Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Porto de Galinhas - Pousada TabajubaBahia - LençóisBraziliaans meisjePará - BelémPará - Canal do JariMorro de São PauloPará - Ilha do MosqueiroBraziliaanse meisjes met brilFoz do Iguaçu - Parque das AvesMaranhãoStrand Ilha do MelParaná - Foz do IguaçuMaranhão - BarreirinhasPará - Rio XinguParaná - ParanaguaPará - BelémBaai van BúziosAmazoneVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáCentrumDevil's Throat Foz do IguaçuChapada Diamantina - BahiaPará - Alter do ChãoWassen in de lokale rivier in BahiaPará - Ilha do AmorAmazone - reuzenotterPará - Rio XinguPernambuco - Fernando de NoronhaParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelAmazoneAmazone - afstandenSanta CatarinaPará - Canal do JariMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaBahiaParaná - Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaWachten op de veerboot in PernambucoRio de Janeiro - ChristusbeeldStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariAmazone - floraPará - Canal do JariPará - AltamiraVerkeersbord in PernambucoPousada do Alto - AlagoasPará - Green LakeRio de Janeiro - restaurantUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse vrouwen in BahiaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaMaranhão - Lençóis MaranhensesMorro de São PauloVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuParaná - MorretesVissen op zee in SergipeRegenbui Chapada DiamantinaParaná - ParanaguaZwemmende kinderen in de AmazoneSanta CatarinaTuiuiu in de PantanalRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Rio XinguMaranhão - Chapada das MesasOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaFoz do Iguaçu - Parque das AvesTafelbergen Chapada DiamantinaCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáCentrum Lençóis - BahiaBahia - ItacimirimPousada Bejupira - AlagoasRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse familie in de auto in BahiaItacimirim - Pousada Praia das OndasAmazonas - Rio TapajósPará - Kayapó indianenGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPousada do Alto - AlagoasRio de Janeiro - CopacabanaBúzios - Pousada ByblosSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoMorro de São PauloVeerboot in PernambucoBraziliaanse jongen in BahiaPará - Canal do Jari


5-daagse reis Chapada das Mesas

Share

deze avontuurlijke excursie laat je kennismaken met één van de meest ongerepte natuurgebieden in noordoost Brazilië.

Nauwelijks door toeristen ontdekt biedt de Chapada das Mesas een ongekend ruige natuur met veel groen, grillige rotsformaties en tafelbergen, en ontelbare watervallen waaronder gezwommen en gedoucht kan worden. Bovendien kunnen diverse radicale sporten zoals parapente en abseilen worden beoefend, een eldorado voor de avontuurlijke reiziger!

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Imperatriz, verwelkoming en aankomsttransfer naar een hotel in het centrum van de stad.

Dag 2
na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor de rit van ca. 3 uur per lokale minibus naar Carolina in het hart van de Chapada das Mesas. Deze rit is een belevenis op zich omdat boeren, burgers en buitenlui de passagiers zijn. Aankomst in Carolina om ca. 2 uur in de middag, waar je opgevangen wordt door gids João welke je in een Toyota Bandeirante naar pousada Candeleira brengt.

Na wat tijd om je op te frissen rijden we naar de Portal da Chapada, een plateau van 70 meter breed welke wordt beklommen om via een groot gat in de berg van de prachtige omgeving te genieten. Retour naar de pousada voor overnachting.

Dag 3
na het ontbijt rijden we naar de Cachoeiras de São Romão e Prata, een rit van ongeveer 2 uur. Een korte wandeling brengt ons bij de São Romão waterval aan de Farinha rivier. Aan de voet van de 25 meter hoge waterval is het natuurlijke zwembad ideaal om te zwemmen. Tijd voor een meegebrachte snack en luieren in een hangmat. We wandelen verder naar de Cachoeiras da Prata, drie watervallen die eveneens een natuurlijk zwembad vormen. Aan het einde van de midag retour naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt gaan we op weg voor opnieuw een prachtige dag. De Pedra Caída watervallen zijn een natuurlijk toevluchtsoord, zo genoemd vanwege de grillige rotsformaties. Na een korte wandeling dalen we middels een steile trap van 130 treden af naar een kloof met wanden van 50 meter hoog en lopen we, soms tot aan de borst in het water wadend, naar de Pedra Furada waterval waarvan het gebulder steeds luider wordt.
Een laatste bocht, en de waterval stort zich onder luid geraas vanaf ca. 30 meter naar beneden in een natuurlijke poel, en is het mogelijk om tot onder de waterval te komen.
Retour naar het begin van de Santuário en tijd voor de lunch in het uitstekende restaurant en een korte rust.

We maken een korte trekking van ca. 3 kilometer door een prachtig landschap om via een steil pad uit te komen bij de Pedra Caída waterval van 46 meter hoog, een indrukwekkend en bijna euforisch schouwspel. Tijd om te zwemmen. Laat in de middag retour naar de pousada.

Dag 5
na het ontbijt rijden we naar Encanto Azul, welke alleen te bereiken is over een zandweg. Na een korte wandeling door een dicht woud en een steile afdaling komen we bij een lage maar erg krachtige waterval welke, doordat hij via verscheidene rotsen stroomt, eindigt in een poel met mineraalwater waarin het zeer aangenaam zwemmen is.
Retour aan het einde van de ochtend naar de pousada en om ca. 3 uur vervoer naar het busstation voor de rit naar Imperatriz en het vliegveld.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada das Mesas kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina

Indicatieprijs landarrangement 2019
Chapada das Mesas
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €
Chapada das Mesas2-pers.kmr3-pers,kmr
Middenklasse829621

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.