Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


BahiaPará - Canal do JariPará - Rio XinguParaná - MorretesBraziliaanse vrouwen in BahiaPousada Bejupira - AlagoasBahia - LençóisPará - Canal do JariPará - BelémPará - Alter do ChãoRio de Janeiro - ChristusbeeldVissen op zee in SergipeBraziliaanse familie in de auto in BahiaCentrum Lençóis - BahiaAmazoneVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBraziliaanse jongen in BahiaAmazone - floraPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrumPará - AltamiraParanagua baai in ParanáDevil's Throat Foz do IguaçuSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesTuiuiu in de PantanalPará - Green LakeUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Santa TeresaRegenbui Chapada DiamantinaUitzicht Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBaai van BúziosPernambuco - Fernando de NoronhaZwemmende kinderen in de AmazoneVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - BarreirinhasPontal de Boqueirão - PernambucoSanta CatarinaStrand Ilha do MelParaná - ParanaguaAmazone - afstandenMorro de São PauloParaná - Ilha do MelAmazonas - Rio TapajósWachten op de veerboot in PernambucoMaranhãoStrandwandeling in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuBahia - ItacimirimParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse meisjes met brilRio de Janeiro - CopacabanaPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do AmorMorro de São PauloBraziliaans meisjeAmazone - reuzenotterBúzios - Pousada ByblosPará - Rio XinguMorro de São PauloWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoAmazoneParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariPará - Rio XinguOndergelopen woud in de AmazonePará - BelémTafelbergen Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoPousada do Alto - AlagoasMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaChapada Diamantina - BahiaParaná - ParanaguaSanta CatarinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaItacimirim - Pousada Praia das Ondas


Distrito Federal

statistische gegevens
Gebied: 5.822,1 km2
Aantal steden: 1
Populatie staat: 1.969.868
Populatie hoofdstad: 1.969.868
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius

hoofdstad Brasilia
Brasília mag beslist een wonder van architectuur en stedenbouwkundige planning worden genoemd. Gebouwd in de vorm van een vliegtuig, is het concept nieuw en verrassend. De "vleugels" lopend van noord naar zuid dienen als woongebieden en zijn zeer ruim en met veel groen opgezet. De "cockpit" huisvest het Nationale Congresgebouw, het Presidentiëel Paleis en het Paleis van Justitie.
Brasília geeft een goede indruk van het huidige Brazilië. De inwoners zijn een mix van verschillende bevolkingsgroepen, culturen en zeden. In deze stad gaan oude tradities hand in hand met moderne vormgeving. Dit contrast maakt het een bezoek meer dan waard. Enkele van de mooiste gebouwen zijn ongetwijfeld de Cathedraal van Brasília en het Congresgebouw, die beide representatief zijn voor de bouwstijl uit de zestiger jaren.

wanneer te gaan
Van juni t/m oktober is de droogste periode en dus ideaal om te reizen.

zien en doen
het bestaat bijna niet dat je niet betoverd wordt door het mystieke monument van de stad, de metropolische kathedraal. Hier is het Ministry Esplanade te vinden, een terras waar je op je wenken bediend wordt.
Als je wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad, is het aan te raden om langs te gaan bij Praça dos Três Poderes, waar monumenten, musea en het toeristenburo te vinden zijn.
Monumenten, musea, het congresgebouw, de senaat, de rechtbank en het Alvorada paleis zijn allemaal open om bezocht te worden.
Hierna is er niets beter dan het ontdekken van de populairste attractie van de federale stad, de Paranoá Lagune. De locatie is eveneens een ontmoetingspunt voor mensen die graag een boottocht maken of een watersport willen gaan beoefenen.
Brasilia heeft daarnaast natuurlijk een hele grote keuze aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Distrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito Federal