Twitter account BrazilTours Youtube account BrazilTours Facebook account BrazilTours

Bel met BrazilTours

0 8 5 - 6 2 5 5 9 1 0


Paraná - Foz do IguaçuBahiaAmazone - floraMaranhão - Chapada das MesasMaranhão - BarreirinhasUitzicht Chapada DiamantinaCentrumGruta Lapa Doce bij de Chapada DiamantinaVitoria Regia - grootste waterlelie ter wereldParaná - Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de auto in BahiaParanagua baai in ParanáDevil's Throat Foz do IguaçuMaranhãoPontal de Boqueirão - PernambucoBúzios - Pousada ByblosAmazonePousada Bejupira - AlagoasPará - Green LakePará - BelémRio de Janeiro - restaurantRio de Janeiro - ChristusbeeldPará - Rio XinguSanta CatarinaRio de Janeiro - Santa TeresaRegenbui Chapada DiamantinaItacimirim - Pousada Praia das OndasParaná - ParanaguaPará - Ilha do MosqueiroPará - Ilha do AmorPará - Alter do ChãoCentrum Lençóis - BahiaPará - AltamiraWassen in de lokale rivier in BahiaParaná - ParanaguaVissen op zee in SergipeMorro de São PauloRio de Janeiro - CopacabanaBaai van BúziosCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse vrouwen in BahiaAmazone - afstandenPará - Rio XinguStrand Ilha do MelMorro de São PauloTafelbergen Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalUitzicht Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha Mexiana - ParáPará - Rio XinguZwemmende kinderen in de AmazoneParaná - MorretesBahia - ItacimirimPousada do Alto - AlagoasVerkeersbord in PernambucoMorro de São PauloAmazone - reuzenotterParaná - Foz do IguaçuCentrum Lençóis - BahiaBraziliaanse jongen in BahiaRio de Janeiro - Pão de AçucarPará - Canal do JariOndergelopen woud in de AmazoneParaná - ParanaguaAmazonas - Rio TapajósSanta CatarinaSanta CatarinaChapada Diamantina - BahiaPará - Canal do JariVeerboot in PernambucoVogelpark Parque das Aves in Foz do IguaçuMorro de São PauloPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesPorto de Galinhas - Pousada TabajubaFoz do Iguaçu - Parque das AvesBraziliaans meisjeZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaPernambuco - Fernando de NoronhaPousada do Alto - AlagoasPará - Canal do JariMaranhão - Lençóis MaranhensesFoz do Iguaçu - Parque das AvesAmazonePará - Canal do JariPará - BelémStrandwandeling in PernambucoParaná - Ilha do MelPará - Kayapó indianenBahia - LençóisWachten op de veerboot in PernambucoBraziliaanse meisjes met bril


4-daagse reis Canyons of Brazil

Share

Deze excursie in de meest zuidelijke staat Rio Grande do Sul biedt naast een schitterende natuur en de aparte cultuur van de gaucho's een trekking naar en door de canyons van Itaimbezinho en Fortaleza, twee schitterende spelingen van de natuur.

De canyons zijn in pracht te vergelijken met de Grand Canyon in Noord Amerika, maar volgens kenners zelfs mooier! Grote geologische gaten tot wel 800 meter diep, gevuld met watervallen, atlantisch bos en oerwouden, omgeven door bergkammen. Twee nationale parken zijn aangelegd om dit alles te beschermen: Parque Nacional dos Aparados da Serra en Parque Nacional da Serra Geral.

De canyons bieden prachtige uitzichten: terwijl we er omheen lopen zul je je aangetrokken voelen om te gaan liggen en in de dieptes te kijken. Het zicht naar beneden is overweldigend – de rotsen in de rivieren lijken kiezelstenen en de bomen doen denken aan een Japanse tuin-. De ontelbare rivieren in de regio storten in de diepe canyons en de meeste komen daar slechts als mist: ze hebben gewoon niet voldoende water om de diepte van de canyons te bereiken!

Maar het avontuur in het zuiden is niet alleen canyons! Ecotourisme, gastronomie, cultuur: er is van alles te beleven! Na een drukke dag biedt de avond voldoende gastronomische mogelijkheden: pampa food, koloniale koffie, rodizio, fondue en pizza, gecomplementeerd door muziek en dansen.

Aparados da Serra is een bestemming op zich om te ontdekken, natuur én ontspanning.

Dag 1
Aankomst en verwelkoming in Porto Alegre.
Transfer van ongeveer 3 uur door een prachtig berglandschap wat stilaan steeds ruiger wordt naar Cambará do Sul waar je incheckt in Pousada Pôr do Sol.
Bezoek aan Kridjijimbé waar een door artiest Marlon Silva gemaakte replica staat van de canyons in de nationale parken Aparados da Serra en Serra Geral. De replica geeft een natuurgetrouw beeld van de geologische formaties en rivieren en is heel knap gemaakt van natuurlijke materialen als boomschors, stenen en mos.
Overnachting in Pôr do Sol.

Dag 2
Na het ontbijt rij je met de gids naar de Canyon de Itaimbezinho in nationaal park Aparados da Serra. Je loopt hier een route van ongeveer 8 kilometer over het hoogland en door de bossen van de Vértice trail en de Cotovelo trail waarbij je vaak heel dicht bij de randen komt en je van schitterende vergezichten geniet.
Na ongeveer 4 uur wordt je weer teruggebracht naar de pousada en heb je de middag beschikbaar om bijvoorbeeld te gaan fietsen, paardrijden of een boottocht te maken.
Overnachting in de pousada.

Dag 3
Vandaag maak je een trekking naar de Canyon Fortaleza in nationaal park Serra Geral. Je loopt ongeveer 7 kilometer over de Mirante en de Pedra do Segredo trail over het hoogland en door de bossen van Araucaria.
Bij helder weer kan je de oceaan zien en een van de mooiste stranden van Santa Catarina, Torres.
De middag is weer ter eigen besteding. Overnachting in de pousada.

Dag 4
na het ontbijt is er nog wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en dan is het alweer tijd voor de transfer terug naar Porto Alegre. Wanneer de tijd het toelaat wordt onderweg een korte stop gemaakt in Gramado, een bergdorpje wat veel gelijkenis met een Zwitsers dorpje heeft.

3 dagen variant
wanneer je wat minder tijd hebt kan je deze bouwsteen ook in 3 dagen doen. De trekkings naar de Itaimbezinho en Fortaleza canyons worden dan beiden op dag 2 gemaakt.

verlengen
wanneer je meer van de prachtige natuur van Rio Grande do Sul en Santa Catarina wilt zien kan je deze bouwsteen met 1 of meer nachten verlengen.

aankomst en vertrek
omdat de transfertijd vanuit en naar Porto Alegre minimaal 3 uur duurt is het raadzaam zo vroeg mogelijk aan te komen en zo laat mogelijk te vertrekken. Bij late aankomst of een vroeg vertrek is een overnachting in Porto Alegre noodzakelijk.

Andere bouwstenen

De bouwsteen Canyons of Brazil kan heel goed worden gecombineerd met:
- de 5-daagse bouwsteen Pirenópolis
- de 4-daagse bouwsteen Morro de São Paulo
- de 5-daagse bouwsteen Chapada dos Guimarães
- de 5-daagse bouwsteen Chapada das Mesas
- de 4-daagse bouwsteen Fernando de Noronha

Indicatieprijs landarrangement 2018
Canyons of Brazil
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Canyons of Brazil2 personen3 personen4 personen
3 dagen758721758
4 dagen1.0461.0461.046
toeslag juli393939
verlengingsnacht555555

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085-6255910.