Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguPará - Rio XinguGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimFoz do Iguaçu - Parque das AvesBúzios - Pousada ByblosOndergelopen woud in de AmazoneParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaPará - Ilha do AmorPará - AltamiraPará - Kayapó indianenZwemmende kinderen in de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Ilha do MelPará - Canal do JariSanta CatarinaMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaRio de Janeiro - restaurantMorro de São PauloPará - Canal do JariRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada do Alto - AlagoasCentrumStrand Ilha do MelPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariBraziliaans meisjeVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Pão de AçucarMaranhão - Chapada das MesasTuiuiu in de PantanalPará - Rio XinguSanta CatarinaAmazoneBraziliaanse vrouwen in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaPousada Bejupira - AlagoasChapada Diamantina - BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáStrandwandeling in PernambucoBaai van BúziosAmazone - floraPará - BelémBraziliaanse jongen in BahiaBahia - LençóisAmazoneMorro de São PauloVeerboot in PernambucoParaná - MorretesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaPará - Alter do ChãoWachten op de veerboot in PernambucoPará - Canal do JariRegenbui Chapada DiamantinaAmazone - afstandenPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Green LakeZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaAmazonas - Rio TapajósMaranhãoTafelbergen Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPousada do Alto - AlagoasVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaItacimirim - Pousada Praia das OndasBraziliaanse meisjes met brilPará - Ilha do MosqueiroMorro de São PauloAmazone - reuzenotterWassen in de lokale rivier in BahiaPará - BelémBahiaMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - Lençóis MaranhensesDevil's Throat Foz do IguaçuVissen op zee in Sergipe


4-daagse reis Ilha Grande

Share

als een kroonjuweel, omringd door 365 eilandjes, ligt Ilha Grande in de baai van Angra dos Reis, niet ver van Rio de Janeiro. Het is mogelijk om dágen over dit eiland te dwalen, langs beken, door de jungle of dagtochten naar een van de meer dan honderd stranden.
Ilha Grande verkeert in een overgangsfase, als voormalig gevangenis-kolonie is het eiland lange tijd gemeden door het toerisme. Op Ilha Grande rustte zowel een vloek als een zegen. Het eiland aan het einde van de wereld diende lang als maatschappelijk riool. Ongestoord door massatoerisme bouwden de rijken er hun villa's aan baaien, slechts bereikbaar per boot of helicopter. Minder welgestelde liefhebbers vonden onderdak in een handvol comfortable pensions. Sinds de sluiting van de gevangenis in 1994, wat gepaard ging met de democratisering van Brazilië, is het eiland volledig van het toerisme afhankelijk. Het eiland wordt dan bevolkt door Cariocas (inwoners van Rio), die de stad voor het weekend ontvluchten.
Ilha Grande is het grootste van 365 eilanden die behoren tot het Marine Statepark Angra dos Reis, en volgens het tijdschrift Times ligt hier één van de twaalf mooiste stranden ter wereld: Praia de Lopes Mendes, waar je alleen kunt komen met een bootje vanuit de hoofdstad en nog een stukje lopen over een glibberig bospad. Ongelooflijk dat hier vroeger een beruchte strafgevangenis stond!

dag 1
je wordt om een uur of tien vanochtend opgehaald vanaf je hotel in Rio de Janeiro door onze gids en via de prachtige route langs de Costa Verde rij je in ongeveer 2,5 uur naar Angra dos Reis. Je neemt hier de ferry naar het eiland die je in een goed uur overzet en aankomt op de pier bij het hoofdstadje Abraão. Omdat Ilha Grande een autovrij eiland is staan er kruiers klaar die je bagage in kruiwagens naar je accommodatie brengen (van tevoren de prijs afspreken!).
De rest van de dag heb je vrij om het leuke centrum te ontdekken en heerlijk te genieten van een caipirinha in één van de gezellige barretjes.

dag 2, 3
twee dagen helemaal voor jezelf om je onder te dompelen in het natuurgeweld van dit schitterende eiland. Ga zéker naar het Lopes Mendes strand -waar je bijna zeker de enige zult zijn, in ieder geval op een gedeelte ervan- ga snorkelen bij één van de stranden, maak een wandeling door de prachtige natuur, dompel je onder in de 'laidback' cultuur maar vooral: geniet!

dag 4
je hebt nog tijd om nog éven te genieten maar het afscheid nadert helaas. Je neemt de ferry naar het vasteland, waar de transfer klaarstaat om je terug naar Rio de Janeiro te brengen.

verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verlengen. De volgorde van de excursies zal dan worden aangepast

accommodatie in Rio de Janeiro
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Rio de Janeiro verblijft. De reservering hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha Grande kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Lençóis Maranhenses
- de 5-daagse bouwsteen Chapada das Mesas
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis

Indicatieprijs landarrangement 2019
Ilha Grande
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Ilha Grande1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
Pousada Portal dos Borbas
3 dagen / 2 nachten424298292
4 dagen / 3 nachten509341332
Pousada Naturalia
3 dagen / 2 nachten452324296
4 dagen / 3 nachten552379339
Pousada Só Natureza
3 dagen / 2 nachten551361351
4 dagen / 3 nachten700436421
Hotel Sagu
3 dagen / 2 nachten678425397
4 dagen / 3 nachten891531489

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.