Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Vogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuPará - Canal do JariParaná - MorretesBahia - ItacimirimParaná - ParanaguaPernambuco - Fernando de NoronhaPará - BelémParaná - Foz do IguaçuAmazoneUitzicht Chapada DiamantinaBúzios - Pousada ByblosMorro de São PauloPará - Ilha do MosqueiroStrandwandeling in PernambucoChapada Diamantina - BahiaTuiuiu in de PantanalStrand Ilha do MelVeerboot in PernambucoMaranhãoPará - AltamiraAmazoneZwemmende kinderen in de AmazonePará - Alter do ChãoPousada do Alto - AlagoasParaná - Ilha do MelPará - Kayapó indianenPará - Canal do JariPará - Canal do JariWachten op de veerboot in PernambucoParanagua baai in ParanáUitzicht Chapada DiamantinaRio de Janeiro - restaurantAmazonas - Rio TapajósFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguBahiaPará - Rio XinguMaranhão - Chapada das MesasPorto de Galinhas - Pousada TabajubaVerkeersbord in PernambucoItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - ParanaguaSanta CatarinaPará - Canal do JariDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhão - Lençóis MaranhensesBraziliaanse meisjes met brilBraziliaans meisjeCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse familie in de auto in BahiaRio de Janeiro - ChristusbeeldAmazone - afstandenVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldFoz do Iguaçu - Parque das AvesRegenbui Chapada DiamantinaPará - Green LakePousada do Alto - AlagoasPará - Rio XinguRio de Janeiro - Pão de AçucarOndergelopen woud in de AmazoneMorro de São PauloMorro de São PauloBahia - LençóisPará - BelémParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaCentrumRio de Janeiro - Santa TeresaBaai van BúziosRio de Janeiro - CopacabanaBraziliaanse vrouwen in BahiaMorro de São PauloPará - Ilha do AmorAmazone - floraSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoParaná - Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse jongen in BahiaCentrum Lençóis - BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesSanta CatarinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPousada Bejupira - AlagoasZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVissen op zee in SergipePará - Canal do JariTafelbergen Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivier in Bahia


5-daagse reis Chapada dos Guimarães

Share

de Chapada dos Guimarães, 70 kilometer van de hoofdstad Cuiabá, is niet alleen aantrekkelijk door de wonderschone natuur –natuurlijke waterbronnen en watervallen- maar ook door de mystieke krachten: de geografische ligging inspireert mystiek en avontuur. Gelegen op het geodesisch centrum van Zuid Amerika wordt het verondersteld verantwoordelijk te zijn voor het magnetisme van de regio en wordt de rode wanden van de steile hellingen afgifte van positieve energie toebedacht.
Van de meer dan 100 watervallen in de regio is er geen zo mooi als de Salto do Veu da Noiva, de entree tot het Parque Naçional Chapada dos Guimarães, een beschermd gebied sinds 1989.
Omgeven door veel soorten exotische vogels stort het water zich 86 meter omlaag langs steile rode wanden. Chapada dos Guimarães is tevens een plaats waar veel vogelspotters komen om de vele bijzondere soorten vogels die hier leven te bekijken.

Dag 1
aankomst en verwelkoming in Cuiabá en transfer naar Chapada dos Guimarães. In de middag bezoeken we één van de interessantste punten van het stadje: het Belvedere of The Geodysic Center, een bijzondere plaats om het moerasplateau te overzien; veel mensen komen hier in de avond om vreemde lichten te ontdekken, spectaculairder dan de lichten van de stad die een gedeelte van het plateau verlichten. Het Geodysic Centre ligt op gelijke afstand tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in het hart van Zuid Amerika, en wordt door Caetano Veloso bezongen in 'Um Indio'. Op deze plaats wachten we op de zonsondergang waarna we terug naar het hotel gaan voor diner en daarna een city tour. (D)

Dag 2
na het ontbijt naar het Caminho das Águas in het Parque Nacional. De Caminho wordt gevormd door o.a. de Rio de Sete Setembro in een serie van kleine watervallen welke hun oorsprong allemaal in het park vinden. Bezoek aan een zandstenen grot, de Casa da Pedra. Hierna een wandeling van 3 kilometer die ons langs veel watervallen leidt: Pulo, Degrau, Prainha, Hidromassagem en Andorinhas. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de 86 meter hoge waterval Véu da Noiva, waar we een typische regionale lunch 'Galinha com arroiz' zullen gebruiken. Aan het einde van de middag retour naar de pousada voor diner en overnachting. (O, L, D)

Dag 3
na het ontbijt gaan we naar Caverna Aroe Jariú, de grootste zandsteengrot van Brazilië met een lengte van 1.550 meter en omgeven door veel watervallen in de omgeving. De ingang van de grot is 30 meter breed, en van hier lopen we naar het binnenste waar verschillende ondergrondse meren te vinden zijn.
Na de lunch gaan we terug naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt vertrek naar Cidade de Pedra waar we de rand van de Chapada bezoeken, rotsen met een verticale steile wand tot wel 350 meter hoog. We bezoeken de 50 meter diepe Portão do Inferno canyon, waar veel ara's nestelen en gaan verder naar Córrego de Paçiençia, waar gezwommen kan worden in de kristalheldere poelen die diep onder de grond hun oorsprong vinden. Vanaf hier kunnen de steile wanden van de Chapada van onder af goed gezien worden. In de late middag retour naar Pousada Penhasco voor diner en overnachting. (O, D)

Dag 5
na het ontbijt de ochtend vrij om op eigen gelegenheid nog even rond te kijken of inkopen te doen. Transfer naar het vliegveld voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugreis naar Europa. (O)

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada dos Guimarães kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil

Indicatieprijs landarrangement 2018
Chapada dos Guimarães
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.