Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Tandenpoetsen in de AmazonerivierVerkeersbordOndergelopen woud in de AmazoneRestaurant BeijupiraCanal do JaríLençois MaranhensesGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaSanta CatarinaPousada TabajubaBraziliaanse jongenUitzicht MorretesCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroStrand Pontal do BoqueirãoGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaVerlaten zandweg in BraziliëWachten op veerbooiAap in een AmazoneboomHuisje in Canal do JaríStrand Ilha do MelFernando de NoronhaBraziliaanse meisjes met brilEtende reuzenotterStrand Ilha do AmorMorro de São PauloBraziliaanse familie in de autoVarende boot bij ParanaguaGuaraqueçabaTractor te water in AltamiraGreen Lake SantarémBraziliaanse vrouwenVarende boot op Rio TapajósAlligator aan de waterkantStrand Morro de São PauloSkyline ParanaguaWaterval in Santa CatarinaHuis nabij BelémUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende kinderenRestaurant in LençoisFoz do Iguaçu - Devil's ThroatCanal do JaríPousada do AltoTafelbergen Chapada DiamantinaRegenbui Chapada DiamantinaCentrum LençoisBraziliaanse kinderenChapada DiamantinaVaren in Canal do JaríAanlegplaats boten in de AmazoneBraziliaans meisjeAardewerk in BelémKayapó indianenBaai van BúziosParqua das AvesJongen met veeUitzicht CopacabanaMorro de São PauloVervoersmiddel op Ilha MexianaParanagua baaiCentrum Lençois BahiaWatervallen Foz do IguaçuJangada in Porto de GalinhasTuiuiu in de PantanalWatervallen Foz do IguaçuZwembad pousada ByblosStrandwandeling ItacimirimUitzicht pousada do AltoStrandwandelingVervoer in Chapada das MesasPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloElektrisch trammetje in Santa TeresaWitte orchideeLokaal vervoer MaranhãoFeest op Ilha do MosqueiroAfstandentabel naar de AmazoneVarend op de Amazone rivierRoutebord naar Albergue da FlorestaParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuMorro de São PauloVervoer per veerbootZwembad pousada BeijupiraWinkel in BahiaHuis in Canal do JaríLençois MaranhensesWassen in de lokale rivierZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCentrumWatervallen Foz do IguaçuVissers op zeeVogel in Parque das AvesUitzicht Chapada DiamantinaZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimCentrum Lençois

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden