Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Maranhão - Lençóis MaranhensesPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasParaná - Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaCentrumTafelbergen Chapada DiamantinaOndergelopen woud in de AmazoneTuiuiu in de PantanalVissen op zee in SergipePará - Canal do JariPousada Bejupira - AlagoasPará - Green LakeBúzios - Pousada ByblosPorto de Galinhas - Pousada TabajubaStrandwandeling in PernambucoParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasSanta CatarinaPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse meisjes met brilUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - BelémParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhãoPará - Kayapó indianenPará - Ilha do AmorBahia - ItacimirimPará - AltamiraStrand Ilha do MelRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguMorro de São PauloBahia - LençóisBaai van BúziosRio de Janeiro - CopacabanaBraziliaans meisjeMorro de São PauloMorro de São PauloVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazone - afstandenAmazonas - Rio TapajósParaná - ParanaguaZwemmende kinderen in de AmazonePará - Alter do ChãoBahiaParaná - MorretesSanta CatarinaMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguAmazone - floraRio de Janeiro - Santa TeresaUitzicht Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesDevil's Throat Foz do IguaçuVeerboot in PernambucoChapada Diamantina - BahiaBraziliaanse jongen in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáSanta CatarinaPará - Canal do JariPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesPontal de Boqueirão - PernambucoAmazoneBraziliaanse vrouwen in BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaAmazoneAmazone - reuzenotterParaná - Foz do IguaçuWachten op de veerboot in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaRegenbui Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasPará - Rio Xingu


4-daagse reis Lençóis Maranhenses

Share

stel je een woestijn met licht en fijn zand voor, gevuld met oases en lagunes met kristalhelder blauw water met een aangename temperatuur.
Stel je nu voor dat zo’n paradijs werkelijk bestaat en zich aan de Braziliaanse noordkust bevindt: een betoverende en exotische plaats, de Lençóis Maranhenses.
Géén ander landschap kan zich met de Lençóis Maranhenses vergelijken. Tientallen meters hoge duinen van het fijnste zand, lagunes met kristalhelder water, rivieren en verlaten stranden strekken zich uit van het plaatsje Primeira Cruz tot Barreirinhas aan de rivier Preguiças in Maranhão.
In dit equatoriale woestijn paradijs van 155.000 hectare regent het 300 maal vaker dan in de Sahara waardoor het hele gebied een natuurlijke oase is.

Dag 1
je wordt al heel vroeg (ca. 05.00 uur) opgehaald bij je hotel in São Luis en naar het centrale busstation gebracht waar de minibus klaarstaat die je in ongeveer 4 uur naar Barreirinhas brengt. Langzaam vult de bus zich met lokale inwoners en gaan we op weg, onderweg wordt een sanitaire stop gemaakt.
Aankomst op het busstation van Barreirinhas waar je wordt opgewacht door onze lokale agent. De rest van de dag heb je ter eigen besteding om dit leuke rivierhavenplaatsje te ontdekken.

Barreirinhas is een klein stadje aan de oever van de Preguiças rivier die het stadje bijna helemaal omcirkelt waardoor het lijkt of het stadje op een eiland ligt.

Dag 2
we verlaten na het ontbijt Barreirinhas in Toyota Bandeirantes (4x4) en rijden over het zand naar Lagoa Bonita, één van de mooiste lagunes van het gebied. Witte zandduinen omgeven een natuurlijke kristalheldere lagune, zó mooi dat het bijna onwerkelijk lijkt. In de middag gaan we terug en stoppen in São Domingos, waar we een late lunch gebruiken in een drijvend restaurant (niet inbegrepen).

Dag 3
na het ontbijt per boot over de Preguiças rivier tot het dorpje Caburé. De Preguiças is een grote rivier die zijn oorsprong vindt in het binnenland van Maranhão en bijna de hele woestijn omcirkelt. We stoppen bij Pequenos Lençóis, een beschermd gebied. We wandelen door de duinen en zwemmen in lagunes (tussen april en oktober staat er normaal gesproken water in de lagunes). We vervolgen onze boottocht tot aan Caburé, een pittoresk vissersdorpje waarvan de simpele huisjes bedekt zijn met carnaúba (palm) bladeren. Na de lunch (niet inbegrepen)steken we de rivier over en gaan naar Mandacaru, een dorpje met ongeveer 100 huisjes welke rond de vuurtoren zijn gebouwd. Vanaf de vuurtoren een schitterend uitzicht over de zee, duinen en het landschap.
Aan het einde van de middag retour naar Barreirinhas.

Dag 4
vandaag heb je vrij om zelf nog het plaatsje te verkennen of op eigen gelegenheid een excursie te maken. In de loop van de middag staat de bus weer op je te wachten om je in ongeveer 4 uur terug te brengen naar São Luis. Aankomst in de vroege avond en privé transfer naar je hotel.

Verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te bekorten of verlengen. De volgorde van de excursies vanuit Barreirinhas wordt dan uiteraard aangepast.

accommodatie in São Luis
omdat deze excursie erg vroeg vertrek en in de avond terugkomt is het noodzakelijk dat je de nachten vóór en ná de excursie in São Luis verblijft. De reserveringen hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

vliegen naar Barreirinhas
op bepaalde dagen kan je van São Luis met een 5-persoons Cessna vliegen naar Barreirinhas, een spectaculair vlucht over de Lençóis Maranhenses! De toeslag hiervoor is op aanvraag.

begeleiding/gids
de excursie Lençóis Maranhenses wordt als basis begeleid door een Portugees sprekende gids. Een Engels sprekende gids is mogelijk tegen betaling van een toeslag (zie prijstabel).

Andere bouwstenen

De bouwsteen Lençóis Maranhenses kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina

Indicatieprijs landarrangement 2019
Lençóis Maranhenses
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.