Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Zwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaZwemmende kinderen in de AmazoneWassen in de lokale rivier in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloPará - Ilha do MosqueiroUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - Chapada das MesasPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuPará - Green LakeBahia - ItacimirimFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Canal do JariAmazone - reuzenotterPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuBahiaSanta CatarinaPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloPará - Canal do JariAmazone - afstandenParanagua baai in ParanáMaranhãoRegenbui Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - MorretesStrand Ilha do MelVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - CopacabanaDevil's Throat Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazonePará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósPará - Rio XinguSanta CatarinaVeerboot in PernambucoParaná - ParanaguaPará - Alter do ChãoParaná - ParanaguaPará - AltamiraTafelbergen Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrumSanta CatarinaPará - BelémMorro de São PauloBraziliaans meisjeUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse jongen in BahiaMaranhão - BarreirinhasBaai van BúziosAmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - restaurantPará - Rio XinguPará - Kayapó indianenBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Ilha do MelPará - BelémBraziliaanse familie in de auto in BahiaStrandwandeling in PernambucoTuiuiu in de PantanalParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasMorro de São PauloBahia - LençóisBraziliaanse vrouwen in BahiaBúzios - Pousada ByblosVissen op zee in SergipePará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaAmazone - flora


Maranhão

statistische gegevens
Gebied: 333.365,6 km2
Aantal steden: 217
Populatie staat: 5.418.349
Populatie hoofdstad: 837.586
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Februari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (São Luis)
"Braziliaans Athene"

São Luis is een prachtige stad met ongeveer 900.000 inwoners en een eiland vol met mooie stranden. Met kleine en smalle straatjes is São Luis de hoofdstad van Maranhão en de laatste stad die op de lijst staat als World Heritage Site door UNESCO. Dit vat een architectueel complex van zo rond de 3.000 gebouwen uit de 17e en 19e eeuw samen.

Een cultureel uitstapje langs de duinen en lagunes, een reis door Maranhão dat uit een rijke historische en culturele reis door de stad bestaat. São Luis is de poort naar de staat.

Lopend door het oude centrum zie je dat São Luis veel architectuele erfgoederen heeft die afkomstig zijn van Portugese en Franse architecten.
Een klein uur met de boot vanaf São Luis ligt Alcãntara. Alcãntara was één van de rijkste en meest belangrijke steden van Maranhão tijdens de oude imperiale tijden.

culinair
het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft. Indiaanse, Afrikaanse en blanke invloed, culinaire kunst gemixt als een historie.

Het hoofdgerecht van Maranhão is gestoofde zeevis die in stukjes wordt gesneden en verder bereid wordt in grote ketels met cuxá (een zuur smakende jus). Dit kan je in vrijwel ieder restaurant in São Luis eten.

cultuur
Festa do Boi is het meest traditionele folklorische feest en vindt plaats tijdens de maanden mei en juni in de straten van São Luis wanneer de arraiás (populaire festiviteit) samengevoegd worden. De mensen dragen typische kledij en houden voorstellingen.

wanneer te gaan
het klimaat is vochtig en tropisch heet, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius.
In Maranhão blijft het zomer tot aan december en de lagunes blijven vol. Dus, geniet gewoon van de krachtige zon en verfris jezelf in de natuurlijke zwembaden.

Bumba-Meu-Boi is in juni;
Marafolia is in oktober;
de verjaardag van de stad is in september;

wat mee te nemen
Lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
Maranhão biedt veel mogelijkheden om wat te ondernemen.

Parque Nacional Lençóis Maranhenses is een beschermd natuurgebied van spierwitte duinen met natuurlijk gevormde lagunes en beslaat een oppervlakte van ca. 300 x 30 kilometer. Verfris jezelf in de natuurlijke frisse waterlagunes en wandel door de duinen van Lençóis.

De Chapada das Mesas in het zuiden van Maranhão is een savanne-achtig gebied met tafelbergen en ontelbare grote en kleinere watervallen. Vanuit Carolina worden diverse avontuurlijke excursies gemaakt in dit gebied, avontuurlijke sporten als parapenten en abseilen behoren tot de mogelijkheden.

Op je reis naar Maranhão moet je de kans nemen om het historische centrum van São Luis te bekijken.
Ook kan je door de kleine en smalle straatjes van Alcãntara lopen en de oude ruïnes zien.

Bezoek de Bumba-Meu-Boi, het folklorische feest in juni.

MaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhão