Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Routebord naar Albergue da FlorestaKayapó indianenElektrisch trammetje in Santa TeresaWitte orchideePousada do AltoStrand Ilha do AmorParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuMorro de São PauloWatervallen Foz do IguaçuRegenbui Chapada DiamantinaJangada in Porto de GalinhasCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroFernando de NoronhaParanagua baaiStrand Ilha do MelLokaal vervoer MaranhãoUitzicht MorretesVerkeersbordBraziliaans meisjeHuisje in Canal do JaríZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaHuis in Canal do JaríSanta CatarinaTafelbergen Chapada DiamantinaUitzicht Chapada DiamantinaMorro de São PauloGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaAanlegplaats boten in de AmazoneRestaurant BeijupiraAap in een AmazoneboomVissers op zeeCentrum LençoisChapada DiamantinaPão de Açucar | Suikerbrood in São PauloStrand Morro de São PauloTuiuiu in de PantanalCentrum LençoisVarend op de Amazone rivierVervoersmiddel op Ilha MexianaFoz do Iguaçu - Devil's ThroatVervoer in Chapada das MesasUitzicht Chapada DiamantinaVervoer per veerbootStrandwandeling ItacimirimTractor te water in AltamiraBraziliaanse meisjes met brilOndergelopen woud in de AmazoneZwembad pousada BeijupiraCanal do JaríCentrumWinkel in BahiaUitzicht pousada do AltoBraziliaanse kinderenAfstandentabel naar de AmazoneAardewerk in BelémWatervallen Foz do IguaçuAlligator aan de waterkantRestaurant in LençoisWatervallen Foz do IguaçuCentrum Lençois BahiaVogel in Parque das AvesWaterval in Santa CatarinaFeest op Ilha do MosqueiroUitzicht CopacabanaBraziliaanse jongenBaai van BúziosCanal do JaríRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroParqua das AvesHuis nabij BelémLençois MaranhensesGuaraqueçabaZwemmende kinderenWassen in de lokale rivierSkyline ParanaguaBraziliaanse vrouwenBraziliaanse familie in de autoPousada TabajubaVarende boot op Rio TapajósWachten op veerbooiZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimLençois MaranhensesGreen Lake SantarémMorro de São PauloVarende boot bij ParanaguaVerlaten zandweg in BraziliëJongen met veeTandenpoetsen in de AmazonerivierVaren in Canal do JaríEtende reuzenotterStrandwandelingGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaZwembad pousada ByblosStrand Pontal do Boqueirão

Documenten

Paspoort

Voor het maken van een reis naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig dat tot 6 maanden na thuiskomst in Nederland geldig dient te zijn. Je bent zélf verantwoordelijk voor geldige reispapieren. Controleer dit dus tijdig!
Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten dienen bij de ambassade van hun land te informeren naar de benodigde grensdocumenten.

Paspoort Verenigde Staten ( óók bij een tussenstop )

Sinds 1 oktober 2003 dient iedere toerist (ook al maakt deze alleen een stop voor een doorverbinding) voor de Verenigde Staten in het bezit te zijn van een paspoort dat ná 1 januari 1995 is uitgegeven, het zgn. 'machine readable (door een machine leesbaar)passport'.
Dit betekent dat óók kinderen en baby's hun eigen paspoort nodig hebben.

Visum

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben voor Brazilië geen visum nodig. Wanneer je Brazilië echter wilt combineren met andere landen in Zuid Amerika kunnen wij je informeren over benodigde visa. Je kunt voor de benodigde landen zelf een visum regelen, maar desgewenst kunnen wij dit voor je verzorgen waarvoor, naast de door de ambassade/het consulaat in rekening gebrachte kosten, servicekosten worden berekend.
Indien je het visum door ons wilt laten verzorgen berekenen wij u € 50 handling kosten (inclusief portokosten). Je moet in dit geval je paspoort(en) tijdig aangetekend aan ons verzenden, vergezeld van de benodigde ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren en een gefrankeerde retourenveloppe (aangetekend). Afhankelijk van het land waarvoor de aanvraag bedoeld is dien je rekening te houden met minimaal 3 weken tijd vóór aanvang van de reis.

Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of in het buitenland woont, dien je zelf voor de benodigde visa te zorgen.

( Internationaal ) Rijbewijs

Het huren van een auto is op bijna alle door ons aangeboden bestemmingen mogelijk, naast de door ons geboden selfdrives. Hoewel niet verplicht in Brazilië, raden wij je aan een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Informatie hierover en aanschaf is mogelijk bij alle ANWB kantoren. Let wel: een geldig Nederlands rijbewijs heb je altijd nodig!
Belangrijk: de deposit, de waarborgsom voor de huurauto dient altijd met een creditcard te worden voldaan welke op naam van de hoofdhuurder staat!

Creditcards

Bij je reis door Brazilië is een creditcard een prima en bijna overal geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onverwachte (grotere) uitgaven mee doen, eventueel cash opnemen bij banken of geldautomaten, en gebruiken als deposito bij autohuur en hotels (in veel gevallen is een creditcard hier verplicht!). Voor verificatie wordt veelal naast je creditcard ook je paspoort gevraagd, en het telefoonnummer waar je verblijft.
Nog niet in het bezit van een creditcard? Vraag tijdig aan bij je bank!

Inentingen / vaccinaties

We horen en lezen het steeds vaker: door onze reislust komen vreemde (infectie)ziektes in Nederland steeds vaker voor. Een gevolg van het helaas vaak té makkelijk denken over andere, vreemde landen. Wie reist loopt gezondheidsrisico's, ook al lijkt het te bezoeken land nóg zo westers!
Andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, andere bacteriën in het kraanwater, dat lieve poesje of puppy, allemaal zaken die je gestel van streek kunnen maken en in sommige gevallen een nare infectieziekte kan veroorzaken en zo je vakantie behoorlijk in de war kunnen sturen!
Wees altijd op je hoede met ongeschild fruit, ijsblokjes, niet goed doorbakken vlees en water uit de kraan.
Hoewel geen enkele verplichting voor Brazilië bestaat (komend vanuit Europa), raden wij je ten zeerste aan je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP en, afhankelijk van de streek en hoe lang je die wilt bezoeken, gele koorts. Voor het Amazonegebied is een profilaxe tegen malaria aanbevolen.
Laat je tijdig informeren door je huisarts, plaatselijke GGD, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of de Travel Clinics van KLM over eventuele vaccinaties welke je nodig hebt.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Reisbescheiden en kosten klaarleggen Schiphol

Na betaling van de volledige reissom, 6 weken voor vertrek, ontvang je ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek de reisbescheiden op het door jou aangegeven adres.
In geval van last-minute boekingen (vanaf 14 dagen voor vertrekdatum) worden reisbescheiden in de regel klaargelegd op Schiphol bij de ticketingbalie van de betreffende luchtvaartmaatschappij of de gezamenlijke afhandelingsbalie van Holland Handling.
Luchtvaartmaatschappijen berekenen kosten voor het klaarleggen van de tickets of het uitprinten op Schiphol, deze bedragen variëren van € 10-15 per ticket. Het uitprinten bij Holland Handling bedraagt € 15 per ticket.
Het klaarleggen van de reisbescheiden bij Holland Handling kost € 25 per party.
Voor reserveringen binnen 2 weken voor vertrek worden, gezien het korte tijdsbestek, per ticket € 25 aan u doorberekend.