Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Alter do ChãoUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPará - Canal do JariMaranhão - Chapada das MesasCentrumAmazonas - Rio TapajósPará - AltamiraMorro de São PauloPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhãoMorro de São PauloSanta CatarinaPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - Pão de AçucarVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldStrand Ilha do MelPará - Canal do JariAmazone - floraPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariPará - Canal do JariPousada do Alto - AlagoasBraziliaanse jongen in BahiaDevil's Throat Foz do IguaçuFoz do Iguaçu - Parque das AvesWassen in de lokale rivier in BahiaChapada Diamantina - BahiaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - restaurantPará - BelémAmazone - reuzenotterRio de Janeiro - Santa TeresaParaná - Ilha do MelVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhão - BarreirinhasAmazoneStrandwandeling in PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaAmazonePará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaRegenbui Chapada DiamantinaParaná - MorretesBraziliaanse vrouwen in BahiaParanagua baai in ParanáParaná - Foz do IguaçuPousada do Alto - AlagoasCentrum Lençóis - BahiaTuiuiu in de PantanalWachten op de veerboot in PernambucoTafelbergen Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguBahia - ItacimirimBúzios - Pousada ByblosZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBaai van BúziosAmazone - afstandenPorto de Galinhas - Pousada TabajubaUitzicht Chapada DiamantinaVerkeersbord in PernambucoBraziliaans meisjeVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Rio XinguMorro de São PauloPará - BelémPousada Bejupira - AlagoasBraziliaanse meisjes met brilBraziliaanse familie in de auto in BahiaMorro de São PauloPará - Ilha do AmorPará - Ilha do MosqueiroRio de Janeiro - CopacabanaParaná - ParanaguaZwemmende kinderen in de AmazoneRio de Janeiro - ChristusbeeldSanta CatarinaPará - Green LakeBahiaParaná - ParanaguaSanta CatarinaBahia - LençóisVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáOndergelopen woud in de Amazone


4-daagse reis Iguaçu watervallen

Share

De maar liefst 275 watervallen over meer dan drie kilometer verspreid vormen samen de watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens deze korte excursie bezoek je dit natuurspektakel dat zijn gelijke in de wereld niet kent.

dag 1
Onze agent verwelkomt je op de luchthaven van Foz do Iguaçu en brengt je naar hotel San Martin in de omgeving van de watervallen of naar pousada Charm Iguaçu of hotel Best Western Taroba in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om de omgeving te verkennen.

Onze tip: Zorg dat de batterij van je camera helemaal is opgeladen en koop bij de ingang van het park een plastic regencape!

dag 2
Na het ontbijt word je opgehaald voor de gids en chauffeur. Bij de ingang van het Parque Nacional is een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de watervallen. Terwijl jij de expositie bezoekt zorgt de gids voor de toegangskaartjes.

Vervolgens rijden jullie ongeveer een kwartier door het indrukwekkende regenwoud naar het begin van het speciaal aangelegde wandelpad. Zodra je de auto uitstapt hoor je het donderende geraas in de verte.

Het eerste uitkijkpunt doet je naar de rest verlangen. Je wandelt onder begeleiding van de gids naar de watervallen. Hij kan je vertellen over de natuur, de namen van de watervallen, de Guarani Indianen die oorspronkelijk uit deze regio komen, en de onvoorstelbare hoeveelheid water die naar beneden stort - in de regenperiode tot wel 3 miljoen liter per seconde!

Er is een loopbrug over het water en je kunt eventueel naar het neerstortende water van de Duivelskeel lopen. Hoewel je wel op veilige afstand blijft is een nat pak door de mist van het opstuivende water gegarandeerd.

Na afloop heb je op straatniveau gelegenheid om rond te lopen of winkeltjes te bezoeken. Je hebt ook tijd voor restaurant Das Canoas, dat enkel voor de lunch open is.
Gids en chauffeur brengen je terug naar je hotel, en je hebt de rest van de dag ter eigen besteding. Je kunt bijvoorbeeld het vogelpark Parque das Aves te bezoeken. Maar bij helder weer behoort ook een helikoptervlucht boven de watervallen tot de mogelijkheden.

dag 3
Je neemt je paspoort mee, want je gaat de grens Brazilië-Argentinië over. Ook hier ga je weer het Parque Nacional in. Je wandelt 10 minuten door een tuin met lage en dichte begroeiing en ineens...sta je aan het begin van de wandelroute die bijna helemaal bestaat uit een loopbrug boven de watervallen. En dat is het grote verschil met de Braziliaanse kant: hier sta je vaak recht boven een waterval en je kijkt naar het water dat zich in de diepte stort. Indrukwekkend!

Aan het einde van de loopbrug stap je in een treintje. Over een smalspoor rij je naar een volgende loopbrug, en deze voert je tot vlak boven de Garganta del Diablo (Duivelskeel). Hier sta je boven het punt waar je gisteren in Brazilië geëindigd bent, en ook hier komt je regencape van pas.

Eenmaal terug in je hotel is de rest van de dag weer ter eigen besteding.

dag 4
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt tot aan het moment van vertrek naar de luchthaven voor je volgende vlucht. Je hebt bijvoorbeeld tijd voor een Macuco Safari, een avontuurlijke tocht over de rivier tot dicht bij de watervallen.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Iguaçu watervallen kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil

Indicatieprijs landarrangement 2019
Iguaçu watervallen
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Iguaçu watervallen1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr2x2-pers.kmr
Pousada Charm Iguassu516283236234
Hotel Best Western Tarobá566301240251
Hotel San Martin682376379327

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.