Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Alter do ChãoAmazonas - Rio TapajósDevil's Throat Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - CopacabanaPará - Green LakeBraziliaans meisjeBraziliaanse vrouwen in BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBraziliaanse jongen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloParaná - MorretesPontal de Boqueirão - PernambucoBraziliaanse meisjes met brilCentrum Lençóis - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaBahia - ItacimirimPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - BelémParanagua baai in ParanáParaná - ParanaguaPará - AltamiraCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémPará - Canal do JariSanta CatarinaChapada Diamantina - BahiaAmazoneAmazone - floraParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariCentrumFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Santa TeresaAmazone - afstandenPará - Ilha do AmorWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - Pão de AçucarParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesBúzios - Pousada ByblosStrandwandeling in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do MosqueiroItacimirim - Pousada Praia das OndasUitzicht Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalBahiaAmazoneBaai van BúziosPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVissen op zee in SergipePorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Rio XinguUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMorro de São PauloVerkeersbord in PernambucoMorro de São PauloSanta CatarinaParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguPernambuco - Fernando de NoronhaStrand Ilha do MelOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaAmazone - reuzenotterParaná - ParanaguaMaranhão - BarreirinhasPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoMorro de São PauloMaranhãoMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - LençóisRio de Janeiro - restaurantPousada do Alto - AlagoasTafelbergen Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de Noronha


Mato Grosso

statistische gegevens
Gebied: 906.806,9 km2
Aantal steden: 126
Populatie staat: 2.375.549
Populatie hoofdstad: 453.813
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Cuiabá)
met een populatie van 453.813 inwoners is Cuiabá, met een sterke culturele traditie, de poort naar de staat Mato Grosso.

Mato Grosso is een highlight vanwege de typische dans, culinaria, kostuums en handwerken. Cuiabá biedt een uitstekende infrastructuur en een internationaal vliegveld.
Verder biedt het goede accommodaties naast de restaurants, winkelcentra, publieke straatjes en bezienswaardigheden.

De beste manier om de stad beter te leren kennen is gewoon te slenteren door de smalle straatjes die nog veel laten zien uit de tijd van de kolonisatie.

De recent heropende Bondes Cuiabanos is een bezichtiging waard. Een goede mogelijkheid om de hoofdstad te bezichtigen is via de tram. Deze volgt een historische en pittoreske route door de stad.

culinair
gastronomie in Mato Grosso is een belangrijk gegeven en gebeuren, Brazilianen zijn gék op eten! De gerechten zijn vaak gemaakt met vis, waarvan de Pintado het populairst is.
Het netwerk van de Pantanal is gevormd door de rivieren Paraguai, Cuiabá, São Lourenço en Piriqui en biedt een grote variëteit aan (zoetwater)vis van allerlei soorten en maten. Deze garanderen de heerlijkste gerechten, zoals de Pintado (gestoofde vis met een speciale saus) en pacu assado (geroosterde vis). Deze gerechten worden vrijwel altijd gereserveerd met maïsmeelpap, gefrituurde bananen en paçoca de pilão (manioc meel met stukjes vlees erdoorheen gemixt).
De inheemse recepten zijn ook een deel van het leven van de mensen. Exotisch vlees, zoals alligator, is erg duur, maar wel aan te raden om te proberen.
Naast de traditionele recepten is er speciale aandacht gegeven aan de “pintado na telha”. Dit is een speciaal gemaakte piranha met alligatorsaus, en/of soep.

wanneer te gaan
vier seizoenen, vier regio’s en wel 1000 emoties. Het maakt niet uit welke tijd het van het jaar is, een bezoek aan de Pantanal van Mato Grosso biedt altijd de mogelijkheid om de onvergetelijke landschappen te zien, maar de Pantanal kent eigenlijk maar twee seizoenen.
Van eind november tot april loopt een gedeelte onder door het opkomende water. Van april tot oktober droogt alles weer langzaam op. Beide perioden hebben hun eigen bijzonderheden.
Gedurende het regenseizoen is het gebied moeilijker toegankelijk, maar per boot zijn grote scholen vis waarneembaar die op hun beurt duizenden bonte en tropische vogels aantrekken.
In het droge seizoen zijn hier herten , miereneters, capibaras, krokodillen en jaguars te zien.

zien en doen
tijdens je verblijf in de Pantanal krijg je de gelegenheid om aan de veel verschillende activiteiten, die door de lodges worden aangeboden, mee te doen. Één van deze activiteiten is paardrijden. Dit is één van de beste manieren om de wildernis, open velden en bergachtige gebieden in te gaan en één met de natuur te worden.
Een andere relaxte manier om van de natuur te genieten is om met een boottocht mee te gaan en/of te gaan vissen.
’s Nachts is er een programma wat je niet mag missen: met zaklampen speuren naar kaaimannen.

Mato GrossoMato GrossoMato GrossoMato GrossoMato Grosso