Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Centrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariSanta CatarinaVissen op zee in SergipeCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloAmazonePará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse jongen in BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroAmazoneVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaBahiaPará - BelémMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaAmazone - reuzenotterParaná - ParanaguaStrand Ilha do MelOndergelopen woud in de AmazonePorto de Galinhas - Pousada TabajubaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariAmazone - afstandenGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse familie in de auto in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPernambuco - Fernando de NoronhaPará - BelémPará - Alter do ChãoMaranhão - Lençóis MaranhensesRegenbui Chapada DiamantinaBúzios - Pousada ByblosAmazonas - Rio TapajósRio de Janeiro - Santa TeresaBahia - LençóisWachten op de veerboot in PernambucoPousada do Alto - AlagoasMaranhãoDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaans meisjeUitzicht Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaBaai van BúziosCentrumItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Green LakePará - Rio XinguPará - AltamiraPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - CopacabanaPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasParanagua baai in ParanáMaranhão - Chapada das MesasPará - Rio XinguBraziliaanse meisjes met brilStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneBahia - ItacimirimParaná - ParanaguaPontal de Boqueirão - PernambucoTuiuiu in de PantanalWassen in de lokale rivier in BahiaMorro de São PauloMorro de São PauloPará - Kayapó indianenParaná - MorretesAmazone - floraSanta CatarinaParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - restaurantParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVeerboot in PernambucoParaná - ParanaguaUitzicht Chapada Diamantina


Distrito Federal

statistische gegevens
Gebied: 5.822,1 km2
Aantal steden: 1
Populatie staat: 1.969.868
Populatie hoofdstad: 1.969.868
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot maart
Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius

hoofdstad Brasilia
Brasília mag beslist een wonder van architectuur en stedenbouwkundige planning worden genoemd. Gebouwd in de vorm van een vliegtuig, is het concept nieuw en verrassend. De "vleugels" lopend van noord naar zuid dienen als woongebieden en zijn zeer ruim en met veel groen opgezet. De "cockpit" huisvest het Nationale Congresgebouw, het Presidentiëel Paleis en het Paleis van Justitie.
Brasília geeft een goede indruk van het huidige Brazilië. De inwoners zijn een mix van verschillende bevolkingsgroepen, culturen en zeden. In deze stad gaan oude tradities hand in hand met moderne vormgeving. Dit contrast maakt het een bezoek meer dan waard. Enkele van de mooiste gebouwen zijn ongetwijfeld de Cathedraal van Brasília en het Congresgebouw, die beide representatief zijn voor de bouwstijl uit de zestiger jaren.

wanneer te gaan
Van juni t/m oktober is de droogste periode en dus ideaal om te reizen.

zien en doen
het bestaat bijna niet dat je niet betoverd wordt door het mystieke monument van de stad, de metropolische kathedraal. Hier is het Ministry Esplanade te vinden, een terras waar je op je wenken bediend wordt.
Als je wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de stad, is het aan te raden om langs te gaan bij Praça dos Três Poderes, waar monumenten, musea en het toeristenburo te vinden zijn.
Monumenten, musea, het congresgebouw, de senaat, de rechtbank en het Alvorada paleis zijn allemaal open om bezocht te worden.
Hierna is er niets beter dan het ontdekken van de populairste attractie van de federale stad, de Paranoá Lagune. De locatie is eveneens een ontmoetingspunt voor mensen die graag een boottocht maken of een watersport willen gaan beoefenen.
Brasilia heeft daarnaast natuurlijk een hele grote keuze aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

Distrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito FederalDistrito Federal