Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CentrumMorro de São PauloDevil's Throat Foz do IguaçuSanta CatarinaPará - BelémBraziliaanse meisjes met brilItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloParaná - ParanaguaPará - Ilha do MosqueiroPará - Rio XinguMaranhãoPousada do Alto - AlagoasWassen in de lokale rivier in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoSanta CatarinaRegenbui Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaBaai van BúziosBahia - ItacimirimVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParaná - Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeBahia - LençóisPará - Kayapó indianenCentrum Lençóis - BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaVerkeersbord in PernambucoZwemmende kinderen in de AmazonePará - Canal do JariPará - Rio XinguAmazone - floraPará - Canal do JariPará - Rio XinguParaná - Foz do IguaçuVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesPontal de Boqueirão - PernambucoAmazone - reuzenotterUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarBraziliaans meisjeAmazone - afstandenMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Chapada das MesasPará - Alter do ChãoMaranhão - BarreirinhasMorro de São PauloParanagua baai in ParanáStrand Ilha do MelBúzios - Pousada ByblosPousada do Alto - AlagoasParaná - ParanaguaRio de Janeiro - CopacabanaBahiaWachten op de veerboot in PernambucoAmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Canal do JariPará - Green LakeAmazonas - Rio TapajósPará - BelémOndergelopen woud in de AmazoneStrandwandeling in PernambucoPará - AltamiraPousada Bejupira - AlagoasPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - MorretesBraziliaanse jongen in BahiaTuiuiu in de PantanalParaná - Ilha do MelTafelbergen Chapada DiamantinaAmazoneParaná - ParanaguaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloBraziliaanse vrouwen in BahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - Santa TeresaMaranhão - Lençóis Maranhenses


12-daagse reis Salvador naar Recife of v.v.

Share

Tijdens deze selfdrive rij je in het noordoosten van Brazilië in de kuststreek. In de dagbeschrijving gaan we ervan uit dat je start in Salvador, maar starten in Recife kan ook.

Je ontdekt bijvoorbeeld:
- het historische Salvador waar het merendeel van de slaven uit Afrika aangevoerd werd;
- de mooie stranden van Praia do Forte, Praia do Francés bij Maceió en Porto de Galinhas;
- met de ontdekking van de stad Recife eindig je weer in de historie: in de beroemde wijk Olinda hebben Nederlanders ooit een grote rol gespeeld.

Dag 1
In de loop van de middag kom je aan in Salvador de Bahia, waar je wordt opgewacht en verwelkomd door onze vertegenwoordiging. Per privé auto word je naar je hotel in het centrum van de stad vervoerd. De rest van de middag en avond kunje gebruiken om de oude stad te verkennen.
Je overnacht in hotel Porto Farol of hotel A Casa das Portas Velhas.

Dag 2
Je hebt de hele dag vrij om op eigen tempo de Cidade Alta en de Cidade Baixa (boven- en benedenstad) en de historische wijk Pelourinho te verkennen.
Onze lunch of dinertip: restaurant Sorriso da Dadá in Pelourinho!

Dag 3
Vanochtend om ongeveer half 11 word je naar het verhuurbedrijf gebracht waar je de huurauto in ontvangst neemt. Je rijdt daarna een ontspannen rit over een goede weg langs de kust richting Praia do Forte voor de overnachting.
Je verblijft in pousada Praia das Ondas of hotel Tivoli Eco Resort Praia do Forte.

Dag 4
Na het ontbijt rij je verder over de Linha Verde langs de groene kust. Misschien stop je in de leuke kleine plaatsjes als Estancia en São Cristovão. Er is ook voldoende tijd om één of meer stranden met mooie namen als Praia Subaúma, Barra do Itariri en Palame te bezoeken.
Je overnacht in Aracaju, een provinciestadje met een boulevard van enkele kilometers lang, in pousada do Sol of hotel Aquários.

