Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vissen op zee in SergipeCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáBraziliaanse familie in de auto in BahiaStrand Ilha do MelWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhãoPará - Rio XinguPará - Ilha do MosqueiroVeerboot in PernambucoParaná - ParanaguaTafelbergen Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarRegenbui Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaBraziliaanse meisjes met brilOndergelopen woud in de AmazoneChapada Diamantina - BahiaAmazoneVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguPernambuco - Fernando de NoronhaParaná - Ilha do MelDevil's Throat Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaPará - BelémPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloPará - Canal do JariZwemmende kinderen in de AmazoneBúzios - Pousada ByblosZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaanse vrouwen in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesMorro de São PauloPará - Green LakeSanta CatarinaMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaPará - Alter do ChãoBahia - ItacimirimBahia - LençóisWachten op de veerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuBraziliaans meisjePará - Rio XinguVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariAmazonePará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada do Alto - AlagoasAmazonas - Rio TapajósParaná - ParanaguaRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - CopacabanaParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenCentrumUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - Santa TeresaBahiaVerkeersbord in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPousada Bejupira - AlagoasAmazone - reuzenotterStrandwandeling in PernambucoParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariAmazone - afstandenBaai van BúziosSanta CatarinaPará - AltamiraBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloMaranhão - Chapada das MesasAmazone - floraPará - Ilha do AmorParaná - MorretesPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldTuiuiu in de PantanalGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaSanta Catarina


6-daagse reis Selfdrive Zuid Pantanal

Share

De Pantanal is een half open tropisch gebied dat in het regenseizoen (december tot april) onder water loopt. Water en zon, het is de droomcombinatie voor een weelderige plantengroei en de biotoop voor de meest fascinerende dieren op onze aardbol.

In de poelen en rivieren leven kaaimannen, reuze rivierotters en piranha’s. (Nooit gevist op piranha’s? Hier kan het!) Er leven anaconda’s, iguana’s, miereneters, capivara's (het grootse knaagdier ter wereld) en apen. Zo’n tweehonderdzeventig verschillende vogelsoorten, waaronder de ara, toekan en kolibrie zijn er geteld. En lest best: de Pantanal biedt je de beste kans ter wereld om een jaguar tegen te komen!

Vanwege de hoeveelheid gras en dus graasgronden, vind je de grootste veestapels van het Zuid Amerikaanse continent (in Argentinië en) in de Pantanal. Niet voor niets noemt men het hier 'terra de ninguem': niemandsland.

Tijdens deze selfdrive van naar keuze 5 of 6 dagen, maak je kennis met de wondere natuurwereld van de Pantanal.

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan je reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en langs grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je gemakkelijk de stad uit. Je rijdt al gauw door gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in een pousada in Bonito.

Dag 2
Vanochtend meld je je - na eventueel overleg met onze lokale agent - op de plaats vanwaar je naar de Rio Sucuri rijd. Na ongeveer 40 minuten kom je daar aan en krijg je een korte briefing. Een truck brengt je vervolgens het beginpunt voor een korte wandeling door het woud naar de rivier. Van daar af drijf je stroomafwaarts, door het bijzonder heldere water de rivier af, een tocht van ongeveer 1,5 uur. De middag is ter vrije besteding en je overnacht weer in Bonito.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het noorden, een rit van zo’n 150 kilometer over een gedeeltelijk ongeplaveide weg. Je komt langs uitgestrekte graaslanden en door bossen, op weg naar Pousada Aguapé. Je totale rijtijd zal ongeveer 2,5 uur zijn, maar je hebt uiteraard de hele dag de tijd.

We raden je dan ook aan om onderweg bij Boca da Onça te stoppen: het is de moeite waard om in dit natuurgebied een wandeling te maken langs de 14 watervallen.

Voor diner en overnachting word je verwacht in Pousada Aguapé.

Dag 4 en 5
Twee volle dagen om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, gemotoriseerde kano of paardrijtochten (inbegrepen). Je lokale gids is een expert in flora, fauna en plaatselijke gebruiken. Je verblijft op basis van volpension, maar eventuele drankjes zijn niet inclusief.

Dag 6
Na het ontbijt ga je terug naar de luchthaven in Campo Grande, een rit van ongeveer 200 kilometer. Het eerste deel van de weg is niet geplaveid, maar je rijdt vandaag over overwegend goede wegen. Je levert de huurauto in op de luchthaven.
Je kunt langer in Campo Grande blijven, of naar je volgende bestemming vliegen – in Brazilië of Europa.

Opmerking
Als je deze selfdrive liever als 5-daags arrangement doet, dan verblijf je 2 nachten in Bonito en 2 nachten in de Pantanal.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij lossie vliegtickets.

Indicatieprijs 2020
vertrek dagelijks
prijs per persoon bij 2 personen

5 dagen € 500
6 dagen € 655

Tijdens het hoogseizoen en nationale feestdagen kan een toeslag van toepassing zijn.


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.