Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Centrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaVissen op zee in SergipeStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaBahiaPousada do Alto - AlagoasParaná - ParanaguaPará - BelémMaranhão - Lençóis MaranhensesPernambuco - Fernando de NoronhaPará - Canal do JariPará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarPorto de Galinhas - Pousada TabajubaRio de Janeiro - CopacabanaUitzicht Chapada DiamantinaFoz do Iguaçu - Parque das AvesVerkeersbord in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariPará - BelémAmazoneSanta CatarinaPará - Rio XinguPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse meisjes met brilZwemmende kinderen in de AmazonePará - Rio XinguMorro de São PauloPará - Canal do JariParaná - MorretesAmazonas - Rio TapajósPará - Alter do ChãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - AltamiraAmazone - floraAmazone - afstandenCentrum Lençóis - BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMaranhão - Chapada das MesasPará - Kayapó indianenDevil's Throat Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneSanta CatarinaParaná - ParanaguaPontal de Boqueirão - PernambucoRio de Janeiro - ChristusbeeldPousada Bejupira - AlagoasWachten op de veerboot in PernambucoMaranhãoParaná - Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáTuiuiu in de PantanalParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldSanta CatarinaBraziliaans meisjeMorro de São PauloParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosMorro de São PauloMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse jongen in BahiaCentrumBahia - LençóisParanagua baai in ParanáBraziliaanse vrouwen in BahiaAmazonePará - Ilha do MosqueiroBaai van BúziosRio de Janeiro - restaurantCentrum Lençóis - BahiaUitzicht Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasStrand Ilha do MelPará - Ilha do AmorMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - ItacimirimPará - Green LakeVeerboot in PernambucoAmazone - reuzenotter


4-daagse reis Ilha do Mel

Share

een korte uitstap vanuit Curitiba naar Ilha do Mel, het 'honingeiland' voor de kust van Paraná. Je reist met de Serra Verde Express trein door een schitterend landschap naar het historische Morretes waar je de lunch gebruikt (inbegrepen). Vervoer per privé auto naar Pontal do Sul waar je de ferry neemt naar het plaatsje Encantadas op Ilha do Mel.
Je verblijft in Pousada Enseada das Conchas, een kleinschalige maar comfortabele pousada met een rustige en schitterende ligging aan één van de breedste stranden.

Ilha do Mel is volledig autovrij. Bij aankomst op de ferrypier staan kruiers met kruiwagens klaar om je naar je pousada te brengen. 's Avonds is er geen licht in de vorm van straatlantaarns zodat je regelmatig in het donker bijna tegen iemand aanloopt. De welkomstgroet is dan ook 'hoppa', van schrik, omdat je bijna tegen iemand aanloopt.

dag 1
na het ontbijt word je al om 07.30 uur opgehaald bij je hotel en naar het treinstation gebracht voor de schitterende treinreis met de Serra Verde Express door de Mata Atlantica, over bergen en door dalen naar het historische plaatsje Morretes. De lunch wordt hier gebruikt (inbegrepen) waarna transfer naar het haventje van Pontal do Sul vanwaar de ferry vertrekt naar Encantadas.
Na aankomst regel je zelf een kruier (die al staan te wachten bij de pier) om je bagage te vervoeren en je de weg naar pousada Enseada das Conchas te wijzen.

Ilha do Mel
Het 'honing eiland' ligt in een ecologische haven in de baai van Paranaguá, 2,5 mijl van het vasteland en staat geregistreerd als Historisch en Artistiek Erfgoed van de staat Paraná.
Het autovrije eiland heeft een zeer rijke flora en fauna in een unieke omgeving, en een groot aantal stranden met klinkende namen als Limoeiro, Brasilia, Praia do Miguel en Praia de Fora.

Door de sterke aanlandige wind is Ilha do Mel een paradijs voor surfers, er worden hier dan ook vaak kampioenschappen gehouden.
Bij het plaatsje Fortaleza Nossa Senhora dos Prazeres (of kortweg Fortaleza da Barra) staat een in 1767 door koning José van Portugal gebouwd fort om de baai te beschermen. De vuurtoren Conchas werd in 1872 door koning Pedro II gebouwd om zeilschepen in de Paranaguá baai te begeleiden.

dag 2, 3
vrije dagen om dit mooie eiland te ontdekken. Neem vanaf Encantadas een bootje naar Brasilia, gebruik daar de lunch en loop dan terug over verlaten stranden naar de pousada. Je bent weliswaar even onderweg maar de natuur en de verlaten stranden zijn zó mooi dat je niet eens in de gaten hebt hoeveel kilometers je aflegt.

dag 4
vanochtend neem je na het ontbijt de ferry van Encantadas naar Ponta do Sul op het vasteland waar een transfer voor je klaarstaat om je terug naar Curitiba te brengen. Deze transfer gaat over de Via Graciosa, één van de mooiste routes langs de kust.

verlengen
bovenstaand geven we een 4- daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze in te korten of te verlengen.

accommodatie in Curitiba
omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Curitiba verblijft. We helpen je graag met het vinden van een hotel en het maken van een reservering.

Indicatieprijs 2020
vertrek: vrijdag, zaterdag of zondag
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf € 478

in het hoogseizoen en tijdens nationale feestdagen geldt een toeslag.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Ilha do Mel kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 9-daagse bouwsteen Amazone excursie
- de 5-daagse bouwsteen Chapada das Mesas
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 3-daagse bouwsteen Paraty


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.