Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Rio de Janeiro - CopacabanaPará - Ilha do AmorChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaAmazone - afstandenUitzicht Chapada DiamantinaCentrumPousada do Alto - AlagoasPará - Ilha do MosqueiroMorro de São PauloSanta CatarinaParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - Santa TeresaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuPará - Rio XinguVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - AltamiraMaranhãoParaná - Foz do IguaçuMorro de São PauloPará - Green LakeAmazone - reuzenotterRio de Janeiro - ChristusbeeldParaná - Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesBahia - ItacimirimBaai van BúziosVerkeersbord in PernambucoAmazoneBraziliaans meisjeCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - restaurantFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoPará - Canal do JariParanagua baai in ParanáTuiuiu in de PantanalBraziliaanse familie in de auto in BahiaParaná - ParanaguaBahia - LençóisPará - Canal do JariSanta CatarinaMaranhão - Chapada das MesasBraziliaanse jongen in BahiaPará - Rio XinguGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasTafelbergen Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in BahiaFoz do Iguaçu - Parque das AvesPernambuco - Fernando de NoronhaBúzios - Pousada ByblosZwemmende kinderen in de AmazonePará - BelémPará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósStrandwandeling in PernambucoPará - Alter do ChãoVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáDevil's Throat Foz do IguaçuParaná - ParanaguaRegenbui Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeParaná - MorretesAmazone - floraPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaPará - BelémVeerboot in PernambucoMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloPorto de Galinhas - Pousada TabajubaStrand Ilha do MelMorro de São PauloPará - Canal do JariPará - Rio XinguBraziliaanse meisjes met brilAmazoneBahiaMaranhão - BarreirinhasParaná - ParanaguaPontal de Boqueirão - PernambucoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrum Lençóis - BahiaPará - Kayapó indianenPousada Bejupira - Alagoas


8-daagse reis Diep in de Amazone

Share

deze bijzondere semi-avontuurlijke excursie laat je kennismaken met één van de mooiste delen van de Amazone, waar de grote rivieren Tapajós, Arapiúns en Amazone samenkomen, waardoor begroeiing en met name de fauna erg verschillend zijn. Je bezoekt tijdens deze reis een aantal Indiaanse nederzettingen waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan, maar door de hulp van o.a. onze lokale agent een wat beter bestaan hebben door o.a. als woudgidsen te fungeren, lunches te verschaffen en een slaapplaats te bieden. Het onderkomen is primitief (hangmatten en op een boot) maar deze excursie zal door de culturele en natuurlijke hoogtepunten een blijvende indruk achterlaten!

De beste maanden om deze excursie te maken zijn van eind april/begin mei tot eind november. In de overige maanden is het regenseizoen waardoor een deel van het programma in het 'water' kan vallen.

dag 1
Op de luchthaven van Santarém word je afgehaald en naar het plaatsje Alter do Chão gebracht, een rit van zo’n 45 minuten.

Je laat je bagage in je pousada en je vertrekt per boot naar het Green Lake, een kalm binnenmeer met een uitbundige vegetatie.
Je gaat verder naar het Enchanted Forest, een ondergelopen woud met gigantische bomen en kristalhelder water.
Tegen zonsondergang ben je op Cururú Beach waar je onder het genot van een vers bereide caipirinha zeer waarschijnlijk roze en grijze dolfijnen zult kunnen zien.

De avond heb je ter vrije besteding in Alter do Chão waar op het gezellige marktplein altijd wat te doen is.

dag 2
Vandaag ga je naar het Tapajós Nationale Forest (Flona), een primair woud van 600.000 hectare met gigantische -Brazilnut- bomen. Na ongeveer 2,5 uur op de traditionele boot -onderweg genietend van vers tropisch fruit en sap- kom je aan bij de São Domingos Community die je met open armen ontvangt. Je krijgt een indruk van de lokale gebruiken en leefwijze.

Vanuit deze nederzetting ga je te voet verder. In 3-4 uur loop je door het primaire woud dat gedomineerd wordt door enorme bomen, fruit, vogels, medicinale planten en andere cadeaus van moeder natuur, naar het overnachtingkamp. De hutten voor bezoekers zijn gebouwd van hout en bladeren, van de ongeveer 600 jaar oude en gigantische bomen. In je hangmat ben je omringd door de geluiden van het regenwoud.

