Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Amazonas - Rio TapajósAmazoneMorro de São PauloMaranhão - Chapada das MesasCentrum Lençóis - BahiaPousada Bejupira - AlagoasTafelbergen Chapada DiamantinaPará - BelémSanta CatarinaPará - Kayapó indianenPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - ChristusbeeldGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Ilha do AmorTuiuiu in de PantanalVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáStrand Ilha do MelBraziliaans meisjeCentrumPará - Canal do JariBahiaPará - Green LakePará - Canal do JariParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVeerboot in PernambucoPará - Rio XinguFoz do Iguaçu - Parque das AvesZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada do Alto - AlagoasVerkeersbord in PernambucoUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilBahia - ItacimirimMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPará - Rio XinguWassen in de lokale rivier in BahiaBaai van BúziosZwemmende kinderen in de AmazonePará - Alter do ChãoBúzios - Pousada ByblosPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariMaranhão - BarreirinhasParaná - Foz do IguaçuBahia - LençóisPernambuco - Fernando de NoronhaRio de Janeiro - restaurantParanagua baai in ParanáPará - AltamiraSanta CatarinaAmazone - afstandenStrandwandeling in PernambucoAmazone - floraBraziliaanse familie in de auto in BahiaSanta CatarinaWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - MorretesVissen op zee in SergipeParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasPará - BelémParaná - ParanaguaPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhãoParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse jongen in BahiaAmazoneAmazone - reuzenotterChapada Diamantina - Bahia


8-daagse reis Gaucho ruiteravontuur

Share

In het zuiden van Brazilië, in de staten Santa Catarina en Rio Grande do Sul, leeft de Gaúcho do Brasil, de Zuid-Amerikaanse cowboy. En net zo legendarisch als de Gaúcho zelf is zijn onafscheidelijke paard, de Criollo.

Stoer uitgedoste Gaúcho’s, wendbare Criollo paarden, eindeloze en adembenemende landschappen en een 100% authentieke latino sfeer: dat mag je verwachten op deze unieke paardrijdvakantie!

Riding the Gaúcho way... Het Criollopaard is snel, zeer wendbaar en een plezier om te berijden. En geen ander paardenras heeft een groter uithoudingsvermogen dan een Criollo.

In de 18de en 19de eeuw trokken Europese immigranten (waaronder Portugezen, Spanjaarden, Nederlanders) naar het beloofde Zuid-Amerikaanse land. Deze pioniers en avonturiers zijn de voorvaderen van de huidige Gaúcho’s en tot op de dag van vandaag zijn hun cultuur, tradities en levenswijze onveranderd.

UNESCO: “De Gaúcho manier van leven is de meest levendige hippische cultuur in de wereld”.

Als jij droomt van een unieke en een op en top authentieke paardrijdvakantie, dan ben je in Santa Catarina aan het juiste adres en meer dan welkom!

Dag 1
Op de luchthaven van Florianopólis word je opgewacht door Gaúcho do Brasil en tripleader Paul. Transfer naar Coxilha Rica en Fazenda Barreiro in de buurt van Lages (2,5 uur). Op de fazenda word je ontvangen met een welkomstdrankje.

Je maakt er kennis met de Gaúcho’s die je gedurende de tocht zullen begeleiden en ook al even met de paarden. En na het avondmaal maak je in de typische bar van de fazenda kennis met de lokale Gaúchomuziek en folklore van de regio. Het wordt een gezellige avond!

Dag 2
Om 8 uur vertrekken we voor de eerste rit, van zo’n vier uren. Je rijdt door een glooiend groen en wijds landschap bezaaid met Araucaria bomen en steekt geregeld een rivier over. Je eerste galoppade met je Criollo paard is onvergetelijk! Op een plaatselijke fazenda pauzeren we voor een middagmaal en een siësta.

's Middags rijden we door het prachtige landschap van Coxilha Rica. Hier vinden we de nog goed bewaarde koloniale Tropeiro Route (de route van de troepen). Deze 250 jaar oude Tropeiro route was de veeroute van Rio Grande do Sul en Argentinië tot São Paulo. Gaúcho’s dreven kuddes maanden lang duizenden kilometers ver. Op het vee werden ook goederen vervoerd, waardoor de Tropeiro route een handelsroute werd.

We rijden door een ongeveer 4 meter brede corridor gemaakt uit natuurstenen, ooit gebouwd door de slaven. Die corridor loopt honderden kilometers door de staat Santa Catarina en Coxilha Rica.

