Logo BrazilTours
Bel met BrazilTours 0348 - 484084
Centrum LençoisZwembad pousada ByblosVarend op de Amazone rivierCentrum Lençois BahiaStrandwandeling ItacimirimRestaurant BeijupiraBraziliaanse kinderenWatervallen Foz do IguaçuZwemmende dolfijnen bij Fernando de NoronhaCanal do JaríParanagua baaiRegenbui Chapada DiamantinaBraziliaanse familie in de autoMorro de São PauloTandenpoetsen in de AmazonerivierVarende boot bij ParanaguaStrand Pontal do BoqueirãoBraziliaanse vrouwenEtende reuzenotterCentrumTuiuiu in de PantanalWassen in de lokale rivierWinkel in BahiaUitzicht MorretesVervoersmiddel op Ilha MexianaAlligator aan de waterkantTractor te water in AltamiraVaren in Canal do JaríLokaal vervoer MaranhãoGrootste lelie ter wereld Vitoria RegiaWitte orchideePão de Açucar | Suikerbrood in São PauloStrand Ilha do MelElektrisch trammetje in Santa TeresaUitzicht CopacabanaWaterval in Santa CatarinaFeest op Ilha do MosqueiroLençois MaranhensesZwemmende kinderenCorcovado | Christusbeeld in Rio de JaneiroOndergelopen woud in de AmazonePousada do AltoWatervallen Foz do IguaçuLençois MaranhensesZwembad pousada Praia das Ondas in ItacimirimWachten op veerbooiVerkeersbordAanlegplaats boten in de AmazoneMorro de São PauloVervoer per veerbootTafelbergen Chapada DiamantinaBaai van BúziosRestaurant Sobrenatural in Rio de JaneiroZwembad pousada BeijupiraCanal do JaríVarende boot op Rio TapajósFernando de NoronhaCentrum LençoisGruta Lapa Doce bij Chapada DiamantinaKayapó indianenVogel in Parque das AvesVissers op zeeBraziliaanse meisjes met brilFoz do Iguaçu - Devil's ThroatSkyline ParanaguaUitzicht pousada do AltoWatervallen Foz do IguaçuJangada in Porto de GalinhasBraziliaans meisjeAap in een AmazoneboomUitzicht Chapada DiamantinaHuis nabij BelémParqua das AvesBraziliaanse jongenStrand Morro de São PauloVerlaten zandweg in BraziliëStrand Ilha do AmorVervoer in Chapada das MesasRoutebord naar Albergue da FlorestaUitzicht Chapada DiamantinaHuis in Canal do JaríAfstandentabel naar de AmazoneHuisje in Canal do JaríGuaraqueçabaChapada DiamantinaMorro de São PauloStrandwandelingParque das Aves | Birdpark in Foz do IguaçuPousada TabajubaJongen met veeRestaurant in LençoisAardewerk in BelémSanta CatarinaGreen Lake Santarém

Documenten

Paspoort

Voor het maken van een reis naar Brazilië heb je een geldig paspoort nodig dat tot 6 maanden na thuiskomst in Nederland geldig dient te zijn. Je bent zélf verantwoordelijk voor geldige reispapieren. Controleer dit dus tijdig!
Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten dienen bij de ambassade van hun land te informeren naar de benodigde grensdocumenten.

Paspoort Verenigde Staten ( óók bij een tussenstop )

Sinds 1 oktober 2003 dient iedere toerist (ook al maakt deze alleen een stop voor een doorverbinding) voor de Verenigde Staten in het bezit te zijn van een paspoort dat ná 1 januari 1995 is uitgegeven, het zgn. 'machine readable (door een machine leesbaar)passport'.
Dit betekent dat óók kinderen en baby's hun eigen paspoort nodig hebben.

Visum

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben voor Brazilië geen visum nodig. Wanneer je Brazilië echter wilt combineren met andere landen in Zuid Amerika kunnen wij je informeren over benodigde visa. Je kunt voor de benodigde landen zelf een visum regelen, maar desgewenst kunnen wij dit voor je verzorgen waarvoor, naast de door de ambassade/het consulaat in rekening gebrachte kosten, servicekosten worden berekend.
Indien je het visum door ons wilt laten verzorgen berekenen wij € 50 handling kosten (inclusief portokosten). Je moet in dit geval je paspoort(en) tijdig aangetekend aan ons verzenden, vergezeld van de benodigde ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren en een gefrankeerde retourenveloppe (aangetekend). Afhankelijk van het land waarvoor de aanvraag bedoeld is dien je rekening te houden met minimaal 3 weken tijd vóór aanvang van de reis.

Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of in het buitenland woont, dien je zelf voor de benodigde visa te zorgen.

( Internationaal ) Rijbewijs

Het huren van een auto is op bijna alle door ons aangeboden bestemmingen mogelijk, naast de door ons geboden selfdrives. Hoewel niet verplicht in Brazilië, raden wij je aan een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Informatie hierover en aanschaf is mogelijk bij alle ANWB kantoren. Let wel: een geldig Nederlands rijbewijs heb je altijd nodig!
Belangrijk: de deposit, de waarborgsom voor de huurauto dient altijd met een creditcard te worden voldaan welke op naam van de hoofdhuurder staat!

Creditcards

Bij je reis door Brazilië is een creditcard een prima en bijna overal geaccepteerd betaalmiddel. Je kunt er onverwachte (grotere) uitgaven mee doen, eventueel cash opnemen bij banken of geldautomaten, en gebruiken als deposito bij autohuur en hotels (een creditcard is hier verplicht!). Voor verificatie wordt veelal naast je creditcard ook je paspoort gevraagd, en het telefoonnummer waar je verblijft.
Nog niet in het bezit van een creditcard? Vraag tijdig aan bij je bank!

Inentingen / vaccinaties

We horen en lezen het steeds vaker: door onze reislust komen vreemde (infectie)ziektes in Nederland steeds vaker voor. Een gevolg van het helaas vaak té makkelijk denken over andere, vreemde landen. Wie reist loopt gezondheidsrisico's, ook al lijkt het te bezoeken land nóg zo westers!
Andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, andere bacteriën in het kraanwater, dat lieve poesje of puppy, allemaal zaken die je gestel van streek kunnen maken en in sommige gevallen een nare infectieziekte kan veroorzaken en zo je vakantie behoorlijk in de war kunnen sturen!
Wees altijd op je hoede met ongeschild fruit, ijsblokjes, niet goed doorbakken vlees en water uit de kraan.
Hoewel geen enkele verplichting voor Brazilië bestaat (komend vanuit Europa), raden wij je ten zeerste aan je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP en, afhankelijk van de streek en hoe lang je die wilt bezoeken, gele koorts. Voor het Amazonegebied is een profilaxe tegen malaria aanbevolen.
Laat je tijdig informeren door je huisarts, plaatselijke GGD, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of de Travel Clinics van KLM over eventuele vaccinaties welke je nodig hebt.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Reisbescheiden

Na betaling van de volledige reissom, 6 weken voor vertrek, ontvang je ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek de reisbescheiden op het door jou aangegeven adres.
In geval van last-minute boekingen (vanaf 14 dagen voor vertrekdatum) zenden wij de reisbescheiden in de regel per email.