Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paranagua baai in ParanáMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuBahiaParaná - MorretesChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguPará - Rio XinguPernambuco - Fernando de NoronhaPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - BelémTuiuiu in de PantanalVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPousada Bejupira - AlagoasBaai van BúziosFoz do Iguaçu - Parque das AvesPousada do Alto - AlagoasVeerboot in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantUitzicht Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaAmazonePará - AltamiraPousada do Alto - AlagoasDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasBraziliaanse meisjes met brilVerkeersbord in PernambucoStrandwandeling in PernambucoParaná - ParanaguaPará - Canal do JariBraziliaans meisjeSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - Pão de AçucarWassen in de lokale rivier in BahiaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguWachten op de veerboot in PernambucoAmazone - afstandenPará - Canal do JariRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Ilha do AmorUitzicht Chapada DiamantinaSanta CatarinaAmazone - floraVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariRio de Janeiro - Santa TeresaStrand Ilha do MelParaná - Ilha do MelVissen op zee in SergipePará - Canal do JariAmazoneCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - BarreirinhasMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Kayapó indianenBahia - ItacimirimRegenbui Chapada DiamantinaZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - ParanaguaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Canal do JariCentrumPará - Green LakeFoz do Iguaçu - Parque das AvesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazone - reuzenotterPará - Alter do ChãoBahia - LençóisBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - ParanaguaMaranhãoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloSanta CatarinaMorro de São PauloBúzios - Pousada ByblosItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - BelémBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaPará - Ilha do MosqueiroZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaAmazonas - Rio TapajósParaná - Foz do Iguaçu


18-daagse reis Historisch Brazilië

Share

De rijke historie van Brazilië is de rode draad door deze reis. Je begint in Rio en je reist per huurauto en vliegtuig door dit immense land met zijn boeiende geschiedenis. En omdat je tenslotte met vakantie bent doe je ook twee dagen strand.

Van Rio de Janeiro rij je zelf in je huurauto via Petrópolis naar Tiradentes. Je bezoekt Ouro Preto, Mariana en São João del Rey, en aan de noordoostkust Fort Oranje bij Itamaracá. Nog meer Nederlandse historie vind je verder naar het zuiden, in het plaatsje Penedo. En lest best: Salvador de Bahia met het unieke Pelourinho.

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in hotel Copa Sul of hotel Santa Teresa.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2
Na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor een citytour door Rio de Janeiro (lunch in een churrascaria is inbegrepen). Je brengt een bezoek aan het centrum, je rijdt langs de stranden Copacabana en Ipanema en met de kabelbaan ga je naar het Suikerbrood.

Aan het einde van de middag beklim je de (rol-)trappen van de Corcavado, om naast het 36 meter hoge Christusbeeld te genieten van het schitterende uitzicht over de stad, de stranden en de voor de kust liggende eilanden.

Dag 3
Hele dag ter vrije besteding om de stad en haar bewoners in je op te nemen of gewoon op een terrasje aan de Copacabana boulevard of het Ipanema strand te genieten.
Een aanrader is het terras van restaurant Colombo bij het fort aan het einde van de Copacabana boulevard. Een bezoek aan de gezellige wijk Leblon is ook zeker de moeite waard.

Dag 4
Na het ontbijt haal je bij het Localiza kantoor aan de Copacabana de huurauto op. Je rijdt via de mooie stad Petrópolis -de oude keizerstad- naar de staat Minas Gerais.

In Tiradentes eindigt de rit van vandaag. Hier begon ooit een grote volksopstand en één van de vele Braziliaanse feestdagen werd vernoemd naar deze historische stad.

Rest van de dag en avond ter vrije besteding.
Overnachting in Pousada Mãe d'Agua of hotel Solar da Ponte.

Dag 5
Je vervolgt je weg via São João del Rey en Congonhas naar Ouro Preto. Ouro Preto betekent zwart goud. Overnachting in pousada Classica of hotel Solar do Rosário.

Dag 6
Vandaag maak je een begeleide stadswandeling door Ouro Preto waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden onder je aandacht zullen worden gebracht.

De historische stad heeft zijn naam te danken aan de goudwinning van vroeger. Het gedolven goud werd dan over de Estrada Real naar Paraty vervoerd. Veel met goud versierde kerken herinneren nog aan deze tijd. Sinds 1981 staat Ouro Preto op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

In de middag kun je een facultatieve excursie naar Mariana maken of op eigen gelegenheid Ouro Preto verder bekijken.

