Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
GuaraqueçabaSanta CatarinaWitte orchideeBaai van BúziosUitzicht pousada do AltoAfstandentabel naar de AmazoneUitzicht Chapada DiamantinaZwembad pousada ByblosStrand Ilha do AmorZwembad pousada BeijupiraWatervallen Foz do IguaçuVissers op zeeGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaVaren in Canal do JaríCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroParanagua baaiMorro de São PauloFoz do Iguaçu - Devil's ThroatUitzicht MorretesBraziliaanse meisjes met brilEtende reuzenotterLokaal vervoer MaranhãoWinkel in BahiaVarende boot op Rio TapajósKayapó indianenBraziliaanse jongenUitzicht Chapada DiamantinaWassen in de lokale rivierPousada do AltoTafelbergen Chapada DiamantinaTandenpoetsen in de AmazonerivierGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaStrandwandeling ItacimirimZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaJongen met veeWatervallen Foz do IguaçuVervoersmiddel op Ilha MexianaCentrum LençoisVerkeersbordZwemmende kinderenVervoer in Chapada das MesasAanlegplaats boten in de AmazoneHuisje in Canal do JaríStrand Morro de São PauloRestaurant BeijupiraVogel in Parque das AvesJangada in Porto de GalinhasVarende boot bij ParanaguaRegenbui Chapada DiamantinaPousada TabajubaTractor te water in AltamiraBraziliaanse familie in de autoHuis nabij BelémLençois MaranhensesLençois MaranhensesBraziliaanse vrouwenUitzicht CopacabanaElektrisch trammetje in Santa TeresaCanal do JaríZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimBraziliaanse kinderenParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuFernando de NoronhaGreen Lake SantarémWatervallen Foz do IguaçuOndergelopen woud in de AmazoneStrand Pontal do BoqueirãoStrand Ilha do MelChapada DiamantinaVervoer per veerbootMorro de São PauloPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloCentrum Lençois BahiaAlligator aan de waterkantWachten op veerbooiRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroSkyline ParanaguaBraziliaans meisjeRoutebord naar Albergue da FlorestaAardewerk in BelémStrandwandelingAap in een AmazoneboomVarend op de Amazone rivierMorro de São PauloCentrumTuiuiu in de PantanalVerlaten zandweg in BraziliëHuis in Canal do JaríRestaurant in LençoisWaterval in Santa CatarinaCanal do JaríCentrum LençoisFeest op Ilha do MosqueiroParqua das Aves

Safari in Jalapão

print deze pagina!

Share

In het hart van Brazilië, midden in de immense Serra Geral met rivieren met kristalhelder water, paradijselijke stranden en een primitieve natuur ligt één van de laatste regio’s waar de natuur nog praktisch geheel intact is: de Jalapão.

Gelegen in het westen van de nog niet zo lang geleden opgerichte staat Tocantins vinden we een gebied van 34.000 vierkante kilometer met spaarzame vegetatie, moerassen en raar gedraaide bomen, de Jalapão woestijn.
Eigenlijk is het een grote oase waar, ondanks de zanderige bodem, bergen met bronnen, watervallen en stroomversnellingen te vinden zijn, wat de overleving van een zeer diverse flora en fauna mogelijk maakt.


Om deze streek te leren kennen wordt deze tour uitgevoerd met een overland Korubo 4 x 4 voertuig, speciaal ontwikkeld met veiligheid en comfort voor ogen. De truck heeft een capaciteit voor maximaal 18 passagiers. Er zijn verstelbare stoelen, airconditioning, ramen die volledig te openen zijn en 4 zitplaatsen op het dak om haarscherpe foto’s te kunnen maken of gewoon van de natuur te genieten.

Dag 1

aankomst in Palmas en verwelkoming, transfer naar een toeristenklasse pousada. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Jalapão. De route neemt ongeveer 5 uur in beslag, inclusief een lunchstop in Ponte Alta. De weg leidt naar Serra Geral, weg van de beschaving.
Overnachting in een Safari Camp, aan de oevers van de Rio Novo. ( O, L, D )

Dag 3

Na het ontbijt begin je een trekking van 6 kilometer langs de Rio Novo. De Rio Novo is één van de laatste rivieren ter wereld waarvan het water drinkbaar is. Onderweg een stop om te zwemmen.
In de middag trekken we naar de duinen. Het goudgekleurde quartz zand van de duinen wordt omringd door immense plateaus.
Overnachting in Safari Camp.

Dag 4

Na het ontbijt starten we met een Buoy crossing en een Aquaraid.
De zandige bodem van de Rio Novo vormt hier en daar prachtige stranden op de oevers van de rivier met kristalhelder water.
In de middag ga je naar Mirante Mario de Fumo, vanwaar je een panoramisch zicht hebt op de Jalapão regio. Overnachting in Safari Camp. ( O, L, D )

Dag 5

Vandaag verlaten we de warme back country om Cachoeira da Formiga te bezoeken, een kleine waterval met turquoise blauw water.
We gaan naar Poco do Fervedouro, een waterbron temidden van bananenplantages en met een bodem van wit zand. Het opkomende water drukt je voortdurend naar boven. Je kunt niet verdrinken in deze bron, en je krijgt het gevoel dat je op het water kunt lopen! Beslist een aparte ervaring. ( O, L, D ).
Overnachting in Safari Camp.

Dag 6

Na het ontbijt retour naar Palmas, onderweg wordt gestopt bij Cachoeira do Sucuapara, een kleine canyon. Overnachting in een pousada in Palmas. ( O, L )

Dag 7

Na het ontbijt een city tour in de geplande stad Palmas, hoofdstad van Tocantins.
Transfer naar de luchthaven of het busstation voor je volgende bestemming. ( O )

Vertrekdata

Deze avontuurlijke safari wordt alleen in het seizoen en op bepaalde vertrekdata uitgevoerd. Vraag ons dus om die data!

Indicatieprijs landarrangement
Safari in Jalapão
Vertrek: dagelijks
Prijzen per persoon in €

 1-pers.kmr2-pers.kmr3-pers.kmr
MiddenklasseOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

* Tijdens nationale feestdagen en het WK voetbal 2014 kunnen afwijkende tarieven gelden