Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Tafelbergen Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesUitzicht Chapada DiamantinaCentrumStrandwandeling in PernambucoAmazone - floraBúzios - Pousada ByblosBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaMaranhão - BarreirinhasMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - Pão de AçucarVerkeersbord in PernambucoBraziliaans meisjeMorro de São PauloParanagua baai in ParanáPará - Ilha do MosqueiroBahia - ItacimirimParaná - Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaBahia - LençóisVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldOndergelopen woud in de AmazoneVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariMorro de São PauloMorro de São PauloParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Lençóis MaranhensesPontal de Boqueirão - PernambucoZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse meisjes met brilPará - AltamiraMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasAmazonas - Rio TapajósFoz do Iguaçu - Parque das AvesItacimirim - Pousada Praia das OndasPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - restaurantVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaPernambuco - Fernando de NoronhaAmazoneTuiuiu in de PantanalWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Rio XinguParaná - MorretesPará - Alter do ChãoParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Rio XinguSanta CatarinaDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Rio XinguPousada Bejupira - AlagoasStrand Ilha do MelPará - Canal do JariBahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - BelémAmazoneUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterParaná - Foz do IguaçuPará - BelémBaai van BúziosBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Green LakeParaná - ParanaguaRegenbui Chapada DiamantinaMaranhãoSanta CatarinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaAmazone - afstandenVissen op zee in SergipeParaná - Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaWachten op de veerboot in PernambucoPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - Christusbeeld


Acre

statistische gegevens
Gebied: 153.149,9 km2
Aantal steden: 22
Populatie staat: 630.937
Populatie hoofdstad: 289.537
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Rio Branco)
Rio Branco, de hoofdstad van de staat Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken, welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.
Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek; de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen; en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader; het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

culinair
een heel speciaal gerecht in Acre is Tacacá no tucupi. Dit is een mix van pasta en cassava poeder, met een saus dat tucupi heet. Dit is ook van cassava gemaakt, dat uit gedroogde garnalen en jambo (een plant die lijkt op waterkers, behalve dat het een vreemde solventie heeft aangezien het het gevoel in de tong tijdelijk verlamt). Het is een typisch gerecht van de straat, wat in de avond geserveerd wordt met de 'tacacá'.

Verdere specialiteiten zijn:
Mugunzá:een maaltijd met granen en kleine stukjes kokosnoot;
Mingau de banana verde, ralada e fervida no leite: een maaltijd gemaakt van geraspte groene bananen, die zijn gekookt in melk;
Casquinhas de siri ou caranguejo: een maaltijd waarbij krabben zijn gekookt, geschild, schoongemaakt, gescheurd of gesneden en gestoofd zijn, daarna in saus gedoopt. De schillen worden dan gevuld met de mix en met meel bestrooid en vervolgens gekookt met boter;
Guisado de tartaruga: gesneden schildpad;
Pirarucu en tambaqui: zoetwatervis;
Pato no tucupi: eend in een saus, bereid met wilde cassava.

zien en doen
in Acre vind je de Madeira Mamoré spoorweg, die in 1913 is aangelegd. Deze is in de loop der jaren niet veel veranderd, en staat bij treinenthousiastelingen om deze reden dan ook hoog aan de lijst om eens te bezoeken.

AcreAcreAcreAcre