Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada do Alto - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariBahia - LençóisOndergelopen woud in de AmazoneAmazonas - Rio TapajósTuiuiu in de PantanalSanta CatarinaSanta CatarinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariRio de Janeiro - Santa TeresaBahia - ItacimirimPará - Kayapó indianenVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - restaurantBaai van BúziosAmazone - reuzenotterBraziliaanse jongen in BahiaPará - Ilha do AmorAmazone - afstandenMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwen in BahiaParanagua baai in ParanáChapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariPará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarUitzicht Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPará - BelémPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaanse familie in de auto in BahiaMorro de São PauloParaná - ParanaguaParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloRio de Janeiro - CopacabanaPará - BelémMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMaranhão - Chapada das MesasParaná - MorretesVeerboot in PernambucoStrandwandeling in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasBúzios - Pousada ByblosMaranhãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPontal de Boqueirão - PernambucoAmazoneAmazoneZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrumMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroPará - Alter do ChãoVissen op zee in SergipeBraziliaans meisjeStrand Ilha do MelMaranhão - BarreirinhasParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilPará - Canal do JariSanta CatarinaPará - AltamiraPará - Green LakeZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - Ilha do MelWassen in de lokale rivier in BahiaBahiaPará - Rio XinguAmazone - floraPousada Bejupira - Alagoas


8-daagse reis A touch of Rio

Share

Rio de Janeiro is een prachtig gelegen stad die vooral bekend staat om het extravagante Carnaval en de schitterende stranden Copacabana, Ipanema en Leblon. Maar er is zoveel meer: niet te missen bezienswaardigheden als het Christusbeeld op de Corcovado berg, de kabelbaan naar het Pão do Açucar (het Suikerbrood), de hippiemarkt in Ipanema op zondagen, de bohemiaanse wijk Santa Teresa, de Guanabara baai, Lagoa Rodrigo de Freitas.....

tijdens deze reis krijg je alle hoogtepunten van deze stad te zien: het Christusbeeld, Suikerbrood, de wijk Santa Teresa - één van de vele favela's, de chiquere wijk Leblon, en natuurlijk die beroemde stranden Copacabana en Ipanema. Op naar Rio!

dag 1
aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

dag 2
vandaag begin je met de beste excursie om deze wereldstad te leren kennen en begrijpen. Je gaat fietsen (op een nagenoeg nieuwe oma fiets) onder Nederlandse begeleiding. Je loopt naar het fietsverhuur kantoor (ca. 600 meter van je hotel), zoekt een goede fiets uit en rijd via een klein stukje Copacabana naar het Arpoador strand, wereldberoemd bij surfers. Verder over het fietspad langs het Ipanema strand naar het kanaal dat Ipanema en Leblon van elkaar scheidt. Hier sla je af naar het Lagoa Rodrigo de Freitas waar tijdens de Olympische Spelen o.a. roeiwedstrijden worden gehouden. De lagune wordt helemaal rondgereden met verschillende stops onderweg, en aan het einde rij je via de wijk Ipanema weer terug naar Copacabana waar de fietsen worden ingeleverd.

dag 3
hele dag privé excursie Rio de Janeiro. Deze excursie laat je de mooiste plekjes van de stad zien waaronder natuurlijk het Christusbeeld en het Suikerbrood. De lunch in een churrasceria is inbegrepen.

Dag 4
een halve dag excursie naar de gepacificeerde favela Povão Povãozinho. Je word bij je hotel opgehaald en loopt naar deze favela waarvan je de steile trappen tot bovenaan de wijk beklimt, vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Copacabana. Onderweg word uiteraard het nodige uitgelegd en krijg je de kans met de bewoners te praten en het leven van alledag te zien. De lunch (inclusief) gebruik je in een 'comida caseira', een huiskamer restaurantje waarvan de favela er veel heeft. Prima lunchen voor weinig in een authentieke sfeer!

Dag 5
even een dagje rust want de hele dag ter eigen beschikking. Ga slenteren langs de Copacabana of Ipanema stranden, bezoek het Fort tussen de twee stranden of, als vandaag toevallig zondag is, ga de Hippiemarkt bezoeken. Lunchen doe je in het originele 'Garota de Ipanema' restaurant en dineren in het authentieke Café Llamas in de wijk Flamengo.

Dag 6
vandaag doe je een halve dag excursie naar de oude wijk Santa Teresa. Vanaf Estação Carioca bij de beroemde kathedraal in het centrum van de stad rij je met de "Bondinho", het elektrische trammetje, naar de wijk die veel overeenkomsten heeft met Lissabon.

Tip: gebruik de lunch in restaurant Sobre Natural.

Dag 7
Rio de Janeiro is de enige stad ter wereld met een regenwoud binnen de stadsgrenzen: het Nationaal Park Tijuca. De excursie van vandaag gaat daar naar toe en duurt een halve dag.

Dag 8
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of je terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook losse vluchten kunnen we voor je reserveren.

Indicatieprijs landarrangement 2018
A touch of Rio
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

A touch of Rio1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Middenklasse1.040521494512
Luxe klasse1.786961817945
Excursiepakket913535471427

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.

A touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of RioA touch of Rio