Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariZwemmende kinderen in de AmazoneItacimirim - Pousada Praia das OndasCentrumParaná - ParanaguaMaranhão - BarreirinhasSanta CatarinaPará - Kayapó indianenVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldAmazoneParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaStrand Ilha do MelWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhãoAmazonas - Rio TapajósGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBraziliaanse jongen in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimBahiaUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuPará - Alter do ChãoChapada Diamantina - BahiaPará - Rio XinguBúzios - Pousada ByblosFoz do Iguaçu - Parque das AvesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - MorretesRio de Janeiro - restaurantPará - Rio XinguBraziliaans meisjeVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáRegenbui Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesCentrum Lençóis - BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariStrandwandeling in PernambucoPará - BelémMorro de São PauloVissen op zee in SergipeParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - ChristusbeeldBahia - LençóisPará - Canal do JariVerkeersbord in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaOndergelopen woud in de AmazonePará - Ilha do AmorAmazone - floraBaai van BúziosMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParanagua baai in ParanáBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do JariPará - Ilha do MosqueiroMaranhão - Chapada das MesasParaná - ParanaguaPará - BelémPará - AltamiraSanta CatarinaPará - Canal do JariTuiuiu in de PantanalAmazoneRio de Janeiro - Santa TeresaPernambuco - Fernando de NoronhaMorro de São PauloPousada Bejupira - AlagoasBraziliaanse meisjes met brilSanta CatarinaTafelbergen Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoVeerboot in PernambucoAmazone - reuzenotterAmazone - afstandenPará - Green Lake


8-daagse reis A touch of Rio

Share

Rio de Janeiro is een prachtig gelegen stad die vooral bekend staat om het extravagante Carnaval en de schitterende stranden Copacabana, Ipanema en Leblon. Maar er is zoveel meer: niet te missen bezienswaardigheden als het Christusbeeld op de Corcovado berg, de kabelbaan naar het Pão do Açucar (het Suikerbrood), de hippiemarkt in Ipanema op zondagen, de bohemiaanse wijk Santa Teresa, de Guanabara baai, Lagoa Rodrigo de Freitas.....

tijdens deze reis krijg je alle hoogtepunten van deze stad te zien: het Christusbeeld, Suikerbrood, de wijk Santa Teresa - één van de vele favela's, de chiquere wijk Leblon, en natuurlijk die beroemde stranden Copacabana en Ipanema. Op naar Rio!

dag 1
aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

dag 2
vandaag begin je met de beste excursie om deze wereldstad te leren kennen en begrijpen. Je gaat fietsen (op een nagenoeg nieuwe oma fiets) onder Nederlandse begeleiding. Je loopt naar het fietsverhuur kantoor (ca. 600 meter van je hotel), zoekt een goede fiets uit en rijd via een klein stukje Copacabana naar het Arpoador strand, wereldberoemd bij surfers. Verder over het fietspad langs het Ipanema strand naar het kanaal dat Ipanema en Leblon van elkaar scheidt. Hier sla je af naar het Lagoa Rodrigo de Freitas waar tijdens de Olympische Spelen o.a. roeiwedstrijden worden gehouden. De lagune wordt helemaal rondgereden met verschillende stops onderweg, en aan het einde rij je via de wijk Ipanema weer terug naar Copacabana waar de fietsen worden ingeleverd.

dag 3
hele dag privé excursie Rio de Janeiro. Deze excursie laat je de mooiste plekjes van de stad zien waaronder natuurlijk het Christusbeeld en het Suikerbrood. De lunch in een churrasceria is inbegrepen.

Dag 4
een halve dag excursie naar de gepacificeerde favela Povão Povãozinho. Je word bij je hotel opgehaald en loopt naar deze favela waarvan je de steile trappen tot bovenaan de wijk beklimt, vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Copacabana. Onderweg word uiteraard het nodige uitgelegd en krijg je de kans met de bewoners te praten en het leven van alledag te zien. De lunch (inclusief) gebruik je in een 'comida caseira', een huiskamer restaurantje waarvan de favela er veel heeft. Prima lunchen voor weinig in een authentieke sfeer!

Dag 5
even een dagje rust want de hele dag ter eigen beschikking. Ga slenteren langs de Copacabana of Ipanema stranden, bezoek het Fort tussen de twee stranden of, als vandaag toevallig zondag is, ga de Hippiemarkt bezoeken. Lunchen doe je in het originele 'Garota de Ipanema' restaurant en dineren in het authentieke Café Llamas in de wijk Flamengo.

Dag 6
vandaag doe je een halve dag excursie naar de oude wijk Santa Teresa. Vanaf Estação Carioca bij de beroemde kathedraal in het centrum van de stad rij je met de "Bondinho", het elektrische trammetje, naar de wijk die veel overeenkomsten heeft met Lissabon.

Tip: gebruik de lunch in restaurant Sobre Natural.

Dag 7
Rio de Janeiro is de enige stad ter wereld met een regenwoud binnen de stadsgrenzen: het Nationaal Park Tijuca. De excursie van vandaag gaat daar naar toe en duurt een halve dag.

Dag 8
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of je terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook losse vluchten kunnen we voor je reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2019
A touch of Rio
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
A touch of Rio1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Middenklasse1.040521494512
Luxe klasse1.786961817945
Excursiepakket913535471427

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

A touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of Rio