Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloVissen op zee in SergipeTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Canal do JariAmazone - floraUitzicht Chapada DiamantinaPará - BelémPousada Bejupira - AlagoasBúzios - Pousada ByblosPontal de Boqueirão - PernambucoChapada Diamantina - BahiaParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - restaurantParaná - ParanaguaWachten op de veerboot in PernambucoDevil's Throat Foz do IguaçuAmazoneAmazonas - Rio TapajósMaranhão - Lençóis MaranhensesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Alter do ChãoPará - Green LakePará - Rio XinguPará - AltamiraBraziliaans meisjeRegenbui Chapada DiamantinaBaai van BúziosPousada do Alto - AlagoasOndergelopen woud in de AmazoneMaranhão - Chapada das MesasSanta CatarinaBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaRio de Janeiro - CopacabanaFoz do Iguaçu - Parque das AvesZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Rio XinguPará - Canal do JariMaranhão - BarreirinhasParaná - MorretesPará - Kayapó indianenAmazoneAmazone - afstandenMorro de São PauloItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrum Lençóis - BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterBahiaUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - ParanaguaStrand Ilha do MelMaranhãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoPará - Rio XinguSanta CatarinaPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse familie in de auto in BahiaSanta CatarinaPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloBahia - ItacimirimStrandwandeling in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Ilha do AmorPará - BelémVerkeersbord in PernambucoTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Pão de AçucarParaná - Ilha do MelBahia - LençóisCentrumZwemmende kinderen in de AmazonePernambuco - Fernando de Noronha


Piauí

statistische gegevens
Gebied: 252.378,5 km2
Aantal steden: 221
Populatie staat: 2.734.152
Populatie hoofdstad: 691.942
Klimaat: Tropisch en gedeeltelijk droog
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot april
Gemiddelde temperatuur: 27 graden Celsius

hoofdstad (Teresina)
de naam Teresina is een hulde aan Vrouwe Teresa Cristina, echtgenote van keizer Dom Pedro II. Zij werd zó bewonderd dat ook Imperatriz in Maranhão en Teresópolis in Rio de Janeiro naar haar werden vernoemd.
Teresina was de eerste geplande stad in Brazilië, in 1852 ontworpen door een meesterbouwer in de vorm van een schaakbord en de enige stad in het noordoosten die niet aan de kust ligt, waardoor de staat Piauí in het binnenland meer ontwikkeld is.
Gelegen aan de rivieren Parnaíba en Poti is het een groene stad, ook al omdat alle straten en avenues rijen bomen, voornamelijk mango's hebben. De twee rivieren voorzien de stad in het binnenland van stranden welke tussen mei en november, de droge periode, erg populair zijn.
Teresina heeft diverse mjusea die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals het Museu Histórico de Piauí, en een aantal kerken en kathedralen waarvan de Loudes kerk het laatst gebouwd werd in de 60'er jaren.

culinair
het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft.

De hoofdgerechten zijn vis en vlees, gekookt met de lokale kruiden, zoals cheiro verde (koriander), bieslook, kokosnootmelk, peper en urucum.

Het traditionele gerecht is de capão cheio (gekookte en gevulde haan) en piratinga (een maaltijd van vis met kokosnootmelk en zoete aardappels).

waneer te gaan
de regenperiode in Piauí is normaal gesproken tussen januari en april, van mei tot november is de droge periode waarin het in het binnenland erg heet kan worden.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
de Delta van Parnaiba is, als één van de drie grootste delta ter wereld zeer de moeite waard om te bezoeken, en ook het nationale park Sete Cidades (7 steden) met prehistorische grotbeschilderingen en rotsformaties, die afkomstig zijn van zeker 400 miljoen jaar terug. De Serra de Capivara is een bezoek ook zeker waard.

Piauí heeft met maar 66 kilometer de kortste kustlijn van alle aan de kust gelegen staten.

PiauíPiauíPiauíPiauíPiauí