Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Baai van BúziosBúzios - Pousada ByblosParaná - ParanaguaAmazone - reuzenotterMorro de São PauloCentrumWassen in de lokale rivier in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - Pão de AçucarPousada do Alto - AlagoasParanagua baai in ParanáBraziliaans meisjeZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBahia - LençóisGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáZwemmende kinderen in de AmazonePorto de Galinhas - Pousada TabajubaVissen op zee in SergipeStrand Ilha do MelSanta CatarinaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaPará - Ilha do MosqueiroBahia - ItacimirimChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneAmazonePará - BelémPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazone - floraPará - Canal do JariBahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhãoPará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoPará - Green LakeCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariMaranhão - BarreirinhasUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguPará - Rio XinguPousada Bejupira - AlagoasPousada do Alto - AlagoasAmazoneRio de Janeiro - CopacabanaAmazonas - Rio TapajósParaná - MorretesMorro de São PauloMorro de São PauloBraziliaanse jongen in BahiaPará - BelémPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasVeerboot in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Kayapó indianenTuiuiu in de PantanalVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - afstandenPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - restaurantParaná - Ilha do MelStrandwandeling in PernambucoSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaPará - AltamiraUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Christusbeeld


Mato Grosso do Sul

statistische gegevens
Gebied: 358.158,7 km2
Aantal steden: 77
Populatie staat: 2.026.600
Populatie hoofdstad: 649.593
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): December tot maart
Gemiddelde temperatuur: 23 graden Celsius

hoofdstad (Campo Grande)
Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul en ligt op een afstand van ongeveer 150 kilometer van het belangrijke ecologische natuurgebied de Pantanal. De inwoners van deze stad met brede, met bomen omzoomde wegen en avenues komen uit alle delen van Brazilië, Japan, Arabië, Paraguay en Bolivia.

De grootste attractie is het Parque dos Poderes in het midden van een ecologisch gebied, waarin zich de federale regeringsgebouwen bevinden. De stad huisvest één van de belangrijkste en compleetste natuurhistorische musea van het land, het Dom Bosco of Indian Museum, onderdeel van de Katholieke Universiteit van Mato Grosso do Sul. Het museum heeft een grote tentoonstelling over en gebruiksvoorwerpen van de oorspronkelijke Indiaanse stammen uit deze regio, zoals de Bororo, Xavante, Carajá en Terena stammen, verzameld door de priesters van de orde van Salesia.

Campo Grande heeft in het grote Parque do Prosa meren, speciale wandel- en hardlooppaden, restaurants en een openlucht theater.
Het eerste gebouw van de stad, het Pensão Pimentel staat dicht bij de Noord-West spoorlijn en was van 1938 tot 1979 een hotel voor treinreizigers. Tegenwoordig is het, na volledig te zijn gerestaureerd, een cultureel centrum en het toeristen informatiecentrum compleet met bar en restaurant waar typische lokale gerechten besteld kunnen worden.

cultuur
de invloed van de Kadwéo en Guarani indianen is evident in de muziek, de spraak, het koken, de boerderijen, de weverij, het domestieke leven en het rituele, wat vooral de speciale thee inhoud, en wordt tereré genoemd. Het meest opvallende aspect van deze cultuur is het dansen en de muziek: polkas, accordions, xotés en het geluid van hoorns die worden bespeeld door de lokale veehoeders.

wanneer te gaan
tijdens het regenseizoen, dat van laat in november tot aan april duurt, gaan de dieren en ander wildleven het hogerop zoeken zodra het water stijgt en de vlaktes overstromen. In april/mei gaat het water weer zakken waardoor het wildleven weer wat meer plek krijgt om te verspreiden en gaan de vissen zich weer terug trekken in de lagunes. Tijdens de paartijd van de vissen, november tot januari, is vissen verboden.

zien en doen
de Pantanal wordt, na het Amazonegebied, het meest bezocht om zich gedurende een aantal dagen één met de natuur te voelen en de wijdse uitgestrektheid en stilte te ervaren.
Het plaatsje Bonito in de Serra da Bodoquena in het zuiden van de Pantanal is een bezoek meer dan waard om de prehistorische rotsen, het kristalheldere water en de natuurlijke aquaria naast de vele andere toeristisch plekken.
In de Pantanal zijn diverse, op grote afstand van elkaar gelegen, fazendas en lodges die de reiziger gedurende een aantal dagen het leven en het dierenrijk van de Pantanal laten beleven. Dompel je onder, doe aan alles mee en geniet van het natuurgeweld!

Mato Grosso do SulMato Grosso do SulMato Grosso do SulMato Grosso do SulMato Grosso do Sul