Dag 7
In de loop van vandaag rij je naar Belo Horizonte waar je overnacht in hotel Belo Horizonte Othon Palace of hotel Mercure Belo Horizonte.

Dag 8
Vanochtend lever je de huurauto in op de luchthaven van Belo Horizonte en checkt in voor de vlucht naar Recife.

Aankomst in Recife, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel.

Je verblijft de komende nachten in pousada Dos Cuatro Cantos of hotel Sete Colinas in Olinda. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9
Op het programma staat vandaag een uitgebreide stadstour door het oude en nieuwe deel van Recife. Deze eindigt met een korte stadswandeling in Olinda.

Tip voor de lunch: restaurant Paraxaxá in de wijk Boa Viagem.

Dag 10
Dit wordt een dag met een Nederlands tintje: na het ontbijt een hele dag excursie naar Igarassu en het schiereiland Itamaracá waar het ooit door Nederlanders gebouwde Fort Oranje staat. Hoewel dit fort later door Portugezen werd afgebroken en opnieuw opgebouwd, zijn de fundamenten nog steeds Nederlands.

Lunch in Hotel Orange op steenworp afstand van het fort. De avond is ter vrije besteding in Olinda. Tip voor het diner: restaurant Oficina do Sabor op loopafstand van het hotel.

Dag 11
Je huurauto staat klaar bij het Localiza kantoor in Recife. In de loop van de ochtend ga je op weg naar Porto de Galinhas, een belangrijke badplaats in het weekend. Dan rij je verder naar Maceió, hoofdstad van de staat Alagoas.

Rest van de dag en avond ter vrije besteding.
Overnachting in hotel Ponta Verde of hotel Maceió Mar.

Dag 12
Verder naar het zuiden, waarbij je zoveel mogelijk de litoral - de mooie kustweg - zult volgen. Je komt langs kleine plaatsjes als Praia do Francés en Aracajú en neemt het pontje over de São Francisco rivier.

Je overnachtingplaats is Penedo, waar gouverneur Johan Maurits van Nassau in 1637 Fort Maurits liet bouwen ter verdediging van het Nederlandse bezit.
Overnachting in hotel São Francisco.

Dag 13
Vanmorgen doe je een stadswandeling door het historische centrum van Penedo. Je weg vervolgt langs de Linha Verde naar Praia do Forte.

Overnachting in pousada Praia das Ondas of hotel Tivoli Eco Resort. De rest van de dag en avond ter vrije besteding om lekker te slenteren in het gezellige centrum.

Dag 14 en 15
Vrije dagen om te genieten van strand en de groene omgeving.

Een bezoek aan Cachoeira (ca. 150 km.) is de moeite waard: een historisch klein stadje met o.a. een prachtige kathedraal en de sigarenfabriek (handgerolde sigaren) van Danneman. Iedere bezoeker aan Danneman wordt gevraagd om -zonder kosten- een boom te planten om het Atlantisch regenwoud te behouden.

Dag 16
In de loop van de ochtend rij je naar Salvador, de hoofdstad van Bahia. Je levert de huurauto in bij het Localiza kantoor.

Rest van de dag en avond ter vrije besteding.
Overnachtingen in hotel Porto Farol of hotel A Casa das Portas Velhas.

Dag 17
Vanochtend maak je een begeleide wandeling door het historische centrum, Pelourinho, dat op de monumentenlijst van Unesco staat. Je ontdekt hier mooie koloniale architectuur. Geniet van de smalle straatjes en historische huizen en kerken, zoals de Catedral Basílica uit 1656. Op de Praça Anchieta staat een van de mooiste barokkerken van Brazilië.

Rest van de dag ter vrije besteding.

Tip voor het diner: restaurant da Dadá, een beroemdheid in Brazilië met veel kookboeken op haar naam.

Tip voor na het diner: ga zéker naar het centrale plein in Pelourinho waar iedere dinsdagavond de bekende band Olodum in het openbaar oefent. Een festijn dat je zeker niet mag missen!

Dag 18
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de doorreis door Brazilië of de terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook minder bekende maatschappijen als TRIP, AZUL en Webjet kunnen we voor je reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2019
Historisch Brazilië
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Historisch Brazilië1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Middenklasse3.3121.7541.4631.514
Luxe klasse6.5453.5092.7173.193
Excursiepakket1.315766613534

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

Historisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch BraziliëHistorisch Brazilië