, omringd door 365 eilandjes ligt Ilha Grande in de baai van Angra dos Reis, niet ver van Rio de Janeiro.

Carnaval is het grote vijf dagen durende feest dat op een uitbundige wijze gevierd wordt. Echte carnavalssteden zijn Olinda, Salvador, Recife, maar vooral Rio de Janeiro waar het carnaval van de "carioca's", de inwoners van Rio de grootste toeristische trekpleister van Brazilië is. De grote parade van Rio de Janeiro wordt twee keer gehouden, meestal op zondag en maandag. Het carnaval begint op de vrijdag daarvoor al op de straat.

Bezoek echter eens de bergstadjes Petrópolis, een voormalig zomerverblijf van de koninklijke familie en Teresópolis van waaruit u het natuurpark Serra dos Órgãos kunt bezoeken.

Aan de kust is het visserdorp - en thans populaire badplaats - Búzios een prachtige bestemming om naar toe te gaan, zowel wat betreft het dorp zelf alswel de stranden, de zee en de natuurlijke omgeving.

Dichter bij Rio ligt de stad Niterói, net als Rio gelegen aan de Baai van Guanabara en verbonden met Rio door een 15 km lange brug.

Rio de JaneiroRio de JaneiroRio de JaneiroRio de JaneiroRio de JaneiroRio de JaneiroRio de Janeiro