Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Bahia - ItacimirimUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesBahiaMaranhão - Chapada das MesasMorro de São PauloZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaParaná - ParanaguaPará - Canal do JariAmazoneUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada Bejupira - AlagoasPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Green LakeMorro de São PauloAmazoneFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguPousada do Alto - AlagoasChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaPará - Canal do JariBahia - LençóisAmazone - afstandenBraziliaanse jongen in BahiaPará - Ilha do MosqueiroCentrumTafelbergen Chapada DiamantinaPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguStrandwandeling in PernambucoRio de Janeiro - Santa TeresaPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariRio de Janeiro - restaurantStrand Ilha do MelPará - Rio XinguRio de Janeiro - CopacabanaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMorro de São PauloTuiuiu in de PantanalParaná - Foz do IguaçuBraziliaans meisjePará - BelémPará - AltamiraWachten op de veerboot in PernambucoParaná - ParanaguaParanagua baai in ParanáMaranhão - BarreirinhasRegenbui Chapada DiamantinaPará - BelémVerkeersbord in PernambucoOndergelopen woud in de AmazoneMaranhãoBúzios - Pousada ByblosCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaSanta CatarinaVeerboot in PernambucoBaai van BúziosParaná - MorretesAmazonas - Rio TapajósSanta CatarinaParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterZwemmende kinderen in de AmazonePernambuco - Fernando de NoronhaParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasVissen op zee in SergipePará - Alter do ChãoParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - Ilha do AmorBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazone - flora


4-daagse reis Ilha Grande

Share

als een kroonjuweel, omringd door 365 eilandjes, ligt Ilha Grande in de baai van Angra dos Reis, niet ver van Rio de Janeiro. Het is mogelijk om dágen over dit eiland te dwalen, langs beken, door de jungle of dagtochten naar een van de meer dan honderd stranden.
Ilha Grande verkeert in een overgangsfase, als voormalig gevangenis-kolonie is het eiland lange tijd gemeden door het toerisme. Op Ilha Grande rustte zowel een vloek als een zegen. Het eiland aan het einde van de wereld diende lang als maatschappelijk riool. Ongestoord door massatoerisme bouwden de rijken er hun villa's aan baaien, slechts bereikbaar per boot of helicopter. Minder welgestelde liefhebbers vonden onderdak in een handvol comfortable pensions. Sinds de sluiting van de gevangenis in 1994, wat gepaard ging met de democratisering van Brazilië, is het eiland volledig van het toerisme afhankelijk. Het eiland wordt dan bevolkt door Cariocas (inwoners van Rio), die de stad voor het weekend ontvluchten.
Ilha Grande is het grootste van 365 eilanden die behoren tot het Marine Statepark Angra dos Reis, en volgens het tijdschrift Times ligt hier één van de twaalf mooiste stranden ter wereld: Praia de Lopes Mendes, waar je alleen kunt komen met een bootje vanuit de hoofdstad en nog een stukje lopen over een glibberig bospad. Ongelooflijk dat hier vroeger een beruchte strafgevangenis stond!

dag 1
je wordt om een uur of tien vanochtend opgehaald vanaf je hotel in Rio de Janeiro door onze gids en via de prachtige route langs de Costa Verde rij je in ongeveer 3,5 uur naar Angra dos Reis. Je neemt hier de ferry naar het eiland die je in een goed uur overzet en aankomt op de pier bij het hoofdstadje Abraão. Omdat Ilha Grande een autovrij eiland is staan er kruiers klaar die je bagage in kruiwagens naar je accommodatie brengen (van tevoren de prijs afspreken!).
De rest van de dag heb je vrij om het leuke centrum te ontdekken en heerlijk te genieten van een caipirinha in één van de gezellige barretjes.

dag 2, 3
twee dagen helemaal voor jezelf om je onder te dompelen in het natuurgeweld van dit schitterende eiland. Ga zéker naar het Lopes Mendes strand -waar je bijna zeker de enige zult zijn, in ieder geval op een gedeelte ervan- ga snorkelen bij één van de stranden, maak een wandeling door de prachtige natuur, dompel je onder in de 'laidback' cultuur maar vooral: geniet!

dag 4
je hebt nog tijd om nog éven te genieten maar het afscheid nadert helaas. Je neemt de ferry naar het vasteland, waar de transfer klaarstaat om je terug naar Rio de Janeiro te brengen.

verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verlengen. De volgorde van de excursies zal dan worden aangepast

accommodatie in Rio de Janeiro
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Rio de Janeiro verblijft. De reservering hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

Indicatieprijs 2020
vertrek: dagelijks
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf € 390

in het hoogseizoen en tijdens nationale feestdagen geldt een toeslag.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha Grande kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 9-daagse bouwsteen Amazone excursie
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 4-daagse bouwsteen Lençóis Maranhenses


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.