Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vissen op zee in SergipePará - Green LakePará - Canal do JariParaná - ParanaguaPará - Rio XinguPousada do Alto - AlagoasAmazoneStrand Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - BelémZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaWassen in de lokale rivier in BahiaPará - AltamiraPará - BelémMaranhão - BarreirinhasSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaBahiaPernambuco - Fernando de NoronhaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaFoz do Iguaçu - Parque das AvesTafelbergen Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilAmazone - afstandenAmazonas - Rio TapajósCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaSanta CatarinaMorro de São PauloSanta CatarinaAmazoneRio de Janeiro - Pão de AçucarVeerboot in PernambucoRio de Janeiro - CopacabanaMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - LençóisAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguPará - Rio XinguRio de Janeiro - restaurantBúzios - Pousada ByblosOndergelopen woud in de AmazoneCentrum Lençóis - BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMorro de São PauloBaai van BúziosParaná - ParanaguaMorro de São PauloMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariChapada Diamantina - BahiaCentrumParaná - Foz do IguaçuGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaStrandwandeling in PernambucoParaná - MorretesMaranhão - Lençóis MaranhensesZwemmende kinderen in de AmazoneItacimirim - Pousada Praia das OndasTuiuiu in de PantanalPará - Kayapó indianenPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Alter do ChãoAmazone - floraRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Canal do JariFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahia - ItacimirimDevil's Throat Foz do IguaçuPousada Bejupira - AlagoasMaranhão - Chapada das MesasMaranhãoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - Ilha do MosqueiroParaná - Ilha do MelParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuVerkeersbord in PernambucoPará - Ilha do AmorBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaBraziliaans meisjePará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaWachten op de veerboot in PernambucoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáParaná - ParanaguaRio de Janeiro - Christusbeeld


4-daagse reis Ilha do Mel

Share

een korte uitstap vanuit Curitiba naar Ilha do Mel, het 'honingeiland' voor de kust van Paraná.
Je reist met de Serra Verde Express trein door een schitterend landschap naar het historische Morretes waar je de lunch gebruikt (inbegrepen).
Vervoer per privé auto naar Pontal do Sul waar je de ferry neemt naar het plaatsje Encantadas op Ilha do Mel.
Je verblijft in Pousada Enseada das Conchas, een kleinschalige maar comfortabele pousada met een rustige en schitterende ligging aan één van de breedste stranden.

Ilha do Mel is volledig autovrij. Bij aankomst op de ferrypier staan kruiers met kruiwagens klaar om je naar je pousada te brengen. 's Avonds is er geen licht in de vorm van straatlantaarns zodat je regelmatig in het donker bijna tegen iemand aanloopt. De welkomstgroet is dan ook 'hoppa', van schrik, omdat je bijna tegen iemand aanloopt.

dag 1
na het ontbijt word je al om 07.30 uur opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht voor de schitterende treinreis met de Serra Verde Express door de Mata Atlantica, over bergen en door dalen naar het historische plaatsje Morretes.
De lunch wordt hier gebruikt (inbegrepen) waarna transfer naar het haventje van Pontal do Sul vanwaar de ferry vertrekt naar Encantadas.
Na aankomst regel je zelf een kruier (die al staan te wachten bij de pier) om je bagage te vervoeren en je de weg naar pousada Enseada das Conchas te wijzen.

Ilha do Mel
Het 'honing eiland' ligt in een ecologische haven in de baai van Paranaguá, 2,5 mijl van het vasteland en staat geregistreerd als Historisch en Artistiek Erfgoed van de staat Paraná.
Het autovrije eiland heeft een zeer rijke flora en fauna in een unieke omgeving, en een groot aantal stranden met klinkende namen als Limoeiro, Brasilia, Praia do Miguel en Praia de Fora.

Door de sterke aanlandige wind is Ilha do Mel een paradijs voor surfers, er worden hier dan ook vaak kampioenschappen gehouden.
Bij het plaatsje Fortaleza Nossa Senhora dos Prazeres (of kortweg Fortaleza da Barra) staat een in 1767 door koning José van Portugal gebouwd fort om de baai te beschermen. De vuurtoren Conchas werd in 1872 door koning Pedro II gebouwd om zeilschepen in de Paranaguá baai te begeleiden.

dag 2, 3
vrije dagen om dit mooie eiland te ontdekken. Neem vanaf Encantadas een bootje naar Brasilia, gebruik daar de lunch en loop dan terug over verlaten stranden naar de pousada. Je bent weliswaar even onderweg maar de natuur en de verlaten stranden zijn zó mooi dat je niet eens in de gaten hebt hoeveel kilometers je aflegt.

dag 4
vanochtend neem je na het ontbijt de ferry van Encantadas naar Ponta do Sul op het vasteland waar een transfer voor je klaarstaat om je terug naar Curitiba te brengen. Deze transfer gaat over de Via Graciosa, één van de mooiste routes langs de kust.

verlengen
bovenstaand geven we een 4- daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze in te korten of te verlengen.

accommodatie in Curitiba
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Curitiba verblijft. We helpen je graag met het vinden van een hotel en het maken van een reservering.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha do Mel kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis

Indicatieprijs landarrangement 2019
Ilha do Mel
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Ilha do Mel1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
4 dagen / 3 nachtenOp aanvraag632600
5 dagen / 4 nachtenOp aanvraag718679

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.