Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
VerkeersbordVervoer per veerbootBraziliaanse meisjes met brilGreen Lake SantarémStrandwandeling ItacimirimWinkel in BahiaElektrisch trammetje in Santa TeresaMorro de São PauloVarend op de Amazone rivierVaren in Canal do JaríUitzicht Chapada DiamantinaZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaHuis nabij BelémFoz do Iguaçu - Devil's ThroatUitzicht MorretesUitzicht pousada do AltoCentrum Lençois BahiaCanal do JaríBraziliaanse vrouwenAanlegplaats boten in de AmazoneLençois MaranhensesCentrumCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimStrand Ilha do AmorJangada in Porto de GalinhasCanal do JaríZwembad pousada BeijupiraJongen met veeEtende reuzenotterAardewerk in BelémFernando de NoronhaStrand Morro de São PauloWatervallen Foz do IguaçuRestaurant in LençoisAlligator aan de waterkantTafelbergen Chapada DiamantinaLokaal vervoer MaranhãoStrand Pontal do BoqueirãoWassen in de lokale rivierWatervallen Foz do IguaçuZwembad pousada ByblosBaai van BúziosUitzicht Chapada DiamantinaGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaTuiuiu in de PantanalParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuParanagua baaiOndergelopen woud in de AmazoneRegenbui Chapada DiamantinaRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroStrand Ilha do MelGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaHuis in Canal do JaríHuisje in Canal do JaríKayapó indianenParqua das AvesPousada TabajubaStrandwandelingAap in een AmazoneboomCentrum LençoisVissers op zeeVerlaten zandweg in BraziliëWitte orchideeBraziliaans meisjeTractor te water in AltamiraVarende boot bij ParanaguaChapada DiamantinaVogel in Parque das AvesCentrum LençoisRestaurant BeijupiraFeest op Ilha do MosqueiroVervoersmiddel op Ilha MexianaSkyline ParanaguaPousada do AltoMorro de São PauloLençois MaranhensesSanta CatarinaVervoer in Chapada das MesasWachten op veerbooiBraziliaanse jongenBraziliaanse kinderenZwemmende kinderenPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloBraziliaanse familie in de autoGuaraqueçabaVarende boot op Rio TapajósAfstandentabel naar de AmazoneWatervallen Foz do IguaçuRoutebord naar Albergue da FlorestaWaterval in Santa CatarinaTandenpoetsen in de AmazonerivierMorro de São PauloUitzicht Copacabana

Documenten

Paspoort

Voor het maken van een reis naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig dat tot 6 maanden na thuiskomst in Nederland geldig dient te zijn. Je bent zélf verantwoordelijk voor geldige reispapieren. Controleer dit dus tijdig!
Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten dienen bij de ambassade van hun land te informeren naar de benodigde grensdocumenten.

Paspoort Verenigde Staten ( óók bij een tussenstop )

Sinds 1 oktober 2003 dient iedere toerist (ook al maakt deze alleen een stop voor een doorverbinding) voor de Verenigde Staten in het bezit te zijn van een paspoort dat ná 1 januari 1995 is uitgegeven, het zgn. 'machine readable (door een machine leesbaar)passport'.
Dit betekent dat óók kinderen en baby's hun eigen paspoort nodig hebben.

Visum

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben voor Brazilië geen visum nodig. Wanneer je Brazilië echter wilt combineren met andere landen in Zuid Amerika kunnen wij je informeren over benodigde visa. Je kunt voor de benodigde landen zelf een visum regelen, maar desgewenst kunnen wij dit voor je verzorgen waarvoor, naast de door de ambassade/het consulaat in rekening gebrachte kosten, servicekosten worden berekend.
Indien je het visum door ons wilt laten verzorgen berekenen wij € 50 handling kosten (inclusief portokosten). Je moet in dit geval je paspoort(en) tijdig aangetekend aan ons verzenden, vergezeld van de benodigde ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren en een gefrankeerde retourenveloppe (aangetekend). Afhankelijk van het land waarvoor de aanvraag bedoeld is dien je rekening te houden met minimaal 3 weken tijd vóór aanvang van de reis.

Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of in het buitenland woont, dien je zelf voor de benodigde visa te zorgen.

( Internationaal ) Rijbewijs

Het huren van een auto is op bijna alle door ons aangeboden bestemmingen mogelijk, naast de door ons geboden selfdrives. Hoewel niet verplicht in Brazilië, raden wij je aan een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Informatie hierover en aanschaf is mogelijk bij alle ANWB kantoren. Let wel: een geldig Nederlands rijbewijs heb je altijd nodig!
Belangrijk: de deposit, de waarborgsom voor de huurauto dient altijd met een creditcard te worden voldaan welke op naam van de hoofdhuurder staat!

Creditcards

Bij je reis door Brazilië is een creditcard een prima en bijna overal geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onverwachte (grotere) uitgaven mee doen, eventueel cash opnemen bij banken of geldautomaten, en gebruiken als deposito bij autohuur en hotels (een creditcard is hier verplicht!). Voor verificatie wordt veelal naast je creditcard ook je paspoort gevraagd, en het telefoonnummer waar je verblijft.
Nog niet in het bezit van een creditcard? Vraag tijdig aan bij je bank!

Inentingen / vaccinaties

We horen en lezen het steeds vaker: door onze reislust komen vreemde (infectie)ziektes in Nederland steeds vaker voor. Een gevolg van het helaas vaak té makkelijk denken over andere, vreemde landen. Wie reist loopt gezondheidsrisico's, ook al lijkt het te bezoeken land nóg zo westers!
Andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, andere bacteriën in het kraanwater, dat lieve poesje of puppy, allemaal zaken die je gestel van streek kunnen maken en in sommige gevallen een nare infectieziekte kan veroorzaken en zo je vakantie behoorlijk in de war kunnen sturen!
Wees altijd op je hoede met ongeschild fruit, ijsblokjes, niet goed doorbakken vlees en water uit de kraan.
Hoewel geen enkele verplichting voor Brazilië bestaat (komend vanuit Europa), raden wij je ten zeerste aan je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP en, afhankelijk van de streek en hoe lang je die wilt bezoeken, gele koorts. Voor het Amazonegebied is een profilaxe tegen malaria aanbevolen.
Laat je tijdig informeren door je huisarts, plaatselijke GGD, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of de Travel Clinics van KLM over eventuele vaccinaties welke je nodig hebt.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Reisbescheiden

Na betaling van de volledige reissom, 6 weken voor vertrek, ontvang je ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek de reisbescheiden op het door jou aangegeven adres.
In geval van last-minute boekingen (vanaf 14 dagen voor vertrekdatum) zenden wij de reisbescheiden in de regel per email.