Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguSanta CatarinaPará - Alter do ChãoPará - Ilha do MosqueiroPará - Canal do JariPorto de Galinhas - Pousada TabajubaPousada do Alto - AlagoasRegenbui Chapada DiamantinaAmazonas - Rio TapajósPará - Rio XinguBahiaRio de Janeiro - restaurantPousada Bejupira - AlagoasMorro de São PauloParaná - ParanaguaVeerboot in PernambucoBúzios - Pousada ByblosAmazoneMaranhãoBahia - LençóisCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaMorro de São PauloBraziliaans meisjeFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Rio XinguZwemmende kinderen in de AmazoneVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - CopacabanaPará - Green LakeStrand Ilha do MelVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáMorro de São PauloMaranhão - Chapada das MesasUitzicht Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - ChristusbeeldFoz do Iguaçu - Parque das AvesStrandwandeling in PernambucoSanta CatarinaItacimirim - Pousada Praia das OndasMorro de São PauloAmazone - reuzenotterCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - BelémCentrumPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasParanagua baai in ParanáUitzicht Chapada DiamantinaAmazone - floraChapada Diamantina - BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaBahia - ItacimirimSanta CatarinaAmazone - afstandenPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Kayapó indianenPará - AltamiraVissen op zee in SergipeTafelbergen Chapada DiamantinaBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - Canal do JariPará - Canal do JariZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBaai van BúziosBraziliaanse meisjes met brilAmazonePará - Ilha do AmorVerkeersbord in PernambucoParaná - ParanaguaWachten op de veerboot in PernambucoParaná - MorretesDevil's Throat Foz do IguaçuPará - BelémOndergelopen woud in de AmazoneTuiuiu in de PantanalGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - BarreirinhasParaná - Ilha do Mel


4-daagse reis Iguaçu watervallen

Share

De maar liefst 275 watervallen over meer dan drie kilometer verspreid vormen samen de watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens deze korte excursie bezoek je dit natuurspektakel dat zijn gelijke in de wereld niet kent.

dag 1
Onze agent verwelkomt je op de luchthaven van Foz do Iguaçu en brengt je naar hotel San Martin in de omgeving van de watervallen of naar pousada Charm Iguaçu of hotel Best Western Taroba in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om de omgeving te verkennen.

Onze tip: Zorg dat de batterij van je camera helemaal is opgeladen en koop bij de ingang van het park een plastic regencape!

dag 2
Na het ontbijt word je opgehaald voor de gids en chauffeur. Bij de ingang van het Parque Nacional is een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de watervallen. Terwijl jij de expositie bezoekt zorgt de gids voor de toegangskaartjes.

Vervolgens rijden jullie ongeveer een kwartier door het indrukwekkende regenwoud naar het begin van het speciaal aangelegde wandelpad. Zodra je de auto uitstapt hoor je het donderende geraas in de verte.

Het eerste uitkijkpunt doet je naar de rest verlangen. Je wandelt onder begeleiding van de gids naar de watervallen. Hij kan je vertellen over de natuur, de namen van de watervallen, de Guarani Indianen die oorspronkelijk uit deze regio komen, en de onvoorstelbare hoeveelheid water die naar beneden stort - in de regenperiode tot wel 3 miljoen liter per seconde!

Er is een loopbrug over het water en je kunt eventueel naar het neerstortende water van de Duivelskeel lopen. Hoewel je wel op veilige afstand blijft is een nat pak door de mist van het opstuivende water gegarandeerd.

Na afloop heb je op straatniveau gelegenheid om rond te lopen of winkeltjes te bezoeken. Je hebt ook tijd voor restaurant Das Canoas, dat enkel voor de lunch open is.
Gids en chauffeur brengen je terug naar je hotel, en je hebt de rest van de dag ter eigen besteding. Je kunt bijvoorbeeld het vogelpark Parque das Aves te bezoeken. Maar bij helder weer behoort ook een helikoptervlucht boven de watervallen tot de mogelijkheden.

dag 3
Je neemt je paspoort mee, want je gaat de grens Brazilië-Argentinië over. Ook hier ga je weer het Parque Nacional in. Je wandelt 10 minuten door een tuin met lage en dichte begroeiing en ineens...sta je aan het begin van de wandelroute die bijna helemaal bestaat uit een loopbrug boven de watervallen. En dat is het grote verschil met de Braziliaanse kant: hier sta je vaak recht boven een waterval en je kijkt naar het water dat zich in de diepte stort. Indrukwekkend!

Aan het einde van de loopbrug stap je in een treintje. Over een smalspoor rij je naar een volgende loopbrug, en deze voert je tot vlak boven de Garganta del Diablo (Duivelskeel). Hier sta je boven het punt waar je gisteren in Brazilië geëindigd bent, en ook hier komt je regencape van pas.

Eenmaal terug in je hotel is de rest van de dag weer ter eigen besteding.

dag 4
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt tot aan het moment van vertrek naar de luchthaven voor je volgende vlucht. Je hebt bijvoorbeeld tijd voor een Macuco Safari, een avontuurlijke tocht over de rivier tot dicht bij de watervallen.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Iguaçu watervallen kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 5-daagse bouwsteen Chapada das Mesas
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis

Indicatieprijs landarrangement 2018
Iguaçu watervallen
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Iguaçu watervallen1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Pousada Charm Iguassu516283236234
Hotel Best Western Tarobá566301240251
Hotel San Martin682376379327

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.