Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio de Janeiro - Santa TeresaMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesTafelbergen Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaAmazonas - Rio TapajósOndergelopen woud in de AmazoneStrandwandeling in PernambucoPousada do Alto - AlagoasBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenParaná - ParanaguaVissen op zee in SergipePousada do Alto - AlagoasBraziliaans meisjePará - Canal do JariParanagua baai in ParanáAmazonePará - Canal do JariBaai van BúziosPorto de Galinhas - Pousada TabajubaUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - reuzenotterChapada Diamantina - BahiaTuiuiu in de PantanalCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Ilha do MosqueiroVerkeersbord in PernambucoPará - Rio XinguPará - BelémAmazoneSanta CatarinaPernambuco - Fernando de NoronhaItacimirim - Pousada Praia das OndasMaranhão - Chapada das MesasCentrum Lençóis - BahiaZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse vrouwen in BahiaBahia - LençóisParaná - Ilha do MelMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse familie in de auto in BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - ParanaguaPará - Rio XinguPará - Green LakeMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloPará - Canal do JariBraziliaanse meisjes met brilRegenbui Chapada DiamantinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBúzios - Pousada ByblosStrand Ilha do MelWachten op de veerboot in PernambucoParaná - MorretesRio de Janeiro - restaurantAmazone - floraPará - Canal do JariMorro de São PauloPará - BelémBraziliaanse jongen in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - afstandenParaná - ParanaguaRio de Janeiro - CopacabanaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaPará - Alter do ChãoPará - Ilha do AmorPará - AltamiraMorro de São PauloSanta CatarinaCentrumFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhão


5-daagse reis Selfdrive Chapada Diamantina

Share

De Chapada Diamantina (diamant plateau), is een vervolg van de Espinhaço bergketen, loopt noord-zuid door de staat Bahia en ligt op ca. 400 kilometer ten westen van Salvador in het binnenland. Weelderig groene valleien gestippeld met kleurige tropische bloemen omgeven tafelbergen vanwaar je verbluffende uitzichten hebt op de verre omgeving. Ontelbare kleine rivieren doorkruisen het hoogland, veel ervan eindigend in een waterval zoals de 'Cachoeira de Fumaça', de op een na grootste waterval van Brazilië.
Je vind in de Chapada ook veel verborgen grotten met intrigerende rotsformaties, natuurlijke bronnen met kristalhelder water en wandelpaden in alle richtingen.
De Chapada Diamantina is een 1520 km2 groot nationaal park en beroemd om zijn ongebruikelijke en gevarieërde flora, een paradijs voor avontuurlijke reizigers.

Watervallen, wandelingen door grotten en spelonken, bergen met schitterende vergezichten, valleien en ravijnen, je vindt het hier allemaal! Orchideeën, bromelia’s en andere exotische bloemen- en plantensoorten zorgen voor een perfecte combinatie tussen avontuur en natuur.

Rivieren en watervallen zijn onder andere Rio Serrano, Salão de Areias -het gekleurde zand gebruikt men voor handarbeid dat wordt verkocht-, Cachoeira do Sossego, en Cachoeira da Fumaça: de val van 370 meter in de diepte eindigt in een mist van water - een schitterend schouwspel!

Trekkings vanuit Lençóis zijn gevarieerd en combineren de prachtige natuur met legendes en mysterie. Zo verhaalt de legende van Morro do Pai Inácio van een ontsnapte slaaf die verliefd was op de vrouw van zijn baas: hij sprong in zijn wanhoop in een afgrond. De gids kan er alles over vertellen.

Dag 1
De huurauto staat vanochtend vanaf negen uur bij het kantoor van Localiza op de luchthaven voor je klaar. Je gaat op weg om op je gemak door een wisselend landschap de ongeveer 120 kilometer naar Cachoeira te rijden.

Cachoeira ligt tussen de oevers van de Paraguaçu rivier en een serie heuvels in een vruchtbaar gebied wat dankzij de suiker- en tabaksplantages een belangrijke rol in de geschiedenis van Brazilië heeft gespeeld. De koloniale stad heeft prachtige goed bewaard gebleven koloniale gebouwen en werd daarom in 1974 uitgeroepen tot nationaal monument. Rond Cachoeira zijn veel tabaksplantages wat de reden is dat de Dannemann sigaarfabriek hier gevestigd is. Daarnaast is Cachoeira een gerenommeerde plaats voor Candomblé (Afro-Brazilie rituelen) en thuis van artiesten en ambachtslieden.

Omdat je hier laat in de ochtend/vroeg in de middag aankomt heb je voldoende tijd om dit stadje op eigen tempo te ontdekken. Je overnacht in Pousada Convento, een voormalig klooster met krakende houten vloeren en kamers met hoge plafonds.

Dag 2
na het ontbijt rij je met behulp van onze uitgebreide route beschrijving door een mooi en afwisselend landschap naar Lençóis, een charmant koloniaal stadje aan de uitlopers van de Chapada Diamantina.
Het stadje was in zijn hoogdagen de hoofdstad van de diamanthandel en het centrum van de diamantmijnen.

Loop op je gemak door het compacte en gezellige centrum met veel (handarbeid)winkeltjes, restaurants en bars.

Dag 3
Na het ontbijt ga je met de gids per auto naar de Ribeiro de Meio. Een wandeling van een uur door de bossen brengt je bij de Escorrega waterval. Geen waterval die zich naar beneden stort maar eentje die langs een gladde rots stroomt. Hierdoor kun je vanaf de top -of halverwege- met het water mee naar beneden in het meer 'glijden'.

Na de lunch (niet inbegrepen) ga je per auto op weg naar de Pai Inaçio. Vanaf de voet van de Pai Inaçio loopt een steil en smal pad naar de top, ongeveer 400 meter klimmend. Op de top aangekomen heb je een werkelijk adembenemend uitzicht over de tafelbergen en de wijde omgeving. De zonsondergang is hier onvergetelijk.

Dag 4
Na het ontbijt kan je de bovenloop van de rivier bezoeken die door de stad loopt. Deze wordt gevoed door een aantal kleinere watervallen. Een stukje verder leidt de gids je door de voormalige diamantmijnen waar het gebied de naam aan ontleent.
De middag is ter eigen besteding in het gezellige Lençóis.

Dag 5
Sta vroeg op en neem de tijd om dit leuke historische stadje te bezoeken. Bezoek de lokale markt en het aan dit plein gelegen kerkje voordat je aan de terugreis naar Salvador begint. De auto lever je bij aankomst in Salvador weer in op het verhuurkantoor op de luchthaven.

Verlengen
Om meer tijd te hebben de Chapada Diamantina te bezoeken en ontdekken kan je deze selfdrive ook in 7 dagen maken waarbij je dus voldoende tijd hebt om de Chapada Diamantina te ontdekken.

Accommodatie in Salvador
Omdat je voor deze excursie vroeg vertrekt en in de avond terugkomt is het noodzakelijk dat je de nachten vóór en ná de excursie in Salvador verblijft. Wij kunnen die reserveringen natuurlijk ook voor je maken.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Selfdrive Chapada Diamantina
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Selfdrive Chapada Diamantinadagen2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Hotel de Lençóis5505392505
Canto das Águas
Hotel de Lençóis7784618784
Canto das Águas

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.