Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Watervallen Foz do IguaçuStrand Pontal do BoqueirãoLokaal vervoer MaranhãoGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaWaterval in Santa CatarinaVaren in Canal do JaríGuaraqueçabaSanta CatarinaOndergelopen woud in de AmazoneMorro de São PauloRestaurant BeijupiraVarende boot bij ParanaguaStrand Ilha do AmorAlligator aan de waterkantUitzicht MorretesEtende reuzenotterVarend op de Amazone rivierUitzicht Chapada DiamantinaZwembad pousada ByblosStrand Morro de São PauloBraziliaans meisjeWassen in de lokale rivierCanal do JaríTandenpoetsen in de AmazonerivierTractor te water in AltamiraPousada do AltoWatervallen Foz do IguaçuUitzicht Chapada DiamantinaPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloElektrisch trammetje in Santa TeresaVissers op zeeZwembad pousada BeijupiraWinkel in BahiaAfstandentabel naar de AmazoneUitzicht CopacabanaAanlegplaats boten in de AmazoneZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaVervoersmiddel op Ilha MexianaTuiuiu in de PantanalCentrum LençoisVarende boot op Rio TapajósPousada TabajubaBraziliaanse jongenBaai van BúziosMorro de São PauloUitzicht pousada do AltoLençois MaranhensesGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaVervoer per veerbootZwemmende kinderenLençois MaranhensesStrandwandelingAardewerk in BelémVerkeersbordParanagua baaiChapada DiamantinaCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroJongen met veeStrand Ilha do MelWatervallen Foz do IguaçuBraziliaanse vrouwenStrandwandeling ItacimirimFoz do Iguaçu - Devil's ThroatWitte orchideeParqua das AvesWachten op veerbooiCentrumCentrum LençoisKayapó indianenParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuBraziliaanse kinderenCentrum Lençois BahiaMorro de São PauloRoutebord naar Albergue da FlorestaFernando de NoronhaVervoer in Chapada das MesasJangada in Porto de GalinhasHuis in Canal do JaríFeest op Ilha do MosqueiroTafelbergen Chapada DiamantinaSkyline ParanaguaRestaurant in LençoisGreen Lake SantarémBraziliaanse familie in de autoAap in een AmazoneboomVogel in Parque das AvesHuis nabij BelémVerlaten zandweg in BraziliëZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimRegenbui Chapada DiamantinaRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroBraziliaanse meisjes met brilCanal do JaríHuisje in Canal do Jarí

Onderweg

Aankomst / vertrek in je hotel

In de regel zal je je kamer / appartement kunnen betrekken tussen 14.00 en 16.00 uur op de dag van aankomst en op de dag van vertrek moeten verlaten tussen 11.00 en 14.00 uur. Wanneer je op de dag van vertrek door een laat vertrekuur van het vliegtuig langer van je kamer wenst gebruik te maken dien je dit met de receptie te overleggen. Uit service overwegingen kan dit worden toegestaan, maar het hotel kan je voor dit langere verblijf ook de kosten van een dagkamer in rekening brengen.
De meeste hotels vragen je bij het inchecken een aanbetaling ter verrekening van eventuele uitgaven tijdens je verblijf. Hiervoor volstaat meestal een imprint van je creditcard. Indien je geen uitgaven hebt gedaan krijg je de blanco creditcardslip weer overhandigd. Indien je wel uitgaven hebt gedaan raden wij je aan de rekening goed te controleren, daar restitutie achteraf vaak zeer moeizaam is.

(oudere) foto-, film- en videoapparatuur

In sommige landen kan materiaal hiervoor niet of nauwelijks te verkrijgen zijn, en vaak ook nog tegen hoge prijzen of is de verbruiksdatum al verstreken. Neem dus voldoende foto- film- of videomateriaal mee, evenals reserve batterijen.

Herbevestigen terugvlucht

Het merendeel van de internationale luchtvaartmaatschappijen stelt herbevestiging van de terugvlucht niet meer verplicht. Toch raden wij je aan uiterlijk 72 uur voor aanvang van de terugreis contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de lokale agent. Het kan voor komen dat een vertrektijd is gewijzigd.

Luchthavenbelastingen

Bij de reisarrangementen wordt aangegeven welke indicatieve luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen bij de reservering voldaan moeten worden. Deze zijn echter steeds aan wijzigingen onderhevig en zullen in geval van een verhoging door ons worden nabelast! In Brazilië en Zuid Amerikaanse landen moet je er rekening mee houden dat een vertrekbelasting wordt geheven, ook bij binnenlandse vluchten. Ook deze worden door ons al in de ticketprijs verwerkt.

Niet gebruikte overnachtingen

Gereserveerde overnachtingen waar je geen gebruik van hebt gemaakt kunnen niet worden gerestitueerd.

Ongedierte

Braziltours organiseert reizen naar Brazilië. In Zuid Amerika komt ongedierte voor en je zult hier waarschijnlijk niet aan ontkomen. Effectieve bestrijding is niet altijd mogelijk en zelfs in de luxe hotels wil het ook nog wel eens voorkomen dat je een kakkerlak tegenkomt. Ook muggen komen zeer veel voor, wij raden
je aan een goede muggenstift mee te nemen, nog beter is ter plaatse een anti-muggenmiddel te kopen.

Overstappen en aansluitende vluchten

Indien je een vlucht hebt geboekt met een overstap dien je er rekening mee te houden dat wij of de luchtvaartmaatschappij deze soms ruim hebben ingepland. Hierbij is rekening gehouden met eventuele vertragingen en het feit dat je op sommige bestemmingen eerst door paspoortcontrole en douane moet vóór je kunt instappen voor je volgende vlucht ( met name in de Verenigde Staten is dit het geval ). Braziltours kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor een gemiste vlucht door opgelopen vertragingen van vluchten of onachtzaamheid van de reiziger!
Door allianties en samenwerkingsverbanden in de internationale luchtvaart kan het voorkomen dat vluchten worden uitgevoerd door een 'partner' maatschappij.

Taal

In Brazilië is de voertaal Portugees. In met name de hotels, tijdens excursies, bij autoverhuurmaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen wordt vaak wel Engels gesproken, maar een klein zakwoordenboekje kan tijdens je reis erg nuttig zijn!

Tips / fooien

Wanneer je tevreden bent over service en dienstverlening is een tip erg welkom. Een richtlijn hierbij is 10% van de restaurantrekening, een bellboy in een hotel R$ 1 per koffer, een kamermeisje R$ 1 per dag.
Bij rondreizen: de reisleider/gids R$ 2 per dag. Personeel in de reissector verdient een zeer laag loon waarbij een tip een welkome aanvulling is. Een blijk van waardering in de vorm van een tip wordt dan ook hoog gewaardeerd!

Op tijd aanwezig op Schiphol

Door de beperkingen van het aantal vluchtbewegingen op Schiphol (en meer buitenlandse luchthavens) kunnen vertragingen ontstaan. Luchtvaartmaatschappijen lopen hierdoor het risico hun slottijd (schema vertrektijd) te verliezen. Hierdoor, en door de verscherpte veiligheidscontroles, zijn de luchtvaartmaatschappijen gedwongen ruime instap- en overstaptijden te nemen.
Wij raden je daarom aan om tenminste 2,5 uur voor de geplande vertrektijd aanwezig te zijn. De soms grote drukte, meerdere veiligheidscontroles en de afstanden van de check-in balies naar de gate kunnen soms aanzienlijk zijn. Incheckbalies sluiten gezien de strakke slottijden strikt op tijd ( 45 minuten voor vertrek )!

Tropische zon

Stel je na aankomst niet onmiddellijk bloot aan het felle zonlicht dat, samen met de verkoelende zeewind, verraderlijk snel en pijnlijk kan werken! Met name tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon op haar gevaarlijkst en zeer verraderlijk. Zélfs wanneer de zon achter de wolken is verdwenen is het verstandig om tussen deze tijden in de schaduw te blijven, zeker de eerste dagen van je vakantie! Neem zonnebril en zonnehoed mee en een zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor. Eventueel vergeten zonnebrandcreme kan op iedere bestemming worden gekocht.

Voltage

De gangbare voltage in Brazilië is 220, met enkele uitzonderingen van 110. Zie hiervoor onze informatiepagina's. Een transformator is dan nodig, tenzij je apparaat omschakelbaar is.

Vreemde valuta

Brazilië kent als betaalmiddel de Real ( Reais in het meervoud ), onderverdeeld in 100 Centavos.
Je kunt je Euro's beperkt wisselen in wisselkantoren of bij banken, maar beter is om te pinnen. Banco do Brasil, HSBC en Banco 24 Horas hebben prima werkende pinautomaten.
In veel - grotere - winkels kan je in Brazilië tegenwoordig je aankopen met je pinpas betalen!