Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Canal do JariParaná - MorretesParaná - ParanaguaPará - BelémAmazonas - Rio TapajósPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaCentrum Lençóis - BahiaAmazoneZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse vrouwen in BahiaParaná - Foz do IguaçuPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - AltamiraVeerboot in PernambucoBúzios - Pousada ByblosPará - Rio XinguPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaSanta CatarinaPará - Canal do JariStrand Ilha do MelRio de Janeiro - ChristusbeeldVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - ParanaguaPontal de Boqueirão - PernambucoCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguTuiuiu in de PantanalWachten op de veerboot in PernambucoMorro de São PauloMaranhãoParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - Santa TeresaBahia - ItacimirimParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáAmazone - afstandenPará - Ilha do MosqueiroPará - Green LakeItacimirim - Pousada Praia das OndasUitzicht Chapada DiamantinaRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - BelémPernambuco - Fernando de NoronhaVissen op zee in SergipeMorro de São PauloBraziliaanse jongen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelCentrumUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParanagua baai in ParanáPousada Bejupira - AlagoasMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaAmazoneMaranhão - Chapada das MesasVerkeersbord in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguWassen in de lokale rivier in BahiaOndergelopen woud in de AmazoneBraziliaans meisjeMaranhão - BarreirinhasPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloBraziliaanse meisjes met brilFoz do Iguaçu - Parque das AvesVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazone - floraPará - Ilha do AmorBaai van BúziosBahiaPará - Alter do ChãoStrandwandeling in PernambucoBahia - Lençóis


Paraná

statistische gegevens
Gebied: 199.709,1 km2
Aantal steden: 399
Populatie staat: 9.375.592
Populatie hoofdstad: 1.584.232
Klimaat: Subtropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 17 graden Celsius

hoofdstad (Curitiba)
Curitiba is niet alleen de hoofdstad, maar ook het centrum van Paraná. De moderne stad is de laatste vijftien jaar spectaculair gegroeid en dient als voorbeeld voor stedelijke planologie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig stadsbestuur vanuit de hele wereld naar Curitiba komt kijken.

Curitiba is de meest georganiseerde stad van de staat. Het is een modelstad met een goed transportsysteem, goede opleiding- en gezondheidssystemen en goede infrastructuur, en door de 28 parken is het ook nog eens de meest ecologische stad van de staat.

culinair
het eten in Paraná is een opsomming van historie. Het mixt oude tradities met smaakvolle gerechten.

Barreado is een typisch gerecht van de kust van Paraná, en komt origineel uit Portugal. Barreado is een symbool van plezier en feesten. Het is perfect als het met banaan wordt gegeten en samen met cachaça, gemaakt van suikerriet, wordt gedronken.

Geroosterd lamsvlees in een gat in de grond, is ook een typisch gerecht dat afkomstig is uit Campo Mourão. Vandaag de dag is een “lam in een gat” één van de meest smakelijke lokale specialiteiten in Paraná.

cultuur
de staat biedt veel culturele opties: musea, theaters, themaparken en etnische gedenktekens.

Hoe dan ook, het beste symbool van de lokale cultuur is te vinden in de stad Curitiba: de universiteit van Paraná. Dit is de eerste universiteit van Brazilië en werd gesticht rond de wisseling van de 19e en 20e eeuw.

De Europese invloed is makkelijk te herkennen in de voorbeelden van Nederlandse, Duitse, Oekraïense, Italiaanse en Poolse cultuur. De mix van de rassen heeft geresulteerd in een rijke kalender met culturele evenementen, met veel folklorische festiviteiten, kunst, muziek en theater. De bevolking van Paraná is van alle culturen en van de meest diverse afkomst.

wanneer te gaan
Paraná kent een gematigd zeeklimaat. Seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons, waardoor de zomer van december tot eind april is.

De Cavalhadas (een toestand van strijd tussen Christians en Drudges op het Iberic Peninsula, tijdens de middeleeuwen) in Campos Gerais, in februari;

Het Curitiba’s theater festival, dat in maart plaats vindt;

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
dé attractie van het zuiden ligt op het punt waar de grenzen van Brazilië, Argentinië en Paraguay elkaar tegenkomen, Foz do Iguaçu. In Iguaçu worden de bezoekers aangetrokken door een spektakel met 275 watervallen, waarvan sommige wel meer dan 100 meter hoog zijn. Het is een natuurlijke formatie die vijf keer groter is dan de meest bekende Amerikaanse neef, Niagara.

Leer ook de natuurlijke sculpturen van het park Vila Velha kennen dat na geprivatiseerd te zijn, net weer is geopend voor publiek. Het is gelegen in de buurt van de gemeente Lapa dichtbij Curitiba.

Beslist de moeite waard is de treinreis -volgens velen de mooiste in de wereld- van Curitiba naar het historische Morretes. Deze drie uur durende treinrit gaat door de Serra Geral en het Atlantisch regenwoud waardoor je onderweg steeds wisselende en de mooiste landschappen aan je voorbij ziet trekken. In het weekend rijdt de trein door naar Paranaguá aan de kust, en van hier kan je een bootje nemen naar het prachtige, voor het grootste deel beschermd natuurgebied, autovrije Ilha do Mel. Een heerlijk onbedorven eiland waar men elkaar begroet met de gevleugelde kreet 'hoppa'.

ParanáParanáParanáParaná