Onderweg - BrazilTours
Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldItacimirim - Pousada Praia das OndasBraziliaanse meisjes met brilBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhãoPará - Rio XinguPará - Canal do JariPará - Canal do JariPará - Ilha do AmorRio de Janeiro - Pão de AçucarGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaUitzicht Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaPousada Bejupira - AlagoasSanta CatarinaPousada do Alto - AlagoasPará - Kayapó indianenPará - Ilha do MosqueiroPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariSanta CatarinaDevil's Throat Foz do IguaçuPorto de Galinhas - Pousada TabajubaOndergelopen woud in de AmazoneTuiuiu in de PantanalPará - Alter do ChãoZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse familie in de auto in BahiaBaai van BúziosPernambuco - Fernando de NoronhaBraziliaans meisjeVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloSanta CatarinaAmazone - floraParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - AltamiraVissen op zee in SergipeRio de Janeiro - Santa TeresaWachten op de veerboot in PernambucoBahiaPará - Rio XinguPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaRegenbui Chapada DiamantinaPará - Rio XinguAmazoneUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloMorro de São PauloStrand Ilha do MelCentrumPará - BelémChapada Diamantina - BahiaParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Chapada das MesasRio de Janeiro - restaurantPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuAmazone - afstandenWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Green LakeMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazonas - Rio TapajósRio de Janeiro - CopacabanaParaná - MorretesPontal de Boqueirão - PernambucoBraziliaanse vrouwen in BahiaBahia - ItacimirimBúzios - Pousada ByblosStrandwandeling in PernambucoVeerboot in PernambucoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaBahia - LençóisMorro de São PauloAmazone


Onderweg

Aankomst/vertrek in je hotel
In de regel zal je je kamer / appartement kunnen betrekken tussen 14.00 en 16.00 uur op de dag van aankomst en op de dag van vertrek moeten verlaten tussen 11.00 en 14.00 uur. Wanneer je op de dag van vertrek door een laat vertrekuur van het vliegtuig langer van je kamer wenst gebruik te maken dien je dit met de receptie te overleggen. Uit service overwegingen kan dit worden toegestaan, maar het hotel kan je voor dit langere verblijf ook de kosten van een dagkamer in rekening brengen.
De meeste hotels vragen je bij het inchecken een aanbetaling ter verrekening van eventuele uitgaven tijdens je verblijf. Hiervoor volstaat meestal een imprint van je creditcard. Indien je geen uitgaven hebt gedaan krijg je de blanco creditcardslip weer overhandigd. Indien je wel uitgaven hebt gedaan raden wij je aan de rekening goed te controleren, daar restitutie achteraf vaak zeer moeizaam is.

(oudere) foto-, film- en videoapparatuur
In sommige landen kan materiaal hiervoor niet of nauwelijks te verkrijgen zijn, en vaak ook nog tegen hoge prijzen of is de verbruiksdatum al verstreken. Neem dus voldoende foto- film- of videomateriaal mee, evenals reserve batterijen.

Herbevestigen terugvlucht
Het merendeel van de internationale luchtvaartmaatschappijen stelt herbevestiging van de terugvlucht niet meer verplicht. Toch raden wij je aan uiterlijk 72 uur voor aanvang van de terugreis contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de lokale agent. Het kan voor komen dat een vertrektijd is gewijzigd.

Luchthavenbelastingen
Bij de reisarrangementen wordt aangegeven welke indicatieve luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen bij de reservering voldaan moeten worden. Deze zijn echter steeds aan wijzigingen onderhevig en zullen in geval van een verhoging door ons worden nabelast! In Brazilië en Zuid Amerikaanse landen moet je er rekening mee houden dat een vertrekbelasting wordt geheven, ook bij binnenlandse vluchten. Ook deze worden door ons al in de ticketprijs verwerkt.

Niet gebruikte overnachtingen
Gereserveerde overnachtingen waar je geen gebruik van hebt gemaakt kunnen niet worden gerestitueerd.

