Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Verlaten zandweg in BraziliëMorro de São PauloStrand Ilha do MelOndergelopen woud in de AmazoneStrandwandelingCentrum LençoisSkyline ParanaguaParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuJongen met veeCanal do JaríChapada DiamantinaSanta CatarinaRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroWaterval in Santa CatarinaAardewerk in BelémBraziliaanse familie in de autoUitzicht MorretesRestaurant in LençoisCanal do JaríCentrumGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaHuisje in Canal do JaríLençois MaranhensesWinkel in BahiaJangada in Porto de GalinhasUitzicht Chapada DiamantinaVarende boot op Rio TapajósUitzicht pousada do AltoZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimBraziliaanse kinderenVissers op zeeVaren in Canal do JaríVervoer in Chapada das MesasWatervallen Foz do IguaçuPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloUitzicht CopacabanaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaHuis nabij BelémBraziliaanse jongenGreen Lake SantarémUitzicht Chapada DiamantinaParqua das AvesZwembad pousada ByblosCentrum Lençois BahiaStrandwandeling ItacimirimTafelbergen Chapada DiamantinaAlligator aan de waterkantZwembad pousada BeijupiraBraziliaanse meisjes met brilMorro de São PauloVarend op de Amazone rivierCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroKayapó indianenTractor te water in AltamiraVogel in Parque das AvesStrand Pontal do BoqueirãoWachten op veerbooiWassen in de lokale rivierBraziliaans meisjeRoutebord naar Albergue da FlorestaFoz do Iguaçu - Devil's ThroatWatervallen Foz do IguaçuPousada TabajubaVarende boot bij ParanaguaStrand Morro de São PauloZwemmende kinderenAfstandentabel naar de AmazoneHuis in Canal do JaríGuaraqueçabaCentrum LençoisEtende reuzenotterFernando de NoronhaLokaal vervoer MaranhãoParanagua baaiRestaurant BeijupiraFeest op Ilha do MosqueiroTuiuiu in de PantanalVerkeersbordMorro de São PauloBaai van BúziosVervoer per veerbootVervoersmiddel op Ilha MexianaLençois MaranhensesTandenpoetsen in de AmazonerivierAanlegplaats boten in de AmazoneBraziliaanse vrouwenWatervallen Foz do IguaçuStrand Ilha do AmorElektrisch trammetje in Santa TeresaPousada do AltoRegenbui Chapada DiamantinaAap in een AmazoneboomWitte orchideeGrootste lelie ter wereld Vitoria Regia

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden