Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Restaurant in LençoisGreen Lake SantarémVarend op de Amazone rivierWatervallen Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaCentrumUitzicht CopacabanaTandenpoetsen in de AmazonerivierVervoer in Chapada das MesasLençois MaranhensesHuisje in Canal do JaríAfstandentabel naar de AmazoneHuis nabij BelémVissers op zeeElektrisch trammetje in Santa TeresaCentrum Lençois BahiaZwembad pousada BeijupiraOndergelopen woud in de AmazoneCentrum LençoisAanlegplaats boten in de AmazoneAardewerk in BelémMorro de São PauloWatervallen Foz do IguaçuBaai van BúziosKayapó indianenZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimZwembad pousada ByblosUitzicht MorretesVaren in Canal do JaríBraziliaanse jongenRoutebord naar Albergue da FlorestaFeest op Ilha do MosqueiroGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaHuis in Canal do JaríCentrum LençoisBraziliaanse meisjes met brilRegenbui Chapada DiamantinaVervoersmiddel op Ilha MexianaLokaal vervoer MaranhãoChapada DiamantinaCanal do JaríTafelbergen Chapada DiamantinaRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroBraziliaans meisjeZwemmende kinderenStrand Ilha do MelFoz do Iguaçu - Devil's ThroatAlligator aan de waterkantVarende boot op Rio TapajósPousada do AltoWitte orchideeBraziliaanse vrouwenJongen met veeStrandwandelingStrand Pontal do BoqueirãoStrand Morro de São PauloPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloRestaurant BeijupiraWachten op veerbooiVerkeersbordAap in een AmazoneboomWaterval in Santa CatarinaVerlaten zandweg in BraziliëWatervallen Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroEtende reuzenotterMorro de São PauloJangada in Porto de GalinhasSanta CatarinaCanal do JaríFernando de NoronhaParqua das AvesPousada TabajubaTuiuiu in de PantanalStrand Ilha do AmorGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaParanagua baaiStrandwandeling ItacimirimVervoer per veerbootBraziliaanse kinderenMorro de São PauloWinkel in BahiaUitzicht pousada do AltoWassen in de lokale rivierGuaraqueçabaVogel in Parque das AvesSkyline ParanaguaParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuBraziliaanse familie in de autoVarende boot bij ParanaguaLençois MaranhensesUitzicht Chapada DiamantinaTractor te water in Altamira

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden