Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneBaai van BúziosMaranhãoBraziliaans meisjeAmazoneParaná - ParanaguaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáAmazonePará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - CopacabanaCentrumUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguPará - Green LakeBraziliaanse meisjes met brilPará - Alter do ChãoMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalMorro de São PauloMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaVissen op zee in SergipeGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaStrand Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuPontal de Boqueirão - PernambucoAmazonas - Rio TapajósBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaAmazone - reuzenotterBahia - LençóisPousada do Alto - AlagoasStrandwandeling in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaParaná - Ilha do MelMaranhão - Chapada das MesasVeerboot in PernambucoMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Kayapó indianenPará - Ilha do MosqueiroCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - restaurantPará - Rio XinguAmazone - afstandenZwemmende kinderen in de AmazoneBahia - ItacimirimParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariPará - Rio XinguPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaVerkeersbord in PernambucoDevil's Throat Foz do IguaçuPará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPousada Bejupira - AlagoasBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - AltamiraBúzios - Pousada ByblosParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaPará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - BelémMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - ChristusbeeldAmazone - floraPará - Ilha do AmorCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaMorro de São PauloBahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloRio de Janeiro - Santa TeresaRio de Janeiro - Pão de AçucarBraziliaanse jongen in BahiaWachten op de veerboot in PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das Aves


4-daagse reis Brazil Beach Hopper

Share

Kajakken langs de Costa Verde -ten zuiden van Rio- heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: verlaten maagdelijke zandstranden, tropische eilanden, met Atlantisch regenwoud bedekte heuvels en traditionele Caiçara vissersdorpjes.

In de warme wateren van Brazilië's enige tropische fjord kajakken we 3 dagen door kalme, natuurlijk beschermde baaien en mangrove bossen die wemelen van dieren in het wild, en we stoppen op diverse eilanden en stranden.

Er wordt afwisselend ongeveer 3 tot 5 uur per dag gepeddeld met voldoende tijd om te relaxen en activiteiten te ondernemen. Ook voor beginnende kajakkers is deze excursie goed te doen.

Alle gidsen zijn professionals in het begeleiden van kajakgroepen en spreken allemaal Engels en Portugees. Uiteraard zijn ze ook getraind in Wilderness First Aid.

dag 1
Je arriveert op eigen gelegenheid in het pittoreske koloniale Paraty. De rest van de dag heb je de tijd om het historische centrum te verkennen. In de avond dineer je in één van de vele restaurants en daar ontmoet je de gids.

Met hem bespreek je de route voor de komende dagen, die mede afhankelijk is van de lokale weersomstandigheden.
Overnachting in een plaatselijke pousada.

dag 2: the bay of Paraty and the Costa Verde
Op je eerste peddeldag, na de peddel- en veiligheids instructies, leer je iets over de geschiedenis van Paraty terwijl we langs de stranden en eilanden in de beschermde baai varen. We stoppen o.a. op het privé eiland Mantimento waar we met een beetje geluk de bedreigde Golden Lion Tamarin apen zullen zien.

Peddelend langs de mooiste landschappen van de Costa Verde heb je voldoende tijd om te snorkelen en zwemmen. We eindigen in de enige tropische fjord van Brazilië, de Saco do Mamanguá, die alleen over zee of via een pad door het woud is te bereiken. Je vindt hier schitterende stranden en kristalhelder water. De beschermde fjord is een toevluchtsoord voor honderden vissoorten.

Hier gaan we dineren en overnachten.

dag 3: Marine Life Sanctuary and Brazil's Tropical Fjord
Vandaag peddelen we wat korter dan gisteren, zo’n drie uren. We blijven in de baai en peddelen door de mangroves en zien hoe de drie ecosystemen in de fjord het leven in zee ondersteunen.

Als je zin hebt kun je de Mamanguá Sugarloaf Peak te beklimmen, op 500 meter hoog heb je een magnifiek uitzicht over de fjord en de baai en zie je in de verte Paraty liggen. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan een lokale school.

Overnachting in Mamanguá.

dag 4: Paraty Mirim
We eindigen ons kajakavontuur in Little Paraty, of Paraty Mirim in de lokale Tupi Indianen taal. Hier vond in de 18e en 19e eeuw de ontscheping van West Afrikaanse slaven plaats.

We vervolgen onze tocht naar Paraty en dan is het alweer tijd voor het afscheid.

beste tijd
hoewel deze excursie het hele jaar wordt uitgevoerd is de beste tijd de Braziliaanse herfst en winter (maart tot september). De temperatuur is dan tussen 20-25 graden met een lage luchtvochtigheid. In de tropische zomermaanden (dec,jan,feb) is het heet en vochtig met een grote kans op regen.

de hoogtepunten van deze lodge-gebaseerde excursie zijn:
kalm water in drie verschillende beschermde baaien, ideaal voor beginnende kajakkers;
de mooiste stranden aan de Costa Verde;
het geweldige uitzicht vanaf de 500 meter hoge Sugarloaf Peak aan de Mamanguá fjord;
island hopping in de baai van Paraty;
de kans om bedreigde Golden Lion Tamarin aap te zien.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Brazil Beach Hopper
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

     BOEK NU

Brazil Beach Hopper2 personen3-5 personen6-8 personen
4 dagen/3 nachten651635625

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.