Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - ParanaguaPará - Ilha do AmorPará - Kayapó indianenParaná - ParanaguaAmazoneSanta CatarinaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMorro de São PauloPará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósMaranhãoZwemmende kinderen in de AmazoneOndergelopen woud in de AmazoneBahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaSanta CatarinaItacimirim - Pousada Praia das OndasMaranhão - BarreirinhasSanta CatarinaBaai van BúziosRio de Janeiro - restaurantAmazone - reuzenotterPernambuco - Fernando de NoronhaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMorro de São PauloVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Pão de AçucarVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldWachten op de veerboot in PernambucoPará - BelémStrandwandeling in PernambucoBúzios - Pousada ByblosAmazone - afstandenCentrumTuiuiu in de PantanalParaná - ParanaguaBahia - ItacimirimPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse jongen in BahiaMorro de São PauloPará - AltamiraBraziliaans meisjeAmazone - floraPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVeerboot in PernambucoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáRio de Janeiro - CopacabanaPousada do Alto - AlagoasParaná - Ilha do MelPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - ChristusbeeldCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuParaná - MorretesPará - Rio XinguMorro de São PauloPará - Alter do ChãoPará - Ilha do MosqueiroMaranhão - Chapada das MesasPará - Canal do JariRio de Janeiro - Santa TeresaMaranhão - Lençóis MaranhensesVissen op zee in SergipePará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguRegenbui Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaPará - Green LakeBraziliaanse vrouwen in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBraziliaanse meisjes met brilTafelbergen Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuAmazonePará - Rio XinguBahia - LençóisStrand Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Canal do Jari


4-daagse reis Lençóis Maranhenses

Share

stel je een woestijn met licht en fijn zand voor, gevuld met oases en lagunes met kristalhelder blauw water met een aangename temperatuur.
Stel je nu voor dat zo’n paradijs werkelijk bestaat en zich aan de Braziliaanse noordkust bevindt: een betoverende en exotische plaats, de Lençóis Maranhenses.
Géén ander landschap kan zich met de Lençóis Maranhenses vergelijken. Tientallen meters hoge duinen van het fijnste zand, lagunes met kristalhelder water, rivieren en verlaten stranden strekken zich uit van het plaatsje Primeira Cruz tot Barreirinhas aan de rivier Preguiças in Maranhão.
In dit equatoriale woestijn paradijs van 155.000 hectare regent het 300 maal vaker dan in de Sahara waardoor het hele gebied een natuurlijke oase is.

Dag 1
je wordt al heel vroeg (ca. 05.00 uur) opgehaald bij je hotel in São Luis en naar het centrale busstation gebracht waar de minibus klaarstaat die je in ongeveer 4 uur naar Barreirinhas brengt. Langzaam vult de bus zich met lokale inwoners en gaan we op weg, onderweg wordt een sanitaire stop gemaakt.
Aankomst op het busstation van Barreirinhas waar je wordt opgewacht door onze lokale agent. De rest van de dag heb je ter eigen besteding om dit leuke rivierhavenplaatsje te ontdekken.

Barreirinhas is een klein stadje aan de oever van de Preguiças rivier die het stadje bijna helemaal omcirkelt waardoor het lijkt of het stadje op een eiland ligt.

Dag 2
we verlaten na het ontbijt Barreirinhas in Toyota Bandeirantes (4x4) en rijden over het zand naar Lagoa Bonita, één van de mooiste lagunes van het gebied. Witte zandduinen omgeven een natuurlijke kristalheldere lagune, zó mooi dat het bijna onwerkelijk lijkt. In de middag gaan we terug en stoppen in São Domingos, waar we een late lunch gebruiken in een drijvend restaurant (niet inbegrepen).

Dag 3
na het ontbijt per boot over de Preguiças rivier tot het dorpje Caburé. De Preguiças is een grote rivier die zijn oorsprong vindt in het binnenland van Maranhão en bijna de hele woestijn omcirkelt. We stoppen bij Pequenos Lençóis, een beschermd gebied. We wandelen door de duinen en zwemmen in lagunes (tussen april en oktober staat er normaal gesproken water in de lagunes). We vervolgen onze boottocht tot aan Caburé, een pittoresk vissersdorpje waarvan de simpele huisjes bedekt zijn met carnaúba (palm) bladeren. Na de lunch (niet inbegrepen)steken we de rivier over en gaan naar Mandacaru, een dorpje met ongeveer 100 huisjes welke rond de vuurtoren zijn gebouwd. Vanaf de vuurtoren een schitterend uitzicht over de zee, duinen en het landschap.
Aan het einde van de middag retour naar Barreirinhas.

Dag 4
vandaag heb je vrij om zelf nog het plaatsje te verkennen of op eigen gelegenheid een excursie te maken. In de loop van de middag staat de bus weer op je te wachten om je in ongeveer 4 uur terug te brengen naar São Luis. Aankomst in de vroege avond en privé transfer naar je hotel.

Verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te bekorten of verlengen. De volgorde van de excursies vanuit Barreirinhas wordt dan uiteraard aangepast.

accommodatie in São Luis
omdat deze excursie erg vroeg vertrek en in de avond terugkomt is het noodzakelijk dat je de nachten vóór en ná de excursie in São Luis verblijft. De reserveringen hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

vliegen naar Barreirinhas
op bepaalde dagen kan je van São Luis met een 5-persoons Cessna vliegen naar Barreirinhas, een spectaculair vlucht over de Lençóis Maranhenses! De toeslag hiervoor is op aanvraag.

begeleiding/gids
de excursie Lençóis Maranhenses wordt als basis begeleid door een Portugees sprekende gids. Een Engels sprekende gids is mogelijk tegen betaling van een toeslag (zie prijstabel).

Andere bouwstenen

De bouwsteen Lençóis Maranhenses kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen
- de 4-daagse bouwsteen Ilha do Mel
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis

Indicatieprijs landarrangement 2019
Lençóis Maranhenses
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.