Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazone - floraAmazonas - Rio TapajósPará - Ilha do AmorBraziliaans meisjeWassen in de lokale rivier in BahiaPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - Santa TeresaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPernambuco - Fernando de NoronhaWachten op de veerboot in PernambucoPará - Canal do JariPará - Green LakeAmazone - afstandenRegenbui Chapada DiamantinaPará - AltamiraPará - BelémAmazoneBahia - ItacimirimBahia - LençóisMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguParaná - Ilha do MelTafelbergen Chapada DiamantinaSanta CatarinaPará - BelémPará - Canal do JariMorro de São PauloCentrumParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloChapada Diamantina - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaVeerboot in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneAmazoneMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse meisjes met brilPará - Rio XinguPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - CopacabanaBahiaBraziliaanse jongen in BahiaMaranhão - Chapada das MesasFoz do Iguaçu - Parque das AvesPousada do Alto - AlagoasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuZwemmende kinderen in de AmazoneStrandwandeling in PernambucoAmazone - reuzenotterTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Rio XinguParaná - MorretesParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipeFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse familie in de auto in BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantBaai van BúziosPará - Kayapó indianenSanta CatarinaMaranhãoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - Foz do IguaçuParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaRio de Janeiro - ChristusbeeldSanta CatarinaStrand Ilha do MelPará - Alter do ChãoUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloPará - Canal do JariPontal de Boqueirão - PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBúzios - Pousada ByblosPousada Bejupira - AlagoasCentrum Lençóis - Bahia


Distrito Federal

statistische gegevens
Gebied: 5.822,1 km2
Aantal steden: 1
Populatie staat: 1.969.868
Populatie hoofdstad: 1.969.868
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius

hoofdstad Brasilia
Brasília mag beslist een wonder van architectuur en stedenbouwkundige planning worden genoemd. Gebouwd in de vorm van een vliegtuig, is het concept nieuw en verrassend. De "vleugels" lopend van noord naar zuid dienen als woongebieden en zijn zeer ruim en met veel groen opgezet. De "cockpit" huisvest het Nationale Congresgebouw, het Presidentiëel Paleis en het Paleis van Justitie.
Brasília geeft een goede indruk van het huidige Brazilië. De inwoners zijn een mix van verschillende bevolkingsgroepen, culturen en zeden. In deze stad gaan oude tradities hand in hand met moderne vormgeving. Dit contrast maakt het een bezoek meer dan waard. Enkele van de mooiste gebouwen zijn ongetwijfeld de Cathedraal van Brasília en het Congresgebouw, die beide representatief zijn voor de bouwstijl uit de zestiger jaren.

wanneer te gaan
Van juni t/m oktober is de droogste periode en dus ideaal om te reizen.

zien en doen
het bestaat bijna niet dat je niet betoverd wordt door het mystieke monument van de stad, de metropolische kathedraal. Hier is het Ministry Esplanade te vinden, een terras waar je op je wenken bediend wordt.
Als je wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad, is het aan te raden om langs te gaan bij Praça dos Três Poderes, waar monumenten, musea en het toeristenburo te vinden zijn.
Monumenten, musea, het congresgebouw, de senaat, de rechtbank en het Alvorada paleis zijn allemaal open om bezocht te worden.
Hierna is er niets beter dan het ontdekken van de populairste attractie van de federale stad, de Paranoá Lagune. De locatie is eveneens een ontmoetingspunt voor mensen die graag een boottocht maken of een watersport willen gaan beoefenen.
Brasilia heeft daarnaast natuurlijk een hele grote keuze aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Distrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito Federal