Dag 5
Vandaag start je bijtijds, voor de lange rit naar het plaatsje Penedo. in 1637 liet goeverneur Johan Maurits van Nassau hier het Fort Maurits bouwen om het Nederlandse bezit te verdedigen.

Lunchen kun je bijvoorbeeld in een van de gezellige tavernes aan de boulevard.

Via stranden als Mirante do Gunga, Barra de Jeguiá en Pituba vervolg je de route naar het noorden. Voor je in Maceió arriveert, kun je nog een stop maken in Marechal Deodoro, de vroegere hoofdstad van de provincie Alagoas.
Overnachten doe je in Maceió in hotel Ponta Verde of hotel Maceió Mar.

Dag 6
Vandaag heb je de gelegenheid om Maceió te verkennen, langs de boulevard te slenteren of een bezoek te brengen aan het gezellige plaatsje Praia do Francés (het Franse strand) op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de stad. Wij vinden restaurant Barbaroxa, gelegen aan de weg van Maceió naar Praia do Francés, een leuk adres voor de lunch.

Dag 7
Langs de AL105 ga je verder naar het noorden, steeds deze kustweg volgend. Onderweg heb je voldoende tijd om te stoppen in leuke plaatsjes waar je het Braziliaanse dorpsleven van dichtbij kunt meemaken.
Je kunt de AL105 blijven volgen, maar je kunt ook kiezen voor het veerpontje van Porto de Pedra naar Pontal de Boqueirão, afhankelijk van het getij.

Vanaf Pontal de Boqueirão is de weg ongeplaveid en kom je door de leukste plaatsjes waar een bezoeker altijd welkom is en nog wordt nagekeken!
Diner en overnachting heb je in hotel Bitingui Praia of Pousada do Alto in Japaratinga.

Dag 8
Een ontspannen rit vandaag. Langs de Litoral rij je verder naar het noorden waarbij je weer voldoende tijd hebt om te stoppen, bijvoorbeeld in de leuke dorpjes Maragogi en Barra Grande.
Overnachting in Porto de Galinhas in hotel Marambai do Porto of hotel Beach Class Resort Muro Alto.

Dag 9
Vandaag heb je de hele dag vrij om bijvoorbeeld te genieten van de schitterende stranden. Maar je kunt ook een buggy huren, een tochtje maken met een éénmotorig watervliegtuigje (ultra-leve)of -afhankelijk van het getijde- in de ochtend of middag met een 'jangada' naar de 'natural swimmingpools' voor de kust te gaan voor een geweldige snorkelervaring.
Restaurant 'Bijupira' in centrum van het dorp vinden wij een echte aanrader!

Dag 10
Pas na de lunch ga je op weg voor de laatste etappe van deze reis. Vanuit Porto de Galinhas leidt een smalle weg naar de hoofdweg die je naar Recife brengt. Even voor Recife ligt Parque Guararapes, dat een bezoekje waard is. Eindbestemming voor vandaag is Olinda, waar je de komende twee nachten verblijft in pousada Dos Quatro Cantos of hotel Sete Colinas.

Dag 11
Je hebt de hele dag vrij om het oude Olinda op eigen tempo te verkennen of eventueel nog een bezoek te brengen aan Iguarassu en Itamaracá, even ten noorden van Recife.
We geven je graag deze tip: restaurant 'Oficina do Sabor' (kantoor van de smaak) heeft behalve een geweldig goede keuken ook een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 12
Vandaag lever je de huurauto in bij het verhuurbedrijf. In de loop van de middag word je bij het hotel opgehaald voor het vervoer naar de luchthaven voor de terugreis naar Europa of vervolg je je reis door Brazilië.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook minder bekende maatschappijen als TRIP, AZUL en Webjet kunnen we voor je reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Salvador naar Recife of v.v.
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Salvador naar Recife of v.v.1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Middenklasse2.3541.2601.0921.059
Luxe klasse4.7182.4722.0192.272

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.