Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Green LakeBaai van BúziosRio de Janeiro - CopacabanaParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de auto in BahiaWachten op de veerboot in PernambucoMorro de São PauloParaná - ParanaguaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariItacimirim - Pousada Praia das OndasFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Santa TeresaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilMaranhãoBraziliaanse jongen in BahiaBahia - ItacimirimStrand Ilha do MelAmazonePará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroBahiaCentrumAmazonas - Rio TapajósVerkeersbord in PernambucoParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - restaurantAmazone - floraAmazone - afstandenBahia - LençóisPará - AltamiraFoz do Iguaçu - Parque das AvesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão - Chapada das MesasPousada do Alto - AlagoasZwemmende kinderen in de AmazoneAmazoneVissen op zee in SergipePará - BelémPará - Canal do JariParaná - MorretesPará - Canal do JariPará - Kayapó indianenPará - Rio XinguPará - Ilha do AmorParaná - Ilha do MelMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesRegenbui Chapada DiamantinaPará - Rio XinguDevil's Throat Foz do IguaçuTafelbergen Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterPontal de Boqueirão - PernambucoChapada Diamantina - BahiaMorro de São PauloPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosPousada do Alto - AlagoasWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Alter do ChãoMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaans meisjeCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaSanta CatarinaSanta CatarinaVeerboot in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - Pão de AçucarGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasParanagua baai in ParanáMorro de São PauloZwemmende dolfijnen bij Fernando de Noronha


Mato Grosso

statistische gegevens
Gebied: 906.806,9 km2
Aantal steden: 126
Populatie staat: 2.375.549
Populatie hoofdstad: 453.813
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Cuiabá)
met een populatie van 453.813 inwoners is Cuiabá, met een sterke culturele traditie, de poort naar de staat Mato Grosso.

Mato Grosso is een highlight vanwege de typische dans, culinaria, kostuums en handwerken. Cuiabá biedt een uitstekende infrastructuur en een internationaal vliegveld.
Verder biedt het goede accommodaties naast de restaurants, winkelcentra, publieke straatjes en bezienswaardigheden.

De beste manier om de stad beter te leren kennen is gewoon te slenteren door de smalle straatjes die nog veel laten zien uit de tijd van de kolonisatie.

De recent heropende Bondes Cuiabanos is een bezichtiging waard. Een goede mogelijkheid om de hoofdstad te bezichtigen is via de tram. Deze volgt een historische en pittoreske route door de stad.

culinair
gastronomie in Mato Grosso is een belangrijk gegeven en gebeuren, Brazilianen zijn gék op eten! De gerechten zijn vaak gemaakt met vis, waarvan de Pintado het populairst is.
Het netwerk van de Pantanal is gevormd door de rivieren Paraguai, Cuiabá, São Lourenço en Piriqui en biedt een grote variëteit aan (zoetwater)vis van allerlei soorten en maten. Deze garanderen de heerlijkste gerechten, zoals de Pintado (gestoofde vis met een speciale saus) en pacu assado (geroosterde vis). Deze gerechten worden vrijwel altijd gereserveerd met maïsmeelpap, gefrituurde bananen en paçoca de pilão (manioc meel met stukjes vlees erdoorheen gemixt).
De inheemse recepten zijn ook een deel van het leven van de mensen. Exotisch vlees, zoals alligator, is erg duur, maar wel aan te raden om te proberen.
Naast de traditionele recepten is er speciale aandacht gegeven aan de “pintado na telha”. Dit is een speciaal gemaakte piranha met alligatorsaus, en/of soep.

wanneer te gaan
vier seizoenen, vier regio’s en wel 1000 emoties. Het maakt niet uit welke tijd het van het jaar is, een bezoek aan de Pantanal van Mato Grosso biedt altijd de mogelijkheid om de onvergetelijke landschappen te zien, maar de Pantanal kent eigenlijk maar twee seizoenen.
Van eind november tot april loopt een gedeelte onder door het opkomende water. Van april tot oktober droogt alles weer langzaam op. Beide perioden hebben hun eigen bijzonderheden.
Gedurende het regenseizoen is het gebied moeilijker toegankelijk, maar per boot zijn grote scholen vis waarneembaar die op hun beurt duizenden bonte en tropische vogels aantrekken.
In het droge seizoen zijn hier herten , miereneters, capibaras, krokodillen en jaguars te zien.

zien en doen
tijdens je verblijf in de Pantanal krijg je de gelegenheid om aan de veel verschillende activiteiten, die door de lodges worden aangeboden, mee te doen. Één van deze activiteiten is paardrijden. Dit is één van de beste manieren om de wildernis, open velden en bergachtige gebieden in te gaan en één met de natuur te worden.
Een andere relaxte manier om van de natuur te genieten is om met een boottocht mee te gaan en/of te gaan vissen.
’s Nachts is er een programma wat je niet mag missen: met zaklampen speuren naar kaaimannen.

Mato GrossoMato GrossoMato GrossoMato GrossoMato Grosso