Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Morro de São PauloPará - AltamiraParaná - Foz do IguaçuAmazone - afstandenTuiuiu in de PantanalStrand Ilha do MelMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaRegenbui Chapada DiamantinaParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - restaurantBraziliaanse vrouwen in BahiaBraziliaans meisjeMaranhãoCentrum Lençóis - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - BelémPará - Rio XinguZwemmende kinderen in de AmazoneCentrum Lençóis - BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesItacimirim - Pousada Praia das OndasStrandwandeling in PernambucoSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloParaná - ParanaguaBraziliaanse jongen in BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarParanagua baai in ParanáAmazone - reuzenotterAmazoneParaná - Foz do IguaçuBahiaPará - Ilha do MosqueiroParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Alter do ChãoAmazoneBahia - LençóisRio de Janeiro - ChristusbeeldSanta CatarinaPousada do Alto - AlagoasPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Rio XinguPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldCentrumPará - Ilha do AmorBaai van BúziosPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - MorretesOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVerkeersbord in PernambucoParaná - ParanaguaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilMorro de São PauloBúzios - Pousada ByblosAmazonas - Rio TapajósMaranhão - Chapada das MesasTafelbergen Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeBahia - ItacimirimPontal de Boqueirão - PernambucoRio de Janeiro - CopacabanaAmazone - floraPará - Green LakePará - Rio Xingu


Paraiba

statistische gegevens
Gebied: 56.584.6 km2
Aantal steden: 223
Populatie staat: 3.375.609
Populatie hoofdstad: 584.029
Klimaat: Tropisch en gedeeltelijk droog
Regenperiode (kans op regen): April tot juli
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (João Pessoa)
"Waar de zon als eerste op komt"

João Pessoa is zowel de groenste stad van Brazilië als de plaats die het vaakst van naam is veranderd. Het is een van de twee steden in de wereld die bijna geheel uit groen bestaat. Het bevat meer dan 700 hectare parken en straten die vol staan met fruit- en decoratieve bomen.

João Pessoa beschermd ook enkele gedeeltes van het Atlantische woud in het centrale gebied van de staat.
Zoals veel steden in het noordoosten heeft ook João Pessoa prachtige koloniale architectuur uit de Nederlandse en Portugese tijd, in dit geval zelfs overdadig badend in het groen.

João Pessoa is daarnaast de heerlijk rustige hoofdstad van de staat Paraíba, met zo'n 600.000 inwoners voor Brazilië zelfs klein, waardoor iedereen alle ruimte heeft. Op het strand aan de schitterende baai met groen zeewater is het dan ook altijd uitermate ontspannen toeven, terwijl toch overal leuke kleine strandtentjes de badgasten van een natje en een droogje voorzien.

Alsof het voor een relaxt verblijf in de tropen nog niet genoeg is, heeft João Pessoa als aardige aandachtstrekker ook nog het meest oostelijk gelegen punt van het hele Amerikaanse continent binnen de stadsgrenzen.

Toen de Nederlanders vertrokken kreeg het de Indiaanse naam Parahyba, wat 'moeilijk te bevaren rivier' betekent, en sinds 1930 heet João Pessoa naar de in die tijd geliefde goeverneur van de staat.

Met een heet klimaat en een mooie kustlijn van 25 kilometer, is João Pessoa de stad waar de zon het eerst opkomt, op de Ponta do Seixas, gezegend met een aangenaam briesje.
Naast de natuurlijke schoonheid, zijn er veel recreationele en culturele opties in de stad. De kustlijn vertoont vele wonderlijke landschappen. Aan de ene kant grote riffen, die een rustige en natuurlijke plas vormen en aan de andere kant reusachtige kokosnootbossen.

In Ilha Areia Vermelha vindt je wonderlijke natuurlijke plassen waar je op 2 kilometer vanaf het strand kunt zien hoe de koralen het zand rood kleuren.

In het noorden vindt je de Praia do Cabo Branco, in het oosten aan de zeekant van het Amerikaanse continent, Praia de Manaira en de Tambaú. Maar João Pessoa is niet alleen de stranden. Er is nog veel meer. Bezoekers kunnen gaan wandelen in de historische centra met een indrukwekkend aantal kerken, van barokke tot moderne stijl.

culinair
het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft. Het is echt de moeite waard om iets uit de keuken van deze regio te proberen. Het is vrijwel allemaal gebaseerd op zeevis, in combinatie met gedroogd vlees en een speciaal soort meel.

De meest typische gerechten zijn:
- arrummadinho, gemaakt met bonen, gedroogd
vlees, tomaten, uien, peper, koriander en het
speciale soort meel.
- buchada, een rijstpudding.
- feijão de corda (bonen) met geitenvlees.

cultuur
Paraiba’s meest distinctieve culturele manifestatie vindt plaats tijdens de Festa de Junino in de stad Campina Grande. Dagelijks, tijdens de hele maand juni, neemt de forró het heft in handen met de dansrijke voorstellingen op iedere hoek en het typische eten en drinken. Daar rijdt ook de Trem do Forró, de forró trein waarmee je tot het dorp Galante kunt reizen. Een ander typische festiviteit is de Vaquejada (het bijeendrijven van vee).

wanneer te gaan
het klimaat is er tropisch heet met gemiddelde temperaturen tussen 25 en 32 graden. De regenperiode is tussen eind april en half juni.

In Micaroa wordt er carnaval gevierd, buiten het seizoen om in januari;
In Folia de Rua (straatcarnaval) wordt carnaval gevierd, 15 dagen voor de Festa de Junino
In juni vindt het Festa de Junino feest in Campina Grande plaats.

wat mee te nemen
lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
in het binnenland van de staat, 120 kilometer van João Pessoa, ligt Campina Grande, de tweede grote stad van Paraíba.

Op 24 juni wordt de St. John’s (São João) nacht herdacht, in het Parque do Povo. Dit is een gebied van 42.000 vierkante kilometer. Paraiba lijkt de grootste bestemming voor het eco- toerisme te gaan worden, vanwege de Serra da Borborema.

João Pessoa heeft een groot groengebied, waar de nudismestranden van Tambaba liggen.

Op je reis naar en/of door Paraiba, is het aan te raden de kans aan te grijpen om enkele grote attracties te bezoeken. Bekijk het spectakel bij zonsondergang, het geluid van bolero of Ravel op het strand van Jacaré.
Duik in de natuurlijke zwembaden van Areia Vermelha, om de koralen en kleurrijke scholen vissen te zien. Dans de forró op de Junine festiviteiten in Campina Grande.
Ga met een schoenerreis mee naar de koraalriffen van Picãozinho.

Ook is het leuk om de Fortress of Santa Catarina, in Cabedelo te bezoeken.

ParaibaParaibaParaibaParaiba