Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pará - Rio XinguPará - Canal do JariPará - BelémTafelbergen Chapada DiamantinaWachten op de veerboot in PernambucoAmazoneZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - ParanaguaStrandwandeling in PernambucoMaranhão - Chapada das MesasItacimirim - Pousada Praia das OndasPousada do Alto - AlagoasPará - Rio XinguPorto de Galinhas - Pousada TabajubaFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - Foz do IguaçuPernambuco - Fernando de NoronhaMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaBaai van BúziosMaranhão - Lençóis MaranhensesParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaPará - Green LakeOndergelopen woud in de AmazoneAmazone - floraBraziliaanse vrouwen in BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoCentrumPará - BelémRio de Janeiro - CopacabanaAmazoneRio de Janeiro - Santa TeresaTuiuiu in de PantanalMaranhão - BarreirinhasRio de Janeiro - Pão de AçucarBúzios - Pousada ByblosVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - restaurantMorro de São PauloBraziliaanse familie in de auto in BahiaBahiaDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhãoRegenbui Chapada DiamantinaVerkeersbord in PernambucoPará - Canal do JariParaná - ParanaguaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoPará - Alter do ChãoBraziliaans meisjeCentrum Lençóis - BahiaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasPará - Rio XinguSanta CatarinaChapada Diamantina - BahiaParaná - Foz do IguaçuPará - Kayapó indianenRio de Janeiro - ChristusbeeldZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaBahia - LençóisStrand Ilha do MelPará - Ilha do MosqueiroParaná - MorretesBraziliaanse meisjes met brilVissen op zee in SergipeAmazone - reuzenotterPousada Bejupira - AlagoasFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaParaná - Ilha do MelPará - Ilha do AmorMorro de São PauloAmazone - afstandenMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuWassen in de lokale rivier in BahiaBraziliaanse jongen in BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáSanta CatarinaBahia - ItacimirimAmazonas - Rio TapajósParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariPará - AltamiraMorro de São Paulo


5-daagse reis Chapada dos Guimarães

Share

de Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur –natuurlijke waterbronnen en watervallen- maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika wordt het verondersteld verantwoordelijk te zijn voor het magnetisme van de regio en wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er geen zo mooi als de Salto do Veu da Noiva, de entree tot het Parque Naçional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989.
Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Dag 1
aankomst en verwelkoming in Cuiabá en transfer naar Chapada dos Guimarães. In de middag bezoeken we één van de interessantste punten van het stadje: het Belvedere of The Geodysic Center, een bijzondere plaats om het moerasplateau te overzien; veel mensen komen hier in de avond om vreemde lichten te ontdekken, spectaculairder dan de lichten van de stad die een gedeelte van het plateau verlichten. Het Geodysic Centre ligt op gelijke afstand tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in het hart van Zuid Amerika, en wordt door Caetano Veloso bezongen in 'Um Indio'. Op deze plaats wachten we op de zonsondergang waarna we terug naar het hotel gaan voor de overnachting.

Dag 2
na het ontbijt naar het Caminho das Águas in het Parque Nacional. De Caminho wordt gevormd door o.a. de Rio de Sete Setembro in een serie van kleine watervallen welke hun oorsprong allemaal in het park vinden. Bezoek aan een zandstenen grot, de Casa da Pedra. Hierna een wandeling van 3 kilometer die ons langs veel watervallen leidt: Pulo, Degrau, Prainha, Hidromassagem en Andorinhas. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de 86 meter hoge waterval Véu da Noiva, waar we een typische regionale lunch 'Galinha com arroiz' zullen gebruiken. Aan het einde van de middag retour naar de pousada voor de overnachting. 

Dag 3
na het ontbijt gaan we naar Caverna Aroe Jariú, de grootste zandsteengrot van Brazilië met een lengte van 1.550 meter en omgeven door veel watervallen in de omgeving. De ingang van de grot is 30 meter breed, en van hier lopen we naar het binnenste waar verschillende ondergrondse meren te vinden zijn.
Na de lunch (niet inbegrepen) gaan we terug naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt vertrek naar Cidade de Pedra waar we de rand van de Chapada bezoeken, rotsen met een verticale steile wand tot wel 350 meter hoog. We bezoeken de 50 meter diepe Portão do Inferno canyon, waar veel ara's nestelen en gaan verder naar Córrego de Paçiençia, waar gezwommen kan worden in de kristalheldere poelen die diep onder de grond hun oorsprong vinden. Vanaf hier kunnen de steile wanden van de Chapada van onder af goed gezien worden. In de late middag retour naar de Pousada de overnachting. 

Dag 5
na het ontbijt de ochtend vrij om op eigen gelegenheid nog even rond te kijken of inkopen te doen. Transfer naar het vliegveld voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugreis naar Europa. 

Note: deze excursie is uitstekend te combineren met een bezoek aan de Noord Pantanal.

Indicatieprijs landarrangement 2020
vertrek: dagelijks
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf € 643
   

 

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada dos Guimarães kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 9-daagse bouwsteen Amazone excursie
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 3-daagse bouwsteen Paraty


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.