Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - MorretesPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Green LakeCentrum Lençóis - BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahia - LençóisSanta CatarinaPará - Rio XinguBraziliaanse vrouwen in BahiaVissen op zee in SergipePorto de Galinhas - Pousada TabajubaZwemmende kinderen in de AmazoneVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloPará - Alter do ChãoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - ParanaguaBahiaWachten op de veerboot in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazone - afstandenChapada Diamantina - BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - AltamiraUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantPará - Ilha do AmorAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaOndergelopen woud in de AmazonePará - Kayapó indianenRio de Janeiro - CopacabanaBahia - ItacimirimMorro de São PauloStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - Ilha do MelAmazonePará - BelémSanta CatarinaPará - Canal do JariPará - Ilha do MosqueiroAmazoneBúzios - Pousada ByblosPará - Rio XinguPará - Canal do JariBaai van BúziosParaná - ParanaguaMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuRegenbui Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalAmazone - reuzenotterCentrumPousada do Alto - AlagoasStrand Ilha do MelBraziliaanse familie in de auto in BahiaBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - BarreirinhasSanta CatarinaParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoPará - BelémAmazone - floraPousada do Alto - AlagoasGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhãoPousada Bejupira - AlagoasVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáBraziliaans meisjeParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - Santa TeresaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - Canal do JariRio de Janeiro - Pão de Açucar


Amazonas

statistische gegevens
Gebied: 1.577.820 km2
Aantal steden: 62
Populatie staat: 2.560.860
Populatie hoofdstad: 3.138.726 (2004)
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Celsius

hoofdstad (Manaus)
Manaus is de poort naar de Amazone, waar deze stad met ongeveer 3.138.726 inwoners middenin ligt. Het is dan ook de hoofdstad van Amazonas, de grootste staat van Brazilië.
Manaus ademt vergane glorie en is daardoor van een bijna trieste schoonheid. In de negentiende eeuw was dit namelijk het mondiale rubbercentrum waardoor Manaus tot grote bloei kwam. Dat is nu nog te zien aan de vele architectonische hoogstandjes uit die tijd, al zijn de meeste helaas in vervallen staat omdat voldoende geld ontbreekt voor renovatie.
Vanuit Manaus kunnen de bezoekers kiezen uit een comfortabele selectie van lodges. Deze zijn in het hart van de jungle gelegen. Een ervaring die niemand zal vergeten!

In de 19e eeuw was Manaus nog maar een kleine stad aan de oever van de Rio Negro, die een gouden tijd kende door de florerende rubberhandel. Enkele koloniale gebouwen herinneren hier nog aan, waaronder het Amazone Theater.

De stad is de toegang tot de "groene long", waar de grote rivieren Rio Negro en Rio Solimões ca. 15 kilometer stroomafwaarts samenkomen en het begin van de Amazone rivier vormen. Vandaag de dag is het een economische vrijhandelszone, ca. 1000 kilometer landinwaarts temidden van de grootste jungle ter wereld.

culinair
het noorden is Brazilië's meest folkloristische regio. Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke Brazilië's keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft.
In de gastronomie van Manaus bestaat het hoogtepunt uit de menu's in de restaurants waarop veel gerechten met zoetwatervis, geprepareerd met lokale kruiden en typische producten uit de regio. Twee van de meest gevraagde gerechten zijn visfilet van de Tambaqui of Tucunaré vis. Probeer als dessert eens het unieke lokale fruit.

wanneer te gaan
De Amazone kent een heet en vochtig klimaat, de gemiddelde temperatuur ligt tussen 28 en 32 graden Celsius.

Van december tot en met mei is de regenperiode en zijn de vele watervallen in Presidente Figueiredo op haar mooist en wildst.

Juli en augustus zijn de beste, heetste en droogste maanden om te reizen, alleen al o.a. voor het jaarlijkse Festa do Boi festival in Parintins.
In juni wordt ieder jaar in Parintins, op één uur vliegen van Manaus, het Festa do Boi gehouden.
In de Bumbódromo wordt gedurende vier avonden een spektakel gehouden dat lijkt op het carnaval in Rio de Janeiro, maar met thema's uit de Amazone wat wordt uitgebeeld door verschillende groepen in kleurige tenue's. Avond aan avond trekken deze shows tienduizenden toeschouwers om de groepen als 'Caprichoso' en 'Garantido' te zien tijdens het grootste folkloristische festival van het land.
Naast dit grote festival hebben de meeste steden en dorpen hun eigen festival, naast het jaarlijkse carnaval, wat ook in Manaus groots gevierd wordt.

wat mee te nemen
Naast je ecologische belangstelling: lichte ( katoenen ) kleding, tennisschoenen, goede wandelschoenen, hoedje of petje tegen de zon, insectenwerend middel, zonnecreme met een hoge beschermingsfactor, verrekijker en een zaklamp.

zien en doen
hoogtepunt van een bezoek aan het Amazone-gebied is ongetwijfeld een tocht per boot over de belangrijke waterwegen. Luierend in een hangmat laat je je door een zachttuffende boot vervoeren naar één van de vele lodges, die op enkele uren varen van Manaus liggen. Onderweg genieten van het groene paradijs dat langzaam aan je voorbij trekt. Een overnachting in een lodge betekent een immense stilte, die soms doorbroken wordt door het geluid van talrijke diersoorten.

Wanneer je wilt, kan je een bezoek brengen aan de houten dorpen van de Caboclo's, de inheemse bevolking van het Amazone-gebied. Vissen op piranha's, alligators speuren en trektochten maken met kano's, die door Caboclo's worden voortbewogen...ze zijn een must en maken een vakantie onvergetelijk.

In Manaus is een bezoek aan het Amazonas Theater de moeite waard. Het is een monument ter nagedachtenis aan de rijke rubbertijd.
De open markt in Manaus waar veel indianen wekelijks een bezoek aan brengen

De watervallen in Presidente Figueiredo

Het festival Folclórico do Boi Bumbá in Parintins.

AmazonasAmazonasAmazonasAmazonasAmazonasAmazonas