Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Itacimirim - Pousada Praia das OndasBraziliaanse meisjes met brilZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariMaranhão - Chapada das MesasPará - Ilha do AmorAmazone - afstandenUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloMaranhãoPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáFoz do Iguaçu - Parque das AvesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Rio XinguPará - BelémParaná - ParanaguaDevil's Throat Foz do IguaçuVeerboot in PernambucoBahiaParaná - MorretesFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazone - floraAmazoneStrand Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Alter do ChãoStrandwandeling in PernambucoPará - Kayapó indianenSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Green LakeRio de Janeiro - Pão de AçucarBúzios - Pousada ByblosBahia - ItacimirimMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse vrouwen in BahiaParaná - Ilha do MelSanta CatarinaPará - Ilha do MosqueiroGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaParaná - ParanaguaOndergelopen woud in de AmazoneCentrumBaai van BúziosMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantPará - Canal do JariAmazone - reuzenotterVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeMorro de São PauloZwemmende kinderen in de AmazonePará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaTafelbergen Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasPernambuco - Fernando de NoronhaPousada Bejupira - AlagoasPará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada do Alto - AlagoasPará - BelémBraziliaans meisjeSanta CatarinaParaná - ParanaguaPará - Rio XinguRio de Janeiro - Santa TeresaPará - AltamiraMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloBahia - LençóisBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazonePontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuTuiuiu in de PantanalChapada Diamantina - BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldVerkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaPorto de Galinhas - Pousada Tabajuba


8-daagse reis Gaucho Trailride

Share

In het zuiden van Brazilië, in de staten Santa Catarina en Rio Grande do Sul, leeft de Gaúcho do Brasil, de Zuid-Amerikaanse cowboy. En net zo legendarisch als de Gaúcho zelf is zijn onafscheidelijke paard, de Criollo.

Stoer uitgedoste Gaúcho’s, wendbare Criollo paarden, eindeloze en adembenemende landschappen en een 100% authentieke latino sfeer: dat mag je verwachten op deze unieke paardrijdvakantie!

Riding the Gaúcho way... Het Criollopaard is snel, zeer wendbaar en een plezier om te berijden. En geen ander paardenras heeft een groter uithoudingsvermogen dan een Criollo.

In de 18de en 19de eeuw trokken Europese immigranten (waaronder Portugezen, Spanjaarden, Nederlanders) naar het beloofde Zuid-Amerikaanse land. Deze pioniers en avonturiers zijn de voorvaderen van de huidige Gaúcho’s en tot op de dag van vandaag zijn hun cultuur, tradities en levenswijze onveranderd.

UNESCO: “De Gaúcho manier van leven is de meest levendige hippische cultuur in de wereld”.

Als jij droomt van een unieke en een op en top authentieke paardrijvakantie, dan ben je in Santa Catarina aan het juiste adres en meer dan welkom!

Dag 1
Op de luchthaven van Florianopólis word je opgewacht door Gaúcho do Brasil en tripleader Paul. Transfer naar Coxilha Rica en Fazenda Barreiro in de buurt van Lages (2,5 uur). Op de fazenda word je ontvangen met een welkomstdrankje.

Je maakt er kennis met de Gaúcho’s die je gedurende de tocht zullen begeleiden en ook al even met de paarden. En na het avondmaal maak je in de typische bar van de fazenda kennis met de lokale Gaúchomuziek en folklore van de regio. Het wordt een gezellige avond!

Dag 2
Om 8 uur vertrekken we voor de eerste rit, van zo’n vier uren. Je rijd door een glooiend groen en wijds landschap bezaaid met Araucaria bomen en steekt geregeld een rivier over. Je eerste galoppade met je Criollo paard is onvergetelijk! Op een plaatselijke fazenda pauzeren we voor een middagmaal en een siësta.

's Middags rijden we door het prachtige landschap van Coxilha Rica. Hier vinden we de nog goed bewaarde koloniale Tropeiro Route (de route van de troepen). Deze 250 jaar oude Tropeiro route was de veeroute van Rio Grande do Sul en Argentinië tot São Paulo. Gaúcho’s dreven kuddes maanden lang duizenden kilometers ver. Op het vee werden ook goederen vervoerd, waardoor de Tropeiro route een handelsroute werd.

We rijden door een ongeveer 4 meter brede corridor gemaakt uit natuurstenen, ooit gebouwd door de slaven. Die corridor loopt honderden kilometers door de staat Santa Catarina en Coxilha Rica.

