Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Tafelbergen Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloPará - Ilha do AmorVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaParaná - Ilha do MelBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariAmazone - afstandenOndergelopen woud in de AmazoneAmazone - floraSanta CatarinaParaná - ParanaguaTuiuiu in de PantanalPará - Canal do JariBahia - LençóisPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - CopacabanaPará - AltamiraWachten op de veerboot in PernambucoPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoBraziliaanse meisjes met brilRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Rio XinguPará - Kayapó indianenItacimirim - Pousada Praia das OndasZwemmende kinderen in de AmazoneBaai van BúziosAmazone - reuzenotterRegenbui Chapada DiamantinaBahiaVissen op zee in SergipeCentrumVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroMaranhão - BarreirinhasAmazoneSanta CatarinaParaná - ParanaguaVeerboot in PernambucoDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuStrand Ilha do MelUitzicht Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazoneMorro de São PauloZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesChapada Diamantina - BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguBraziliaanse jongen in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - MorretesStrandwandeling in PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaWassen in de lokale rivier in BahiaSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - BelémMaranhãoParanagua baai in ParanáPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - BelémPará - Canal do JariPará - Green LakeVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáCentrum Lençóis - BahiaPousada do Alto - AlagoasMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariBahia - ItacimirimAmazonas - Rio TapajósPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaBraziliaans meisjeBúzios - Pousada ByblosGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - Santa TeresaPousada Bejupira - Alagoas


Maranhão

statistische gegevens
Gebied: 333.365,6 km2
Aantal steden: 217
Populatie staat: 5.418.349
Populatie hoofdstad: 837.586
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Februari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (São Luis)
"Braziliaans Athene"

São Luis is een prachtige stad met ongeveer 900.000 inwoners en een eiland vol met mooie stranden. Met kleine en smalle straatjes is São Luis de hoofdstad van Maranhão en de laatste stad die op de lijst staat als World Heritage Site door UNESCO. Dit vat een architectueel complex van zo rond de 3.000 gebouwen uit de 17e en 19e eeuw samen.

Een cultureel uitstapje langs de duinen en lagunes, een reis door Maranhão dat uit een rijke historische en culturele reis door de stad bestaat. São Luis is de poort naar de staat.

Lopend door het oude centrum zie je dat São Luis veel architectuele erfgoederen heeft die afkomstig zijn van Portugese en Franse architecten.
Een klein uur met de boot vanaf São Luis ligt Alcãntara. Alcãntara was één van de rijkste en meest belangrijke steden van Maranhão tijdens de oude imperiale tijden.

culinair
het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft. Indiaanse, Afrikaanse en blanke invloed, culinaire kunst gemixt als een historie.

Het hoofdgerecht van Maranhão is gestoofde zeevis die in stukjes wordt gesneden en verder bereid wordt in grote ketels met cuxá (een zuur smakende jus). Dit kan je in vrijwel ieder restaurant in São Luis eten.

cultuur
Festa do Boi is het meest traditionele folklorische feest en vindt plaats tijdens de maanden mei en juni in de straten van São Luis wanneer de arraiás (populaire festiviteit) samengevoegd worden. De mensen dragen typische kledij en houden voorstellingen.

wanneer te gaan
het klimaat is vochtig en tropisch heet, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius.
In Maranhão blijft het zomer tot aan december en de lagunes blijven vol. Dus, geniet gewoon van de krachtige zon en verfris jezelf in de natuurlijke zwembaden.

Bumba-Meu-Boi is in juni;
Marafolia is in oktober;
de verjaardag van de stad is in september;

wat mee te nemen
Lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
Maranhão biedt veel mogelijkheden om wat te ondernemen.

Parque Nacional Lençóis Maranhenses is een beschermd natuurgebied van spierwitte duinen met natuurlijk gevormde lagunes en beslaat een oppervlakte van ca. 300 x 30 kilometer. Verfris jezelf in de natuurlijke frisse waterlagunes en wandel door de duinen van Lençóis.

De Chapada das Mesas in het zuiden van Maranhão is een savanne-achtig gebied met tafelbergen en ontelbare grote en kleinere watervallen. Vanuit Carolina worden diverse avontuurlijke excursies gemaakt in dit gebied, avontuurlijke sporten als parapenten en abseilen behoren tot de mogelijkheden.

Op je reis naar Maranhão moet je de kans nemen om het historische centrum van São Luis te bekijken.
Ook kan je door de kleine en smalle straatjes van Alcãntara lopen en de oude ruïnes zien.

Bezoek de Bumba-Meu-Boi, het folklorische feest in juni.

MaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhão