Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Verkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - restaurantMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesRio de Janeiro - Santa TeresaAmazoneParaná - Foz do IguaçuSanta CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaChapada Diamantina - BahiaMorro de São PauloPousada do Alto - AlagoasParaná - MorretesFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Alter do ChãoAmazone - afstandenPará - Kayapó indianenWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Ilha do AmorTuiuiu in de PantanalBraziliaans meisjeGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaBaai van BúziosUitzicht Chapada DiamantinaPará - Green LakeParaná - Foz do IguaçuStrand Ilha do MelCentrum Lençóis - BahiaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaMorro de São PauloPará - Rio XinguCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarCentrumParaná - ParanaguaPousada do Alto - AlagoasPará - Rio XinguSanta CatarinaAmazone - floraMaranhão - BarreirinhasMorro de São PauloPará - BelémRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Canal do JariVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Canal do JariItacimirim - Pousada Praia das OndasWachten op de veerboot in PernambucoBúzios - Pousada ByblosSanta CatarinaPará - Rio XinguDevil's Throat Foz do IguaçuRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - CopacabanaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuAmazone - reuzenotterTafelbergen Chapada DiamantinaParanagua baai in ParanáVeerboot in PernambucoPará - Canal do JariPará - BelémBraziliaanse jongen in BahiaParaná - Foz do IguaçuMaranhãoBahia - ItacimirimBahiaZwemmende kinderen in de AmazoneAmazoneStrandwandeling in PernambucoVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldPará - AltamiraBahia - LençóisBraziliaanse meisjes met brilPernambuco - Fernando de NoronhaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesPará - Ilha do MosqueiroAmazonas - Rio TapajósPousada Bejupira - AlagoasPontal de Boqueirão - PernambucoPará - Canal do JariParaná - Ilha do MelBraziliaanse vrouwen in BahiaParaná - ParanaguaOndergelopen woud in de AmazoneMaranhão - Chapada das MesasVissen op zee in SergipePará - Canal do Jari


5-daagse reis Chapada dos Guimarães

Share

de Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur –natuurlijke waterbronnen en watervallen- maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika wordt het verondersteld verantwoordelijk te zijn voor het magnetisme van de regio en wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er geen zo mooi als de Salto do Veu da Noiva, de entree tot het Parque Naçional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989.
Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Dag 1
aankomst en verwelkoming in Cuiabá en transfer naar Chapada dos Guimarães. In de middag bezoeken we één van de interessantste punten van het stadje: het Belvedere of The Geodysic Center, een bijzondere plaats om het moerasplateau te overzien; veel mensen komen hier in de avond om vreemde lichten te ontdekken, spectaculairder dan de lichten van de stad die een gedeelte van het plateau verlichten. Het Geodysic Centre ligt op gelijke afstand tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in het hart van Zuid Amerika, en wordt door Caetano Veloso bezongen in 'Um Indio'. Op deze plaats wachten we op de zonsondergang waarna we terug naar het hotel gaan voor diner en daarna een city tour. (D)

Dag 2
na het ontbijt naar het Caminho das Águas in het Parque Nacional. De Caminho wordt gevormd door o.a. de Rio de Sete Setembro in een serie van kleine watervallen welke hun oorsprong allemaal in het park vinden. Bezoek aan een zandstenen grot, de Casa da Pedra. Hierna een wandeling van 3 kilometer die ons langs veel watervallen leidt: Pulo, Degrau, Prainha, Hidromassagem en Andorinhas. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de 86 meter hoge waterval Véu da Noiva, waar we een typische regionale lunch 'Galinha com arroiz' zullen gebruiken. Aan het einde van de middag retour naar de pousada voor diner en overnachting. (O, L, D)

Dag 3
na het ontbijt gaan we naar Caverna Aroe Jariú, de grootste zandsteengrot van Brazilië met een lengte van 1.550 meter en omgeven door veel watervallen in de omgeving. De ingang van de grot is 30 meter breed, en van hier lopen we naar het binnenste waar verschillende ondergrondse meren te vinden zijn.
Na de lunch gaan we terug naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt vertrek naar Cidade de Pedra waar we de rand van de Chapada bezoeken, rotsen met een verticale steile wand tot wel 350 meter hoog. We bezoeken de 50 meter diepe Portão do Inferno canyon, waar veel ara's nestelen en gaan verder naar Córrego de Paçiençia, waar gezwommen kan worden in de kristalheldere poelen die diep onder de grond hun oorsprong vinden. Vanaf hier kunnen de steile wanden van de Chapada van onder af goed gezien worden. In de late middag retour naar Pousada Penhasco voor diner en overnachting. (O, D)

Dag 5
na het ontbijt de ochtend vrij om op eigen gelegenheid nog even rond te kijken of inkopen te doen. Transfer naar het vliegveld voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugreis naar Europa. (O)

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada dos Guimarães kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha

Indicatieprijs landarrangement 2019
Chapada dos Guimarães
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.