Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Tafelbergen Chapada DiamantinaCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroAlligator aan de waterkantVerkeersbordVervoer per veerbootUitzicht MorretesWassen in de lokale rivierWatervallen Foz do IguaçuRoutebord naar Albergue da FlorestaUitzicht CopacabanaParqua das AvesRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de autoCentrum Lençois BahiaVaren in Canal do JaríFoz do Iguaçu - Devil's ThroatFeest op Ilha do MosqueiroUitzicht Chapada DiamantinaCanal do JaríMorro de São PauloBraziliaanse jongenTuiuiu in de PantanalGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaSkyline ParanaguaParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuSanta CatarinaBraziliaans meisjeZwembad pousada BeijupiraVervoer in Chapada das MesasKayapó indianenCentrumAap in een AmazoneboomZwemmende kinderenStrandwandelingZwembad pousada ByblosOndergelopen woud in de AmazoneCentrum LençoisStrandwandeling ItacimirimVerlaten zandweg in BraziliëRestaurant BeijupiraChapada DiamantinaBaai van BúziosPousada do AltoWitte orchideeBraziliaanse vrouwenTandenpoetsen in de AmazonerivierHuis in Canal do JaríAardewerk in BelémMorro de São PauloAanlegplaats boten in de AmazoneStrand Ilha do MelLençois MaranhensesCentrum LençoisStrand Morro de São PauloVogel in Parque das AvesAfstandentabel naar de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaLençois MaranhensesGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaVarende boot op Rio TapajósPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloEtende reuzenotterPousada TabajubaUitzicht pousada do AltoHuisje in Canal do JaríGreen Lake SantarémCanal do JaríWatervallen Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha MexianaRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroVissers op zeeVarende boot bij ParanaguaStrand Pontal do BoqueirãoJangada in Porto de GalinhasWatervallen Foz do IguaçuFernando de NoronhaWaterval in Santa CatarinaWinkel in BahiaTractor te water in AltamiraStrand Ilha do AmorJongen met veeLokaal vervoer MaranhãoBraziliaanse meisjes met brilGuaraqueçabaHuis nabij BelémWachten op veerbooiRestaurant in LençoisVarend op de Amazone rivierElektrisch trammetje in Santa TeresaMorro de São PauloBraziliaanse kinderenParanagua baaiZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimZwemmende dolfijnen bij Fernando de Noronha

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!