Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


CentrumMorro de São PauloMaranhão - Chapada das MesasUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende kinderen in de AmazoneBraziliaanse meisjes met brilPará - AltamiraPará - Canal do JariBraziliaanse familie in de auto in BahiaRegenbui Chapada DiamantinaBahia - ItacimirimMaranhão - BarreirinhasDevil's Throat Foz do IguaçuChapada Diamantina - BahiaSanta CatarinaBúzios - Pousada ByblosAmazonePará - Kayapó indianenSanta CatarinaPará - Ilha do AmorPará - Canal do JariAmazone - afstandenStrand Ilha do MelPará - Rio XinguAmazoneVeerboot in PernambucoPará - Green LakeWachten op de veerboot in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaRio de Janeiro - ChristusbeeldTuiuiu in de PantanalAmazonas - Rio TapajósMaranhãoRio de Janeiro - Pão de AçucarFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaans meisjeWassen in de lokale rivier in BahiaMaranhão - Lençóis MaranhensesAmazone - reuzenotterMaranhão - Lençóis MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaPará - Canal do JariVissen op zee in SergipeBraziliaanse jongen in BahiaParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaParanagua baai in ParanáParaná - MorretesParaná - ParanaguaMorro de São PauloPará - Rio XinguStrandwandeling in PernambucoCentrum Lençóis - BahiaBahiaPousada do Alto - AlagoasMorro de São PauloOndergelopen woud in de AmazonePará - Canal do JariParaná - ParanaguaCentrum Lençóis - BahiaRio de Janeiro - CopacabanaPará - Alter do ChãoPará - Canal do JariVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldMorro de São PauloAmazone - floraPará - Ilha do MosqueiroTafelbergen Chapada DiamantinaParaná - Foz do IguaçuPará - BelémItacimirim - Pousada Praia das OndasPará - Rio XinguVerkeersbord in PernambucoBaai van BúziosVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáRio de Janeiro - restaurantPousada Bejupira - AlagoasPará - BelémSanta CatarinaPontal de Boqueirão - PernambucoGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaPorto de Galinhas - Pousada TabajubaBraziliaanse vrouwen in BahiaPernambuco - Fernando de NoronhaPousada do Alto - AlagoasParaná - Foz do IguaçuParaná - Ilha do MelRio de Janeiro - Santa TeresaFoz do Iguaçu - Parque das AvesParaná - ParanaguaBahia - Lençóis


4-daagse reis Canyons of Brazil

Share

Deze excursie in de meest zuidelijke staat Rio Grande do Sul biedt naast een schitterende natuur en de aparte cultuur van de gaucho's een trekking naar en door de canyons van Itaimbezinho en Fortaleza, twee schitterende spelingen van de natuur.

De canyons zijn in pracht te vergelijken met de Grand Canyon in Noord Amerika, maar volgens kenners zelfs mooier! Grote geologische gaten tot wel 800 meter diep, gevuld met watervallen, atlantisch bos en oerwouden, omgeven door bergkammen. Twee nationale parken zijn aangelegd om dit alles te beschermen: Parque Nacional dos Aparados da Serra en Parque Nacional da Serra Geral.

De canyons bieden prachtige uitzichten: terwijl we er omheen lopen zul je je aangetrokken voelen om te gaan liggen en in de dieptes te kijken. Het zicht naar beneden is overweldigend – de rotsen in de rivieren lijken kiezelstenen en de bomen doen denken aan een Japanse tuin-. De ontelbare rivieren in de regio storten in de diepe canyons en de meeste komen daar slechts als mist: ze hebben gewoon niet voldoende water om de diepte van de canyons te bereiken!

Maar het avontuur in het zuiden is niet alleen canyons! Ecotourisme, gastronomie, cultuur: er is van alles te beleven! Na een drukke dag biedt de avond voldoende gastronomische mogelijkheden: pampa food, koloniale koffie, rodizio, fondue en pizza, gecomplementeerd door muziek en dansen.

Aparados da Serra is een bestemming op zich om te ontdekken, natuur én ontspanning.

Dag 1
Aankomst en verwelkoming in Porto Alegre.
Transfer van ongeveer 3 uur door een prachtig berglandschap wat stilaan steeds ruiger wordt naar Cambará do Sul waar je incheckt in Pousada Pôr do Sol. Bezoek aan Kridjijimbé waar een door artiest Marlon Silva gemaakte replica staat van de canyons in de nationale parken Aparados da Serra en Serra Geral. De replica geeft een natuurgetrouw beeld van de geologische formaties en rivieren en is heel knap gemaakt van natuurlijke materialen als boomschors, stenen en mos. Overnachting in Pôr do Sol.

Dag 2
Na het ontbijt rij je met de gids naar de Canyon de Itaimbezinho in nationaal park Aparados da Serra. Je loopt hier een route van ongeveer 8 kilometer over het hoogland en door de bossen van de Vértice trail en de Cotovelo trail waarbij je vaak heel dicht bij de randen komt en je van schitterende vergezichten geniet. Na ongeveer 4 uur wordt je weer teruggebracht naar de pousada en heb je de middag beschikbaar om bijvoorbeeld te gaan fietsen, paardrijden of een boottocht te maken.
Overnachting in de pousada.

Dag 3
Vandaag maak je een trekking naar de Canyon Fortaleza in nationaal park Serra Geral. Je loopt ongeveer 7 kilometer over de Mirante en de Pedra do Segredo trail over het hoogland en door de bossen van Araucaria.
Bij helder weer kan je de oceaan zien en een van de mooiste stranden van Santa Catarina, Torres.
De middag is weer ter eigen besteding. Overnachting in de pousada.

Dag 4
na het ontbijt is er nog wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en dan is het alweer tijd voor de transfer terug naar Porto Alegre. Wanneer de tijd het toelaat wordt onderweg een korte stop gemaakt in Gramado, een bergdorpje wat veel gelijkenis met een Zwitsers dorpje heeft.

3 dagen variant
wanneer je wat minder tijd hebt kan je deze bouwsteen ook in 3 dagen doen. De trekkings naar de Itaimbezinho en Fortaleza canyons worden dan beiden op dag 2 gemaakt.

verlengen
wanneer je meer van de prachtige natuur van Rio Grande do Sul en Santa Catarina wilt zien kan je deze bouwsteen met 1 of meer nachten verlengen.

aankomst en vertrek
omdat de transfertijd vanuit en naar Porto Alegre minimaal 3 uur duurt is het raadzaam zo vroeg mogelijk aan te komen en zo laat mogelijk te vertrekken. Bij late aankomst of een vroeg vertrek is een overnachting in Porto Alegre noodzakelijk.

Indicatieprijs landarrangement 2020
vertrek dagelijks
prijs per persoon

bij 2 personen vanaf op aanvraag

 

Andere bouwstenen

De bouwsteen Canyons of Brazil kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 3-daagse bouwsteen Paraty
- de 4-daagse bouwsteen Ilha Grande
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 4-daagse bouwsteen Lençóis Maranhenses
- de 4-daagse bouwsteen Iguaçu watervallen


Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.