Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Pousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloCentrum Lençóis - BahiaPará - Rio XinguVeerboot in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaStrand Ilha do MelRio de Janeiro - restaurantVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldRio de Janeiro - Santa TeresaBraziliaanse meisjes met brilBaai van BúziosPará - Green LakeCentrum Lençóis - BahiaBraziliaans meisjeAmazone - reuzenotterBraziliaanse familie in de auto in BahiaMaranhão - Chapada das MesasItacimirim - Pousada Praia das OndasMaranhão - BarreirinhasPará - BelémUitzicht Chapada DiamantinaPará - Rio XinguBraziliaanse vrouwen in BahiaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuVissen op zee in SergipeSanta CatarinaPará - Canal do JariParaná - ParanaguaParaná - Foz do IguaçuBahia - LençóisCentrumMorro de São PauloPará - AltamiraFoz do Iguaçu - Parque das AvesChapada Diamantina - BahiaPontal de Boqueirão - PernambucoAmazonas - Rio TapajósPará - Canal do JariBúzios - Pousada ByblosPará - Ilha do AmorSanta CatarinaPará - BelémMorro de São PauloParaná - MorretesAmazone - afstandenParanagua baai in ParanáPará - Canal do JariMaranhãoBraziliaanse jongen in BahiaOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaParaná - Ilha do MelPará - Rio XinguGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaRio de Janeiro - ChristusbeeldBahia - ItacimirimPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMaranhão - Lençóis MaranhensesVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáDevil's Throat Foz do IguaçuPará - Ilha do MosqueiroSanta CatarinaAmazoneZwemmende kinderen in de AmazonePousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuPará - Alter do ChãoFoz do Iguaçu - Parque das AvesBahiaPará - Kayapó indianenMaranhão - Lençóis MaranhensesStrandwandeling in PernambucoPará - Canal do JariUitzicht Chapada DiamantinaRegenbui Chapada DiamantinaPernambuco - Fernando de NoronhaVerkeersbord in PernambucoRio de Janeiro - Pão de AçucarAmazoneTuiuiu in de PantanalMorro de São PauloWachten op de veerboot in PernambucoZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - Foz do IguaçuParaná - ParanaguaPará - Canal do JariRio de Janeiro - CopacabanaPousada Bejupira - AlagoasAmazone - flora


5-daagse reis Chapada das Mesas

Share

deze avontuurlijke excursie laat je kennismaken met één van de meest ongerepte natuurgebieden in noordoost Brazilië.

Nauwelijks door toeristen ontdekt biedt de Chapada das Mesas een ongekend ruige natuur met veel groen, grillige rotsformaties en tafelbergen, en ontelbare watervallen waaronder gezwommen en gedoucht kan worden. Bovendien kunnen diverse radicale sporten zoals parapente en abseilen worden beoefend, een eldorado voor de avontuurlijke reiziger!

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Imperatriz, verwelkoming en aankomsttransfer naar een hotel in het centrum van de stad.

Dag 2
na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor de rit van ca. 3 uur per lokale minibus naar Carolina in het hart van de Chapada das Mesas. Deze rit is een belevenis op zich omdat boeren, burgers en buitenlui de passagiers zijn. Aankomst in Carolina om ca. 2 uur in de middag, waar je opgevangen wordt door gids João welke je in een Toyota Bandeirante naar pousada Candelaria brengt.

Na wat tijd om je op te frissen rijden we naar de Portal da Chapada, een plateau van 70 meter breed welke wordt beklommen om via een groot gat in de berg van de prachtige omgeving te genieten. Retour naar de pousada voor overnachting.

Dag 3
na het ontbijt rijden we naar de Cachoeiras de São Romão e Prata, een rit van ongeveer 2 uur. Een korte wandeling brengt ons bij de São Romão waterval aan de Farinha rivier. Aan de voet van de 25 meter hoge waterval is het natuurlijke zwembad ideaal om te zwemmen. Tijd voor een meegebrachte snack en luieren in een hangmat. We wandelen verder naar de Cachoeiras da Prata, drie watervallen die eveneens een natuurlijk zwembad vormen. Aan het einde van de midag retour naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt gaan we op weg voor opnieuw een prachtige dag. De Pedra Caída watervallen zijn een natuurlijk toevluchtsoord, zo genoemd vanwege de grillige rotsformaties. Na een korte wandeling dalen we middels een steile trap van 130 treden af naar een kloof met wanden van 50 meter hoog en lopen we, soms tot aan de borst in het water wadend, naar de Pedra Furada waterval waarvan het gebulder steeds luider wordt.
Een laatste bocht, en de waterval stort zich onder luid geraas vanaf ca. 30 meter naar beneden in een natuurlijke poel, en is het mogelijk om tot onder de waterval te komen.
Retour naar het begin van de Santuário en tijd voor de lunch in het uitstekende restaurant en een korte rust.

We maken een korte trekking van ca. 3 kilometer door een prachtig landschap om via een steil pad uit te komen bij de Pedra Caída waterval van 46 meter hoog, een indrukwekkend en bijna euforisch schouwspel. Tijd om te zwemmen. Laat in de middag retour naar de pousada.

Dag 5
na het ontbijt rijden we naar Encanto Azul, welke alleen te bereiken is over een zandweg. Na een korte wandeling door een dicht woud en een steile afdaling komen we bij een lage maar erg krachtige waterval welke, doordat hij via verscheidene rotsen stroomt, eindigt in een poel met mineraalwater waarin het zeer aangenaam zwemmen is.
Retour aan het einde van de ochtend naar de pousada en om ca. 3 uur vervoer naar het busstation voor de rit naar Imperatriz en het vliegveld.

Indicatieprijs landarrangement 2020
vertrek: dagelijks
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf op aanvraag
   

 

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada das Mesas kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 8-daagse bouwsteen Diep in de Amazone
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 3-daagse bouwsteen Itatiaia National Park
- de 4-daagse bouwsteen Chapada Diamantina
- de 4-daagse bouwsteen Canyons of Brazil


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.