Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Ilha do AmorBúzios - Pousada ByblosParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Green LakeStrand Ilha do MelPará - Ilha do MosqueiroParaná - ParanaguaMaranhão - Chapada das MesasPontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - reuzenotterMorro de São PauloParaná - ParanaguaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBahia - LençóisVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - AltamiraSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - BelémSanta CatarinaRio de Janeiro - ChristusbeeldFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahiaVissen op zee in SergipeParaná - Foz do IguaçuAmazone - floraMaranhão - BarreirinhasBraziliaans meisjePorto de Galinhas - Pousada TabajubaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaParaná - Ilha do MelVeerboot in PernambucoBraziliaanse vrouwen in BahiaVerkeersbord in PernambucoPará - Canal do JariPará - Alter do ChãoParaná - MorretesPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - Santa TeresaChapada Diamantina - BahiaBahia - ItacimirimMorro de São PauloCentrumParaná - Foz do IguaçuWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhãoAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaWachten op de veerboot in PernambucoDevil's Throat Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariPará - Rio XinguAmazoneRegenbui Chapada DiamantinaPará - BelémPará - Kayapó indianenBraziliaanse jongen in BahiaBaai van BúziosVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMorro de São PauloBraziliaanse familie in de auto in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazone - afstandenZwemmende kinderen in de AmazoneTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPernambuco - Fernando de NoronhaUitzicht Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada do Alto - AlagoasUitzicht Chapada DiamantinaParanagua baai in ParanáAmazoneOndergelopen woud in de Amazone


Alagoas

statistische gegevens
Gebied: 27.933,1 km2
Aantal steden: 102
Populatie staat: 2.713.203
Populatie hoofdstad: 786.288
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): April tot juli
Gemiddelde temperatuur: 25 graden Celsius

hoofdstad (Maceió)
Alagoas staat voornamelijk bekend om de 17 prachtige stranden van en rond Maceió, maar is veel meer dan dat.
De staat Alagoas is belangrijk voor landbouw en veeteelt en veel van de grote fazenda's hebben in de laatste jaren haar deuren opengesteld voor toeristen, welke gedurende hun verblijf op een plezierige en speelse manier kennis kunnen maken met het Braziliaanse plattelandsleven.

De stad heeft het koloniale verleden goed weten te bewaren doordat de architectuur uit die tijd grotendeels is opgeknapt. Het Palácio do Governo en de Igreja Bom Jesus dos Mártires zijn hier goede voorbeelden van.

De totale kustlijn van Maceió beslaat zo'n 230 kilometer. Bekende stranden zijn Pajuçara, Jacarecica, Guaxumã en Garça Torta.
De stad staat ook bekend om haar goede restaurants en uitgaansleven, voornamelijk in het hoogseizoen (dec., jan. en juli) zal je de opzwepende Braziliaanse muziek in de vele strandpaviljoens horen.

In de buurt van Maceió ligt het aangename en rustige plaatsje Praia do Francês wat met name in de weekenden veel wordt bezocht door de inwoners van de stad om aan de drukte van alledag te ontsnappen.

culinair
Typische gerechten voor deze regio zijn:

Carne do Sol: gezouten en door de zon gedroogd vlees dat lange tijd bewaard wordt. Gekookt, uit elkaar gehaald en gebakken is het nog langer te bewaren en heet het 'paçoca';

Lagosta com leite de côco: kreeft in kokosnootmelk;
Peixe de côco: vis geprepareerd met kokosnootvlees en kokosmelk;

Moqueca de camarão fresco: stoofpot van garnalen met verse kruiden, veel koriander, limoen, ui en met kokosmelk en palmolie;

Acarajé: een voorafje met meel en zwarte bonen;

Xinxim de galinha: gemarineerde kip gekookt in een pindasaus, met cashewnoten, gedroogde garnalen en gember;

Frigideira: een gerecht met vis en schelpdieren met deeg van ei en kokosnootmelk gekookt in een pan of pot van klei;

Fritada de siri: omelet met krabvlees.

cultuur
Alagoas, maar met name Maceió staat bekend om veel folkloristische evenementen gedurende het jaar met optredens van groepen dansers en zangers in vrolijk gekleurde kostuums, maar vooral in de maand juni wanneer het Festa Junina wordt gehouden.

wanneer te gaan
omdat Alagoas niet ver van de evenaar is gesitueerd is het klimaat tropisch, heet en vochtig met een gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 30 graden Celsius. December en januari zijn de beste maanden omdat er dan een lekkere verkoelende wind staat.
Tussen eind april en eind juni is het regenseizoen in deze streek maar dit betekent niet dat het iedere en de hele dag regent.

zien en doen
Belangrijke plaatsen om te bezoeken zijn:
Maragogi op 140 kilometer van Maceió;
Barra de Santo Antonio;
Praia do Francês;
Barra de São Miguel;
Vila de Japaratinga;
Porto de Pedras.

Een tiental van de mooiste en leukste dingen om te doen in Alagoas zijn:

De São Francisco grotten in Delmiro Gouvea;
Een buggytour over het Duas Barras strand;
De immense duinen in het Preservation Area van Piaçabuçu;
de barokke architectuur van Penedo;
Een zeiltocht met een schoener van Barra de São
Miguel naar Gunga Beach;
Forró dansen in de strandpaviljoens van Maceió;
Raften naar de natuurlijke zwembaden van Pajuçara;
de koraalriffen van Maragogi;
watersporten op de prachtige stranden van Praia do
Francês.

AlagoasAlagoasAlagoasAlagoasAlagoasAlagoas