Na enkele kilometers op deze historische grasroute komen we omstreeks 17:30 uur aan op fazenda Ferradura. We worden met open armen ontvangen door de heer des huizes Gaúcho Benjamin. Een stevig en lekker avondmaal wordt voor ons klaargemaakt. Overnachting op deze traditionele Gaúcho fazenda.

Dag 3
Vandaag trekken door een ruig Coxilha landschap. We klimmen en dalen, draven en galopperen, kruisen rivieren en zien watervallen. Boven op een groene bergheuvel heb je zicht op een fantastisch wijds landschap, enkel jij en the ‘great outdoors’!

Coxilha is reeds sinds de koloniale tijd een grote veeregio. De meeste veeranches, van duizenden hectaren groot, zijn dan ook al meer dan 200 jaar oud. Op de koloniale fazenda São João krijgen we een fantastisch middagmaal. In de middag rijden we nog een 3,5 verder tot we aankomen op de typisch koloniale fazenda Limoeiro, waar we overnachten.

Dag 4
Een lange dag in de natuur. De hoge pampa van Coxilha Rica bieden wondermooie vergezichten. Het ultieme gevoel van vrijheid dat je deelt met de Gaúcho’s en paarden, het schitterende landschap: het zal niet gemakkelijk zijn om dit land weer te moeten verlaten!

Na een middagmaal in het veld rijden we verder tot aan de volgende fazenda, Rancho Amigo.

Dag 5
De Gaúcho’s voeren hun werk uit zoals zij dat altijd hebben gedaan en wij doen waar we zin in hebben. De kudde moet naar de kraal waar de dieren gevaccineerd worden of een ontsmettingsbad krijgen.

Wil jij een échte Gaúchodag beleven, door met hen te paard het vee samen te drijven? Dit is je kans! Zin om te leren werken met de lasso? Vrij rijden op het fantastische landgoed? Alles kan en mag vandaag. En als je vandaag liever niet participeert in de activiteiten? Ook goed.

Na een actieve cowboy/Gaúcho dag zal een frisse pint of een verwarmende pinga (lokale rum) goed smaken!

Dag 6
Vandaag slapen we wat uit en trekken pas wat later terug de wijdse natuur in.
Regelmatig zullen we andere Gaúcho's te paard tegenkomen. Hier leven en werken deze Zuid-Amerikaanse cowboys nog zoals wij alleen maar uit films kennen.
We rijden al klimmend en dalend, de ene helling al wat steiler dan de andere, en geregeld worden we uitgenodigd voor een leuke galoppade. De paarden ruiken de stal en zo komen we terug op Fazenda Limoeiro, waar we woensdag zijn vertrokken.

Dag 7
De ochtendzon nodigt ons uit om nog wat te genieten in de hangmat met een kop koffie. Na de lunch vertrekken we voor een mooie rit naar Fazenda São João.

Voor de laatste avond samen halen de Gaúcho’s gitaar en accordeon tevoorschijn en ze zullen er hun traditionele Gaúcholiederen laten horen. De fles pinga wordt gretig rondgegeven en er mag gedanst te worden…

Dag 8
We verlaten fazenda São João omstreeks 08:00 uur. Het landschap is erg afwisselend en Aucaria bomen geven het een speciaal accent. Op fazenda São Pedro worden we verwacht voor een lekkere lunch.
Na ons middagmaal rijden we nog 2 uren naar Fazenda Santa Clara. Met folklore en Gaúchomuziek nemen we afscheid van acht dagen ‘living the Gaúcho way’. Je kunt je nu terecht een ‘Gaúcho do Brasil’ noemen!

We sluiten dit ruiteravontuur af met de transfer naar de luchthaven of naar het centrum van Florianópolis.

Verlenging
Na een ontspannen inspannende excursie als deze Gaúchovakantie is een verlenging een aanrader. Bijvoorbeeld Florianópolis en haar stranden bieden veel mogelijkheden voor een ontspannen verblijf maar ook omliggende plaatsen als Praia da Rosa of Campeche.

vertrekdata 2020
8 januari, 2 februari, 3 maart, 23 april, 2 november.

Vertrekdata zijn gegarandeerd vanaf 5 deelnemers.

Trailrides in Colombia
nieuw voor 2020 zijn twee prachtige trailrides in het schitterende Colombia. Een in Centraal Colombia en de andere in de Coffee Triangle. Belangstelling? Vraag ons om informatie!

Indicatieprijs landarrangement 2019
Gaucho ruiteravontuur
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Gaucho ruiteravontuurper persoon
8 dagen1.990

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.