Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Vogel in Parque das AvesVarende boot op Rio TapajósUitzicht Chapada DiamantinaVaren in Canal do JaríParqua das AvesBraziliaanse jongenHuisje in Canal do JaríCentrumZwembad pousada BeijupiraTafelbergen Chapada DiamantinaWatervallen Foz do IguaçuGuaraqueçabaVervoer in Chapada das MesasVarende boot bij ParanaguaPousada do AltoLokaal vervoer MaranhãoElektrisch trammetje in Santa TeresaLençois MaranhensesRoutebord naar Albergue da FlorestaBraziliaanse meisjes met brilAap in een AmazoneboomTandenpoetsen in de AmazonerivierRestaurant BeijupiraBraziliaanse vrouwenStrand Morro de São PauloCanal do JaríUitzicht pousada do AltoWassen in de lokale rivierVissers op zeeJongen met veeBraziliaanse kinderenFeest op Ilha do MosqueiroGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaVerkeersbordWatervallen Foz do IguaçuWaterval in Santa CatarinaUitzicht Chapada DiamantinaParanagua baaiPousada TabajubaAfstandentabel naar de AmazoneCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroChapada DiamantinaAlligator aan de waterkantKayapó indianenParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneTuiuiu in de PantanalWatervallen Foz do IguaçuGreen Lake SantarémWinkel in BahiaVerlaten zandweg in BraziliëStrandwandelingTractor te water in AltamiraRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroCanal do JaríCentrum Lençois BahiaVervoersmiddel op Ilha MexianaFoz do Iguaçu - Devil's ThroatRegenbui Chapada DiamantinaVarend op de Amazone rivierCentrum LençoisAanlegplaats boten in de AmazoneHuis in Canal do JaríStrand Ilha do MelWachten op veerbooiZwembad pousada ByblosStrand Pontal do BoqueirãoUitzicht CopacabanaZwemmende kinderenMorro de São PauloStrandwandeling ItacimirimJangada in Porto de GalinhasPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloLençois MaranhensesSkyline ParanaguaSanta CatarinaVervoer per veerbootZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimWitte orchideeStrand Ilha do AmorGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaBraziliaanse familie in de autoRestaurant in LençoisCentrum LençoisZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaHuis nabij BelémEtende reuzenotterBraziliaans meisjeUitzicht MorretesBaai van BúziosMorro de São PauloFernando de NoronhaMorro de São PauloAardewerk in Belém

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden