Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuBahiaCentrum Lençóis - BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - BelémWassen in de lokale rivier in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaCentrumPará - Alter do ChãoFoz do Iguaçu - Parque das AvesSanta CatarinaParaná - ParanaguaStrand Ilha do MelMorro de São PauloChapada Diamantina - BahiaPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasPará - AltamiraParaná - Foz do IguaçuPará - Ilha do AmorParaná - Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - Pão de AçucarBúzios - Pousada ByblosVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMorro de São PauloVerkeersbord in PernambucoPontal de Boqueirão - PernambucoBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - ChristusbeeldAmazonas - Rio TapajósBraziliaanse meisjes met brilAmazone - afstandenVeerboot in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaPará - BelémBaai van BúziosPará - Canal do JariStrandwandeling in PernambucoMorro de São PauloMaranhãoZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - MorretesRio de Janeiro - CopacabanaPará - Rio XinguPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazoneAmazoneItacimirim - Pousada Praia das OndasRegenbui Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaAmazoneDevil's Throat Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaTuiuiu in de PantanalUitzicht Chapada DiamantinaPará - Kayapó indianenMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariBahia - LençóisSanta CatarinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParanagua baai in ParanáSanta CatarinaPará - Canal do JariAmazone - floraPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JariBraziliaans meisjeUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipeMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - ItacimirimPará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse jongen in BahiaPará - Rio XinguParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelBraziliaanse familie in de auto in BahiaPousada Bejupira - AlagoasPará - Rio Xingu


Mato Grosso

statistische gegevens
Gebied: 906.806,9 km2
Aantal steden: 126
Populatie staat: 2.375.549
Populatie hoofdstad: 453.813
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Cuiabá)
met een populatie van 453.813 inwoners is Cuiabá, met een sterke culturele traditie, de poort naar de staat Mato Grosso.

Mato Grosso is een highlight vanwege de typische dans, culinaria, kostuums en handwerken. Cuiabá biedt een uitstekende infrastructuur en een internationaal vliegveld.
Verder biedt het goede accommodaties naast de restaurants, winkelcentra, publieke straatjes en bezienswaardigheden.

De beste manier om de stad beter te leren kennen is gewoon te slenteren door de smalle straatjes die nog veel laten zien uit de tijd van de kolonisatie.

De recent heropende Bondes Cuiabanos is een bezichtiging waard. Een goede mogelijkheid om de hoofdstad te bezichtigen is via de tram. Deze volgt een historische en pittoreske route door de stad.

culinair
gastronomie in Mato Grosso is een belangrijk gegeven en gebeuren, Brazilianen zijn gék op eten! De gerechten zijn vaak gemaakt met vis, waarvan de Pintado het populairst is.
Het netwerk van de Pantanal is gevormd door de rivieren Paraguai, Cuiabá, São Lourenço en Piriqui en biedt een grote variëteit aan (zoetwater)vis van allerlei soorten en maten. Deze garanderen de heerlijkste gerechten, zoals de Pintado (gestoofde vis met een speciale saus) en pacu assado (geroosterde vis). Deze gerechten worden vrijwel altijd gereserveerd met maïsmeelpap, gefrituurde bananen en paçoca de pilão (manioc meel met stukjes vlees erdoorheen gemixt).
De inheemse recepten zijn ook een deel van het leven van de mensen. Exotisch vlees, zoals alligator, is erg duur, maar wel aan te raden om te proberen.
Naast de traditionele recepten is er speciale aandacht gegeven aan de “pintado na telha”. Dit is een speciaal gemaakte piranha met alligatorsaus, en/of soep.

wanneer te gaan
vier seizoenen, vier regio’s en wel 1000 emoties. Het maakt niet uit welke tijd het van het jaar is, een bezoek aan de Pantanal van Mato Grosso biedt altijd de mogelijkheid om de onvergetelijke landschappen te zien, maar de Pantanal kent eigenlijk maar twee seizoenen.
Van eind november tot april loopt een gedeelte onder door het opkomende water. Van april tot oktober droogt alles weer langzaam op. Beide perioden hebben hun eigen bijzonderheden.
Gedurende het regenseizoen is het gebied moeilijker toegankelijk, maar per boot zijn grote scholen vis waarneembaar die op hun beurt duizenden bonte en tropische vogels aantrekken.
In het droge seizoen zijn hier herten , miereneters, capibaras, krokodillen en jaguars te zien.

zien en doen
tijdens je verblijf in de Pantanal krijg je de gelegenheid om aan de veel verschillende activiteiten, die door de lodges worden aangeboden, mee te doen. Één van deze activiteiten is paardrijden. Dit is één van de beste manieren om de wildernis, open velden en bergachtige gebieden in te gaan en één met de natuur te worden.
Een andere relaxte manier om van de natuur te genieten is om met een boottocht mee te gaan en/of te gaan vissen.
’s Nachts is er een programma wat je niet mag missen: met zaklampen speuren naar kaaimannen.

Mato GrossoMato GrossoMato GrossoMato GrossoMato Grosso