Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Santa CatarinaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - AltamiraMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada Bejupira - AlagoasPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilRegenbui Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Santa TeresaCentrum Lençóis - BahiaAmazoneMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Chapada das MesasParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguAmazoneParaná - ParanaguaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBahia - LençóisBahia - ItacimirimPará - Canal do JariPará - Kayapó indianenParanagua baai in ParanáUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasTuiuiu in de PantanalStrand Ilha do MelParaná - ParanaguaBraziliaanse vrouwen in BahiaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPousada do Alto - AlagoasPará - Alter do ChãoBahiaParaná - Ilha do MelPará - Ilha do AmorPará - Canal do JariPará - Canal do JariRio de Janeiro - CopacabanaRio de Janeiro - restaurantUitzicht Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVeerboot in PernambucoBúzios - Pousada ByblosAmazone - reuzenotterItacimirim - Pousada Praia das OndasVerkeersbord in PernambucoChapada Diamantina - BahiaCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémVissen op zee in SergipeBraziliaanse jongen in BahiaAmazonas - Rio TapajósPará - Ilha do MosqueiroParaná - ParanaguaAmazone - afstandenFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazone - floraCentrum Lençóis - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaSanta CatarinaBaai van BúziosZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPontal de Boqueirão - PernambucoSanta CatarinaPará - Green LakePernambuco - Fernando de NoronhaPará - Rio XinguMaranhãoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse familie in de auto in BahiaStrandwandeling in PernambucoBraziliaans meisjePará - BelémParaná - MorretesOndergelopen woud in de AmazoneMorro de São PauloTafelbergen Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuCentrumZwemmende kinderen in de AmazoneMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das Aves


Maranhão

statistische gegevens
Gebied: 333.365,6 km2
Aantal steden: 217
Populatie staat: 5.418.349
Populatie hoofdstad: 837.586
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Februari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (São Luis)
"Braziliaans Athene"

São Luis is een prachtige stad met ongeveer 900.000 inwoners en een eiland vol met mooie stranden. Met kleine en smalle straatjes is São Luis de hoofdstad van Maranhão en de laatste stad die op de lijst staat als World Heritage Site door UNESCO. Dit vat een architectueel complex van zo rond de 3.000 gebouwen uit de 17e en 19e eeuw samen.

Een cultureel uitstapje langs de duinen en lagunes, een reis door Maranhão dat uit een rijke historische en culturele reis door de stad bestaat. São Luis is de poort naar de staat.

Lopend door het oude centrum zie je dat São Luis veel architectuele erfgoederen heeft die afkomstig zijn van Portugese en Franse architecten.
Een klein uur met de boot vanaf São Luis ligt Alcãntara. Alcãntara was één van de rijkste en meest belangrijke steden van Maranhão tijdens de oude imperiale tijden.

culinair
het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft. Indiaanse, Afrikaanse en blanke invloed, culinaire kunst gemixt als een historie.

Het hoofdgerecht van Maranhão is gestoofde zeevis die in stukjes wordt gesneden en verder bereid wordt in grote ketels met cuxá (een zuur smakende jus). Dit kan je in vrijwel ieder restaurant in São Luis eten.

cultuur
Festa do Boi is het meest traditionele folklorische feest en vindt plaats tijdens de maanden mei en juni in de straten van São Luis wanneer de arraiás (populaire festiviteit) samengevoegd worden. De mensen dragen typische kledij en houden voorstellingen.

wanneer te gaan
het klimaat is vochtig en tropisch heet, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius.
In Maranhão blijft het zomer tot aan december en de lagunes blijven vol. Dus, geniet gewoon van de krachtige zon en verfris jezelf in de natuurlijke zwembaden.

Bumba-Meu-Boi is in juni;
Marafolia is in oktober;
de verjaardag van de stad is in september;

wat mee te nemen
Lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

zien en doen
Maranhão biedt veel mogelijkheden om wat te ondernemen.

Parque Nacional Lençóis Maranhenses is een beschermd natuurgebied van spierwitte duinen met natuurlijk gevormde lagunes en beslaat een oppervlakte van ca. 300 x 30 kilometer. Verfris jezelf in de natuurlijke frisse waterlagunes en wandel door de duinen van Lençóis.

De Chapada das Mesas in het zuiden van Maranhão is een savanne-achtig gebied met tafelbergen en ontelbare grote en kleinere watervallen. Vanuit Carolina worden diverse avontuurlijke excursies gemaakt in dit gebied, avontuurlijke sporten als parapenten en abseilen behoren tot de mogelijkheden.

Op je reis naar Maranhão moet je de kans nemen om het historische centrum van São Luis te bekijken.
Ook kan je door de kleine en smalle straatjes van Alcãntara lopen en de oude ruïnes zien.

Bezoek de Bumba-Meu-Boi, het folklorische feest in juni.

MaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhãoMaranhão