Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - ParanaguaParaná - Ilha do MelPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse vrouwen in BahiaRio de Janeiro - Santa TeresaVeerboot in PernambucoParaná - Foz do IguaçuCentrumTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Pão de AçucarVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPousada Bejupira - AlagoasAmazone - afstandenAmazone - floraVerkeersbord in PernambucoBraziliaanse meisjes met brilPará - Kayapó indianenBahiaMaranhão - Chapada das MesasPará - Green LakeBahia - ItacimirimMaranhão - BarreirinhasVissen op zee in SergipeBraziliaanse jongen in BahiaWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaMaranhãoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPará - BelémPará - Rio XinguPará - Rio XinguPará - Canal do JariAmazonas - Rio TapajósAmazone - reuzenotterPará - Canal do JariPará - Canal do JariZwemmende kinderen in de AmazoneSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesBaai van BúziosBahia - LençóisPousada do Alto - AlagoasBraziliaans meisjePará - Ilha do AmorBraziliaanse familie in de auto in BahiaSanta CatarinaMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantOndergelopen woud in de AmazonePará - Ilha do MosqueiroStrand Ilha do MelMorro de São PauloUitzicht Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoRegenbui Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaSanta CatarinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Rio XinguDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Alter do ChãoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPará - BelémAmazoneAmazoneChapada Diamantina - BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaBúzios - Pousada ByblosItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaPará - AltamiraVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaRio de Janeiro - ChristusbeeldParanagua baai in ParanáParaná - MorretesUitzicht Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuStrandwandeling in PernambucoPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Canal do JariCentrum Lençóis - Bahia


8-daagse reis Diep in de Amazone

Share

deze bijzondere semi-avontuurlijke excursie laat je kennismaken met één van de mooiste delen van de Amazone, waar de grote rivieren Tapajós, Arapiúns en Amazone samenkomen, waardoor begroeiing en met name de fauna erg verschillend zijn. Je bezoekt tijdens deze reis een aantal Indiaanse nederzettingen waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan, maar door de hulp van o.a. onze lokale agent een wat beter bestaan hebben door o.a. als woudgidsen te fungeren, lunches te verschaffen en een slaapplaats te bieden. Het onderkomen is primitief (hangmatten en op een boot) maar deze excursie zal door de culturele en natuurlijke hoogtepunten een blijvende indruk achterlaten!

De beste maanden om deze excursie te maken zijn van eind april/begin mei tot eind november. In de overige maanden is het regenseizoen waardoor een deel van het programma in het 'water' kan vallen.

dag 1
Op de luchthaven van Santarém word je afgehaald en naar het plaatsje Alter do Chão gebracht, een rit van zo’n 45 minuten.

Je laat je bagage in je pousada en je vertrekt per boot naar het Green Lake, een kalm binnenmeer met een uitbundige vegetatie.
Je gaat verder naar het Enchanted Forest, een ondergelopen woud met gigantische bomen en kristalhelder water.
Tegen zonsondergang ben je op Cururú Beach waar je onder het genot van een vers bereide caipirinha zeer waarschijnlijk roze en grijze dolfijnen zult kunnen zien.

De avond heb je ter vrije besteding in Alter do Chão waar op het gezellige marktplein altijd wat te doen is.

dag 2
Vandaag ga je naar het Tapajós Nationale Forest (Flona), een primair woud van 600.000 hectare met gigantische -Brazilnut- bomen. Na ongeveer 2,5 uur op de traditionele boot -onderweg genietend van vers tropisch fruit en sap- kom je aan bij de São Domingos Community die je met open armen ontvangt. Je krijgt een indruk van de lokale gebruiken en leefwijze.

Vanuit deze nederzetting ga je te voet verder. In 3-4 uur loop je door het primaire woud dat gedomineerd wordt door enorme bomen, fruit, vogels, medicinale planten en andere cadeaus van moeder natuur, naar het overnachtingkamp. De hutten voor bezoekers zijn gebouwd van hout en bladeren, van de ongeveer 600 jaar oude en gigantische bomen. In je hangmat ben je omringd door de geluiden van het regenwoud.

Dit is geen muskietengebied, hoewel klamboes eventueel beschikbaar zijn. Muskieten gedijen niet bij het zwarte, zure water van de rivier.

dag 3
Na het ontbijt wandel je terug naar de Rio Tapajós voor een verfrissende duik. De boot vaart in 40 minuten naar de Maguary nederzetting. De bewoners tappen hier latex uit de rubberbomen en maken op een ecologische manier allerlei producten zoals portefeuilles, handtassen en backpacks. Je bezoekt het schooltje, het dorpshuis en enkele huizen en zo maak je kennis met hun manier van leven.

Bij de Jamaraquá nederzetting vloeit een brede stroom, ontstaan diep in het woud, in de Rio Tapajós. Dit is een van de beste plekken om te snorkelen en de verschillende soorten ‘aquarium’-vissen te zien die in het Amazonegebied zwemmen. Onze lokale gidsen zijn experts in fauna en flora en kunnen je precies vertellen welke vissen je ziet.
Een barbecue van de zelf (?) gevangen vis aan een verlaten strand is de afsluiting van vandaag. Je overnacht aan boord.

dag 4
Aan de overkant van de 14,5 kilometer brede Rio Tapajós ligt het Tapajós-Arapiuns Extractive Reservaat. Daar vind je onder andere twee meren, mooie en verlaten stranden en de Maripá nederzetting. Tijdens een trekking door savanne en secundair regenwoud heb je kans dat je apen, eekhoorns, toekans, papagaaien, spechten en andere dieren ziet.

Aan het einde van deze ongeveer drie uur durende trekking kom je bij de Vila Ana nederzetting aan de Rio Arapiuns. Hier worden rivierschildpadden, vis en inheemse bijen gekweekt. De overnachting is weer op de boot, die aanlegt aan één van de verlaten stranden van deze heldere rivier.

dag 5
De ochtend is gereserveerd voor het strand, vissen, snorkelen en rust.

Na de lunch ga je naar de Urucureá nederzetting. Men beschildert de bladeren van de tucumã palmboom met oude Indiaanse tekens in natuurlijke inkten en leeft van de verkoop van deze handarbeidartikelen. Vervolgens maak je een korte trekking naar de Rio Amazonas met kans dat je begeleidt wordt door apen en vogels (op veilige afstand).

De overnachting is gepland op Lago Grande, een verlaten strand waar de rivieren Arapiuns en Amazonas samenkomen.

dag 6
Vandaag vaar je een groot gedeelte in de kano's in de Varzéa (ondergelopen woud) van de Amazonerivier, het aan dieren meest rijke gebied. Je maakt kans om kaaimannen, dolfijnen (roze en grijze), apen, iguanas, luiaards, honderden soorten vogels en duizenden kleurrijke (en luidruchtige) parkieten te zien en horen.

Tegen het begin van de avond ben je terug in Alter do Chão voor overnachting.

dag 7
Een vrije dag in Alter do Chão. Je kunt het dorp gaan ontdekken, de uitstekende en rijk gesorteerde souvenirwinkel bezoeken of heerlijk luieren aan het schitterende strand van Ilha do Amor. Ook erg interessant is het Cajueiro Educational Center, waar een sociaal educatieproject is gevestigd.

Het is ook mogelijk een excursie naar Santarém te maken om het drukke leven van een Amazone havenstad te ontdekken.

dag 8
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Santarém gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming in Brazilië.

dagprogramma
Bovenstaand programma is voornamelijk van toepassing in de droge maanden (april/mei tot half november), in de regenperiode kan het programma afwijken. Sowieso kan het programma licht afwijken door weersomstandigheden, afspraken met lokale indianenstammen en tijdstip van aankomst en vertrek.

dierenleven
de dieren welke in het dagprogramma worden beschreven komen in dit gebied wel degelijk voor maar het moge duidelijk zijn dat in het wild levende dieren zich niet laten dwingen zich te laten zien. Wees dus niet teleurgesteld als je weinig dieren ziet tijdens jouw excursie maar geniet van natuur en cultuur!

vluchten naar Santarém
omdat Santarém niet heel goede vliegverbindingen heeft, is het soms noodzakelijk aan het begin van deze excursie een extra overnachting in Alter do Chão te reserveren.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Diep in de Amazone kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge

Indicatieprijs landarrangement 2017
Diep in de Amazone
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Diep in de Amazone2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Toeristenklasse1.000844733678611

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.