Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Gruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMaranhãoOndergelopen woud in de AmazoneParaná - Foz do IguaçuWassen in de lokale rivier in BahiaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariBraziliaanse vrouwen in BahiaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáItacimirim - Pousada Praia das OndasVissen op zee in SergipeAmazoneBaai van BúziosAmazone - afstandenFoz do Iguaçu - Parque das AvesPará - Rio XinguBúzios - Pousada ByblosAmazonePará - Canal do JariPontal de Boqueirão - PernambucoDevil's Throat Foz do IguaçuRio de Janeiro - CopacabanaPará - Rio XinguAmazone - reuzenotterPará - Canal do JariMorro de São PauloMaranhão - Chapada das MesasCentrumParaná - Foz do IguaçuBahiaUitzicht Chapada DiamantinaPará - Ilha do AmorAmazonas - Rio TapajósBraziliaanse familie in de auto in BahiaPará - Rio XinguPará - Alter do ChãoPorto de Galinhas - Pousada TabajubaMorro de São PauloRio de Janeiro - restaurantZwemmende kinderen in de AmazoneVerkeersbord in PernambucoParaná - Ilha do MelPará - BelémPará - BelémFoz do Iguaçu - Parque das AvesCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáParaná - ParanaguaPará - Kayapó indianenPousada do Alto - AlagoasPernambuco - Fernando de NoronhaBahia - ItacimirimBraziliaans meisjeAmazone - floraPará - Canal do JariBahia - LençóisParaná - Foz do IguaçuRegenbui Chapada DiamantinaPará - AltamiraParaná - ParanaguaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariStrandwandeling in PernambucoParaná - ParanaguaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldChapada Diamantina - BahiaTafelbergen Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Ilha do MosqueiroSanta CatarinaWachten op de veerboot in PernambucoMaranhão - Lençóis MaranhensesTuiuiu in de PantanalParaná - MorretesCentrum Lençóis - BahiaSanta CatarinaCentrum Lençóis - BahiaMorro de São PauloRio de Janeiro - Santa TeresaMorro de São PauloPará - Green LakeMaranhão - BarreirinhasVeerboot in PernambucoSanta CatarinaBraziliaanse meisjes met brilMaranhão - Lençóis MaranhensesPousada Bejupira - AlagoasStrand Ilha do MelBraziliaanse jongen in BahiaUitzicht Chapada Diamantina


5-daagse reis Chapada das Mesas

Share

deze avontuurlijke excursie laat je kennismaken met één van de meest ongerepte natuurgebieden in noordoost Brazilië.

Nauwelijks door toeristen ontdekt biedt de Chapada das Mesas een ongekend ruige natuur met veel groen, grillige rotsformaties en tafelbergen, en ontelbare watervallen waaronder gezwommen en gedoucht kan worden. Bovendien kunnen diverse radicale sporten zoals parapente en abseilen worden beoefend, een eldorado voor de avontuurlijke reiziger!

Dag 1
aankomst op het vliegveld van Imperatriz, verwelkoming en aankomsttransfer naar een hotel in het centrum van de stad.

Dag 2
na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor de rit van ca. 3 uur per lokale minibus naar Carolina in het hart van de Chapada das Mesas. Deze rit is een belevenis op zich omdat boeren, burgers en buitenlui de passagiers zijn. Aankomst in Carolina om ca. 2 uur in de middag, waar je opgevangen wordt door gids João welke je in een Toyota Bandeirante naar pousada Candeleira brengt.

Na wat tijd om je op te frissen rijden we naar de Portal da Chapada, een plateau van 70 meter breed welke wordt beklommen om via een groot gat in de berg van de prachtige omgeving te genieten. Retour naar de pousada voor overnachting.

Dag 3
na het ontbijt rijden we naar de Cachoeiras de São Romão e Prata, een rit van ongeveer 2 uur. Een korte wandeling brengt ons bij de São Romão waterval aan de Farinha rivier. Aan de voet van de 25 meter hoge waterval is het natuurlijke zwembad ideaal om te zwemmen. Tijd voor een meegebrachte snack en luieren in een hangmat. We wandelen verder naar de Cachoeiras da Prata, drie watervallen die eveneens een natuurlijk zwembad vormen. Aan het einde van de midag retour naar de pousada.

Dag 4
na het ontbijt gaan we op weg voor opnieuw een prachtige dag. De Pedra Caída watervallen zijn een natuurlijk toevluchtsoord, zo genoemd vanwege de grillige rotsformaties. Na een korte wandeling dalen we middels een steile trap van 130 treden af naar een kloof met wanden van 50 meter hoog en lopen we, soms tot aan de borst in het water wadend, naar de Pedra Furada waterval waarvan het gebulder steeds luider wordt.
Een laatste bocht, en de waterval stort zich onder luid geraas vanaf ca. 30 meter naar beneden in een natuurlijke poel, en is het mogelijk om tot onder de waterval te komen.
Retour naar het begin van de Santuário en tijd voor de lunch in het uitstekende restaurant en een korte rust.

We maken een korte trekking van ca. 3 kilometer door een prachtig landschap om via een steil pad uit te komen bij de Pedra Caída waterval van 46 meter hoog, een indrukwekkend en bijna euforisch schouwspel. Tijd om te zwemmen. Laat in de middag retour naar de pousada.

Dag 5
na het ontbijt rijden we naar Encanto Azul, welke alleen te bereiken is over een zandweg. Na een korte wandeling door een dicht woud en een steile afdaling komen we bij een lage maar erg krachtige waterval welke, doordat hij via verscheidene rotsen stroomt, eindigt in een poel met mineraalwater waarin het zeer aangenaam zwemmen is.
Retour aan het einde van de ochtend naar de pousada en om ca. 3 uur vervoer naar het busstation voor de rit naar Imperatriz en het vliegveld.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Chapada das Mesas kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 3-daagse bouwsteen Yacutinga Lodge
- de 4-daagse bouwsteen Ilha do Mel
- de 4-daagse bouwsteen Lençóis Maranhenses
- de 3-daagse bouwsteen Paraty

Indicatieprijs landarrangement 2019
Chapada das Mesas
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Chapada das Mesas2-pers.kmr3-pers,kmr
Middenklasse829621

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.