Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Vissers op zeeAfstandentabel naar de AmazoneParqua das AvesVervoer in Chapada das MesasSkyline ParanaguaZwembad pousada BeijupiraHuis in Canal do JaríGreen Lake SantarémStrand Ilha do AmorZwemmende kinderenVerkeersbordWinkel in BahiaElektrisch trammetje in Santa TeresaVervoersmiddel op Ilha MexianaJongen met veeRestaurant BeijupiraVerlaten zandweg in BraziliëCanal do JaríPousada TabajubaAanlegplaats boten in de AmazoneRoutebord naar Albergue da FlorestaOndergelopen woud in de AmazoneZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaStrand Morro de São PauloCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroBraziliaans meisjeCentrum LençoisWitte orchideeWachten op veerbooiVogel in Parque das AvesHuis nabij BelémTractor te water in AltamiraParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuTuiuiu in de PantanalTandenpoetsen in de AmazonerivierAap in een AmazoneboomJangada in Porto de GalinhasZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimAlligator aan de waterkantChapada DiamantinaVarende boot op Rio TapajósRegenbui Chapada DiamantinaPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloVaren in Canal do JaríStrandwandeling ItacimirimParanagua baaiRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroEtende reuzenotterFoz do Iguaçu - Devil's ThroatZwembad pousada ByblosMorro de São PauloMorro de São PauloBaai van BúziosWaterval in Santa CatarinaVervoer per veerbootAardewerk in BelémBraziliaanse familie in de autoStrandwandelingBraziliaanse kinderenTafelbergen Chapada DiamantinaStrand Ilha do MelWatervallen Foz do IguaçuVarende boot bij ParanaguaSanta CatarinaHuisje in Canal do JaríPousada do AltoCentrum LençoisUitzicht pousada do AltoCentrumFeest op Ilha do MosqueiroGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaRestaurant in LençoisWassen in de lokale rivierUitzicht MorretesUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse meisjes met brilKayapó indianenWatervallen Foz do IguaçuFernando de NoronhaBraziliaanse vrouwenLokaal vervoer MaranhãoLençois MaranhensesBraziliaanse jongenStrand Pontal do BoqueirãoUitzicht CopacabanaCentrum Lençois BahiaVarend op de Amazone rivierUitzicht Chapada DiamantinaCanal do JaríWatervallen Foz do IguaçuMorro de São PauloGuaraqueçabaLençois Maranhenses

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden