Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Porto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - BelémPontal de Boqueirão - PernambucoVerkeersbord in PernambucoParaná - ParanaguaItacimirim - Pousada Praia das OndasWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaTafelbergen Chapada DiamantinaStrand Ilha do MelVissen op zee in SergipeAmazone - afstandenOndergelopen woud in de AmazoneMaranhãoPará - Ilha do AmorZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse meisjes met brilCentrum Lençóis - BahiaBahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Rio XinguMorro de São PauloParanagua baai in ParanáRegenbui Chapada DiamantinaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - BarreirinhasAmazone - floraParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenSanta CatarinaBaai van BúziosBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoPernambuco - Fernando de NoronhaBúzios - Pousada ByblosBahia - LençóisMorro de São PauloParaná - MorretesRio de Janeiro - CopacabanaRio de Janeiro - Pão de AçucarTuiuiu in de PantanalCentrumParaná - Foz do IguaçuAmazonas - Rio TapajósSanta CatarinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMorro de São PauloMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaPará - AltamiraPousada do Alto - AlagoasParaná - Ilha do MelStrandwandeling in PernambucoBahia - ItacimirimSanta CatarinaPará - Ilha do MosqueiroAmazoneBraziliaans meisjeBraziliaanse vrouwen in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse jongen in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguAmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Chapada das MesasFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariPará - Green LakePará - Alter do ChãoAmazone - reuzenotterWachten op de veerboot in PernambucoPousada Bejupira - AlagoasPará - Rio XinguRio de Janeiro - restaurantPará - Canal do JariDevil's Throat Foz do IguaçuPousada do Alto - Alagoas


6-daagse reis Selfdrive Zuid Pantanal

Share

De Pantanal is een half open tropisch gebied dat in het regenseizoen (november tot maart) onder water loopt. Water en zon, het is de droomcombinatie voor een weelderige plantengroei en de biotoop voor de meest fascinerende dieren op onze aardbol.

In de poelen en rivieren leven kaaimannen, reuze rivierotters en piranha’s. (Nooit gevist op piranha’s? Hier kan het!) Er leven anaconda’s, iguana’s, miereneters, capibara's (het grootse knaagdier ter wereld) en apen. Zo’n tweehonderdzeventig verschillende vogelsoorten, waaronder de papagaai, toekan en kolibrie zijn er geteld. En lest best: de Pantanal biedt je de beste kans ter wereld om een jaguar tegen te komen!

Vanwege de hoeveelheid gras en dus graasgronden, vind je de grootste veestapels van het Zuid Amerikaanse continent (in Argentinië en) in de Pantanal. Niet voor niets noemt men het hier 'terra de ninguem': niemandsland.

Tijdens deze selfdrive van naar keuze 5 of 6 dagen, maak je kennis met de wondere natuurwereld van de Pantanal.

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan je reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en langs grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je gemakkelijk de stad uit. Je rijdt al gauw door gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in pousada Bonsai in Bonito. Je wordt ontvangen en gebrieft door onze lokale agent.

Dag 2
Vanochtend meld je je - na eventueel overleg met onze lokale agent - op de plaats vanwaar je naar de Rio Sucuri rijdt. Na ongeveer 40 minuten kom je daar aan en krijg je een korte briefing. Een truck brengt je vervolgens het beginpunt voor een wandelingetje door het woud naar de rivier. Van daar af drijf je stroomafwaarts, door het bijzonder heldere water de rivier af, een tocht van ongeveer 1,5 uur.

De middag is ter vrije besteding en je overnacht weer in Bonito.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het noorden, een rit van zo’n 150 kilometer over een gedeeltelijk ongeplaveide weg. Je komt langs uitgestrekte graaslanden en door bossen, op weg naar Fazenda Baia Grande. Je totale rijtijd zal ongeveer 2,5 uur zijn, maar je hebt uiteraard de hele dag de tijd.

We raden je dan ook aan om onderweg bij Boca da Onça te stoppen: het is de moeite waard om in dit natuurgebied een wandeling te maken langs de 14 watervallen.

Voor diner en overnachting word je verwacht in Fazenda Baia Grande.

Dag 4 en 5
Twee volle dagen om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, gemotoriseerde kano of paardrijtochten (inbegrepen). Je lokale gids is een expert in flora, fauna en plaatselijke gebruiken. Je verblijft op basis van volpension, maar eventuele drankjes zijn niet inclusief.

Dag 6
Na het ontbijt ga je terug naar de luchthaven in Campo Grande, een rit van ongeveer 200 kilometer. Het eerste deel van de weg is niet geplaveid, maar je rijdt vandaag over overwegend goede wegen. Je levert de huurauto in op de luchthaven.
Je kunt langer in Campo Grande blijven, of naar je volgende bestemming vliegen – in Brazilië of Europa.

Opmerking
Als je deze selfdrive liever als 5-daags arrangement doet, dan verblijf je 2 nachten in Bonito en 2 nachten in de Pantanal.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook minder bekende maatschappijen als TRIP, AZUL en Webjet kunnen we voor je reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2017
Selfdrive Zuid Pantanal
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Selfdrive Zuid Pantanal1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
5 dagen / 4 nachten
2 nachten Bonito / 2 nachten Pantanal871574562564
Toeslag auto cat. C ( met airco )5326N.v.t.N.v.t.
6 dagen / 5 nachten
3 nachten Bonito / 2 nachten Pantanal960626606614
2 nachten Bonito / 3 nachten Pantanal1161761751749
Toeslag auto cat. C ( met airco )6432N.v.t.N.v.t.
Extra excursies in Bonito
Halve dag excursie Gruta Azul19191919
Halve dag excursie Snorkeling Rio de Prata61616161
Halve dag excursie Buraco das Araras24242424
Halve dag excursie Boca da Onça118118118118

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.