Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada do Alto - AlagoasMaranhão - Lençóis MaranhensesParanagua baai in ParanáChapada Diamantina - BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneVeerboot in PernambucoPará - Green LakeStrand Ilha do MelRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - Ilha do MelOndergelopen woud in de AmazoneCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Rio XinguBaai van BúziosParaná - MorretesPará - BelémPará - Rio XinguBúzios - Pousada ByblosAmazone - reuzenotterBahia - ItacimirimVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáBraziliaanse meisjes met brilVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaPará - Ilha do MosqueiroRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazone - floraTafelbergen Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoCentrumDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - ParanaguaAmazonas - Rio TapajósPernambuco - Fernando de NoronhaMorro de São PauloSanta CatarinaAmazonePará - BelémFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Alter do ChãoParaná - Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeMaranhão - BarreirinhasAmazonePará - AltamiraPousada Bejupira - AlagoasPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuWachten op de veerboot in PernambucoBraziliaans meisjePontal de Boqueirão - PernambucoStrandwandeling in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariAmazone - afstandenPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - Ilha do AmorPará - Kayapó indianenBahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhãoUitzicht Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloBahia - LençóisParaná - ParanaguaPousada do Alto - AlagoasItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaSanta CatarinaSanta CatarinaPará - Canal do JariBraziliaanse jongen in BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariRio de Janeiro - CopacabanaTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguZwemmende dolfijnen bij Fernando de Noronha


Acre

statistische gegevens
Gebied: 153.149,9 km2
Aantal steden: 22
Populatie staat: 630.937
Populatie hoofdstad: 289.537
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

hoofdstad (Rio Branco)
Rio Branco, de hoofdstad van de staat Acre is gebouwd aan de oevers van de gelijknamige rivier en heeft sterke autochtone invloeden.

De stad ontleent zijn naam aan José Maria da Silva Paranhas, baron van Rio Branco en Minister van Buitenlandse Zaken, welke in 1903 met succes het geschil tussen Brazilië en Bolivia over het grondgebied van de provincie Acre in het voordeel van Brazilië beslechtte.

De stad is het beginpunt voor ecotoerisme in de wijde omgeving en omgeven door rubber- en notenplantages. De stad is een mix van jong en oud, architectuur, oude en nieuwe gebruiken, musea en parken.
Deze mix is o.a. te zien in de kathedraal Nossa Senhora de Nazaré uit 1959 en gebouwd in de stijl van een Roomse basiliek; de Igrejinha de Ferro, gebouwd uit ijzeren platen; en in het Palácio Rio Branco, gebouwd als een Griekse tempel.

Een bezoek aan het Casa do Seringueiro is beslist de moeite waard om te zien hoe rubber en noten worden geoogst en om demonstraties te zien van de vele gebruiksmogelijkheden van rubber, van speelgoed tot schoenen en tassen.

Een bezoek aan het rubberwoud op 35 kilometer afstand van Rio Branco is eveneens een aanrader; het aftappen begint bij dageraad als er sneden in de bomen worden gemaakt en emmers onder de snedes worden gehangen om de stroom latex op te vangen. In de middag worden de emmers verzameld en voor latere verwerking opgeslagen.

culinair
een heel speciaal gerecht in Acre is Tacacá no tucupi. Dit is een mix van pasta en cassava poeder, met een saus dat tucupi heet. Dit is ook van cassava gemaakt, dat uit gedroogde garnalen en jambo (een plant die lijkt op waterkers, behalve dat het een vreemde solventie heeft aangezien het het gevoel in de tong tijdelijk verlamt). Het is een typisch gerecht van de straat, wat in de avond geserveerd wordt met de 'tacacá'.

Verdere specialiteiten zijn:
Mugunzá:een maaltijd met granen en kleine stukjes kokosnoot;
Mingau de banana verde, ralada e fervida no leite: een maaltijd gemaakt van geraspte groene bananen, die zijn gekookt in melk;
Casquinhas de siri ou caranguejo: een maaltijd waarbij krabben zijn gekookt, geschild, schoongemaakt, gescheurd of gesneden en gestoofd zijn, daarna in saus gedoopt. De schillen worden dan gevuld met de mix en met meel bestrooid en vervolgens gekookt met boter;
Guisado de tartaruga: gesneden schildpad;
Pirarucu en tambaqui: zoetwatervis;
Pato no tucupi: eend in een saus, bereid met wilde cassava.

zien en doen
in Acre vind je de Madeira Mamoré spoorweg, die in 1913 is aangelegd. Deze is in de loop der jaren niet veel veranderd, en staat bij treinenthousiastelingen om deze reden dan ook hoog aan de lijst om eens te bezoeken.

AcreAcreAcreAcre