Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - ParanaguaMaranhãoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaParaná - Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesStrandwandeling in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesMaranhão - Chapada das MesasMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaVerkeersbord in PernambucoPará - Ilha do AmorPousada Bejupira - AlagoasZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariMorro de São PauloPontal de Boqueirão - PernambucoBahia - LençóisBahiaCentrumMaranhão - BarreirinhasBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - restaurantVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguRio de Janeiro - CopacabanaAmazonePará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuPará - Alter do ChãoMorro de São PauloAmazonas - Rio TapajósAmazone - floraTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Santa TeresaPará - Canal do JariWassen in de lokale rivier in BahiaSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - BelémPará - AltamiraPernambuco - Fernando de NoronhaTafelbergen Chapada DiamantinaBraziliaans meisjeMorro de São PauloBraziliaanse familie in de auto in BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Kayapó indianenDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloVissen op zee in SergipeCentrum Lençóis - BahiaOndergelopen woud in de AmazoneBraziliaanse meisjes met brilRegenbui Chapada DiamantinaPará - Ilha do MosqueiroAmazone - afstandenZwemmende kinderen in de AmazoneBúzios - Pousada ByblosParanagua baai in ParanáSanta CatarinaSanta CatarinaAmazoneStrand Ilha do MelPará - Canal do JariBraziliaanse jongen in BahiaUitzicht Chapada DiamantinaParaná - MorretesBaai van BúziosItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Green LakeAmazone - reuzenotterRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - BelémChapada Diamantina - BahiaPousada do Alto - AlagoasBahia - ItacimirimParaná - Paranagua


4-daagse reis Iguaçu watervallen

Share

De maar liefst 275 watervallen over meer dan drie kilometer verspreid vormen samen de watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens deze korte excursie bezoek je dit natuurspektakel dat zijn gelijke in de wereld niet kent.

dag 1
Onze agent verwelkomt je op de luchthaven van Foz do Iguaçu en brengt je naar hotel San Martin in de omgeving van de watervallen of naar pousada Charm Iguaçu of hotel Best Western Taroba in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om de omgeving te verkennen.

Onze tip: Zorg dat de batterij van je camera helemaal is opgeladen en koop bij de ingang van het park een plastic regencape!

dag 2
Na het ontbijt word je opgehaald voor de gids en chauffeur. Bij de ingang van het Parque Nacional is een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de watervallen. Terwijl jij de expositie bezoekt zorgt de gids voor de toegangskaartjes.

Vervolgens rijden jullie ongeveer een kwartier door het indrukwekkende regenwoud naar het begin van het speciaal aangelegde wandelpad. Zodra je de auto uitstapt hoor je het donderende geraas in de verte.

Het eerste uitkijkpunt doet je naar de rest verlangen. Je wandelt onder begeleiding van de gids naar de watervallen. Hij kan je vertellen over de natuur, de namen van de watervallen, de Guarani Indianen die oorspronkelijk uit deze regio komen, en de onvoorstelbare hoeveelheid water die naar beneden stort - in de regenperiode tot wel 3 miljoen liter per seconde!

Er is een loopbrug over het water en je kunt eventueel naar het neerstortende water van de Duivelskeel lopen. Hoewel je wel op veilige afstand blijft is een nat pak door de mist van het opstuivende water gegarandeerd.

Na afloop heb je op straatniveau gelegenheid om rond te lopen of winkeltjes te bezoeken. Je hebt ook tijd voor restaurant Das Canoas, dat enkel voor de lunch open is.
Gids en chauffeur brengen je terug naar je hotel, en je hebt de rest van de dag ter eigen besteding. Je kunt bijvoorbeeld het vogelpark Parque das Aves te bezoeken. Maar bij helder weer behoort ook een helikoptervlucht boven de watervallen tot de mogelijkheden.

dag 3
Je neemt je paspoort mee, want je gaat de grens Brazilië-Argentinië over. Ook hier ga je weer het Parque Nacional in. Je wandelt 10 minuten door een tuin met lage en dichte begroeiing en ineens...sta je aan het begin van de wandelroute die bijna helemaal bestaat uit een loopbrug boven de watervallen. En dat is het grote verschil met de Braziliaanse kant: hier sta je vaak recht boven een waterval en je kijkt naar het water dat zich in de diepte stort. Indrukwekkend!

Aan het einde van de loopbrug stap je in een treintje. Over een smalspoor rij je naar een volgende loopbrug, en deze voert je tot vlak boven de Garganta del Diablo (Duivelskeel). Hier sta je boven het punt waar je gisteren in Brazilië geëindigd bent, en ook hier komt je regencape van pas.

Eenmaal terug in je hotel is de rest van de dag weer ter eigen besteding.

dag 4
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt tot aan het moment van vertrek naar de luchthaven voor je volgende vlucht. Je hebt bijvoorbeeld tijd voor een Macuco Safari, een avontuurlijke tocht over de rivier tot dicht bij de watervallen.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Iguaçu watervallen kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Lençóis Maranhenses
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park

Indicatieprijs landarrangement 2019
Iguaçu watervallen
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Iguaçu watervallen1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Pousada Charm Iguassu516283236234
Hotel Best Western Tarobá566301240251
Hotel San Martin682376379327

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.