Ongedierte
BrazilTours organiseert reizen naar Brazilië. In Zuid Amerika komt ongedierte voor en je zult hier waarschijnlijk niet aan ontkomen. Effectieve bestrijding is niet altijd mogelijk en zelfs in de luxe hotels wil het ook nog wel eens voorkomen dat je een kakkerlak tegenkomt. Ook muggen komen zeer veel voor, wij raden
je aan een goede muggenstift mee te nemen, nog beter is ter plaatse een anti-muggenmiddel te kopen.

Overstappen en aansluitende vluchten
Indien je een vlucht hebt geboekt met een overstap dien je er rekening mee te houden dat wij of de luchtvaartmaatschappij deze soms ruim hebben ingepland. Hierbij is rekening gehouden met eventuele vertragingen en het feit dat je op sommige bestemmingen eerst door paspoortcontrole en douane moet vóór je kunt instappen voor je volgende vlucht ( met name in de Verenigde Staten is dit het geval ). Braziltours kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor een gemiste vlucht door opgelopen vertragingen van vluchten of onachtzaamheid van de reiziger!
Door allianties en samenwerkingsverbanden in de internationale luchtvaart kan het voorkomen dat vluchten worden uitgevoerd door een 'partner' maatschappij.

Taal
In Brazilië is de voertaal Portugees. In met name de hotels, tijdens excursies, bij autoverhuurmaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen wordt vaak wel Engels gesproken, maar een klein zakwoordenboekje kan tijdens je reis erg nuttig zijn!

Tips/fooien
Wanneer je tevreden bent over service en dienstverlening is een tip erg welkom. Een richtlijn hierbij is 10% van de restaurantrekening, een bellboy in een hotel R$ 1 per koffer, een kamermeisje R$ 1 per dag.
Bij rondreizen: de reisleider/gids R$ 2 per dag. Personeel in de reissector verdient een zeer laag loon waarbij een tip een welkome aanvulling is. Een blijk van waardering in de vorm van een tip wordt dan ook hoog gewaardeerd!

Op tijd aanwezig op Schiphol
Door de beperkingen van het aantal vluchtbewegingen op Schiphol (en meer buitenlandse luchthavens) kunnen vertragingen ontstaan. Luchtvaartmaatschappijen lopen hierdoor het risico hun slottijd (schema vertrektijd) te verliezen. Hierdoor, en door de verscherpte veiligheidscontroles, zijn de luchtvaartmaatschappijen gedwongen ruime instap- en overstaptijden te nemen.
Wij raden je daarom aan om tenminste 2,5 uur voor de geplande vertrektijd aanwezig te zijn. De soms grote drukte, meerdere veiligheidscontroles en de afstanden van de check-in balies naar de gate kunnen soms aanzienlijk zijn. Incheckbalies sluiten gezien de strakke slottijden strikt op tijd ( 45 minuten voor vertrek )!

Tropische zon
Stel je na aankomst niet onmiddellijk bloot aan het felle zonlicht dat, samen met de verkoelende zeewind, verraderlijk snel en pijnlijk kan werken! Met name tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon op haar gevaarlijkst en zeer verraderlijk. Zélfs wanneer de zon achter de wolken is verdwenen is het verstandig om tussen deze tijden in de schaduw te blijven, zeker de eerste dagen van je vakantie! Neem zonnebril en zonnehoed mee en een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor. Eventueel vergeten zonnebrandcreme kan op iedere bestemming worden gekocht.

Voltage
De gangbare voltage in Brazilië is 220, met enkele uitzonderingen van 110. Zie hiervoor onze informatiepagina's. Een transformator is dan nodig, tenzij je apparaat omschakelbaar is.

Vreemde valuta
Brazilië kent als betaalmiddel de Real ( Reais in het meervoud ), onderverdeeld in 100 Centavos.
Je kunt je Euro's beperkt wisselen in wisselkantoren of bij banken, maar beter is om te pinnen. Banco do Brasil, HSBC en Banco 24 Horas hebben prima werkende pinautomaten.
In veel - grotere - winkels kan je in Brazilië tegenwoordig je aankopen met je pinpas betalen!