Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Maranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloParaná - MorretesZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaans meisjeCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaSanta CatarinaTafelbergen Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipePernambuco - Fernando de NoronhaUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesVerkeersbord in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloPará - Rio XinguAmazone - floraBraziliaanse meisjes met brilStrandwandeling in PernambucoRio de Janeiro - restaurantAmazone - afstandenPará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVeerboot in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaBúzios - Pousada ByblosPousada do Alto - AlagoasBahiaAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaMorro de São PauloBraziliaanse vrouwen in BahiaBaai van BúziosWachten op de veerboot in PernambucoPontal de Boqueirão - PernambucoAmazoneBahia - ItacimirimMaranhão - BarreirinhasParaná - Foz do IguaçuRegenbui Chapada DiamantinaMaranhãoPará - AltamiraSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalAmazoneWassen in de lokale rivier in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Kayapó indianenCentrumUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - CopacabanaOndergelopen woud in de AmazoneParanagua baai in ParanáPará - BelémDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Rio XinguStrand Ilha do MelParaná - ParanaguaPará - Ilha do AmorFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariPará - Green LakeParaná - Ilha do MelBahia - LençóisPará - Ilha do MosqueiroPará - BelémVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldBraziliaanse jongen in BahiaAmazonas - Rio TapajósMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaPará - Alter do ChãoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - Pará


Distrito Federal

statistische gegevens
Gebied: 5.822,1 km2
Aantal steden: 1
Populatie staat: 1.969.868
Populatie hoofdstad: 1.969.868
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius

hoofdstad Brasilia
Brasília mag beslist een wonder van architectuur en stedenbouwkundige planning worden genoemd. Gebouwd in de vorm van een vliegtuig, is het concept nieuw en verrassend. De "vleugels" lopend van noord naar zuid dienen als woongebieden en zijn zeer ruim en met veel groen opgezet. De "cockpit" huisvest het Nationale Congresgebouw, het Presidentiëel Paleis en het Paleis van Justitie.
Brasília geeft een goede indruk van het huidige Brazilië. De inwoners zijn een mix van verschillende bevolkingsgroepen, culturen en zeden. In deze stad gaan oude tradities hand in hand met moderne vormgeving. Dit contrast maakt het een bezoek meer dan waard. Enkele van de mooiste gebouwen zijn ongetwijfeld de Cathedraal van Brasília en het Congresgebouw, die beide representatief zijn voor de bouwstijl uit de zestiger jaren.

wanneer te gaan
Van juni t/m oktober is de droogste periode en dus ideaal om te reizen.

zien en doen
het bestaat bijna niet dat je niet betoverd wordt door het mystieke monument van de stad, de metropolische kathedraal. Hier is het Ministry Esplanade te vinden, een terras waar je op je wenken bediend wordt.
Als je wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad, is het aan te raden om langs te gaan bij Praça dos Três Poderes, waar monumenten, musea en het toeristenburo te vinden zijn.
Monumenten, musea, het congresgebouw, de senaat, de rechtbank en het Alvorada paleis zijn allemaal open om bezocht te worden.
Hierna is er niets beter dan het ontdekken van de populairste attractie van de federale stad, de Paranoá Lagune. De locatie is eveneens een ontmoetingspunt voor mensen die graag een boottocht maken of een watersport willen gaan beoefenen.
Brasilia heeft daarnaast natuurlijk een hele grote keuze aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Distrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito Federal