Na enkele kilometers op deze historische grasroute komen we omstreeks 17:30 uur aan op fazenda Ferradura. We worden met open armen ontvangen door de heer des huizes Gaúcho Benjamin. Een stevig en lekker avondmaal wordt voor ons klaargemaakt. Overnachting op deze traditionele Gaúcho fazenda.

Dag 3
Vandaag trekken door een ruig Coxilha landschap. We klimmen en dalen, draven en galopperen, kruisen rivieren en zien watervallen. Boven op een groene bergheuvel heb je zicht op een fantastisch wijds landschap, enkel jij en the ‘great outdoors’!

Coxilha is reeds sinds de koloniale tijd een grote veeregio. De meeste veeranches, van duizenden hectaren groot, zijn dan ook al meer dan 200 jaar oud. Op de koloniale fazenda São João krijgen we een fantastisch middagmaal. In de middag rijden we nog een 3,5 verder tot we aankomen op de typisch koloniale fazenda Limoeiro, waar we overnachten.

Dag 4
Een lange dag in de natuur. De hoge pampa van Coxilha Rica bieden wondermooie vergezichten. Het ultieme gevoel van vrijheid dat je deelt met de Gaúcho’s en paarden, het schitterende landschap: het zal niet gemakkelijk zijn om dit land weer te moeten verlaten!

Na een middagmaal in het veld rijden we verder tot aan de volgende fazenda, Rancho Amigo.

Dag 5
De Gaúcho’s voeren hun werk uit zoals zij dat altijd hebben gedaan en wij doen waar we zin in hebben. De kudde moet naar de kraal waar de dieren gevaccineerd worden of een ontsmettingsbad krijgen.

Wil jij een échte Gaúchodag beleven, door met hen te paard het vee samen te drijven? Dit is je kans! Zin om te leren werken met de lasso? Vrij rijden op het fantastische landgoed? Alles kan en mag vandaag. En als je vandaag liever niet participeert in de activiteiten? Ook goed.

Na een actieve cowboy/Gaúcho dag zal een frisse pint of een verwarmende pinga (lokale rum) goed smaken!

Dag 6
Vandaag slapen we wat uit en trekken pas wat later terug de wijdse natuur in.
Regelmatig zullen we andere Gaúcho's te paard tegenkomen. Hier leven en werken deze Zuid-Amerikaanse cowboys nog zoals wij alleen maar uit films kennen. We rijden al klimmend en dalend, de ene helling al wat steiler dan de andere, en geregeld worden we uitgenodigd voor een leuke galoppade. De paarden ruiken de stal en zo komen we terug op Fazenda Limoeiro, waar we woensdag zijn vertrokken.

Dag 7
De ochtendzon nodigt ons uit om nog wat te genieten in de hangmat met een kop koffie. Na de lunch vertrekken we voor een mooie rit naar Fazenda São João. Voor de laatste avond samen halen de Gaúcho’s gitaar en accordeon tevoorschijn en ze zullen er hun traditionele Gaúcholiederen laten horen. De fles pinga wordt gretig rondgegeven en er mag gedanst te worden…

Dag 8
We verlaten fazenda São João omstreeks 08:00 uur. Het landschap is erg afwisselend en Aucaria bomen geven het een speciaal accent. Op fazenda São Pedro worden we verwacht voor een lekkere lunch.
Na ons middagmaal rijden we nog 2 uren naar Fazenda Santa Clara. Met folklore en Gaúchomuziek nemen we afscheid van acht dagen ‘living the Gaúcho way’. Je kunt je nu terecht een ‘Gaúcho do Brasil’ noemen!

We sluiten dit ruiteravontuur af met de transfer naar de luchthaven of naar het centrum van Florianópolis.

Verlenging
Na een ontspannen inspannende excursie als deze Gaúchovakantie is een verlenging een aanrader. Bijvoorbeeld Florianópolis en haar stranden bieden veel mogelijkheden voor een ontspannen verblijf maar ook omliggende plaatsen als Praia da Rosa of Campeche.

vertrekdata 2020
24 januari, 5 april, 24 oktober, 1 december.

Vertrekdata zijn gegarandeerd vanaf 5 deelnemers.

The Coconut Trailride
nieuw in 2019 waren de 9-daagse Coconut Trailrides over de stranden van noordoost Brazilië, denk hierbij aan de wijde omgeving van Fortaleza, Jericoacoara. Vertrekdata 2020 op aanvraag.

Trailrides in Colombia
nieuw voor 2020 zijn twee prachtige trailrides in het schitterende Colombia. Een in Centraal Colombia en de andere in de Coffee Triangle. Belangstelling? Vraag ons om informatie!

Indicatieprijs 2020 
prijs persoon

Gaucho trailride € 2.340

 


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.