Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Ondergelopen woud in de AmazoneBahiaPará - Canal do JariAmazone - afstandenPará - Rio XinguBahia - ItacimirimSanta CatarinaDevil's Throat Foz do IguaçuMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenBraziliaans meisjePará - Canal do JariParaná - ParanaguaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse vrouwen in BahiaVerkeersbord in PernambucoWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - MorretesPará - Ilha do AmorAmazonePará - Rio XinguAmazone - floraRio de Janeiro - CopacabanaRio de Janeiro - ChristusbeeldMaranhãoAmazone - reuzenotterPontal de Boqueirão - PernambucoFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Alter do ChãoPernambuco - Fernando de NoronhaChapada Diamantina - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Green LakePará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasPousada Bejupira - AlagoasPará - BelémSanta CatarinaVeerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Chapada das MesasGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaBúzios - Pousada ByblosRio de Janeiro - restaurantFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrumVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáZwemmende kinderen in de AmazoneTuiuiu in de PantanalParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaPousada do Alto - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasStrand Ilha do MelParaná - Ilha do MelParaná - ParanaguaBraziliaanse familie in de auto in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilPará - Ilha do MosqueiroBaai van BúziosCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse jongen in BahiaPará - AltamiraMaranhão - Lençóis MaranhensesWachten op de veerboot in PernambucoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaAmazonas - Rio TapajósVissen op zee in SergipeUitzicht Chapada DiamantinaAmazoneRio de Janeiro - Santa TeresaBahia - LençóisPará - Rio XinguPará - Canal do JariVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - BelémSanta Catarina


4-daagse reis Ilha Grande

Share

als een kroonjuweel, omringd door 365 eilandjes, ligt Ilha Grande in de baai van Angra dos Reis, niet ver van Rio de Janeiro. Het is mogelijk om dágen over dit eiland te dwalen, langs beken, door de jungle of dagtochten naar een van de meer dan honderd stranden.
Ilha Grande verkeert in een overgangsfase, als voormalig gevangenis-kolonie is het eiland lange tijd gemeden door het toerisme. Op Ilha Grande rustte zowel een vloek als een zegen. Het eiland aan het einde van de wereld diende lang als maatschappelijk riool. Ongestoord door massatoerisme bouwden de rijken er hun villa's aan baaien, slechts bereikbaar per boot of helicopter. Minder welgestelde liefhebbers vonden onderdak in een handvol comfortable pensions. Sinds de sluiting van de gevangenis in 1994, wat gepaard ging met de democratisering van Brazilië, is het eiland volledig van het toerisme afhankelijk. Het eiland wordt dan bevolkt door Cariocas (inwoners van Rio), die de stad voor het weekend ontvluchten.
Ilha Grande is het grootste van 365 eilanden die behoren tot het Marine Statepark Angra dos Reis, en volgens het tijdschrift Times ligt hier één van de twaalf mooiste stranden ter wereld: Praia de Lopes Mendes, waar je alleen kunt komen met een bootje vanuit de hoofdstad en nog een stukje lopen over een glibberig bospad. Ongelooflijk dat hier vroeger een beruchte strafgevangenis stond!

dag 1
je wordt om een uur of tien vanochtend opgehaald vanaf je hotel in Rio de Janeiro door onze gids en via de prachtige route langs de Costa Verde rij je in ongeveer 2,5 uur naar Angra dos Reis. Je neemt hier de ferry naar het eiland die je in een goed uur overzet en aankomt op de pier bij het hoofdstadje Abraão. Omdat Ilha Grande een autovrij eiland is staan er kruiers klaar die je bagage in kruiwagens naar je accommodatie brengen (van tevoren de prijs afspreken!).
De rest van de dag heb je vrij om het leuke centrum te ontdekken en heerlijk te genieten van een caipirinha in één van de gezellige barretjes.

dag 2, 3
twee dagen helemaal voor jezelf om je onder te dompelen in het natuurgeweld van dit schitterende eiland. Ga zéker naar het Lopes Mendes strand -waar je bijna zeker de enige zult zijn, in ieder geval op een gedeelte ervan- ga snorkelen bij één van de stranden, maak een wandeling door de prachtige natuur, dompel je onder in de 'laidback' cultuur maar vooral: geniet!

dag 4
je hebt nog tijd om nog éven te genieten maar het afscheid nadert helaas. Je neemt de ferry naar het vasteland, waar de transfer klaarstaat om je terug naar Rio de Janeiro te brengen.

verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verlengen. De volgorde van de excursies zal dan worden aangepast

accommodatie in Rio de Janeiro
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Rio de Janeiro verblijft. De reservering hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha Grande kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park

Indicatieprijs landarrangement 2019
Ilha Grande
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Ilha Grande1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
Pousada Portal dos Borbas
3 dagen / 2 nachten424298292
4 dagen / 3 nachten509341332
Pousada Naturalia
3 dagen / 2 nachten452324296
4 dagen / 3 nachten552379339
Pousada Só Natureza
3 dagen / 2 nachten551361351
4 dagen / 3 nachten700436421
Hotel Sagu
3 dagen / 2 nachten678425397
4 dagen / 3 nachten891531489

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.