Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Verkeersbord in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaPará - Canal do JariPará - Rio XinguAmazone - afstandenMaranhão - BarreirinhasParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariBahia - LençóisRio de Janeiro - Santa TeresaFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada do Alto - AlagoasStrandwandeling in PernambucoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazone - reuzenotterParaná - ParanaguaZwemmende kinderen in de AmazonePontal de Boqueirão - PernambucoTuiuiu in de PantanalBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Ilha do MosqueiroMaranhão - Lençóis MaranhensesItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelPernambuco - Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuSanta CatarinaStrand Ilha do MelDevil's Throat Foz do IguaçuBahiaAmazonas - Rio TapajósWachten op de veerboot in PernambucoPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaAmazoneSanta CatarinaVissen op zee in SergipePará - Rio XinguPará - BelémParaná - MorretesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVeerboot in PernambucoAmazone - floraMaranhão - Lençóis MaranhensesChapada Diamantina - BahiaCentrumRegenbui Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantBaai van BúziosParaná - ParanaguaPará - AltamiraRio de Janeiro - CopacabanaBraziliaanse meisjes met brilPará - Canal do JariPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuBúzios - Pousada ByblosPará - Canal do JariPará - Alter do ChãoPará - Ilha do AmorZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - Pão de AçucarFoz do Iguaçu - Parque das AvesTafelbergen Chapada DiamantinaPousada Bejupira - AlagoasMaranhão - Chapada das MesasMaranhãoCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazoneWassen in de lokale rivier in BahiaMorro de São PauloBahia - ItacimirimBraziliaans meisjeMorro de São PauloBraziliaanse jongen in BahiaPará - Rio XinguPará - BelémBraziliaanse familie in de auto in BahiaAmazonePorto de Galinhas - Pousada Tabajuba


16-daagse reis A touch of the Amazon

Share

Een bijzondere reis door een al even bijzonder deel van het Amazonegebied: van Belém aan de Atlantische kust tot Manaus. Diverse begeleide excursies in een resort in de buurt van Manaus, trekkings en primitief onderkomen bij caboclo's.

Je zult tijdens deze reis in aanraking komen met indianen, veel vogels en andere dieren en versteld staan van de verschillen die de Amazone biedt.

Dag 1
aankomst in Belém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in hotel Expresso XXI of hotel Hilton Belém. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2
vandaag een halve dag een begeleide city tour door deze boeiende havenstad.

Dag 3
direct na het ontbijt vervoer naar Mosqueiro Island, één van de vele eilanden die Belém omringen. Na aankomst stap je in een kleine boot waarmee je door nauwe riviertjes vaart en in contact komt met de lokale bevolking. Deze tocht duurt ongeveer een uur en vervolgens begin je aan een korte trekking door het oerwoud waarbij je verschillende dieren kunt spotten ( spinnen, apen, vogels enz. ). Na afloop volgt de lunch.

Hierna vaar je per boot terug naar het beginpunt op het eiland vanwaar je de terugreis naar Belém maakt. Onderweg is er nog een stop bij een van de meest mooie (zoet water) stranden van de Amazone. Mogelijkheid tot zwemmen en rond 18.00 uur ben je weer terug in je hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4
vrije dag tot aan het vertrek (in de loop van de middag)naar de haven van Belém waar je inscheept op de Amazone boot die naar Santarém vaart.

Aan boord verblijf je in een cabine met toilet. Maaltijden aan boord zijn niet inbegrepen maar aan boord te koop.

Dag 5, 6
de Amazoneboten die wij gebruiken voor de passages over de Amazonerivier zijn reguliere passagiers/vrachtboten van o.a. AR Transportes. Onderweg zal in diverse plaatsen worden aangelegd om passagiers en vracht te laden en lossen. Een passage op één van deze boten is erg eenvoudig maar een groot avontuur!

hele dagen aan boord, alle tijd dus om de prachtige natuur van de Amazone te ondergaan. Regelmatig zullen kleine roeibootjes en kano's aanklampen om goederen aan de man te brengen. Stel deze mensen niet teleur maar koop een kleinigheid, hun blijdschap is hartverwarmend.
Tijdens deze bootreis zal je merken dat de Braziliaan een van nature vrolijke, positief ingesteld mens is die graag met je in kontakt komt. Wanneer je daarbij ook nog eens je best doet een woordje Portugees te spreken heb je vrienden voor het leven gemaakt!

Dag 7
aankomst in Santarém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie in Alter do Chão. Je verblijft de komende nacht in hotel Mingote of hotel Belo Alter. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8
vroeg in de ochtend beklimmen we de Pica de Piroca om de omgeving in ons op te nemen. Daarna de hele dag excursie per boot naar het o.a. het Groene Meer. Vislunch in Ponta de Pedra, een kleine gemeenschap aan de oever van de rivier. Overnachting in Alter do Chão.

Dag 9
hele dag excursie naar het Tapajós National Park met bezoeken aan Jamaraguá en Maguary, twee indianengemeenschappen. Op de terugweg genieten aan het prachtige strand van Cajatuba. Ovenachting in Alter do Chão.

Dag 10
halve dag excursie naar Belterra, een door Henri Ford gesticht dorpje midden in de Amazone, ten behoeve van zijn abeiders in de rubberplantages.
Belterra had de allereerste bioscoop én het eerste ziekenhuis van Zuid Amerika. De middag is vij om te genieten aan het strand van Ilha do Amor. Overnachting in Alter do Chão.

Dag 11
aan het eind van de ochtend vervoer naar de luchthaven van Santarém.
Aankomst in Manaus, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nacht in hotel Saint Paul of hotel Tropical Manaus Ecoresort.

Dag 12, 13, 14
in de ochtend wordt je bij het hotel opgehaald voor een city tour door Manaus. Na afloop reist je over de weg en het water naar één van de lodges rond Manaus.

De komende dagen maak je kennis met het dichte Amazone regenwoud onder begeleiding van ervaren - vaak Indiaanse - lokale gidsen die je alles kunnen vertellen over de uitbundige flora en fauna, de leefwijze en de gebruiken en de medicinale werkingen van sommige planten en hoe deze door de bewoners worden toegepast.

Er worden dagelijks excursies gemaakt vanuit de lodge zoals korte trekkings door het woud, vissen op piranha's, een boottocht naar de 'meeting of the waters', bezoek aan een caboclo familie en een nachtelijke speurtocht naar kaaimannen.

Dag 15
aan het einde van de middag terug naar Manaus. Je verblijft de laatste nacht in de Amazone in hotel Saint Paul of hotel Tropical Manaus. De avond is ter vrije besteding.

Dag 16
in de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugvlucht naar Europa.

Vluchten
Er zijn legio mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen, om die reden hebben wij bij onze Brazilië rondreizen geen vluchten vermeld. Braziltours kan vluchten met álle maatschappijen verzorgen waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.
Ook binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren, vaak maken wij hiervoor gebruik van een airpass, maar ook minder bekende maatschappijen als TRIP en AZUL kunnen wij reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2019
A touch of the Amazon
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
A touch of the Amazon1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Middenklasse3.0351.7201.5771.518
Luxe klasse5.2903.1423.1862.948
Excursiepakket581295215215

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

A touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the AmazonA touch of the Amazon