Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
VerkeersbordFeest op Ilha do MosqueiroRestaurant in LençoisJongen met veeParanagua baaiGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaStrand Ilha do AmorParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuChapada DiamantinaVissers op zeeLokaal vervoer MaranhãoWatervallen Foz do IguaçuSkyline ParanaguaEtende reuzenotterStrand Pontal do BoqueirãoStrandwandelingRegenbui Chapada DiamantinaTractor te water in AltamiraFernando de NoronhaRoutebord naar Albergue da FlorestaMorro de São PauloVervoer in Chapada das MesasCentrum Lençois BahiaHuisje in Canal do JaríZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaWaterval in Santa CatarinaVarend op de Amazone rivierTuiuiu in de PantanalOndergelopen woud in de AmazoneRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroBraziliaans meisjeUitzicht MorretesVogel in Parque das AvesAfstandentabel naar de AmazoneUitzicht CopacabanaJangada in Porto de GalinhasTafelbergen Chapada DiamantinaVervoer per veerbootCanal do JaríVarende boot op Rio TapajósZwemmende kinderenVerlaten zandweg in BraziliëFoz do Iguaçu - Devil's ThroatZwembad pousada ByblosLençois MaranhensesBraziliaanse familie in de autoHuis nabij BelémWitte orchideeParqua das AvesGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaGuaraqueçabaSanta CatarinaBraziliaanse meisjes met brilPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloPousada TabajubaElektrisch trammetje in Santa TeresaTandenpoetsen in de AmazonerivierMorro de São PauloRestaurant BeijupiraMorro de São PauloBaai van BúziosStrand Morro de São PauloWatervallen Foz do IguaçuAlligator aan de waterkantCanal do JaríGreen Lake SantarémHuis in Canal do JaríPousada do AltoBraziliaanse vrouwenWatervallen Foz do IguaçuAap in een AmazoneboomStrand Ilha do MelVervoersmiddel op Ilha MexianaCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroCentrum LençoisUitzicht pousada do AltoZwembad pousada BeijupiraKayapó indianenCentrum LençoisWassen in de lokale rivierAanlegplaats boten in de AmazoneCentrumWinkel in BahiaVaren in Canal do JaríWachten op veerbooiUitzicht Chapada DiamantinaZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimAardewerk in BelémUitzicht Chapada DiamantinaBraziliaanse jongenVarende boot bij ParanaguaBraziliaanse kinderenStrandwandeling ItacimirimLençois Maranhenses

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden