Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Wachten op de veerboot in PernambucoPará - Ilha do MosqueiroVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Pão de AçucarMaranhãoMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - ItacimirimBúzios - Pousada ByblosPará - Rio XinguPousada Bejupira - AlagoasPará - AltamiraVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Ilha do MelPará - Alter do ChãoParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaAmazone - reuzenotterOndergelopen woud in de AmazoneTafelbergen Chapada DiamantinaBahia - LençóisParanagua baai in ParanáMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaStrandwandeling in PernambucoPará - Rio XinguPará - Rio XinguZwemmende kinderen in de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse meisjes met brilBraziliaanse jongen in BahiaAmazonas - Rio TapajósStrand Ilha do MelMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - ParanaguaPará - Canal do JariPará - Ilha do AmorPará - Green LakeAmazoneGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - BelémRio de Janeiro - restaurantBraziliaanse vrouwen in BahiaMorro de São PauloBraziliaans meisjeMorro de São PauloPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáWassen in de lokale rivier in BahiaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaSanta CatarinaPará - Kayapó indianenSanta CatarinaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariCentrumItacimirim - Pousada Praia das OndasRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - BelémPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaRegenbui Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaParaná - MorretesRio de Janeiro - CopacabanaSanta CatarinaRio de Janeiro - Santa TeresaPontal de Boqueirão - PernambucoChapada Diamantina - BahiaMaranhão - Chapada das MesasDevil's Throat Foz do IguaçuAmazone - afstandenParaná - Foz do IguaçuVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuBahiaMorro de São PauloVeerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuTuiuiu in de PantanalAmazone - floraZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBaai van BúziosParaná - ParanaguaPousada do Alto - AlagoasUitzicht Chapada DiamantinaAmazoneVissen op zee in Sergipe


4-daagse reis Ilha Grande

Share

als een kroonjuweel, omringd door 365 eilandjes, ligt Ilha Grande in de baai van Angra dos Reis, niet ver van Rio de Janeiro. Het is mogelijk om dágen over dit eiland te dwalen, langs beken, door de jungle of dagtochten naar een van de meer dan honderd stranden.
Ilha Grande verkeert in een overgangsfase, als voormalig gevangenis-kolonie is het eiland lange tijd gemeden door het toerisme. Op Ilha Grande rustte zowel een vloek als een zegen. Het eiland aan het einde van de wereld diende lang als maatschappelijk riool. Ongestoord door massatoerisme bouwden de rijken er hun villa's aan baaien, slechts bereikbaar per boot of helicopter. Minder welgestelde liefhebbers vonden onderdak in een handvol comfortable pensions. Sinds de sluiting van de gevangenis in 1994, wat gepaard ging met de democratisering van Brazilië, is het eiland volledig van het toerisme afhankelijk. Het eiland wordt dan bevolkt door Cariocas (inwoners van Rio), die de stad voor het weekend ontvluchten.
Ilha Grande is het grootste van 365 eilanden die behoren tot het Marine Statepark Angra dos Reis, en volgens het tijdschrift Times ligt hier één van de twaalf mooiste stranden ter wereld: Praia de Lopes Mendes, waar je alleen kunt komen met een bootje vanuit de hoofdstad en nog een stukje lopen over een glibberig bospad. Ongelooflijk dat hier vroeger een beruchte strafgevangenis stond!

dag 1
je wordt om een uur of tien vanochtend opgehaald vanaf je hotel in Rio de Janeiro door onze gids en via de prachtige route langs de Costa Verde rij je in ongeveer 2,5 uur naar Angra dos Reis. Je neemt hier de ferry naar het eiland die je in een goed uur overzet en aankomt op de pier bij het hoofdstadje Abraão. Omdat Ilha Grande een autovrij eiland is staan er kruiers klaar die je bagage in kruiwagens naar je accommodatie brengen (van tevoren de prijs afspreken!).
De rest van de dag heb je vrij om het leuke centrum te ontdekken en heerlijk te genieten van een caipirinha in één van de gezellige barretjes.

dag 2, 3
twee dagen helemaal voor jezelf om je onder te dompelen in het natuurgeweld van dit schitterende eiland. Ga zéker naar het Lopes Mendes strand -waar je bijna zeker de enige zult zijn, in ieder geval op een gedeelte ervan- ga snorkelen bij één van de stranden, maak een wandeling door de prachtige natuur, dompel je onder in de 'laidback' cultuur maar vooral: geniet!

dag 4
je hebt nog tijd om nog éven te genieten maar het afscheid nadert helaas. Je neemt de ferry naar het vasteland, waar de transfer klaarstaat om je terug naar Rio de Janeiro te brengen.

verlengen
bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verlengen. De volgorde van de excursies zal dan worden aangepast

accommodatie in Rio de Janeiro
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Rio de Janeiro verblijft. De reservering hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt moeten wij de naam en het adres van je hotel hebben i.v.m. de nodige transfers.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha Grande kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 4-daagse bouwsteen Ilha do Mel
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina

Indicatieprijs landarrangement 2019
Ilha Grande
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Ilha Grande1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
Pousada Portal dos Borbas
3 dagen / 2 nachten424298292
4 dagen / 3 nachten509341332
Pousada Naturalia
3 dagen / 2 nachten452324296
4 dagen / 3 nachten552379339
Pousada Só Natureza
3 dagen / 2 nachten551361351
4 dagen / 3 nachten700436421
Hotel Sagu
3 dagen / 2 nachten678425397
4 dagen / 3 nachten891531489

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.