Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Chapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaBahia - LençóisPará - AltamiraWassen in de lokale rivier in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - BelémAmazone - afstandenRegenbui Chapada DiamantinaDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - ParanaguaBraziliaanse meisjes met brilParaná - MorretesAmazoneVerkeersbord in PernambucoPará - Alter do ChãoMorro de São PauloRio de Janeiro - CopacabanaAmazonas - Rio TapajósBaai van BúziosVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaBúzios - Pousada ByblosPará - Green LakeRio de Janeiro - ChristusbeeldBahiaBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenParaná - Foz do IguaçuCentrumPernambuco - Fernando de NoronhaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - ParanaguaMorro de São PauloTuiuiu in de PantanalUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariAmazone - floraMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse jongen in BahiaPousada Bejupira - AlagoasVissen op zee in SergipeSanta CatarinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguRio de Janeiro - restaurantZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhãoMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazoneParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloParaná - Ilha do MelWachten op de veerboot in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do MosqueiroPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaMorro de São PauloPará - Ilha do AmorAmazone - reuzenotterStrandwandeling in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse familie in de auto in BahiaCentrum Lençóis - BahiaStrand Ilha do MelZwemmende kinderen in de AmazonePontal de Boqueirão - PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariBraziliaans meisjePará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaMaranhão - Chapada das MesasPará - BelémTafelbergen Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarMaranhão - BarreirinhasCentrum Lençóis - BahiaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Rio Xingu


Distrito Federal

statistische gegevens
Gebied: 5.822,1 km2
Aantal steden: 1
Populatie staat: 1.969.868
Populatie hoofdstad: 1.969.868
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius

hoofdstad Brasilia
Brasília mag beslist een wonder van architectuur en stedenbouwkundige planning worden genoemd. Gebouwd in de vorm van een vliegtuig, is het concept nieuw en verrassend. De "vleugels" lopend van noord naar zuid dienen als woongebieden en zijn zeer ruim en met veel groen opgezet. De "cockpit" huisvest het Nationale Congresgebouw, het Presidentiëel Paleis en het Paleis van Justitie.
Brasília geeft een goede indruk van het huidige Brazilië. De inwoners zijn een mix van verschillende bevolkingsgroepen, culturen en zeden. In deze stad gaan oude tradities hand in hand met moderne vormgeving. Dit contrast maakt het een bezoek meer dan waard. Enkele van de mooiste gebouwen zijn ongetwijfeld de Cathedraal van Brasília en het Congresgebouw, die beide representatief zijn voor de bouwstijl uit de zestiger jaren.

wanneer te gaan
Van juni t/m oktober is de droogste periode en dus ideaal om te reizen.

zien en doen
het bestaat bijna niet dat je niet betoverd wordt door het mystieke monument van de stad, de metropolische kathedraal. Hier is het Ministry Esplanade te vinden, een terras waar je op je wenken bediend wordt.
Als je wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad, is het aan te raden om langs te gaan bij Praça dos Três Poderes, waar monumenten, musea en het toeristenburo te vinden zijn.
Monumenten, musea, het congresgebouw, de senaat, de rechtbank en het Alvorada paleis zijn allemaal open om bezocht te worden.
Hierna is er niets beter dan het ontdekken van de populairste attractie van de federale stad, de Paranoá Lagune. De locatie is eveneens een ontmoetingspunt voor mensen die graag een boottocht maken of een watersport willen gaan beoefenen.
Brasilia heeft daarnaast natuurlijk een hele grote keuze aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Distrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito Federal