Dit is geen muskietengebied, hoewel klamboes eventueel beschikbaar zijn. Muskieten gedijen niet bij het zwarte, zure water van de rivier.

dag 3
Na het ontbijt wandel je terug naar de Rio Tapajós voor een verfrissende duik. De boot vaart in 40 minuten naar de Maguary nederzetting. De bewoners tappen hier latex uit de rubberbomen en maken op een ecologische manier allerlei producten zoals portefeuilles, handtassen en backpacks. Je bezoekt het schooltje, het dorpshuis en enkele huizen en zo maak je kennis met hun manier van leven.

Bij de Jamaraquá nederzetting vloeit een brede stroom, ontstaan diep in het woud, in de Rio Tapajós. Dit is een van de beste plekken om te snorkelen en de verschillende soorten ‘aquarium’-vissen te zien die in het Amazonegebied zwemmen. Onze lokale gidsen zijn experts in fauna en flora en kunnen je precies vertellen welke vissen je ziet.
Een barbecue van de zelf (?) gevangen vis aan een verlaten strand is de afsluiting van vandaag. Je overnacht aan boord.

dag 4
Aan de overkant van de 14,5 kilometer brede Rio Tapajós ligt het Tapajós-Arapiuns Extractive Reservaat. Daar vind je onder andere twee meren, mooie en verlaten stranden en de Maripá nederzetting. Tijdens een trekking door savanne en secundair regenwoud heb je kans dat je apen, eekhoorns, toekans, papagaaien, spechten en andere dieren ziet.

Aan het einde van deze ongeveer drie uur durende trekking kom je bij de Vila Ana nederzetting aan de Rio Arapiuns. Hier worden rivierschildpadden, vis en inheemse bijen gekweekt. De overnachting is weer op de boot, die aanlegt aan één van de verlaten stranden van deze heldere rivier.

dag 5
De ochtend is gereserveerd voor het strand, vissen, snorkelen en rust.

Na de lunch ga je naar de Urucureá nederzetting. Men beschildert de bladeren van de tucumã palmboom met oude Indiaanse tekens in natuurlijke inkten en leeft van de verkoop van deze handarbeidartikelen. Vervolgens maak je een korte trekking naar de Rio Amazonas met kans dat je begeleidt wordt door apen en vogels (op veilige afstand).

De overnachting is gepland op Lago Grande, een verlaten strand waar de rivieren Arapiuns en Amazonas samenkomen.

dag 6
Vandaag vaar je een groot gedeelte in de kano's in de Varzéa (ondergelopen woud) van de Amazonerivier, het aan dieren meest rijke gebied. Je maakt kans om kaaimannen, dolfijnen (roze en grijze), apen, iguanas, luiaards, honderden soorten vogels en duizenden kleurrijke (en luidruchtige) parkieten te zien en horen.

Tegen het begin van de avond ben je terug in Alter do Chão voor overnachting.

dag 7
Een vrije dag in Alter do Chão. Je kunt het dorp gaan ontdekken, de uitstekende en rijk gesorteerde souvenirwinkel bezoeken of heerlijk luieren aan het schitterende strand van Ilha do Amor. Ook erg interessant is het Cajueiro Educational Center, waar een sociaal educatieproject is gevestigd.

Het is ook mogelijk een excursie naar Santarém te maken om het drukke leven van een Amazone havenstad te ontdekken.

dag 8
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Santarém gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming in Brazilië.

dagprogramma
Bovenstaand programma is voornamelijk van toepassing in de droge maanden (april/mei tot half november), in de regenperiode kan het programma afwijken. Sowieso kan het programma licht afwijken door weersomstandigheden, afspraken met lokale indianenstammen en tijdstip van aankomst en vertrek.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

vluchten naar Santarém
omdat Santarém niet heel goede vliegverbindingen heeft, is het soms noodzakelijk aan het begin van deze excursie een extra overnachting in Alter do Chão te reserveren.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Diep in de Amazone kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 5-daagse bouwsteen Chapada das Mesas

Indicatieprijs landarrangement 2018
Diep in de Amazone
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Diep in de Amazone2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Toeristenklasse1.000844733678611

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.